Takie są uroki udostępniania gry w Early Access, że często na początku opinie są średnie ale za to otrzymuje się feedback od użytkowników, na podstawie którego można grę poprawiać i sprawdzać jak poszczególne poprawki się przyjęły.
Dla tych którzy uważają, że porównanie tych dwóch gier jest bezsensowne odszukałem jeszcze jedną statystykę.
Według danych udostępnionych przez Steam, Green Hell w pierwsze 2 tygodnie otrzymało 742 oceny - rodzaj zakupu: Steam, 809 - rodzaj zakupu: wszystkie, z wynikiem 89% pozytywnych.
Occupy Mars w tym samym okresie od premiery zostało ocenione 737 rodzaj zakupu: Steam, 891 - rodzaj zakupu: wszystkie, z wynikiem 75% pozytywnych.
Patrząc na ilość ocen to jest ona bardzo zbliżona. Niektórzy przeliczają ilość recenzji na liczbę sprzedanych kopii i być może jest to jakiś sposób jednak według mnie margines błędu jest przy tej metodzie bardzo duży. Wystarczy spojrzeć na te dwie produkcje, gdzie na pewno OM nie dobije po 3 tygodniach do wyniku GH.
Mimo mniejszej sprzedaży zapewne zainteresowanie dziełem Pyramid jest bardzo duże, jeżeli je właściwie wykorzystają to kurs akcji będzie systematycznie wzrastał.