Będę otwierał ( co prawda nie wiem jak długo )mój wątek dotyczący gry na kontraktach terminowych, bo to co na tamtym wyprawia @wilk vel @marcin, jest dla mnie nie do zaakceptowania. Nie sądzę, że będzie ktoś chętny aby zamieszczać tu swoje komentarze, ale moim celem nie jest polemika z wami, lecz dzielenie się moimi ocenami rynku FW20 ( głównie ) i moją ogólną wiedzą na temat derywatów.
Ponieważ ja gram na FW20 tylko jednosesyjnie, więc moje komentarze będą oceną bieżącej sytuacji na rynku, tego co ja widzę obserwując cenę, wolumen, LOP i tabelę transakcji, czyli tzw. taśmę. Na dłuższe prognozy nie będę się silił, bo to moim zdaniem tylko strata czasu.
W swojej grze nie posługuję się analizą techniczną, fundamentalną, nie obserwuję notowań spółek z WIG20, nie patrzę na żadne wskaźniki, obserwuję tylko te 4 parametry, które wcześniej wymieniłem. Otwarte wykresy kontraktów na indeksy bazowe traktuję tylko jako ciekawostkę.
Wątek będzie jednodniowy i tylko dla zalogowanych.
Mile widziane będą czerwone łapki pod moimi komentarzami, bo to będzie oznaczać, że moi adwersarze go czytają :))