Moze ktos po przeczytaniu mojego postu powie, mam wyprany mozg... jednakze zanim zaczalem prace w Efect pracowalem w kilku innych firmach chociazby Allianz czy Aegon...
To ze bywaja bardziej lub mniej wyksztalceni doradcy to niestety nie tylko problem naszej firmy. Czy to aig, ing, cu, expander, open finance... zawsze sie znajdzie ktos kto ma mizerny poziom wiedzy. Niestety... jednakze takich ludzie zycie weryfikuje i koncza wspolprace bo nie sa w stanie na siebie zarobic...
Nie wiem jak Wy... ale ja po 30stce nie zamierzam juz latac po klientach w godzinach wieczornych, dlatego nasz mlody wiek to nasz atut...
Dzialamy na zasadzie polecen, jedni nawoluja by do nich przychodzili my wspolpracujemy z znajomymi znajomych. Nie bierzemy tez ksiazki telefoniczniej i nie obdzwaniamy kazdego (a przedsiebiorcy wiedza jakie to jest upierdliwe)
Przyjezdzamy do klienta -> (dlaczego? bo w wiekszosci przypadkow klienci nie szanuja naszego czasu i im sie nie chce dlatego czesto nie przychodza do biura na dany umowiony termin). Jak ktos mysli ze jest to latwy chleb,,, to polecam popracowac w zawodzie doradcy finansowego czy agenta ubezpieczeniowego to zobaczy jacy ludzie potrafia byc nieslowni i niewdzieczni.
Sprawdzamy umowy zawarte przez klientow, tlumaczymy co maja i jak to dziala... Dlatego u nich w domu, bo moga znalezc umowy. Czesto ludzie naprawde nic nie wiedza o tym co posaidają, byłem u osób ktore nawet nie wiedzialy na jaka kwote maja Kredyt hipoteczny - to jest przerazajace... a jak myslisz maja Twoi znajomi?
Polecenia to nasze paliwo do pracy. Nie kazdy bedzie naszym klientem na dana chwile, dlatego umawiamy sie na polecenia. Dojezdzam do Ciebie, poswiecam swoj czas i przekazuje Tobie wiedze, informuje na co warto zwrocic uwage w przyszlosci. Wspolpracujemy takze z doradca finansowym.
Tak zarabiam na kliencie jezeli podpisze umowe, a co jezeli ma najlepsze produkty na rynku? to nie polecisz mnie jezeli mam rzetelne informacje? moze Ty wiekszosc ich znasz... a inni? Twoi znajomi? niekoniecznie... Zadzwonie i zapytam czy chca sie spotkac, nie? to pozdrawiam i dowidzenia.... nie ublizajac innym firmom co dzwonia z ksiazki tel. oni po7 nie dopiero rezygnuja z rozmowy... Ja bym sie cieszyl ze ktos by zadzwonil do mnie od znajomego i cos mi zaproponowal, zawsze bym sie czegos nowego dowiedzial...
ale duzo polaczkow mysli ze wiedza wszystko i sa niewiadomo kim... a tak naprawde g... wiedza... a jak jest z Toba?
nie jestem specem od calych finansow, moja pasja sa inwestycje dlatego tutaj pracuje... kredyty czy ubezpieczenia odsylam do kogos innego z mojej firmy...
a gdy chce kupic komputer pytam o to innego przyjaciela, o auto kogos innego, co z autem sie dzieje pytam mechanika, nt odzywiania pytam dietetyka, a nt cwiczen trenera
a jezeli nie z nami ulokujesz i zainwestujesz kapital, zrob to z kims innym ale ZROB, zacznic oszczedzac i zarabiac bo nie bogaty ten co wydaje a ten co oszczedza i pomnaza kapital
POLECAM
Efect Doradztwo Finansowe S.A. www.doradztwofinansowe.pl