Dnia 2019-01-26 o godz. 11:41 ~7777777777777 napisał(a):
>
w tabelce dobrowolność PPK jest błąd można zrezygnować natychmiast nie dopiero po 4 latach co 4 lata być może trzeba ponawiać rezygnację Rozumiem, że zapoznałeś się z treścią ustawy, która jest załącznikiem do tabeli i wskażesz art. na podstawie, którego "
można zrezygnować natychmiast" z PPK.
Ja czytam całą ustawę, a szczególnie art. 23 oraz w Twoim przypadku art. 134
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-77777-50-ke-dopiero-we-wrzesniu-skoncze-to-serdeczne-dzieki,30638921.html tej ustawy i porównuje to co napisał w swojej tabeli K.Kolany (patrz link) nt. dobrowolności "
Zapis automatyczny z możliwością rezygnacji w określonym terminie" z tym jak ja to widzę i interpretuję sugestię pokolenia 50+. Jest to stosowana od wieków metoda Polaków - milczeć lub doszukania się własnych korzyści na etapie tworzenia prawa i jednoczesna próba wymiksowania się z tego programu natychmiast, czyli zjeść ciastko (uzyskać dostęp do kapitału z PPK) i mieć ciastko (posiadać własny kapitał nie wkładając nic do PPK).
Z programu PPK pod pewnymi warunkami można się wymiksować, ale nie to jest przedmiotem mojego wątku.
Jak założymy wątek "
Jak - na jakich warunkach można wymiksować się z programu PPK" to podyskutujemy nt. temat.
W nawiązaniu do "
Kolumna PKE jest do waszej dyspozycji. To tu możecie zgłaszać wszelkie uwagi i propozycje typu, brak podatku Belki, przywileje i korzyści, minimalny okres prowadzenia PKE, opodatkowania podatkiem dochodowym wypłat, dziedziczenia, itp. sprawy."
czekamy na Twoje propozycje wypełnia tej kolumny. Pozdrawiam