• Re: punkt opłat Autor: ~Do phbolo [83.6.15.*]
    Uprawnienia Urzędow Skarbowych są znaczne ( w tym kontrola wszelkich wyciągów bankowych w związku z kontrolą podatków, dochodów, prowizji etc). Jeżeli jesteś tylko nieświadomy tego, to pół biedy, jeżeli...
    A co do ROR-u. to Rorujesz czy rolujesz?...
  • Re: punkt opłat Autor: ~spokojny [83.6.32.*]
    Sądziłem że jest to "oczywista oczywistość" (że zacytuję klasyka...).
    Ponadto, trzeba wziąć pod uwagę fakt, że wchodząc w ten interes, trzeba mieć własne środki nie tylko na rozruch, ale i na przetrwanie.
    Zanim klienci przekonają się o rzetelności punktu trzeba
    "żyć za własne" - drobne dochody zaczynają się dopiero po około pół roku egzystencji i potrzeba wiele samozaparcia w pracy i wiary, by egzystencja nie przeobraziła sie w gehennę. Dla wytrwałych i rzetelnych jest jednak nagroda w postaci własnej, niezależnie działającej firemki, przynoszącej tyle dochodu, ile włoży się w nią pracy.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Zzzzz [83.24.205.*]
    SZOK!...
    Dzisiaj złożyliśmy rezygnację ze współpracy w ramach Projektu Accadia, oraz rezygnację z udzaiału w Konsorcjum, przechodząc na całkowitą niezależność - o czym grzecznie zamierzaliśmy poinformować pozostałych członków Konsorcjum a także po ludzku pożegnać się ze znajomymi, dokonując stosownego wpisu na Forum Accadii.
    Jakież było nasze zdziwienie, kiedy niemal natychmiast,
    zostaliśmy "odcięci" od możliwości wejścia na Forum Acc a nasz wpis
    (według naszej wiedzy), został wykasowany.
    Czegóż to obawiają się "szefowie" Acc?...

Nie zamierzamy na tym Forum prać brudów Accadyjskich, chcemy tylko skorzystać z gościnności i za jego pośrednictwem poinformować naszych znajomych z Forum Accadii o wypowiedzeniu umowy i zakończeniu współpracy z Acc z dniem 31-go lipca br.
    Informujemy, że z dniem 1 sierpnia, rozpoczynamy bezpośrednią współpracę z Invest Bankiem, na zasadach Placówki Partnerskiej. Korzysci z takiego rozwiązania są oczywiste i wymierne, gdyż oprócz takich , o których nie mogę pisać - zyskujemy w sumie 9 groszy na przelewie.
    Nasze odejście z Acc, nie musi oznaczać końca Konsorcjum. W każdej chwili, pozostali członkowie, mogą zwołać posiedzenie i wybrać nowy Zarząd a następnie działać zgodnie ze Statutem - sądzimy że warto kontynuować, bez względu na skład.
    Korzystajac zatem z gościnności Forum twojej firmy - życzymy wszystkim znajomym ( i nieznajomym) mądrości, odwagi i trafności
    w podejmowaniu decyzji.
    Oczywite że nasze adresy i telefony pozostają do dyspozycji naszych znajomych.

B i Z.
  • Re: punkt opłat Autor: ~MUK [86.3.67.*]
    Na firmowe konto inteligo pieniądze wpłaca się bez prowizji w każdym oddziale PKO BP (w agencji też).
    Potem możecie przelać całą kwotę za jednorazową opłatę 1,49zł do banku, z którego realizujecie przelewy.

Pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~do NIEZALEZNEGO i Zzzz [91.189.32.*]
    Czyzby tak wygladala tak zachwalana przez Ciebie dzialalnosc?

http://www.mojegorlice.pl/zdarzenia/oswiadczenie-dh-peps-rachunki-na-smie-2.html

Jesli tak to faktycznie poziom ogromny. No i ta wiedza, jak postepowac z rachunkami.

Do Zzzzz - nie jestem zadna konkurencja, nie prowadze wlasnej dzialalnosci, ale sledze z ciekawosci ten watek. Kiedys bylem zainteresowany otwarciem tego rodzaju dzialalnosci i sledze co sie dzieje teraz.

Zastanawia mnie jeden fakt: od czasu kiedy oficjalnie potwierdziliscie odejscie z ACADI, czy jak tam sie zwie - na forum zrobila sie totalna cisza. Zero nagonki, zero jadu.
    Kilka dni wczesniej ujadanie ktos zaczal i po stylu pisania widac, ze pisala jedna i ta sama osoba pod roznymi nickami - zastanawiajace, prawda?
  • Re: punkt opłat Autor: ~Zzzzzz [83.24.95.*]
    Z Twojej "obserwatorze" wypowiedzi wynika, że to ja/my....? prowadziliśmy te zażarte walki na tym forum (my też je śledziliśmy).
    No cóż - powiem krótko: Nie ten poziom - musisz uważniej obserwować.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Finansista [83.12.44.*]
    Informuję Państwa o przyszłych zmianach dla pośredników finansowych. Kończy się władza firm typu 'MM", czy ACC, która przekształca sie w firmę centralnych rozliczeń. Projekt ustawy będzie wymagał od partnerów : zabezpieczenia majątkowego do wartości obrotów oraz raportów z sesji każdego dnia. A takie działania będą wymagały pisemnej zgody osoby przychodzącej do punktu opłat. Banki dzisiaj obsługują centrale, ale jak długo? Brak statusu bezpieczeństwa informatycznego w przyszłości będzie stważał problemem w/w firm. A do całej zabawy w finanse pośredników jeszcze nie dobrali się "złodzieje pieniędzy w internecie' banki tuszują swoje wpadki, tzw. 'wyciek pieniędzy". A jakie zabezpieczenia informatyczne mają pośrednicy.....takie jak ich wielkie konsorcja - można sie uśmiać. W banku P-0 wypłynęło 80 mln i co cisza. Kończy się czas firm, które nie staną się bankami. A może tak podzwonić do wielkich central.
  • Re: punkt opłat Autor: ~proszę o kontakt do sieci [83.12.44.*]
    Bardzo proszę o telefony do firm z branży pośrednictwa finansowego.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Biedny Punkt [83.12.44.*]
    Kupiłam program za bardzo duże pieniądze. Od sprzedającego usłyszałam jaki to cudowny biznes. 4000 tyś. rachunków w miesiąc i opieka firmy na każde zawołanie i co? Nie mogę się dodzwonić do centrali, błędy w programie i jeszcze wciskanie mi kitu, że moja wina. Kto mi odda 2928zł za to, że byłam taka głupia.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Zzzzzz [83.6.7.*]
    Szanowny Panie "Finansisto".

Akurat w temacie "przyszłości" jesteśmy na bieżąco i zastanawiamy się,
    z "którego paluszka ssał Pan tę wiedzę"?...
    Może lepiej będzie, gdy przestanie Pan siać niepokój pisząc takie bzdury.

Do Pani z "biednego punktu":
    To nie program przyciąga klientów, tylko Pani wytrwała praca w celu stworzenia wizerunku "Rzetelnej firmy". Nie da sie tego zrobić choćby najlepszym programem a na 4 tysiące rachunkow miesięcznie trzeba pracować kilka lat.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ct449 [87.206.224.*]
    Popieram. Wiedza finansisty jest żadna. ACC nie przekształca się w firmę centralnych rozliczeń. Z którego paluszka ssał Pan tę wiedzę ?
  • Re: punkt opłat Autor: ~Zzzzzz [83.6.7.*]
    Mnie nie intersuje kto, w co i czy się przekształca, mnie interesuje tylko i wyłącznie rozwój mojej firmy.

Z Panem Finasistą nie zgodziłem się w tym, że pośrednicy finansowi mają "zniknąć" z rynku - bo tak odebrałem to co napisał.
    Może wskaże Pan nam wszystkim źrodła tych informacji - chętnie się z nimi zapoznamy.
  • Re: punkt opłat Autor: ~obserwator [83.24.214.*]
    oto szczegóły przekształcenia acc w centralę. zgodnie z porozumieniom z mało znaczącym bankiem (B S w Jarosławiu) który to daje końcówkę a acc system chcą zamydlając oczy stworzyć coś na kształt ceri. Konto główne lub każdy swoje ale z pełnym upoważnieniem do konta poprzez centralę. Firmy które już są przymusowo wcielane i wrzucane w ten nowo powstający twór zaliczyły już pierwsze niepowodzenie centralnego systemu. No ale jakoś muszą sie nauczyć no nie.???

Pozornie masz kontrolę i sam wszystko robisz tj wprowadzasz do systemu, ale kasą i terminami zarządza system i centrala.

ryzyka:
    1. błąd systemu
    2. błąd człowieka
    3. zachłanność człowieka
    4. hakerzy
    5. przerost kosztów nad przychodami i zjadanie własnego ogona
    6. wyprowadzenie kasy przez zarząd

argumenty przeciw:
    1. za acc nie ma kapitału czy wsparcia grupy kapitałowej jak to ma ceri
    w przypadku ryzyk 1,2,3,4 nikt nie pokryje braków i wypłaci kasy by pokryć straty. Do bre im daleko. :) Zresztą udziałowcy acc nie chętnie oddadzą swoje ruchomości i nieruchomości włożone aportami by podnieść kapitał.

2. raczkujący system oparty na jednoosobowej firmie programistycznej - no jak programista położy temat lub zachoruje to jest problem. Może też namieszać i przetransferować kasę na zagraniczne konta, bo po co mu praca na kilka etatów. Zatem ryzyka nr 1,2,3.

3.problem z transferem w banku problem 1,2,3,4 mało znaczący oddzialik nie pokryje straty wynikającej z tak dużej pomyłki a sami to mało znaczący oddział jak wyczarują taką kasę. banki miały problemy typu dwukrotnie przesłanie przelewów, co zrobi oddzialik gdzie pewnie w ciągu roku nie widzieli tak dużej kasy jak kilka punktów robi w dzień.

4. acc zmienia system ale nie zwiększa opłat sieciowych - zwiększają im sie koszty utrzymania systemu, dodatkowych pracowników, zarządu a 4 gr zostanie. Nie będą mieli całej sieci widać jak uciekają co mądrzejsi jak zostanie 50 % da to 200 tys rachunków razy 0,04 zł to ok 8 tys. zł do utrzymania systemu a gdzie kasa na zarząd, lokale, reklamę, dodatkowych pracowników bo chyba sam pan "informatyk" to za mało zdziała sam. zatem wzrost cen jak proponują 15 gr w banku w Jarosławiu to opłata musi wzrosnąć o 100 % przynajmniej by utrzymać dochód na początkowym poziomie 16 tys zł. zatem 15 gr + 8 gr daje 23 gr ale to nie koniec podwyżek paliwo drożeje, komórki też, pensje też zarząd za pomysł i ryzyko wypłaci sobie wyższe no i Panie od kontroli, od reklamacji, z księgowości i rada nadzorcza, samochody, telefony, internet, pod stołem dla kolegi z banku za przychylność i takie tam. Zdaje się że 16 gr za system to właściwa cena. 200 tys rachunków z połowy sieci da im zaledwie 32 tys zł do obsługi sieci (jak dla mnie mało) a może 32 gr razy 200 tys rachunków da 64 tys. no to już można działać ale dla WAS znaczy to 15 gr dla banku w Jarosławiu + 32 gr dla acc łącznie 47 gr. Okienko kasowe brało 30% i wyłożyło się. tu mowa o większym procencie zakładając cenę za przelew 1,80 zł.

głupim będzie ten kto ulegnie i zaufa prezowi z acc. Głupim byli juz ci co do tej pory ufali i wierzyli w jego kłamstwa a było tych kłamstw bez liku. czasem trzeba tylko się lekko wysilić by zobaczyć prawdę, a to się opłaca. Jak połapią was tymi swoimi umowami to już będą wiedzieli jak was zgnębić jak zaczniecie sie po niewczasie wycofywać. Mieliście przykład z tego choćby forum jak gnoili ludzi. jak dorabiali im gęby ale tam tu był tylko ich głupi bełkot. Z umową podpisaną przez naiwnych agentów zrobią co zechcą w sądzie a kłamstwami obiorą was z dorobku życia i wszystko zgodnie z literą prawa.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [89.174.212.*]
    no to wszystko co piszą powyżej znawcy tematu tym bardziej powinno wszystkim dać do myślenia i czas najwyższy pomysleć o niezależności. Beż żadnych sieci ten biznes można spokojnie prowadzić i nic się nie dzieje Żadna sieć, centrala czy cokolwiek podobnego nie jest nikomu potrzebne No chyba że ktoś lubi dzielić się swoją kasą z kims za nic
  • Re: punkt opłat Autor: ~10024 - Głupi [77.115.124.*]
    O co wy się tu ludzie plujecie ? Już przepowiedziano chyba wszystko w temacie accadii, brakuje tylko gradobicia i ataku bocianów. Już prezes wyjeżdzał na karaiby i miał kartki nie wysyłać, juz przegrali sprawę w sądzie, sezam miał podnosic prowizje z 4 do 50 gr, a tu proszę, nadal istnieją. Już nie wyjezdzają na karaiby, teraz wymyslają system centralny, taki jak grosik. A teraz jeszcze inaczej, to nie jest grosik, to jest taki system jak ceri. Tak samo centralny. I co za brednie wymyslicie jeszcze ? I jeszcze policzyliscie ich pieniądze ile zarobią i ile muszą zarobić żeby im się o opłacało. Ja działam z nimi od 2005 i pękam ze śmiechu czytając te wasze rady.
    Gdzie byliście wszyscy zorientowani dobrze poinformowani doradcy, gdy padały grosik, miniopłaty, mieszko ? I teraz tez siedzicie cicho, gdy partnerowi wymawiają kolejne umowy a opłaty są realizowane z 10 dniowym poslizgiem, podobnie jak via. Nikt zorientowany tego nie widzi, widzicie tylko, że accadia wymyśliła coś nowego.
    10024
  • Re: punkt opłat Autor: ~spokojny [83.24.98.*]
    O ile dobrze się orientuję to acc niczego nie wymyśliła tylko powiela
    sprawdzone wzory. To inni wymyślali programy do pracy, to inni tworzyli sieci centralnego rozliczania to inni w końcu pierwsi robili przekręty - acc stara sie tylko korzystać z przetestowanych wzorów
    Pozdrawiam naiwnych.
  • Re: punkt opłat Autor: ~wkurzony [83.24.98.*]
    Przecież acc niczego nowego nie wymyśliła.
    To inni jako pierwsi oprcowaliprogramy do pracy, to inni stworzyli sieci centralnego rozliczania, to inni w końcu jako pierwsi robili najpierw wode z muzgów wspólpracujących z nimi ludzi a potem robili przekręty.
    Acc korzysta tylko z przetestowanych wzorów.
    Pozdrawiam naiwnych
  • Re: punkt opłat Autor: ~do przedmówcy [77.253.124.*]
    piszesz, że "widzicie tylko, że accadia wymyśliła coś nowego."

według ciebie to acc to zawsze sama coś wymyśla i teraz ma COś NOWEGO.

żak ty nigdy nie masz nic nowego tylko powielasz i kradniesz pomysły innych. "twój" system centralny to nie novum. był już przed tobą.

ale widzicie że są trzy rodzaje prawdy

prawda, cała prawda i prawda żaka.

:)
  • Re: punkt opłat Autor: ~wkurzony [83.6.12.*]
    Przecież acc niczego nowego nie wymyśliła.
    To ktoś inny wcześniej wymyślił programy do pracy, to ktoś inny
    zorganizował sieci centralnego zarządzania kontami, to w końcu ktoś inny wcześniej robił przekręty - acc tylko skwapliwie korzysta ze sprawdzonych i przetestowanych wzorów
  • Re: punkt opłat Autor: ~wkurzony [83.24.97.*]
    Acc niczego nie wymyśliła.
    To inni znacznie wcześniej wymyślili programy księgowe, to inni wcześniej tworzyli sieci centralnego rozliczania, to inni w końcu wcześniej robili przekręty - acc korzysta tylko z wcześniej przetestowanych wzorców.
    Pozdrawiam naiwnych.
  • Re: punkt opłat Autor: ~robercik75 [83.21.129.*]
    Wielkie halo:)
  • Re: punkt opłat Autor: ~do wkurzonego [91.189.32.*]
    Twoj rodzice to tez oszusci, po kopulujac ze soba robili to w sposob, w jaki podpatrzyli u innych :p
  • Re: punkt opłat Autor: ~wkurzony [83.6.37.*]
    Jak zobaczyłem wpis idioty czepiającego sie moich rodziców,
    od razu się uspokoiłem.
    Poziom godny obrońcy acc - podziwiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~do wkurzonego [195.22.126.*]
    Tresc mojej wypowiedzi miala dac ci do zrozumienia, ze nie jestem obronca acadi, lecz wszystko co tworzymy polega na podpatrzeniu tego u kogos innego.
    Skoro jestets taki YNTELYGENT i potrafisz sie madrowac zrewolucjonizuj ten rynek i wymysl cos, co jeszcze nie zostalo wymyslone.

Glownym problemem takich ludzi jak ten jest to, ze czepiaja sie wszystkiego i wszystkich, wszystkim zazdroszcza a sami maja lewe rece do roboty. I na dodatek pisza 10 takich samych postow pod roznymi nazwami.

No ale coz - musi byc rownowaga w przyrodzie.
  • Re: punkt opłat Autor: ~adam_74 [80.54.173.*]
    .
  • Re: punkt opłat Autor: ~yntelygent do mądrali [83.24.220.*]
    owych 10 wpisów wzięło sie stąd, że akurat ten temat na Forum
    twoja-firma był zablokowany ( interweniowałem u moderatora), a ja byłem rzeczywiście wkurzony - to pierwsza uwaga, a druga to taka,
    że nie wymyśliłem sobie właśnie pełną niezależność i do pracy -(a zapewniam że pracuję rzetelnie przez czas dłuższy niźli mądrala żyje na tym świecie) - na własny rachunek nie jest mi potrzebna żadna accadia, milamedia, czy inny (jak ktoś napisał wcześniej) PASOŻYT.
    Twórzcie sobie co tylko wam sie rzewnie podoba, tylko nie mieszajcie ludziom w głowach że jesteście jedynymi uczciwymi na tym świecie a wszyscy inni to beeee, bo mam dowody na to, że tak nie jest, że jesteście nieuczciwi nie tylko w zamiarach, ale także w czynach.
    I na tym zakończę swoje wywody na temat acc bo "zęby mnie bolą" na sam widok tego loga.
    Wszystkim, którzy biją sie z myślami i zastanawiają czy budować wielkość własnej firmy, czy też budować wielkość sieci powiem tylko
    tyle: Nie oglądajcie sie na innych zostawcie wszelkie sieci, przechdźcie na pełną niezależność (polecam współpracę z Invest Bankiem - OPŁACA SIĘ!)
  • Re: punkt opłat Autor: ~Klient [77.112.45.*]
    Spokojny, spokojny a potem już wkurzony.
    Accadia musiała by wymyślić koło, albo kwadrat, żeby wkurzony był uspokojony.
  • Re: punkt opłat Autor: ~adam_76 [80.54.173.*]
    WITAM

Śledzę wątek od dawna i nic nowego nie wniosę pisząc że czasem poziom dyskusji jest żenujący.
    Szkoda że brudna walka między firmami z branży trwa w najlepsze.
    Sam prowadzę tą działalność kilka lat i mam pewne doświadczenia. Od pewnego czasu współpracuje z accadią i bardzo sobie chwalę ich profesjonalizm i program "sezam". Współpraca ta daje mi świadomość całkowitej kontroli nad powierzonymi pieniędzmi klientów.
    Ja także dostałem propozycje przejścia na novum i poważnie się nad tym zastanawiam.
    Część postów z tego forum dała mi domyślenia czy dalej( przechodząc na "novum") będę mógł byc pewnym że wszystko zależy od mojej uczciwości i kompetencji.
    Panie Robercie i Tomku nie lekceważcie Swoich partnerów, chciałbym na Naszym forum acc lub tutaj usłyszeć odpowiedzi na powyższe zarzuty dotyczące bezpieczeństwa.
    Ktoś wcześniej pisał że nie można pieniędzy firmowych transferować przez ror na konto firmowe, bardzo jestem ciekaw na jakiej podstawie ??
    Spotykam się czasem z taką opinią jakiegos dyr placówki do której zaczynam wpłacać, ale na pytanie na jakiej podstawie nie potrafi wskazać.Wg mnie jednoosobowe firmy mogą, a taką informacje uzyskałem w moim u. skarbowym.

Pozdrawiam całą skłóconą branże
  • Re: punkt opłat Autor: ~do Adama [216.93.183.*]
    adam_76 Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Od pewnego czasu współpracuje z
    > accadią ...
    > Ja także dostałem propozycje przejścia na novum i
    > poważnie się nad tym zastanawiam...
    > Panie Robercie i Tomku nie lekceważcie Swoich
    > partnerów, chciałbym na Naszym forum acc lub tutaj
    > usłyszeć odpowiedzi na powyższe zarzuty dotyczące
    > bezpieczeństwa.

oto potwierdzenie kolejnego współpracownika z acca o tym iż mają "nowe" rozwiązanie na "swoją" sieć.

adam _76 przejdz na novum acc. jak cię wywalą i pozostałych to większy rynek zostanie dla innych. :)
    po upadku okineka i grosika nie widziałem spadku w moich punktach. zatem wasz upadek acc nie zrobi większej róznicy i nie ważne czy upadniecie z winy zarządu, błedu systemu czy winy programisty. Głupi Polak po szkodzie i jak widać każdy uczy się na własnych błędach. już sam fakt iż ktoś obcy ma dostęp do kasy za którą tylko Ty odpowiadasz jest chore, a Ty piszesz ze sie POWAżNIE ZASTANAWIASZ. No wiesz nie ma nad czym, ale to twoja głowa poleci w twoim mieście nie prezesa acc. czas pokaże kto ma rację. Oby intencje acce były dobre, nie życzę ludziom żle, ale dobrymi chęciami to piekło wybrukowane.

my z poza popatrzymy sobie jaki i jak szybko będzie finał.
  • Re: punkt opłat Autor: ~DORIS26 [83.11.48.*]
    CHCE ZAŁOZYC PUNKT KASOWY ALE NIE WIEM OD CZEGO ZACZĄC MOZE MI KTOS UDZIELIC INFORMACJI
  • Re: punkt opłat Autor: ~:-) [85.25.152.*]
    do wkurzonego Napisał(a):
    > Twoj rodzice to tez oszusci, po kopulujac ze soba
    > robili to w sposob, w jaki podpatrzyli u innych :p

mylisz człowieku pojęcia. To nie jest kwestia podpatrzenia tylko instynktu, który nakazuje kolpulowanie dla zachowania gatunku. Tu nie trzeba podpatrywać by wiedzieć jak się to robi. Wkurzony mówi o podpatrzeniu, naśladownictwie a nie o naturze i zachowaniach instynktownych. Ale widzę, że tyś z tych YNTELYGENTnych, co zarzucają brak wiedzy i inteligencji innym nie widząc siebie i swojego poziomu.

acc tylko naśladować potrafi. Zarząd okienka i grosika na wolności bezkarnie nowe interesy kręci zatem nic tylko kraść kasę bo i tak to ujdzie acce na sucho.
    co do współpracy z investem to powiem szczerze że ten program który rekomendują jest słabiutki.
  • Re: punkt opłat Autor: ~do obserwatora [83.6.9.*]
    Jakie widzisz rozwiazanie ? jakie inne oprogramowanie?
  • Re: punkt opłat Autor: ~Odważny [87.206.224.*]
    > acc tylko naśladować potrafi. Zarząd okienka i grosika na wolności
    > bezkarnie nowe interesy kręci zatem nic tylko kraść kasę bo i tak to
    > ujdzie acce na sucho.

Bezkarnie to można tu na forum oskarżać i opluwać innych. Jak widać na załączonym obrazku. I jeszcze ukrywać się za ambitnym nickiem.
  • Re: punkt opłat Autor: ~jak to jest możliwe? [83.6.1.*]
    Jak by program rekomendowany przez Invest był tak słabiutki jak piszecie , jak byłoby możliwe robienie na nim 15 tys. przelewów ???
    człowieku skąd w tobie tyle zawiści?
    Na jakiej podstawie twierdzisz że ktoś inny ma dostęp do moich pieniędzy poza bankiem ( działam dzięki acc z investem).
    Wymyślanie czarnych scenariuszy nie pomoże Ci w przyciągnięciu do siebie nowych pośredników.
    Jestem na tyle dużym partnerem że bank daje mi ciekawsze stawki niz mam w accadii lecz program ikasa w mojej ocenie nie nadaje się do sprawnego wprowadzania rachunków. M.in dlatego związałem się z tą firmą a nie inną.
    Bez programu można wprowadzać nawet więcej niz 15 tys przelewów/mies. tylko po co się męczyć i narażać na pomyłki.
    Jeśli uważasz że możesz zaproponować mi lepsze warunki pracy napisz na priv...a może będzie mnie to zadawalać.
    Na dzień dzisiejszy accadia to dla mnie nr 1 i wszystkie moje 8 punktów działa w oparciu o umowę z nimi.
  • Re: punkt opłat Autor: ~do adam_74 [83.24.108.*]
    Zapewne Ty, jak i zdecydowana większość zrzeszonych w sieciach, nie zdaje sobie sprawy z faktu, ile tak naprawdę kosztuje ich program na którym pracują. 15 tys x 0,04 x 12 miesięcy = 7200 złotych rocznie.
    Jeżeli doda się do tego "haracz" jaki płaci właścicielom sieci bank, przez który realizowane są płatności, wyjdzie calkiem niezła sumka - grubo ponad 10 tys złotych rocznie od jednego takiego punktu.
    (Czyżbyś był zaskoczony faktem ,że bank również płaci sieci za zorganizowanych "naiwnych"?) Przejście na niezależność to nie tylko zysk dla punktu, ale i dla banku z którym możesz wynegocjować korzystniejsze warunki.
    Co do programow do pracy powiem tylko tyle: - wystarczy poszperać
    w internecie, znaleść dobrą firmę informatyczną i zlecić wykonanie na własność dowolnego programu do obsługi punktu opłat. Koszt w zależności od stopnia zaawansowania i możliwości programu zamknie się kwotą
    25 do 50 tys złotych i możesz sobie robić z tym programem co chcesz - czas wykonania to 1 do 2 miesięcy i co więcej, środki na takie oprogramowanie można pozyskać z puli środków UE.
  • Re: punkt opłat Autor: ~10024 - Głupi [77.115.175.*]
    My niezależni wogóle z niczego nie zdajemy sobie sprawy. Zachowujesz się tak jakbyś mówił do idiotów. Podziel się z nami idiotami swoją wiedzą. Interesuje mnie czy zlecałeś już wykonanie takiego programu ? Czy pozyskałeś na ten cel fundusze ze środków UE czy wiesz jak się to robi ? czy tylko że można tak zrobić ? Jeśli to zrobiłeś i masz lepszy produkt niż program na którym ja pracuje (wiadomo jaki) to podaj jego nazwę i powiedz jak można się z nim zapoznać. Nie chcę go za darmo. Z mojej perspektywy za 4 gr od przelewu kupiłem sobie święty spokój od przeróbek i aktualizacji. Uważam że było warto. Accadia nie jest święta krową której należy składać hołd i bić pokłony. Oferują najlepszy na rynku program kasowy, to jest ich rola i to jest najwazniejsze. Jeśli znasz lepszy to daj znać. A co do iKasy zgadzam się z adamem74. Mam dokładnie takie same odczucia.
  • Re: punkt opłat Autor: ~do Adam [85.25.135.*]
    adam_76 Napisał(a):
    > Od pewnego czasu współpracuje z
    > accadią ...
    > Ja także dostałem propozycje przejścia na novum i
    > poważnie się nad tym zastanawiam...

następnie Adam napisał:
    > Na jakiej podstawie twierdzisz że ktoś inny ma dostęp do moich
    > pieniędzy poza bankiem ( działam dzięki acc z investem).
    > Wymyślanie czarnych scenariuszy nie pomoże Ci w przyciągnięciu do
    > siebie nowych pośredników.

Adam chyba nie łapiesz o czym mowa. Dyskusja dotyczyła planów przejścia acc na system centaralny (nad którym jak pissałeś sam sie powaznie zastanawiasz ) pożniej napisałeś że masz pałną kontrolę, i ja tego nie podważam tylko to iż po zmianie na novum czyli system centaralny gdzie acc będzie miało upowaznienie do Twojego konta może ci te poieniążki wytransefować bez Twoej wiedzy czy zgody i nie jest istotne co będzie powodem czy upadek, czy błąd czy umyslny lub nieumyślny. Wskaż mi powód dla którego ten system może być nazwany bezpiecznym.

Ja nie przyciągam pośredników tylko ostrzegam, nic ci nie oferuję tylko próbuję uświadomić zagrożenia. Jak chcesz być głuchy jak agencji okienka tuz przed upadkiem to Twoja sprawa.
    Myślisz ze acc pozwoli ci nadal działać tak jak działasz bez wzrostu kosztów jak nie zgodzisz się na przejście na ich centarlne "novum".
    ograniczą aktualizacje bo to kosztuje, podniosa opłaty z 0,04 zł na wyższe i tak powoli przymuszą.

są inne firmy które mają dobry program. 10024-Głupi napisał ze program acc jest najlepszy na rynku, a czy znasz wszystkie by tak powiedzieć.
    Pracowałes na wszystkich czy tylko nauczyłeś się powtarzać slogany acc ze ich jest N1.

a co do aplikacji można ją napisac za mniejsze pieniądze ale raz napisany to nie wszystko gdzie serwis, aktuazalicje rozbudowa. Jesteś uzalezniony od firmy która to napisała bo ktoś inny nie będzie chciał pisac na czyimś kodzie źródłowym tylko napisze od nowa. A jak firma napisze program za rozsądne pieniądze i jak wyczuje "temat" może za aktualizacje pociągnąć już inną stawkę bo czemu nie ma zarobić.
    Człowieku! Poczytaj co piszesz. Co będzie gdy ? Będę się martwił wtedy gdy mi accadia umowę wypowie. Od nikogo nie jestem uzależniony. Jak accadia będzie chciała zmieniać coś w umowie coś co mi się nie spodoba to nie podpiszę aneksu i tyle. Mam miesięczny (rozumiesz to ? 1 miesiąc !!!!) okres wypowiedzenia umowy i w najgorszym wypadku przesiadam się na jakąś iKasę. Moja umowa jest podpisana w 2005 i nie mam do niej żadnego znaczącego aneksu. Moja umowa nie zobowiązuje mnie do żadnej aktywności. I myślisz że będę tak głupi że dam sie wkręcić w coś co mi ręce związe ? Czym Ty mnie straszysz ? Ty naprawdę myślisz że rozmawiasz z idiotą. Tu ludzie potrafią liczyć swoje pieniądze. Żyją w świecie realnym a nie w twoim co będzie jeśli. Nie martw się o moje pieniądze. Licz swoje. Jeśli mogę prosić to wytłumacz mi dlaczego tak bardzo chcesz mi tu obrzydzić firmę z którą od 4 lat działam i która mnie nie zawiodła ? Mam wierzyc im czy tobie który piszesz co będzie jeśli ? a co będzie jeśli nie będzie ? znikniesz wraz ze swoim nickiem i tego się najbardziej spodziewam. Nie pierwszy będzie to znikajacy nick który przepowiadał rychły upadek accadii. Piszesz jakieś bzdury o nowum z których nic nie wynika bo nic konkrenego nie wiesz, tylko się domyslasz. I w kółko to powtarzasz. Nie odpowiedziałeś czy masz taki program zamówiony i dofinansowany z puli środków UE ? Nie pracowałem na wszystkich dlatego szczera prośba: podaj który jest lepszy od mojego, naprawdę się nim zainteresuje. I szczególnie interesująca końcówka: mam zamienić firmę ciągnąca za program którą znam od lat na niewiadomo jaką firmę której nie znam a która też będzie ciągneła za program. I to będzie rozsądne.
  • Re: punkt opłat Autor: ~do przedmówcy [85.197.99.*]
    nie atakuję i nie chce obrzydzić ci i innym tej firmy. wątek ostatnich postów tyczy zmiany w sytem centralny w acc.
    mam pytanie do ciebie jedno tylko, więc poroszę o odpowiedz tak lub nie.

czy jak acce zmieni system w centralny to przyjmiesz zaoferowany przez nich system?
    >> czy jak acce zmieni system w centralny to przyjmiesz zaoferowany
    >> przez nich system?

Jeśli będzie to system centralny - to nie.

Teraz ty:

>> Co do programow do pracy powiem tylko tyle: - wystarczy poszperać
    >> w internecie, znaleść dobrą firmę informatyczną i zlecić wykonanie >> na własność dowolnego programu do obsługi punktu opłat.
    >> Koszt w zależności od stopnia zaawansowania i możliwości programu
    >> zamknie się kwotą 25 do 50 tys złotych i możesz sobie robić z tym >> programem co chcesz - czas wykonania to 1 do 2 miesięcy i co więcej
    >> środki na takie oprogramowanie można pozyskać z puli środków UE.

Wypowiadasz się jakbyś się na tym znał. Masz program napisany na zamówienie i sfinansowany w ten sposób ? czy tylko dzielisz się wiedzą co można zrobić ? a może znasz kogoś kto tak zrobił ?
  • Re: punkt opłat Autor: ~do przedmówcy [87.118.101.*]
    to nie jest moja wypowiedz. Ale ja też próbowałem innych rozwiązań. Mam kilka alternatywnych programów, znam też oferty napisania takiej aplikacji w 1-2 m-ce za min 4-5 tys. maks 10 tys. ale gra nie jest warta świeczki bo co z serwisem i rozbudową jak będzie potrzeba to jeszcze trezba dołozyć.
    ja mam serwis za 70 zł na miesiąc a ty?
    dziękuję za odpowiedz. Tylko to mnie interesuje.
    pozdarwiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~10024 [77.115.175.*]
    A ja 4 gr od wykonanej operacji.
  • Re: punkt opłat Autor: ~niezrzeszony [83.24.202.*]
    Czytam Wasze wypowiedzi i jednego nie mogę zrozumieć - dlaczego nie pójdziecie ze swoimi wątpliwościami do niezależnej kancelarii prawnej ?
    Na waszym miejscu odżałowałbym te 300-400 zł wziął umowę i zadał prawnikowi podstwowe pytanie - czy to mi czymś grozi? a jeżeli tak to czym?
  • Re: punkt opłat Autor: ~To ja [83.6.8.*]
    To ja pisałem o "szperaniu w sieci" i szukaniu firm informatycznych.

Nie można poważnie traktować programu napisanego za 4 czy 5 tys złotych,
    bo to nawet w zamyśle twórcy bedzie bubel w najczystszej postaci.
    Nie można też uważać programu za który zapłacisz 300 czy 500 złotych za program do pracy w "profesjonalnie" działającym punkcie opłat. Takiego programu można sobie używać kiedy przyjmuje się kilkaset przelewów miesięcnie - traktując tę działalnośc jako dodatkową.
    Według mojej wiedzy -( czy muszę pisać z kim prowadziłem rozmowy? może podać nazwy firm i nazwiska inforamtyków?)- miesiąc pracy dobrego informatyka-programisty, to minimum 20 tys zł, a czas potrzebny na napisanie dobrego programu (przy założeniu że informatyk doskonale wie co ma być w programie i jakie operacje program musi wykonywać) to minimum miesiąc. Dla w pełni profesjonalnego programu to minimum
    2 miesiące - stąd owe 50 tys zł. Nie mówię tutaj o (bez urazy) o "domorosłych geniuszach informatyki", tylko o firmie czy firmach z tradycjami i osiągnięciami znacznie przewyższającymi "cuda techniki"
    nazwanymi bilon, czy sezam (chociaż w sumie są one tożsame).
    Dlaczego nie zamowiłem takiego programu?.. Poważnie się nad tym zastanawiam - może zamówię? Gdybym miał 8 punktow to nie zastanawiałbym sie ani minuty - ale na razie nie mam.
    Czy są lepsze programy niż "sezam"?... Oczywiście że są - w pełni profesjonalne, przewyższające sezam w ilości funkcji użytkowych - ale zintegrowane są chociażby z BRE, który daje znacznie gorsze warunki niż inne banki.
    Co do środkow unijnych - to był skrót myślowy. Bezpośredni dostęp do środkow unijnych w tym zakresie(przez PARP)zaczyna się od kwoty
    powyżej 8 mln zł. Mniejsze kwoty "załatwia" się w Urzędach Marszałkowskich poszczególnych Województw.
    I to by bylo na tyle - jak mawiał śp. prof J.T. Stanisławski.
  • Re: punkt opłat Autor: ~jano1 [83.18.128.*]
    Proszę o poradę: Jaki czytnik kodów kreskowych byłby najlepszy do obsługi punktu opłat? (taki, który czytał by największą ilość różnych kodów) Proszę o podanie konkretnego modelu/firmy. Dziękuje
  • Re: punkt opłat Autor: ~jano1 [83.18.128.*]
    Proszę o poradę: Jaki czytnik kodów kreskowych byłby najlepszy do obsługi punktu opłat? (taki, który czytał by największą ilość różnych kodów) Proszę o podanie konkretnego modelu/firmy. Dziękuje
  • Re: punkt opłat Autor: ~jan1 [83.18.128.*]
  • Re: punkt opłat Autor: ~qwe [85.219.166.*]
    co taka cisza zapanowała??