• Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~Bolek [89.70.31.*]
    dorgpw@ gmail.com wyślij a ja wyśle swój
    wszyscy naganiacze i nie tylko poznikali?!
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~płoteczka [62.21.49.*]
    Polonez i jego ekipa nagonili ludzi z Taurona żeby zrobić obroty na BOS ,sprzedał i uciekł pisać o motylkach w swojej książce.
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~Sly [31.179.189.*]
    ludeczkowie, poczekajcie ze swoimi opiniami. Ja rozumiem że dowalanie innemu człowiekowi to ,,polska dyscyplina narodowa ", ale dajcie sobie na wstrzymanie. Pewnie napisze. a jeżeli nie napisze to trudno.
    nikt nikomu nie dowala,każdy patrzy na analizy i ma swoje zdanie! tylko jestem zdziwiony,ze ludziska przestali pisać,rozumiem ze na Prairie teraz jest gra ,ale...
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~fab [94.254.221.*]
    Tam gra byla wczoraj. Dzis jest realizacja :) pytanie gdzie teraz pojsc?
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~Tom [185.76.69.*]
    Tu też jest już grane chyba pod wyniki
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: polonez_as-dur [89.77.56.*]
    Jak przeczytałem dowalenie chodzikowi, to polska dyscyplina narodowa.

Fajnie napisane, podobało mi się.
    Dzisiaj mamy środę 13 lutego 2019 roku.
    Ponieważ sprzedałem swoje akcje powyżej 9 zeta, to się nie odzywałem.
    Musiałem je przecież odkupić znacznie niżej. Ale nie tylko to było powodem mojego milczenia.
    mam zobowiązania i muszę je realizować, czyli inaczej mówiąc chce coś po sobie zostawić, dlatego spokojnie piszę nadal
    książkę obejmującą szeroki zakres analizy technicznej i powiem szczerze, nie tylko mi się to podoba, ale sprawia frajdę.
    Część o formacjach harmonicznych (gdzie fruwają motyle) jak również o formacjach świecowych jest od dawna ukończona.
    Część druga o falach Elliotta jest w pisaniu. Czy wiecie jakie to trudne, opisać taki temat w sposób jednoznaczny, aby zielony
    szczypiorek, co nigdy nie grał na rynku, mógł wszystko zrozumieć. Każdy akapit trzeba przemyśleć i przeczytać wiele razy aby
    ująć rzecz całą prosto i zrozumiale.
    Jeśli chodzi o BOSIA, to w obecnej chwili spodziewałbym się kontynuacji wzrostów.
    Wielu do mnie napisało z prośbą abym podał cenę docelową. Tak zrobiłem. Zosia napisała, bardzo mnie cieszy, bo Panie w dalszym ciągu są jak rodzynki w cieście.
    O czym mam pisać, skoro wszystko wiadomo ?
    Powiem może jedynie, że moim zdaniem, to co się na Bosiu wydarzy będzie niezależne od tego co wydarzy się na całym rynku.
    Zakładam tu bowiem wystąpienie jedynej formacji Elliotta, jaką należy zastosować do jednostkowego papieru.
    Co by się więc nie działo, to co zapowiedział Ralph musi się zrealizować.
    Uważam poza tym, że to była jedyna korekta, w której opłacało się zaryzykować i sprzedać z myślą o odkupieniu niżej.
    Moim zdaniem powtórzenie tego typu zagrania, będzie obarczone znacznym ryzykiem, że sprzedamy, a rynek nam ucieknie.
    Pozdrawiam Was wszystkich i powiem szczerze, dzięki wielkie za to jak zachowujecie się na tym forum.
    Możecie oczywiście uprawiać dyscyplinę narodową (oby nie za często) i od czasu do czasu chodzikowi dowalić.
    Pamiętajcie, że pomimo iż nie jestem Nostradamusem, to jednak z pewnością jestem jednym z najlepszych analityków technicznych
    na tym forum.

chodzik księżycowy
    Chodziku! czekam nadal na maila od Ciebie!
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~Jac [188.146.171.*]
    Zastanawiam się czy zamiast bosia nie lepiej uderzyć w matkę wzrostów czyli gtn. Analizuję korelacje...

Pozdrawiam
    Jac
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: polonez_as-dur [89.77.56.*]
    Bolek, ja nie mam do Ciebie adresu, bo przez pomyłkę wyrzuciłem.
    Napisz jeszcze raz a odpowiem

ck
    dorgpw@gmail.com
    poza podaniem adresu tutaj,napisałem Ci kiedyś maila kolego sympatyczny!
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~re [89.65.182.*]
    kolego Bolku , ja nie miałem problemu aby znaleźć adres na forum bo wystarczyło trochę się cofnąć na tym wątku. Kolejny raz prosisz najlepszego technika na ty aby wymienił z toba opinię i kolejny raz robi unik...Chodziku obawiasz się że kolega Bolek okaże się lepszym technikiem od ciebie czy też nie bardzo masz co pokazać?
    Tak, obawiam się i dalej.....
    nie mem co pokazać

ck
    rozumiem ,że już nie masz problemu z adresem i wysłałeś maila do Bolka? zobaczymy co na to Bolek..
    Ciekawość, to pierwszy stopień do piekła.
    Lepiej zamiast interesować się czy wysłałem, czy nie wysłałem e-maila, napisz coś o BOSIU.
    pozdrawiam
    jestem dla kogoś niewygodny,hahaha
    kolego Bolku z tym cudakiem już miałem doczynienia na kilku innych spółkach i było to samo pajacowanie...jak przychodziło do konkretów to zawsze znalazł jakąś wymówkę...zwykle opowiadał bajki czego on to nie przewidział ale oczywiście po fakcie..
    I konwersuje sam ze sobą z różnych IP na potwierdzenie, że coś komuś wysyła i to się sprawdza...ubaw po pachy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.70.31.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~mrkuchar [217.99.94.*]
    Ja tutaj widzę cudaka, takiego, który zasłania się innymi. Tak, tego jegomościa, niejakiego "re".
    Napisz do Chodzika, on Ci odpowie. Sam zweryfikujesz to, co napisze.
    I nie chowaj się tutaj za honorem, zasadami czy innymi wymówkami, bo nie widzę w Tobie tego, co wymieniłem.

Tak więc zamiast się spinać niepotrzebnie napisz coś konkretnego od siebie, chętnie zweryfikujemy.
    Jak chcesz weryfikować Chodzika to napisz do niego i wyżalisz się nam wszystkim na forum jak zrobił z Ciebie wała albo pochwalisz się jak Cię ozłocił wspaniałą prognozą.

I nie żal się tutaj więcej bez dowodów, bo lepiej czas stracić na czytanie różnego rodzaju pudelków niż tego , co w pocie czoła napiszesz.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.77.56.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: polonez_as-dur [89.77.56.*]
    Chodzik księżycowy do niejakiego "re"

Odpisałem ci na twoje zarzuty wczoraj. Ponieważ w tym wpisie nie było nic takiego, co skłoniłoby moderatora do skasowanie
    moich słów, więc zakładam, że to ty doprowadziłeś to skasowania wpisu, bo ci się nie spodobał.
    Powtórzę więc jeszcze raz co ci odpowiedziałem na twoje impertynencje.

Najpierw jednak zacytuję tu twoje słowa o mnie:

"kolego Bolku z tym cudakiem już miałem doczynienia na kilku innych spółkach i było to samo pajacowanie...jak przychodziło do konkretów to zawsze znalazł jakąś wymówkę...zwykle opowiadał bajki czego on to nie przewidział ale oczywiście po fakcie..
    I konwersuje sam ze sobą z różnych IP na potwierdzenie, że coś komuś wysyła i to się sprawdza...ubaw po pachy

Po pierwsze nie jestem żadnym cudakiem, a pajacujesz to ty, wypisując o mnie te głupoty.
    Ponoć opowiadam bajki i to po fakcie !
    Jesteś nie tylko kłamcą, ale również jak widzę nie masz po kolei w głowie, bo analiza techniczna jaka otwiera ten watek, została przeze mnie umieszczona na forum kilka dni przed wybiciem. Pleciesz więc bzdury i rzucasz wobec mnie oskarżenia, które każdy może łatwo zweryfikować. Jesteś po prostu kłamcą.
    Nigdy też, jak mi zarzucasz nie konwersuje sam ze sobą. Takie brednie może opowiadać tylko taki facet, co nie ma za grosz honoru. Nie lubię takich ludzi, zwisają mi kalafiorem.
    Odwal się ode mnie.

chodzik księżycowy
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bolek [89.70.31.*]
    wszystko ok,ale maila od kolegi Chodzika nie dostałem,więc puki co bliżej prawdę pisze kolega Re!
    e-maila Bolek nie dostałeś, bo drugi raz nie napisałeś, a pierwszy wyrzuciłem przez pomyłkę.
    haha,po pierwsze wysłałem Ci kiedyś maila,i gdzieś w historii go masz,po drugie tutaj oficjalnie podałem swój adres email,tyle w temacie ,temat zamknięty,kolega Re ma racje!! a ty jesteś niewiarygodny taka jest prawda!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    Bolek, jakby Ci zależało wysłałbyś i 2-gi raz.
    Nie każdy ma tyle czasu wolnego co Ty być może.

Napisz do Chodzika jeszcze raz wpisując w temacie wiadomości "Od Bolka" czy jak tam chcesz aby wiedział, że to TY! i daj nam spokój z tym biadoleniem.
    Jak BABA płaczesz o zasięg wzrostów do Chodzika na tym forum, to postaraj się jak Polska z konferencją o Iranie przynajmniej i zrób Chodzikowi ta przyjemność.
    haha,ja biadolę? masakra bawcie się dobrze!
    No Bosiu,
    Nie ma się nad czym zastanawiać.
    już 15.30

ck
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~re [89.65.182.*]
    fakrtycznie ciężko znaleźć, wystarczy cofnąć się o kilka wpisów..pajacuj dalej i rób sobie poparcie z innych IP

Re: 31.01.2019 Analiza techniczna BOS banku. Autor: ~Bolek [89.70.31.*] 2019-02-11 15:14
    dorgpw@ gmail.com wyślij a ja wyśle swój
    Poniedziałek 18 lutego.

Ci co znają mnie nieco dłużej, wiedzą, że moja analiza często polega na budowaniu pewnych scenariuszy, a następnie bacznym
    obserwowaniu, czy rynek, albo interesująca mnie spółka, ten scenariusz realizuje.
    To co obecnie widzę na wykresie BOSIA jest zgodne z tym co wcześniej przewidziałem i potwierdza jedynie moje założenie.
    Wyraźnie tworzy się ruch boczny, co szczególnie łatwo dojrzeć na wykresie w interwale godzinowym lub 4h.
    Wykres spowolnił, zmniejszył się również wolumen. To nic innego jak oczekiwanie.
    Tak, że spokojnie, siedźmy i patrzmy, ewentualnie dokupujmy, ale nie dużo, próbując złapać minima tego ruchu bocznego.

pozdrawiam
    chodzik księżycowy
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Stasia [37.47.59.*]
    czyli gramy pod info i wyniki :)
    wtorek 19 lutego 2019

Rzut oka na wykres w interwale 60 minutowym.
    Interesuje mnie odcinek od 11.02 z kursem maksymalnym na 9.13 do dnia dzisiejszego czyli do wtorku 19.02.
    Jest to więc dni osiem, co jak wiecie wszyscy jest liczbą F
    Jeśli tak, to teraz bliżej się przyjrzę, co się działo przez te dni, na świecach godzinowych.
    Przyjmuję, że ruch od poziomu 9.13 to korekta.

Fala pierwsza do poziomu 8.02 to fala A
    Fala a fali B składała się z trzech fal i doszła do poziomu 8.65
    Fala b fali B zawsze składa się z trzech fal i była korektą prostą
    Fala c fali B jak zwykle miała 3 fale
    Fala C miała fal pięć.

Reasumując
    Jest to korekta płaska ABC w której fala A ma 5 fal, cała fala B była korektą płaską
    a fala C ruchem pięciofalowym. Całość to korekta płaska w której
    Fala C nie schodzi poniżej dna fali A
    Ruch ten pomału dobiega końca.
    Zakładam, że zakończy się w dniu jutrzejszym.
    Jeśli tak się nie stanie, to następny mój scenariusz zakłada formacje Butterfly.

Pozdrawiam
    ck
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bajkopisarz [37.47.98.*]
    Chyba ci się pomyliło coś .... rozumiem ze patrzysz na Getiny gdzie dziś spora odbitka i tu upatrujesz wzrostu kursu na bos ale niestety już jutro mamy korektę na getinach a tutaj dalej tkwimy w okolicach 8zl z tendencja spadkowa ..... także....powodzenia Panowie i nie dajcie się ubrać w dystrybutorów :-)
    Nie na darmo nazywasz się bajkopisarz.

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bajkopisarz [88.156.134.*]
    Spoczko gramy gramy nie ma co :-D mam nadzieje ze dystrybutor podbije do 9zl bo szkoda sprzedawać po 8 a jak nie to i po 8 pójdzie :-)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~123456 [188.121.18.*]
    Dnia 2019-02-19 o godz. 17:08 polonez_as-dur napisał(a):

To co obecnie widzę na wykresie BOSIA jest zgodne z tym co wcześniej przewidziałem i potwierdza jedynie moje założenie.

> Ruch ten pomału dobiega końca.
    > Zakładam, że zakończy się w dniu jutrzejszym.
    > Jeśli tak się nie stanie, to następny mój scenariusz zakłada formacje Butterfly.
    >
    > Pozdrawiam
    > ck

czyli przekładajac bajkopisarstwo na polski: mam racje bo korekta sie dziś skonczy zgodnie z przewidywaniami, jak sie nie skonczy dzis to tez mam racje bo bedzie co innego:)))) a to wszystko opisze w książce pt "czy spadnie czy wzrośnie to i tak mam racje"

p.s bajkopisarz nie zabieraj chodzikowi nika

• cel- wyniki Autor: ~fab [94.254.212.*]
    Teraz wiem ze nikt nic nie wiem. Trzymam wiec do wynikow a potem zobaczymy.
    ck do 12345

No i widzisz jak to z Tobą jest. Trzeba tłumaczyć jak chłopu na miedzy !
    To ja ci wytłumaczę, czemu nie, skoro nie kumasz jak funkcjonuje giełda.

1. Mój scenariusz dotyczący zakończenia korekty na BOŚ w dniu dzisiejszym, jest scenariuszem podstawowym - pierwszoplanowym.
    Jeśli się zrealizuje ( co zakładam) do kurs BOSIA powróci do trendu wzrostowego. Wybicie poprzedniego szczytu formacji świecowej
    Spadającej Gwiazdy bezapelacyjnie przekona wszystkich do tego, że zmiana trendu średnioterminowego na BOŚ się dopełniła.
    Wejdzie więc tam nowy strumień pieniędzy. Do tej pory pieniądze jakie przeznaczyłem na tą spółkę powinny być całkowicie w nią zaangażowane.
    Moim. zdaniem to z czym mamy do czynienia, to powrót do linii szyi odwróconego RGR.
    O ważniejszej formacji z jaką mamy tu do czynienia nawet nie wspomnę, bo to nie na twoja głowę kolego.
    Jak widzicie, w dniu wczorajszym dokładnie opisałem nie tylko korektę z jaką tu mamy do czynienia, ale również jej poszczególne podfale.
    Szkoda wielka, że skoro jesteś taki mądry, nie zrobiłeś tego za mnie.

2. Zawsze, ale to zawsze trzeba mieć w zapasie alternatywny scenariusz, jeśli tego nie pojmujesz, do odpowiem ci słowami
    pewnego pułkownika, skierowanymi do innego pułkownika.
    Powiedział tak:
    "skoro tego waść nie pojmujesz, toź przez łeb cięty i na umyśle szwankujesz"

Jak się zachowa rynek BOSIA, to się w najbliższych dniach przekonamy.
    A może zamiast mnie ciagle krytykować, coś na ten temat wydukasz ?

chodzik księżycowy

• Nostradamusem nie jestem Autor: polonez_as-dur [89.77.56.*]
    Nostradamusem nie jestem, ale czarodziejem ?

ck
  • Re: Nostradamusem nie jestem Autor: ~Bajkopisarz [46.134.18.*]
    Tez nie :-)
  • Re: Nostradamusem nie jestem Autor: polonez_as-dur [89.77.56.*]
    Przecież to nie moja wina, że czytać nie potrafisz.
    No, ale skoro nie Nostradamusem i nie czarodziejem, to jak to jest, że wiem dokąd to dojdzie ?
    Tak jak napisałem - musi, inaczej się udusi.

ck
    22.02.2019 po otwarciu sesji

Zdecydowanie warto popatrzeć na wykresy nie tylko w interwale dziennym, ale również w tygodniowym i miesięcznym, a jeśli
    spółka jest płynna, to również wykres godzinowy dostarcza nam wiele cennych wskazówek.
    Dla mnie osobiście, przy analizowaniu spółek najważniejszy jest wykres tygodniowy.
    Dzisiaj jednak proponuję wam spojrzeć na wykres miesięczny, ze względu na formację jaka się tam pojawiła.
    Ci z was, co mają ze mną bezpośredni kontakt, wiedzą doskonale co to jest i co to oznacza. Pozostali zapewne również,
    ponieważ mamy tu do czynienia ze znaną formacją zapowiadającą kontynuowanie zapoczątkowanego trendu średnioterminowego.
    Jeśli tego nie widzicie, to macie problem i musicie sobie zadać pytanie:

co ja robie tu ?
    co ja tutaj robie ?

Granie bowiem na giełdzie jak już nie jeden z was się przekonał, obarczone jest znacznym ryzykiem i jeśli nie zna się podstaw, to
    prędzej, czy później (raczej prędzej) zakończy się ta przygoda w sposób nieoczekiwany i niezmiernie bolesny.
    Dlatego przypomnę wam dzisiaj słowa jakie stanowią motto mojego istnienia na rynku.

"Największym błędem jaki popełniacie
    jest trwanie w błędzie jaki popełniliście"

Przed laty slogan ten przyszedł mi do głowy i do dnia dzisiejszego nie raz uratował mi sporo kasy.
    Warto się nad tym zastanowić.

Innym przewinieniem jest uśrednianie na spadkach. Tego się nigdy robić nie powinno, wszak z jednym wyjątkiem, który potwierdza
    regułę, a mianowicie w czasie pierwszej korekty nowego trendu wzrostowego, co jak wiecie miało miejsce na Bosu właśnie.
    No ale jak odróżnić, czy to zmiana trendu, czy jedynie korekta i kurs po wyskoku w górę zaliczy nowe dno ?
    No właśnie. Pytań dużo a podpowiedzieć tym co zaczynają, nikomu się nie chce. Albo się nie chce, albo ci co uważają się, że już
    dla nich rynek nie ma tajemnic, grają na "czuja", bo kilka razy się udało.
    Jednym z poważnych grzechów jest również wychodzenie z trendu zdecydowanie za wcześnie.
    Pytałem o zasięg wzrostów i tak mniej więcej ponad połowa wskazywała poziom około 10 zeta jako miejsce, gdzie należy się ewakuować. Powiem tak, gdybym tak myślał, to bym sobie głowy Bosiem nie zawracał, ale każdy swój rozum ma i wie co ma ze swoją kasą zrobić.
    Pozdrawiam was wszystkich, przed nami Weekend, a mój Golden tak się stęsknił za spacerami w jakimś ładnym miejscu, że doczekać się nie może. Mam nadzieję, że pogoda będzie ładna.

Na koniec powiem wam jedno, bo dobry ze mnie człowiek i mam pogodne usposobienie.
    Przybijcie obie nogi do podłogi
    i ręce przybijcie do blatu biurka, aby się z dala trzymały od komputera.
    To nie jest moment do sprzedawania, to jest moment do kupowania.

chodzik księżycowy
    albo kamerdyner profesora
    albo kolorowy wiatr
    albo polonez as dur
    każdy sobie wybierze co mu się podoba

Dodam może jedynie, że gdybym miał opisać w sposób zwięzły to co się dzieje na BOŚ,
    to napisałbym tak:
    P1...P2...P3

i wszystko wiadomo.
    To specjalnie dla tych co lubią krótkie wypowiedzi i jak czytają moje, to się nie mogą połapać o co tak naprawdę biega.

ck
  • Re: Nostradamusem nie jestem Autor: ~fab [94.254.219.*]
    Ze do wynikow wzrosnie to prawie kazdy zakłada, ale ze np. Dzis jeszcze moze spasc na 8,5 to juz mniej
    W twojej wypowiedzi najważniejsze słowo to "może"
    tylko to "może" nie ma tu najmniejszego znaczenia.
    Gdybyś zamiast "może" napisał "morze", to bym ci powiedział, że jeszcze czas na kąpiel, co miało by dla tego co dzieje się na wykresie BOS, dokładnie takie samo znaczenie.
    Z ubolewaniem więc stwierdzam, że na przestrzeni lat spędzonych na giełdzie, wielu zrobiłoby znacznie lepiej, gdyby poszło grać do kasyna.

ck
  • Re: Nostradamusem nie jestem Autor: indiana [178.37.128.*]
    Bardzo dziękuję za mądre słowo :-)
    Mam sporo tych akcji, jeszcze niedawno dokupiłem, i trzymam twardo bo na wykresie pierwszy raz od wielu lat widać optymizm. Jednocześnie na miesięcznym widać wyraźnie, że co to za wzrost, spadło ze 127 zł, a teraz urosło o niecałe 3 zł :-)

Za chwilę mijamy średnią SK100 (na miesięcznym), warto popatrzyć co się działo w przeszłości przy jej mijaniu - trzeba twardo siedzieć w fotelu i nie sprzedawać, jak napisałeś.

Udanego weekendu życzę!
  • Re: Nostradamusem nie jestem Autor: indiana [178.37.128.*]
    Przepraszam pomyłka - chodziło oczywiście o wykres tygodniowy, i na nim średnia SK100.
    Na wykresie miesięcznym SK100 przechodzi na 28zł, może być trudno tam dobić :-)
  • Re: Nostradamusem nie jestem Autor: polonez_as-dur [31.178.94.*]
    A w karcie tylko jeden as
    I nic poza tym nie ma,
    Ale nie powiem przecie - "Pas",
    Może zagrają szlema?
    "Kontra" - mu rzekłem, taki bluff,
    By nieco spuścił z tonu,
    A Fred mu na to - "Cztery trefl!"
    Przywalił bez pardonu.

Cztery piwka na stół, w popielniczkę pet,
    Jakąś damę roześmianą król przytuli wnet.
    Gdzieś między palcami sennie płynie czas.
    Czwarta ręka, króla bije as.

Witam w poniedziałek 25 lutego
    Warto spojrzeć na wykres i warto poświęcić mu trochę czasu.
    Nieliczni z Was wiedzą, że mamy do czynienia z pewnym układem wynikającym wprost z teorii Elliotta.
    Wiem zaraz podniosą się głosy, co ty gadasz ck, chcesz Ralpha stosować do jednostkowej spółki, weź się chłopie opanuj !
    Ani ja chłop, jeno szlachcic, a Ralph niejednokrotnie tym właśnie układem dał mi zarobić i to znaczną kasę. Wierzę mu więc bardziej,
    bo w odróżnieniu od wielu, gruszek na wierzbie nie obiecuje.
    Jeśli spojrzycie na wykres BOS, to ostatnimi czasy mamy wiele świec z długimi knotami podażowymi. To wskazywałoby na niepewność i osłabienie strony popytowej. Gdybym się tu więc kierował jedynie analizą świec japońskich, to miałbym pewne obawy, co do możliwości wzrostu na tym papierze. Jednak jeśli do tego dodałbym VSA, to sprawy przybrałyby nieco inny wygląd, bo zobaczyłbym, że to jakiś duży gracz (Smart Money) specjalnie rysuje sobie takie, a nie inne świeczki na koniec dnia, aby was skłonić
    do sprzedaży. Nic bardziej mylnego. To Ralph tu rządzi, on rozdaje karty i on bije króla asem.
    Ja wiem, że czasami sobie pozwalam na nieco inną interpretacje tego co widać na wykresie, ale to już taki mój styl i zazwyczaj nie
    podaję wszystkiego pod nos, a raczej staram się zmusić co poniektórych do myślenia.
    Tak więc pomimo ostrzeżeń ze strony cieni górnych podażowych powiem, że dalej zdecydowaną przewagę wykazują tu byki.
    Warto zwrócić uwagę, że oprócz oporu, o którym wspomniał tu mój szanowny kolega, mamy tu do czynienia z dwoma kanałami
    Pitchforka, których zewnętrzne linie nachodzą na siebie stanowiąc mocny opór.
    No to mam dylemat, a w zasadzie dylemat macie WY, bo co jest ważniejsze, opory jakie przed nami, czy formacja Ralpha ?
    Na to pytanie można odpowiedzieć tylko w jeden sposób, a mianowicie, Ralph rozwali te opory i nawet tego nie zauważy.
    Zosia jak dostała ode mnie odpowiedź na pytanie, dokąd zmierzamy, była zdziwiona. No cóż ja sam również, ale Ralph to od dawna mój kumpel i nie sadzę, aby mnie wpuszczał w maliny.
    Tak, że pamiętajcie, obie nogi do podłogi, a ręce do blatu biurka. Każdy z was (o czym tu napisałem) do dnia dzisiejszego powinien
    dokonać zakupów za pieniądze, które na Bosia przeznaczył. Teraz nich kupują inni, a ja im będę kibicować.

chodzik księżycowy

[x]
BOS -0,40% 10,00 2026-06-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.