Polecam wszystkich zajrzeć na Bioton i zobaczyć WSPANIAŁĄ anty rekomendację Kolorowego , zalecał kupno - 2x , obecnie wszyscy mają prawie 11% w plecy :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Szczerze radzę wycofać się ze spółek SP przynajmniej na 3 tygodnie. Wygląda (WEDŁUG MNIE) ze idą spore spadki i spółki z SP najwięcej dostaną po du....ie.
mimo dzisiejszego wzrostu na Biotonie wszyscy co posłuchali rekomendacji Kolorowego są nadal na minusie , poza tym wrost nie wynikał z analizy bezpośrednio technicznej więc CK nie mógł go przewidzieć
Mamy poniedziałek 19 września 2016. W piątek zatańczyły dla nas trzy wiedźmy, nic to jednak nie zmieniło w obrazie rynku jako całości. Dzisiaj w poniedziałek natomiast byki podjęły próbę wyrwania się z pułapki jaka została stworzona przez formację ,,luki dwóch czarnych świec,, Otwarcie nosiło cechy nadziei na przełamanie oporu stawianego przez tą formację. Obecnie po godzinie jedenastej rynek wyraźnie przysiadł a wig, oraz wig 20 zaczyna się cofać. To niczego nie przesądza, ponieważ i tak będzie tu główną rolę odgrywać cena zamknięcia dnia. Patrząc na wykres PZU z perspektywy tygodniowej jak i dziennej, trzeba zauważyć, że została podjęta próba zamknięcia luki przez byki. Widać jednocześnie, że ci co zastosowali tu dwudniowy filtr czasowy nie wpadli w pułapkę. Notowania następnie zrobiły formację ,,objęcia bessy,, po czym kurs ponownie mocno się cofnął od spadkowej linii podażowej. Ponieważ te ruchy na PZU są wyraźnymi trójkami, możemy nieśmiało założyć, że powstająca właśnie formacja przyjmie postać trójkąta. Ważne więc w którą stronę nastąpi wybicie. W swoim życiu widziałem już setki takich formacji i spekulowanie w którą stronę wyjdą notowania, nie ma tu racji bytu. Nie po to jestem analitykiem technicznym, aby robić jakiekolwiek założenia. Tutaj decyzje musi podjąć sam rynek. Jeśli jednak dzisiejsze wysiłki byków na wigu oraz wigu 20 okażą się nieskuteczne i rynek zakończy notowania formacją ,,spadającej gwiazdy,, to sprawa powinna być jednoznacznie interpretowana i moje ,,śmiertelne zagrożenie,, zostanie utrzymane. pozdrawiam
jeśli wybije górą z trójkąta, to będzie rosło a jeśli dołem wybije, to będzie spadało:). Zresztą nieistotne jest jakiekolwiek prognozowanie, bo i tak rynek pokaże kierunek:). Typowa "analityczna" papka stosowana przez doradców, analityków i tzw doradców samozwańczych. Nie ma znaczenia, co rynek zrobi z kursem, bo według takich analiz zawsze się trafi a przy okazji ma się zabawę bezstresową, bo taki mądrala i tak nie ma pozycji w portfelu. On po prostu czeka aby napisać: ..." a nie mówiłem?" :))))
Do tego, że Antychodzik wypisuje głupoty, zdążyłem się już przyzwyczaić, ale że te głupoty udzielają się innym, do tego jeszcze nie. To nieprawda, że mój tekst jest z serii ,,na dwoje babka wróżyła,,. Prawdą jest natomiast, że żeby go zrozumieć trzeba mieć IQ nieco wyższe od małpiszona. Nie rozumiesz chłopcze prostego tekstu, nad którym trzeba się chwilę zastanowić. To, że umieściłeś go przed zakończeniem dzisiejszych notowań jedynie potwierdza, że moje poprzednie zdanie jest jak najbardziej na miejscu.
Najpierw mój cytat:
,,Jeśli jednak dzisiejsze wysiłki byków na wigu oraz wigu 20 okażą się nieskuteczne i rynek zakończy notowania formacją ,,spadającej gwiazdy,, to sprawa powinna być jednoznacznie interpretowana i moje ,,śmiertelne zagrożenie,, zostanie utrzymane.,,
Przecież tu jasno czarno na białym wszystko masz podane pod sam nos na srebrnej tacy, no chyba, że mam do czynienia z adeptem analizy technicznej bawiącym się w piaskownicy ? Robisz babki z piasku ? Zobacz, jak zakończyły się notowania, czy bardzo mocny opór jaki stawiała ,,luka dwóch czarnych świec,, został przełamany, czy nie. A na drugi raz, jak ci przyjdzie umieszczać pod moim adresem farmazony, to daj sobie na wstrzymanie.
Ferenczi - " charakter paranoiczny wyrasta z sadyzmuanalnego , związany jest z obroną własnej autonomii skojarzonej z trenigiem czystości " ... i co Paranoidzie powiesz , ładnie cię naukowiec podsumował ? przypomnę jedno z twoich zdań , które wszyscy pamiętamy i odnieś je do definicji Ferenciego , a brzmiało ono tak : " Ze smakiem i pietyzmem obedrę was żywcem ze skóry , a na końcu wypatroszę tak jak patroszy się leszcza " :)
" Paranoid nie znosi krytyki ani sprzeciwu , Paranoid wyrzucony karnie z grupy zawsze będzie obwiniał grupę o wszelkie zło , a bywa , że dożywotnio będzie tępić i zwalczać bądź to pojedyncze osoby czy lidera grupy ( Szybki , Antychodzik ) bądź to całą grupę " ... pasuje ? oczywiście że pasuje :))))))) To co CK napisałeś o mnie w medycynie określa się pojęciem " Ataku gniewnej strony Paranoida " :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dnia 2016-09-20 o godz. 11:33 ~ISIS napisał(a): > antychodzik idź rzuć sie pod pociąg , może ci ulży
Dobra diagnoza jest PODSTAWĄ dobrego leczenia , zamieszczę wam Odmiany osoby paranoicznej DSM - IV i porównajcie je z wpisami osobnika CK : 1. Fanatyczna - z cechami osobowości narcystycznej 2.Zrzędliwa - z cechami osobowości negatywistycznej 3.Wyizolowana - z cechami osobowości unikającej 4.Zatwardziała - z cechami osobowości kompulsywnej 5.Złośliwa - z cechami osobowościsadystycz nej .....
,,gdyby głupota mogła fruwać, latałbyś niczym gołębica,,
Pozwól jednak, że nie zajmę się twoją osobom. Szkoda mi na to czasu, zresztą nie zasługujesz na to. Wypisywanie o mnie bredni, przez lata, niczego tutaj nie zmieni. Mam jedynie nadzieję, że wszystkie osoby, które swego czasu napisały do mnie e-maila i dostały odpowiedź, zdołały się na czas pozbyć akcji. Moja ulubiona formacja wielkiego spadku, pomału staje się faktem. Ucierpi na tym najbardziej wig 20, tak jak to wyraźnie podkreślałem. Oglądam właśnie film 2012 i to samo przytrafi się tu na GPW. Szkoda wielka, że tak naprawdę nie znalazł się nikt z kim można było porozmawiać na temat tej fascynującej formacji świecowej. W szerszej perspektywie patrząc na wig, oraz wig 20 powstanie zapewne dużych rozmiarów formacja trójkąta spadkowego i należałoby oczekiwać krótkiej korekty w górę, ale zaraz potem przyjdzie Armagedon.
Kolego, na forum Kghm objawił się dzisiaj słynny Krisss1234 i napisał: "Na WIG20 nawet 2200 do końca roku a KGHM min.96 zł
Radzę kupować bardzo tanie papiery."
Swego czasu właśnie na forum Kghm był bardzo aktywny. Dzisiaj jego przewidywania są dokładnie przeciwne do Twoich ( zakłada duże wzrosty ). Zauważyłem też pewną zbieżność w komunikowaniu się na forum - mam na myśli podawanie do siebie meila i wysyłanie ludziom meilem swoich teorii. Krisss1234 też tak robił... Co do Gpw to myślę, że przy poziomie obrotów od pewnego czasu duży ( a nawet średni ) kapitał właściwie może zrobić praktycznie wszystko. Do zbicia ceny Pzu do poziomu 20 zł wystarczy pewnie kilka mln akcji i to samo jest gdyby chcieli podnieść cenę do 35 zł.
I jeszcze jedno, może byś zagościł również na forum Kghm i podyskutował merytorycznie z Krisssem?
Chętnie podyskutuję, zaproś go tu na PZU w moim imieniu. Dlaczego tu a nie na KGHM ? Dlatego, że moje przewidywania co do kierunku trendu umieszczone tu po raz pierwszy 7 dni temu, oraz następne wpisy tworzą całość mojej wypowiedzi z którą można polemizować. Poza tym napisałem z czym mamy do czynienia i określiłem to jako ,,śmiertelne zagrożenie,, Gdybym teraz przeszedł na KGHM, musiałbym wszystko od początku wyjaśniać i tłumaczyć to co już napisałem. Jestem gotowy do wymiany poglądów i wcale się od tego nie uchylam. Chcę jednak, aby wszyscy ci co czytają mój wątek na PZU od razu mogli się że tak powiem wciągnąć w ewentualną dyskusję.
Rozumiem. Ale zauważ, że forum Kghm jest zdecydowanie większe i bardziej "aktywne". Tu jest stosunkowo mało osób aktywnie obracających akcjami i kontraktami ( pzu) oraz uczestniczących na forum. Tam jest zdecydowanie więcej takich osób bo i sam kghm jest dużo bardziej "grywalny".
to określenia bardzo profesjonalne i pasujące do języka finansowego inwestora :). Zaryzykuję prognozę, że lada chwila będzie silniejsze odbicie kursu PZU tylko trzeba sobie ochronę kapitału zamontować i czekać:). Z drugiej strony jeśli taki samozwańczy doradca proponuje ludziom odpisywanie na maile to chyba nie zbyt dużego doświadczenia, bo największą głupotą inwestora jest sugerowanie się zdaniem jakiegoś analityka z domu maklerskiego a jeszcze większą szukanie rad u gościa o zmiennym nastroju i nastawieniu. :)
Kolorowy wiatr wziął swoją nazwę o formacji świecowej zupełnie w Polsce nieznanej, albo od piosenki, jak kto woli. Pisanie o mnie, że nie mam doświadczenia - czy to ma być śmieszne, czy zabawne ? Jestem z wami chłopakami od 1995 roku Ale co wy wiecie, skoro nie znaliście jednaj z najbardziej podstawowych i dających dobre wskazania formacji ,,luki dwóch czarnych świec,, ? Amatorzy pierwszej Gildy. jest 16.15 i PZU się sfajdało, pomimo płacenia dywidendy.
A co to jest ta dywidenda? Przecież to tylko kula u nogi, żaden plus jak dla mnie. Odliczają 2.08zł, a dają 1.68zł i można odkupić sobie 2zł taniej nie czekając na pieniądze miesiąc. Gdzie tu opłacalność?
co ja poradzę, że można mieć o tobie takie zdanie. Swoim swoim pajacowaniem pracujesz na opinię. Chcesz udowodnić doświadczenie to wklej rubryki o osiągniętych dochodach z PIT 8c za ostatnie kilka lat.
Dnia 2016-09-20 o godz. 16:34 artimar napisał(a): > co ja poradzę, że można mieć o tobie takie zdanie. Swoim swoim pajacowaniem pracujesz na opinię. > Chcesz udowodnić doświadczenie to wklej rubryki o osiągniętych dochodach z PIT 8c za ostatnie kilka lat. >
Jedyne co ten osobnik może wkleić to swojegluty jak zima przyjdzie , bo nie sądzę aby stać go było na tonę węgla ...
nie masz dystansu do siebie i szacunku do innych uwazam ze powinieneś juz zakończyć zasmiecanie forum i wyjść i nie wracać pod zadnym nickiem i w żadnej spółce. .
Maraton rozpocznie Bank Japonii, który już jutro nad ranem ogłosi swoją decyzję - czy podniesie ujemną stopę do - 0.2?!! Później Rezerwa Federalna USA - rynek szacuje możliwość podwyżki na 18 proc. czyli tyle co nic oraz decyzja Banku Nowej Zelandii.?!! Giełdy wstrzymały już oddech - w związku z czym od pewnego czasu zmienność na rynku jest ograniczona. Pozostaje mieć nadzieję, że nie sprawdzi się powiedzenie „z dużej chmury, mały deszcz", choć Brexitu też miało nie być?!!!
Mamy 22 września 2016 roku Moje ,,śmiertelne zagrożenie,, ma dzisiaj 9 dni i przybiera bardzo realne kształty. Spółki z wigu 20 będą drenowane do spodu, bo kasa jest potrzebna na gwałt a kasy nie ma ! Jak teraz czujecie się WY wszyscy, moje pieski, które mnie tak mocno na tym forum podgryzały, a merytorycznego nie napisały nic na temat rynku. Czy podkuliliście już ogony ? Jak tam Antychodziki, Fryzjerzy i zdechłe koty. Chciałbym wiedzieć jak się teraz czujecie ? Czy już dopadło was rozwolnienie ?
kolorowy wiatr Antychodziku, dla ciebie to nic dziwnego, ty dostawałeś ode mnie lanie nie jeden raz, więc to co cię spotkało dzisiaj to norma
No kolego teraz już przesadzasz. Widzę, że nie potrafisz przyznać się do błędu. Fakty są takie: w dniu napisania przez ciebie rekomendacji ( na spadki ) kurs Pzu wynosił 27,6, obecnie jest 27,83 a więc tu się pomyliłeś. natomiast wig 20 wynosił 1730 pkt a obecnie 1750 pkt więc i tu się pomyliłeś. Jak ktoś obstawił pozycję krótkie na pzu lub wig20 to na dzisiaj stracił. To oczywiste. Jak będzie kształtował się wig20 i pzu w najbliższym tygodniu? ps. prognozowanie na okres dłuższy niż tydzień maks 10 dni jest obecnie bez sensu. Mamy zbyt płytki rynek.
przecież kolorowy juhas pomylił hale do wypasania owiec z giełdą, bo mu sie strzyżenia zachciało:). Ciekawe czym i za co skoro od kolesia bryndzą zalatuje. A halny wieje i mu co chwila zmienia poglądy. :). Od śmiertelnego zagrożenia poprzez armageddon do iskierki nadziei - to jest fachowy język inwestora z doświadczeniem :).
lanie ? od ciebie ? he he he nie żartuj sobie , jedyne co od ciebie dostaję to czysty cynk - postępując odwrotnie do twoich anty analiz w 80% - 90% zarabia się , np JSW z twoją ceną docelową 5 zeta buhahahahahahahahhaha formacja diamentu ci tam wyszła ale nie w tę stronę ....
23 września 2016 Mija dziesiąty dzień od umieszczenia na forum ostrzeżenia o spadkach które zatytułowałem ,,Śmiertelne Zagrożenie,, Najpierw cytat jednego z was do którego w tym wpisie chcę się odnieść:
,,No kolego teraz już przesadzasz. Widzę, że nie potrafisz przyznać się do błędu. Fakty są takie: w dniu napisania przez ciebie rekomendacji ( na spadki ) kurs Pzu wynosił 27,6, obecnie jest 27,83 a więc tu się pomyliłeś. natomiast wig 20 wynosił 1730 pkt a obecnie 1750 pkt więc i tu się pomyliłeś.,,
Przede wszystkim chciałem ci podziękować za merytoryczne podjęcie tematu. Po przeczytaniu tego cytatu, powinniście zadać sobie pytanie czy kolega który w ten sposób napisał rozumie to co ja Kolorowy Wiatr opisałem tu na tym wątku i czy rzeczywiście moje wpisy nic nie są warte i zgodnie z faktami (które zresztą potwierdzam) moja analiza jest napiszmy to otwarcie, delikatnie mówiąc nic nie warta. To jest dobry przykład jak wielu z was mnie nie rozumie. Tego właśnie nie jestem w stanie zmienić, chociaż naprawdę się staram. Wiele razy podkreślałem tu fakt, że moje patrzenie na rynek wybiega znacznie poza zakres jakim posługuje się większość z was. Dla mnie wykresem roboczym analizy technicznej jest wykres miesięczny i tygodniowy, gdy tymczasem większość z was jeśli w ogóle analizuje rynek skupia się wyłącznie na wykresie dziennym. Na jednym z wcześniejszych wpisów poprzedzających ten wątek poruszyłem sprawę opodatkowania spółek z udziałem skarbu państwa, na podstawie KGHM, nadmieniając, że prawdopodobieństwo po sięgnięcia do kieszeni innych spółek jest bardzo prawdopodobne. Jak wszyscy wiemy, stało się to wczoraj. Moja analiza techniczna 10 dni temu pokazała oznaki zagrożenia poprzedzające ten fakt, bo przecież byli tacy, co o tym wiedzieli wcześniej. To, że wig 20, czy wig, czy sama spółka jest odrobinę wyżej niż w momencie kiedy napisałem ostrzeżenie, nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu słabość rynku w postaci formacji ,,dwóch czarnych świec,, (oraz innych oznak słabości o których tu nie wspomniałem) z wyprzedzeniem dwutygodniowym na wykresie umieściła bardzo mocne ostrzeżenie. Podkreślałem wielokrotnie, że wig 20 jest w swoim przebiegu znacznie słabszy od wigu. Uważam, że moja analiza techniczna, jak i ostrzeżenie, które tu umieściłem, jest jak najbardziej aktualne. Tak jak mała dziura w tamie powoduje niewielki strumyczek z którego potem robi się rzeka, tak moje ostrzeżenie było tym co z drugiej strony tamy tą dziurę zrobiło. Powiedzmy wystrzelona torpeda, która już opuściła Ubota a jeszcze do celu nie dotarła i kapitan, co na stoperze odmierza czas do uderzenia w cel. Ten cel został osiągnięty wczoraj w sejmie, zaś jego skutek zobaczycie w nadchodzącym tygodniu.
Antychodziku, wypisujesz o mnie przez tyle lat głupoty. Czujesz coś do mnie ? Ile to pracy cię kosztuję przeglądanie całego forum, aby wreszcie znaleźć mnie na jakiejś spółce. Piszesz o JSW, a przecież po moim ostrzeżeniu akcje tej spółki spadły o 87% Nigdy, powtarzam nigdy, nie piszę na wątku spółki której akcje posiadam. Każdy zdrowo myślący w taki sposób by postąpił jak ja. Nie wiesz, a może kupiłem JSW na samym dole, tak jak to zrobiłem z Czerwoną Torebką (a ty potem płakałeś, bo się nie załapałeś i wtedy wreszcie napisałeś prawdę ) Gdzie więc piszę ? Pisze tam, gdzie widzę ciekawą spółkę na której AT jakieś ciekawe. PZU wybrałem właśnie dlatego, bo chciałem przeanalizować fakt, czy dywidenda wbrew słabości rynku podciągnie ten walor do góry. Daj mi wreszcie spokój. Przez te wszystkie lata, nie napisałeś ani jednego merytorycznego wpisu. Wszystkie odnoszą się do mnie personalnie. Zejdź wreszcie ze mnie, albo napisz, że teraz na PZU nie zgadzasz się z moją analizą i napisz dlaczego. Wiem, że tego nie zrobisz, z prostego powodu. Nic nie potrafisz a moja osoba cię ekscytuje. Znajdź sobie inny obiekt zainteresowania i po raz 100 proszę cię odwal się.
jak człowiek z 21 letnim doświadczeniem może tracić tyle czasu na forum. Powinieneś mieć firmę doradczo-konsultingową i zarabiać setki tysięcy złotych, skoro taki z ciebie fachowiec a ty się przed każdym tu tłumaczysz na kolanach. Jakby nie patrzeć to i tak jesteś świetnym antywskaźnikiem bo wystarczy spojrzeć na kursy spółek. PO co się tu tyle usprawiedliwiasz., skoro można świetnie zarabiać na twoich prognozach, grają do nich odwrotnie :)
Ty się o mnie nie martw. Była hossa zarobiłem tyle ile trzeba. Teraz zajmuje się edukacją tych co chcą. Nikt nie musi mnie czytać jak nie chce i nikt nie musi mieć o giełdzie takiego samego zdania jak ja. Twoje decyzje i twoje pieniądze, są tylko twoje i nic mi do tego. Jak chcesz coś napisać, to jest teraz możliwość polemizowania ze mną na temat wigu 20 albo PZU merytorycznie a od mojej osoby się odwal, bo to nie forum kolorowego tylko PZU - kumasz ?
gdybyś zarobił, to byś tu nie pajacował . Chyba, że tym zarobkiem było zaledwie kilka procent. Zresztą twoje wpisy w przeszłości na forach różnych spółek nie potwierdzają żeby jakakolwiek twoja prognoza się sprawdziła:)
Nasza giełda jest obecnie bardzo płytka, dlatego AT i AF nie zawsze się sprawdzają. Często lepszy skutek odnosi zwykła intuicja. Wiemy dobrze, że wyceną kursów steruje podaż i popyt na akcje a przy obecnych obrotach można łatwo nimi sterować nawet mając kilkanaście mln zł. A fundusz mający w obrocie kilkadziesiąt mln jak chce się pobawić może huśtać kursem w przedziale 10-15 % na kilku sesjach bez problemu. Natomiast występują pewne zjawiska które są bardziej prawdopodobne. Na przykład to, że kurs akcji z reguły rośnie przed dywidendą ot stara zasada która częściej się sprawdza, zwłaszcza kiedy kurs był wcześniej zdołowany. Dlatego właśnie kurs Pzu obecnie zachowuje się stosunkowo mocno. Nie powiem że jest odbicie ale wzrost od 17,11 ( po rozliczeniu kontraktów ) do obecnych 28,xx jest jakimś małym odreagowaniem. I teraz Ty ( koorowy_wiatr ) przewidywałeś spadek, a było to przy kursie 27,3x o ile dobrze pamiętam. Więc jak na razie Twoje przewidywania nie sprawdziły się. I to jest fakt. Powinieneś się do tego przyznać. Każdy może się pomylić ale ludzi wkurza kiedy dalej twierdzisz że masz rację, pomimo tego że tak nie jest. Tak na logikę biorąc to Pzu nie jest złą spółką, generuje dodatnie przepływy finansowe, jest liderem w swojej branży, zarabia, wypłaca dywidendę. Oczywiście teraz będzie jej trudniej bo ma gorszy zarząd i podlega polityce. Niemniej na pewno będzie przynosić zysk i nie padnie. Została też mocno zdołowana w ciągu ostatniego roku z ok 50 zł na ok.27. Tak więc logika mówi mi że przed dywidendą kiedy jest na praktycznie swoich minimach powinna nieco wzrosnąć bo są inwestorzy którzy chcą wziąć pewne 7-8% z dywidendy więc jest jakiś popyt. Pytanie co stanie się po odcięciu? W zeszłym roku ile dobrze pamiętam kurs nie odbił ale dywidenda wynosiła ponad 3 zł i kurs był w okolicy 47. Obecnie jest mniejsza i kurs 28,x Dlatego jest większe prawdopodobieństwo że po odcięciu kurs jednak odbije. Oczywiście jeżeli nie nastąpią jakieś głębsze zawirowania zewnętrzne. Może też nastąpić jakieś przeniesienie się kapitału spekulacyjnego na Pzu które wywinduje kurs ponad 30 zł. Jeszcze raz powtórzę obecnie nasza gpw jest na tyle płytka że wszystko jest możliwe. Co do Kolorowego to jak piszesz o swoich prognozach ( abstrachując z czego wynikają ) to powinieneś podawać jakiś konkretny przedział czasu - tydzień, daw, miesiąc, pół roku itp. Inaczej prognozy nie mają sensu. Jak napiszesz że jest "śmiertelne zagrożenie" i przewidujesz spadek to powinieneś napisać kiedy to się może stać inaczej to nie ma sensu. Ja teraz mogę napisać że będzie duży spadek wigu20 ( uzasadniając dlaczego ) ale nie napiszę kiedy, więc jaki to ma sens? Wiadomo że kiedyś będzie duży spadek wigu20 ale wcześniej może być duży wzrost albo trend boczny. Ludzie będą mi odpowiadać że się pomyliłem, a za dwa lata wig20 spadnie i ja napiszę że miałem rację. Ma to sens? Miej więcej pokory do rynku i przyznawaj się do błędów.
ale czego ty oczekujesz od kolorowego juhasa, skoro to hipokryta. Pisze od dawna o strzyżeniu owieczek a tu dziś nagle filantrop i dobrodziej co dzieli się wiedzą z innymi :). Jakiś zagubiony szaman z niego. Ja tam mam w nosie dywidendę PZU, bo skasowałem zarobek ok. 95gr netto na jednej akcji i czekam z boku.
Ja zobaczę, jak kurs dojdzie do 29,50 to sprzedam przed odcięciem, jak nie to biorę dywidendę i czekam na odbicie ceny po odcięciu. Na Pzu są małe ruchy dzienne na daytraiding. Szybko kółeczka robię na kghm tam są ruchy dzienne zdecydowanie większe i na kontraktach masz relatywnie mniejszą prowizję bo wartość kontraktu większa.
,,gdybyś zarobił, to byś tu nie pajacował . Chyba, że tym zarobkiem było zaledwie kilka procent. Zresztą twoje wpisy w przeszłości na forach różnych spółek nie potwierdzają żeby jakakolwiek twoja prognoza się sprawdziła:)
Odpowiedz: Ty głupku, dwa wpisy wcześniej podałem fakt, że po moim ostrzeżeniu akcje JSW spadły o 87% i nie ma co z tym polemizować, bo to jest fakt. Moje trafne przewidywania tegoroczne, to np. Czerwona Torebka, zarobek ponad 80% Sunex - zarobek ponad 90%, więc jak się do mnie zwracasz, to zdejmij chamie czapkę z głowy!
Na to też muszę odpowiedzieć, oto cytat znawcy analizy AT i AF
,,Nasza giełda jest obecnie bardzo płytka, dlatego AT i AF nie zawsze się sprawdzają"
Nie sprawdzają się tylko tym co im się wydaje, że na czymś się znają, moje AT sprawdza się w 60%. Jeśli chodzi o AF, to podczas bessy a zwłaszcza na fali ,,C,, Ralpha Elliotta o tak znacznej wielkości jak obecnie zupełnie się nie sprawdza o czym niezbicie świadczy dosłownie plaga nietrafionych prognoz robionych przez instytucje finansowe i banki. I Jeszcze jedna sprawa, na obecnie zajmowanej pozycji na dzień dzisiejszy mam jakieś 35% zysku. Nie liczę tego na bieżąco, bo to nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Jak zarobię 200% to się będę zastanawiać.
Kolego, jeżeli grasz na Pzu ( a powinieneś skoro piszesz na tym forum ) to oczywiste że możesz mieć 35% zysku. Przeciez mogłeś zająć pozycję krótką na Pzu kilka tygodni temu po cenie powiedzmy 30,xx i jesteś obecnie do przodu. Ale Ty pisałeś o swoich przewidywaniach przy cenie Pzu 27,30 Więc jeżeli ktoś zajął pozycję krótką na Pzu przy cenie 27,30 to obecnie jest na stratach.
zachowujesz się jak dziecko, bo chwalisz się tylko trafioną prognozą. Na biotonie ostatio spudłowałeś, na JSW przy cenie pow. 9zł. podałeś kierunek 5zł., na PZU także za każdym razem po prognozie kurs idzie w inna stronę. Po prostu nie pajacuj i sam jesteś głupkiem. Ja w maju 2015r pisałem, że będą potężne spadki jak Duda i PIS wygrają wybory i nie powtarzam tego na każdym kroku. A ty jak ta katarynka powtarzasz bajkę o JSW, że przewidziałeś to lub tamto. Pokaż lepiej, że przy cenie 70zł. otwierałeś krótkie na FJSW i trzymałeś przez kilka miesięcy.
Gratuluję wyczucia. Jak masz niską prowizję to sprzedając po 28,2x i odkupując po 27,6x zarobiłeś parę ładnych "parę groszy". Dzisiaj trzeba obracać na krótko.