Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  28,05 zł , zmiana od tamtej pory: 113,62%

23 września 2016 dziesiaty dzień od śmiertelnego zagrożenia

23 września 2016
Mija dziesiąty dzień od umieszczenia na forum ostrzeżenia o spadkach które zatytułowałem ,,Śmiertelne Zagrożenie,,
Najpierw cytat jednego z was do którego w tym wpisie chcę się odnieść:

,,No kolego teraz już przesadzasz. Widzę, że nie potrafisz przyznać się do błędu. Fakty są takie:
w dniu napisania przez ciebie rekomendacji ( na spadki ) kurs Pzu wynosił 27,6, obecnie jest 27,83 a więc tu się pomyliłeś.
natomiast wig 20 wynosił 1730 pkt a obecnie 1750 pkt więc i tu się pomyliłeś.,,

Przede wszystkim chciałem ci podziękować za merytoryczne podjęcie tematu. Po przeczytaniu tego cytatu, powinniście zadać sobie pytanie czy kolega który w ten sposób napisał rozumie to co ja Kolorowy Wiatr opisałem tu na tym wątku i czy rzeczywiście moje wpisy nic nie są warte i zgodnie z faktami (które zresztą potwierdzam) moja analiza jest napiszmy to otwarcie, delikatnie mówiąc nic nie warta.
To jest dobry przykład jak wielu z was mnie nie rozumie. Tego właśnie nie jestem w stanie zmienić, chociaż naprawdę się staram.
Wiele razy podkreślałem tu fakt, że moje patrzenie na rynek wybiega znacznie poza zakres jakim posługuje się większość z was.
Dla mnie wykresem roboczym analizy technicznej jest wykres miesięczny i tygodniowy, gdy tymczasem większość z was jeśli w ogóle analizuje rynek skupia się wyłącznie na wykresie dziennym. Na jednym z wcześniejszych wpisów poprzedzających ten wątek poruszyłem sprawę opodatkowania spółek z udziałem skarbu państwa, na podstawie KGHM, nadmieniając, że prawdopodobieństwo po sięgnięcia do kieszeni innych spółek jest bardzo prawdopodobne. Jak wszyscy wiemy, stało się to wczoraj.
Moja analiza techniczna 10 dni temu pokazała oznaki zagrożenia poprzedzające ten fakt, bo przecież byli tacy, co o tym wiedzieli wcześniej. To, że wig 20, czy wig, czy sama spółka jest odrobinę wyżej niż w momencie kiedy napisałem ostrzeżenie, nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu słabość rynku w postaci formacji ,,dwóch czarnych świec,, (oraz innych oznak słabości o których tu nie wspomniałem) z wyprzedzeniem dwutygodniowym na wykresie umieściła bardzo mocne ostrzeżenie. Podkreślałem wielokrotnie, że wig 20 jest w swoim przebiegu znacznie słabszy od wigu.
Uważam, że moja analiza techniczna, jak i ostrzeżenie, które tu umieściłem, jest jak najbardziej aktualne. Tak jak mała dziura w tamie
powoduje niewielki strumyczek z którego potem robi się rzeka, tak moje ostrzeżenie było tym co z drugiej strony tamy tą dziurę zrobiło. Powiedzmy wystrzelona torpeda, która już opuściła Ubota a jeszcze do celu nie dotarła i kapitan, co na stoperze odmierza czas do uderzenia w cel. Ten cel został osiągnięty wczoraj w sejmie, zaś jego skutek zobaczycie w nadchodzącym tygodniu.

kolorowy wiatr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PZU 1,49% 59,94 2025-11-03 15:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.