Jeśli ktoś jest zainteresowany poznaniem działalności mm zapraszam na stronę: http://milamedia.fm.interia
Są tam skany dokumentów sądowych, komorniczych i NIEPEŁNA lista osób przez tę firmę naciągniętych. Niepełna, ponieważ wiele z osób naciągniętych nie chce babrać się w tym gów...
Kokosy z punktu opłat to chyba już rzadkość jak sam zauważyłeś weżne jest miejsce podobno są punkty które osiągają 4000 i 5000 rachunków ale byłbyś chba przesadnym optymistą gdybyś założył że w pierwszym roku tyle wyciągniesz myślę że musisz wziąść pod uwagę możliwość zwiększenia oferty
na sto procent będziesz musiał coś mieć przez pierwsze pół roku
Gościu super w końcu napisałeś cos ciekawego. Tylko powiedz żyjesz na świcie i pewnie wiesz i potrafisz czytać. Więc pokaż w moim poście że dzwoniłem do MM??
"Nie jest tajemnicą, że dzwoniłem po Polsce w poszukiwaniu programu. Dzwoniłem do różnych punktów z różnych firm. I wiesz większośc zna MM z tej złej strony. TO CO?? MOJA MANIA??" Ile kosztuje minuta 30 gr. Wiele osbó posada skype. Jak dotrzeć... nie udawaj naiwnego. Wykazałeś duż inteligencję trzymaj tak do końca. Może i dzwoniłem do Murki, Górki Kowalskiego Marudy Gościa Jana i Stefana. Nie wiem. Dzwoniąc mówiłem że szukam i pytam o wrażenia. Daj spokój też pokazujesz się ze złej strony. Nie ukrywam, że jestem nowy w tym biznesie. Pisze o swoich wątpliwościach. Pisze co słyszałem o mm i tyle w czym masz problem. Nie wierzę, że tak wiele osób mówi o nich źle tylko dlatego bo tak się im podoba.
Murka pisze fajne rzeczy i to dobrze, że mm próbuje wyjść do przodu. Fam pozostaje i Ludzie tacy jak ty mający jakąś wiedze popartą faktami powini te fakty pokazać. NIe znam Wojtka i co? A kim jest Wojtek. Oczywiście nie powiesz bo to była by rekalma dla tego pana który według ciebie ma dobry program a to zaszkodziło by interesom osób z którymi jak napisałeś "A jako że znam tych ludzi i jesteśmy w zażyłych kontaktach mogę mówić z nimi otwarcie.
Z jednej strony wytykasz mi brak branży ( nie znam Wojtka) a w momencie kiedy pisze tylko o mm (bo tylko o niej ostaniu tu czytam jako firmie z problemami na różnych płasczyznach) to się zastaniawiasz. Dlaczego?
Skoro słabo znam rynek to dlaczego się dziwisz że wiem tylko o wpadce MM??
Pomóż takim jak ja zrozumieć istotę problemu, podjąć dobra decyzję o zakupie programu. Gdzie byłeś kiedy na 95 stronie pytałem o pomoc? Dlaczego w tedy nie pisałeś że MM to dobry podukt. Bałeś się?? Z tego co czytałem był to okres dużej nagonki na MM. Mogłeś jak teraz ubrać zbroję i walczyć o honor MM. NIE ZROBIŁEŚ TEGO DLACZEGO?
Teraz znalazłeś koleśia z Kłodzka o nicku cjana i pokazujesz jak to wiele wiesz w zestawinu z jego nie wiedzą. To jak postawić wielkiego Fizyka Einsteina z nauczycielką z Gimnazjum i to ci dodaje wiary w siebie. Bo wiesz wiecej od nauczyciela z Gimnazjum panie E?
Sam widzisz, że mylisz sie co do mnie.
Tak czy inaczej, jedno jest pewne rynek wpłat jest dobrym rynkiem daje duże mozliwości. Mam nadzieję, że MM obroni swoje racje i na rynku na zasadach uczciwej konkurencji będą działać firmy a my potencjalni punktowcy będziemy mogli wybrać z gamy dobrych i uczciwych tą która dla nas będzie dobra.
Cjana pomyśl trochę, napisałeś „Więc pokaż w moim poście że dzwoniłem do MM??
"Nie jest tajemnicą, że dzwoniłem po Polsce w poszukiwaniu programu. Dzwoniłem do różnych punktów z różnych firm.”
CJana mam nadzieję że dzwoniłeś także do firm z mm, jeżeli zaś dzwoniłeś tylko do innych to jakim cudem znają program mm i wiedza jak wygląda współpraca z mm. Pytałeś czy pracowali na nim czy co wiedzą. Jeżeli swoją wiedzę czerpią z tego forum no to nie ma się co dziwić. Jeżeli zachęcając do swojej sieci mieli w zanadrzu prowizję za pozyskanie – no to wybacz mówili to co dla nich korzystne i to co jest im znane.
Pytasz gdzie byłem jak prosiłeś o pomoc, otóż po kilkakrotnym potraktowaniu mnie jak ostatniego śmiecia, obrzucony wyzwiskami odpuściłem sobie dyskusję. No nie wiem czy to że nie mm rzucała tu wyzwisk tej firmie coś ubyło. Raczej dobrze o nich świadczy że nie poszli w ślady agresorów, bo to nie jest zdrowy marketing tylko zwykła wulgarna przepychanka. Dzięki Murce jest normalnie. Zniosła wszelkie obelgi i próby upokorzenia. Zrobiło się merytorycznie poprawnie i rzeczowo. Czyli tak jak powinno tu być. Jak mm mogło polemizować i podjąć rękawicę jak dyszało tu stado rozbuchanych emocjonalnie ludzików. Jest cicho, ale jak długo.
Wracając do ktosia pod nickiem:byłem” nie na rękę mu normalność i próbuje siać zamęt. Ma bardzo nieświeże wieści i lubi ferment. Wiesz „byłem” ta strona ma bardzo ciekawie wyssane z palca wieści i jeszcze ciekawsze statystyki odwiedzin i bardzo dużo rzeczy można się dowiedzieć z niej kto tam najczęściej wchodzi. Wybacz jeden wątek był prawdziwy – ale nie jest już aktualny.
Trzeba się gdzieś dowiedzieć o mm – prawda? Pewnie przypadkiem zupełnie padł link od Tomasza P. No ale i programista tam zagląda często – kolporter zawsze zostawia ślady bo ma taki a nie inny dostęp do internetu. Ale twórca tej stronki korzysta z niej często i zagląda przez chelo z Trójmiasta na swoje dzieło – co na to Tomaszek P. zamieszkujący trójmiejskie piękne przestrzenie, a tak gorliwie wspierający Roberta Ż. Z Rzeszowa. Wszędzie ślady i numery IP. Dużo można wygrzebać bardzo dużo.
To takie tam drobinki, kto tę stronę powiesił i dlaczego im zależało na tym by tak ośmieszyć i oczernić konkurencję, tego nie muszę tłumaczyć. KASA. KASA. KASA.
Masz rację CJana mniejsza o to. Każdy ma tu swój interes – Ty Cjan również. Fajną ofertę mam od Pana.
Powiedz lepiej jaki masz program. A przynajmniej podaj miasto z którego zakupiłeś swoje cudo oraz jakie prowizje płacisz za przelewy w banku, a my powiemy Ci kto ma lepszą propozycję.
kurna jestem po godzinach pracy ale jak czytam co zaczyna się dziać to krew mnie zalewa GOŚCIU KOCHANY JESTEŚMY Z JEDNAJ"MAŃKI" cieszę sie że mam bratnią duszę i jak cjana pewnie zauważył jest nas dwoje ale naprawde nie wmawiaj nikomu nadprzyrodzonych właściwości całej firmie
POSLUCHAJCIE MNIE NIECH MILAMEDIA rozwiązuje swoje problemy nikt z nas nie wie napewno jak było. Przy tym poziomie nikt z MM nie będzie chciał się wypowiedzieć co nie znaczy że tu nie zaglądają
Cjana powiedz jeśli to nie tajemnica ile kosztował cie ten program załóżmy że jest najlepszy na rynku co masz w tym .Bo napewno masz pomoc tchniczną tak jak wszędzie z wyjątkiem LUNY
Powiedz czy twój program umożliwi ci dalszy rozwój gdyby naprzykład rynek oplat siadł co zrobisz wtedy?
czy masz jakiś kontakt z tym kims kto ci sprzedał ten program czy poprostu kupiłes i z głowy
Kiedy ja kupowałam program miałam nadzieję że moje kontakty z MM na tym się skończą i nie wiesz jak chętnie przegladam ich forum w poszukiwaniu różnych alternatyw na wypadek gdyby któras z opcji siadła
posłuchaj dzięki nim mam doładowania,ubezpieczenia, kredyty,pocztę/jeszcze w powijakach/oczywiście oplaty w porozumieniu z investem przez co mam ogromny kredyt w tym banku pewnie niekótrzy nawet nie mogliby pomarzyć o takim Teraz sprubój ze mną dyskutować a to jeszcze nie wszystko
A ja jestem ciekaw jednego - ile tu jest postow pisanych pod roznymi nickami przez MM. glad
Zastanawia mnie jeden fakt - i tutaj rowniez proponuje sie zastanwic Cjanowi nad tym - bo widze ze jest to jedna z niewielu osobo ktora mysli logicznie - otoz dlaczego na tym forum tak naprawde tylko 2 osoby narzekaja na ACC - a mnostwo innych osob narzeka na MM. Dlaczego powstaja strony osob pokrzywdzonych przez MM - a nie ma takowych odnosnie ACC.
Dlaczego MM co jakis czas zmienia swoj adres, wyglad swojej strony.
Dlaczego MM wykuplia domene accadia.com
Dlaczego przedstawiane sa dowody (i to m.in sadowe) odnosnie nieuczciwosci MM - a odnosnie ACC takowych nie ma.
Dlaczego MM podaje na swoich stronach informacje o punktach ktorych juz od dawna nie ma.
Dlaczego MM zawzciecie chwalila sie rok temu potwierdzeniami SMS-owymi skoro te dopiero dzialaja w Invest-Banku od okolo miesiaca.
Dlaczego MM chwalila sie zawziecie gazetka internetowa - ktora do tej pory jeszcze nie ruszyla.
Dlaczego osoby siadajace na ACC (a nigdy z nia nie wspolpracujace) maja taka wiedze na temat takich osob jak programista, Tomek P i Robert Z) - czy to nie zastanawiajace?? Czy nie od razu nasuwa sie mysl ze to musi byc ktos z MM - firmy ktora jest strasznie zazdrosna o sukces ACC
Dlaczego MM nie placila swoim kontrahentom, pracownikom??
Czy ktos mi na te pytania odpowie??
Murka fajnie... masz oparcie w gościu i nagle na mnie naskakujesz i chcesz polemizować. Proszę... pisałem wielokrotnie na forum, że punkt opłat to tylko dodatek. Od pięciu lat ma agencję finansową, ma już swój porfel klienta, pracuje na nim i ciągle się rozwijam także o byt się nie martwię i nie musze być zależny od firmy która sprzedała mi program.
Panie Gościu a jednak mimo tego co napisał pan wcześniej nadal jest pan czynny w branży. Stosuje pan zagrywki z marnym stylu ale dzięki ofercie jaką panu wysłałem wie pan o mnie więcej niż ja o panu tylko, że ja gram uczciwie a pan tylko kąsa z ukrycia.
TEGo mi pan nie odbierze... wysłąłem panu uczciwą ofertę PRAWDA?? Czy próbowałem pana naciągnąć... oferowałem aby zapłącił mi pan za nic. Proponowałem usługi finansowe bo tym od lat się zajmuję... szukam nowych możliwości czy to źle. Co ma pan mi do zarzucenia??
Murka program kosztował mnie 2000 zł brutto. opłata za przelew 0,24 Już znalazłem 2 osoby które kupią ten program ja dostanę z tego 10-15% zależy. Program wrzuciłem w koszty wiec kosztował mnie dużo mniej niz by się wydawało. Program jest dla mnie ok. Polecam go wszystkim.
Gość ma rację każdy ma interes kwestia aby robić to uczciwie. Panie Gościu czy moja oferta do pan była uczciwa? A czy to, że wiedząc o mnie wiecej bo wiedziałeś kim jestem i poprosiłeś o ofertę licząc, że się pogrąże było FAIR?? I proszę, sam osądzasz ale siebie nie widzisz.
Cjana gdybym zagrał jak Ty wcześniej to rzuciłbym całego maila, nie zrobiłem tego. Dałem Ci wybór czy podasz sam cenę czy nie. Interesowało mnie tylko ile przelew i czyj program, a może nawet bardziej jaka jest umowa. Nie atakuję Cię, to domena innych ludzi z tego forum. Jest Pan rozsądnym gościem i tyle. Każdy ma swój biznes. Wymiana informacji to cenne źródło – mówię o rzetelnej informacji, a nie pomówieniach i emocjonalnych wymiocinach. Patrz post wyżej. Tam aż buzują emocje i nieskrywana niechęć. Człowieku zawsze trzeba czasu to on pokaże kto ma rację i komu należy ufać. I pamiętaj im wyżej się firma z Rzeszowa wspięła tym większy i bardziej szumny będzie jej upadek. A Ty między innymi się temu przysłużyłeś.
Miłej nocy rodacy.
I jeszcze jedna kwestia - jelsi nie jestescie bezposrenio z MM to na pewno z nimi wspolpracujecie - to nie ulega watpliwoswci - tak samo jak to ze ja wpsolpracuje z ACC - i tego nie ukrywam.
Duzo osob blednie sadzi ze program ACC byl pisany przez ta sama osobe co program dla MM - otoz blad. To Koman i Ostrowska tak sadza i wszystkich wprowadzaja w blad.
Malo tego - Ostrowska stwierdzila ze program ACC jest to ich program jedynie ze zmienionym jednym slowem w kodzie zrodlowym. Tylko ze prawda jest taka ze program te byly pisane przez dwie zupelnie rozne osoby, a program MM nie potrafi nawet polowy tego co program ACC (i nie sa to puste slowa, ale sprawdzone na przykladzie - podczas odwiedzin na jednym z punktow MM gdzies w polsce). MM od samego poczatku nie byla nastawiona na rozwoj programu - ale tylko na zarabianie na nim. Poczytajcie sobie to forum i sprawdzcie wypowiedzi innych osob, ktore miesiacami byly mamione ze sa nowe wersje oprogramowania, ze aby je sciagnac trzeba sie gdzies zalogowac - tylko ze nikt nie wie gdzie i jak. Sprawdzcie jak czesto byla uaktualniana baza KIR na stronie MM - jeszcze miesiac temu ostatnia baza byla z grudnia 2005 roku!!! Czy to nie daje do myslenia??
Program MM byl pisany przez osobe, ktora zalozayla strone http://klub.chip.pl/piotrb/ - i ktora do tej pory nie dostala z tego tytulu wynagrodzenia - i nikt mi nie wmowi ze jest inaczej (a osoby ktore tak sadza zostaly sprytnie zmanipulowane przez MM).
Słuchajcie normalnie myślący, jak "cjana" i "do goscia i murki", "Luna"!
"Gość" i "murka" to jedna i ta sama osoba. Urszula Ostrowska z Milamedia. Zróbmy to co zaproponował wcześniej cjana - ignorujmy jej posty, bo ma kobita rozdwojenie jaźni.
Przedstawiono tu dowody sądowe na windykację komorniczą w mm a ostrowska twierdzi, że to nie aktualne! Aktualne, tylko po raz kolejny przesunęło się w czasie, bo koman napisał skargę na czynności komornicze. Sąd bez rozpatrzenia tego nie mógł wykonać egzekucji komorniczej ale co to dało? Tylko przesunięcie w czasie.
Prawda jest taka, że to nie pierwsza firma, którą przez swą pazerność położył koman. Potem płakał, że to przyjaciele go wydymali. Wszystkich brał na litość, jaki to on biedny miś, on jest taki uczciwy a ludzie niedobrzy. No i tak mu wierzono do czasu, aż nie postąpił tak samo z następnymi.
Acha, jeszcze jedno! Zauważcie, że stronę pokrzywdzonych przez MM nie założyła osoba z ACC jak sugeruje ostrowska! Założyła ją osoba, która wcześniej współpracowała z MM i została jak Luna i inni zrobiona przez komana w konia i pozostawiona sama sobie! Tak koman: kasa wzięta, przeżarta, można się na ludzi wypiąć! Ot i twoje hasło MARKETINGOWE!
Gościu odpowiedz na pytania jakie zadałem w moje wiadomości... CZY MOJA OFERTA DO CIEBIE BYŁA UCZCIWA? Wklej mojego maila na forum to nie tajemnica albo nie sam to zrobię: Porszę bardzo o to treść maila jakie wysłąłem do 3 osób które mnie poprosiły i mówily, że były na forum wraz z ich zapytaniami. Osądzcie sami to grał fair: Poniżej napiszę treść zapytań. Trzecie zapytanie jest podpisane więc nie opisze go tu poniewaz uważam że skoro się ten podpisał to nie jest anonimowy.
1. Witam serdecznie!
Na forum "twoja firma" pisze Pan, że nabył bardzo dobry program do
przelewów masowych. Czy mogę wiedzieć jakiej firmy to jest
program? Proszę o szczegóły, ile on kosztuje? Jestem
zainteresowany otwarciem punktu opłat.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc oraz informację.
Pozdrawiam,
2. Witam Pan nazywa się bagaboo i to chyba jest GOŚĆ
Interesuje mnie jakiej firmy zakupił Pan oprogramowanie. Wypowiada się Pan
często na forum i to pozytywnie. Proszę o odpowiedź. Jestem zainteresowany
taką pracą.
dziękuję za pomoc
A to treść mojego maila:
Witam,
Długo szukałem firmy do współpracy. Rozmawiałem z Intax - fajny program jak
każdy inny:-) ale opłata miesięczna 200 zł to mnie wystraszyło. ACC również
normalna firma, ale koszt 3100 lub 2200 netto to dla mnie za dużo. Jest
jeszcze kilka innych firm, które są normalne, ale zawsze są te koszty. Mnie
udało sie dotrzeć do autora programu zainwestowałem w to swój czas i
opłaciło się. Program jest praktyczny - choć co ja tam wiem dopiero
zaczynam, ale zaskoczyło mnie to, że taki laik jak ja od początku załapał
obsługę. Według mnie oznacza to, że program jest łatwy w obsłudze... Jak pan
myśli?
Szybko opisze swoją sytuację.
Na co dzień i to już od pięciu lat prowadzę Agencję finansową. Pracowałem
trochę w banku, później pracowałem jako koordynator Agencji BPH i tak
wpadłem na pomysł, aby samemu coś zrobić.
Obecnie mam już swój portfel klienta wraz z moim wspólnikiem próbujemy
budować sieć swoich Agencji.
W swoim biurze prowadzimy Agencję Finansową (10 lat) Przez
ten czas zdobyliśmy zaufanie i... Liczne nagrody za sprzedaż.
Postanowiłem podłączyć do tego punkt opłat, ponieważ mam kilka pomysłów jak
to wszystko zgrać i połączyć kredyty z wpłatami.
Nie nastawiam się na wielki zysk z punktu opłat, ale liczę, że zacznie to na
siebie zarabiać.
Proponuję panu taki układ: wyżej napisałem o kredytach, zależy mi na
pozyskaniu nowego rynku dla pana to dodatkowa forma zarobku. Można to
rozwiązywać na kilka sposobów, ale o tym później.
Dam panu kontakt na firmę, pomogę wynegocjować dobrą cenę za program. Na
kwotę końcową składają się dwie rzeczy: 1. Czy płaci pan gotówką czy na
raty - opcja z ratami droższa oraz szkolenie. Jeśli z miejsca, w którym pan
planuje punkt lub z jego okolicy znajdzie się ktoś jeszcze to nie płaci pan
za koszty dojazdu - ja tak zrobiłem znalazłem jeszcze jedną firmę, która
kupiła razem ze mną program i za to dostaliśmy szkolenie gratis oraz bazę
danych. Może pan również przyjechać na szkolenie na swój koszt.
Cena wacha się od 1400 do 2000 tysięcy za program brutto.
Ja zapłaciłem 2000 zł brutto, co po odjęciu Vatu oraz podatku, bo wrzuciłem
to w koszty dało mi kwotę, która mnie nie przestraszyła.
Pan może okazać się lepszym negocjatorem i zapłacić mniej.
Powiem panu, co zauważyłem; kupienie programu nie jest sztuką. Jeśli bedzie
pan tylko sam to nie dostanie pan od banku dobrych cen za wpłaty.
Standardowo bank daje od 50 gr. za sztukę, co oznacza, ze, aby zarobić musi
pan
dać opłatę Ok 1,50...1,70 a to juz nie jest mało.
Tak, więc trzeba szukać kogoś, kto ma program, jest uczciwy i posiada grupę
lub siec punktów. Właśnie na tym się skupiłem. Trzeba zaleźć firmę, która
pomoże panu w założeniu konta w banku i wynegocjuje cenę za opłatę im więcej
punktów tym cena niższa oraz sprzeda program w dobrej cenie. Widziałem,
kilka umów z firm i w niektórych były dziwne zapisy, że przy próbie odejścia
jest zakaz prowadzenia punktu przez rok!! Szok!! Ale tak było. Ja w umowie
nic takiego nie mam i to mnie cieszy. Wiec proszę na to zwrócić uwagę.
Na koniec podsumuję wszytko, mam program, licencję. Sam się rozliczam, sam
robię wpłaty i sam za to odpowiadam. Nie płacę abonamentu, obsługi czy jak
to
nazywają inni. Konto jest na moją firmę i to moja firma odpowiada za
rzetelność i uczciwość wpłat. Punkt ubezpieczyłem od rabunku, transportu
kasy oraz OC. na wypadek błędu... Nikt nie jest doskonały a nie myli sie
tyko ten... Co nic nie robi. Oferuję panu program od autora od ceny, jaka
pan
zapłaci dostanę 10% a później pan, jeśli kogoś znajdzie dostanie pan tyle
samo. Cenę negocjuje pan z autorem.Wchodzi pan w sieć, ale tylko po to, aby
dostać dobrą cenę za wpłaty. Wystrój, logo, nazwa jest pana i sieć nic do
pana nie ma. Owszem słyszałem, że ludzie z sieci pomagają sobie nawzajem,
ale
tylko z dobrej woli. Za pomoc przy punkcie, za pomysły, które mam będzie pan
moim partnerem sprzedaży kredytów. Myślę, że to uczciwe, ponieważ nie biorę
nic za darmo. Jeśli zrobimy wspólnie jakiś kredyt obaj na tym zarobimy. I
tak jak przy wpłatach, Jeśli punktów jest więcej i sprzedają razem kredyty
mają??!! LEPSZĄ PROWIZJĘ:-) i tak to działa.
Nie ma przymusu jeśli uzna pan, ze kredytu nie bawią pana i rezygnuje pan z
dodatkowego zarobku do ja pana nie zmuszę.
Jak coś... czekam
Proszę Gościu nie wstydze się tego bo ... sam pomyśl. Nie masz odwagi grać fair i to już twoej sumienie to soądzi jeśli je oczywiście masz.
Drodzy koledzy i koleżanki, powiedzcie mi teraz; Czy ja zrobiłem coś złego... pan Gość próbuje wam to wmówić ale ja mam dowody a co ma pan GOŚĆ?? Treść maila wysyłany do osób różni się miejscami ale sa to kwetie zmian stylistycznych jakie nanosiłem i które zauważałem w trakcie pisania.
Nie dam się panie Gościu i to, że się pan ukrywa to jest DLA mnie podejrzane czy pan tego chce czy nie.
do Ktoś kto wie... witaj dziękuję ci za miłe słowa, uważam, że jest coś na rzeczy z MM. Za dużo tych oskarżeń! Szkoda tylko, ze broniąc się próbują oczerniać innych a to już świadczy o metodach.
Proszę Gościu dowal mi jeszcze ... żyję już na tym świecie trochę i wiele w życiu widziałem. Nie jesteś w stanie mie zaskoczyć. Źle cię oceniłem... myślałem, że jesteś inteligenty ale NIE ty jesteś przebiegły a to już różnica.
Ucichł "gość" i jednocześnie milczy "murka". Albo obmyśla strategię albo nie ma jej w tej chwili przy komputerze, bo to jedna i ta sama osoba. Próbuje podważyć to, że dzwoniłeś do punktów MM, bo się boi że gdzieś mogłeś faktycznie dzwonić. Pewnie liczy na to, że broniąc się sypniesz się, do którycn punktów konkretnie dzwoniłeś. Oj, już ona by sobie z nimi pogadała, hehehehehehe! Od razu pewnie zaczęłaby swoje straszenia wypowiedzeniem umowy z MM i konsekwencjami finansowymi. Czy ktoś widział umowę z MM? Tam są same zakazy, nakazy i zabezpieczenia dla MM w razie nie wywiązania się z umowy przez tzw. Partnera. A druga strona nie ma nic. Kupuje program za dużą kasę i nie ma żadnych praw. Umowa Partnerowi nie zabezpiecza nic.
Typowy styl Ostrowskiej: "żądam, Partner musi, ma obowiązek" same roszczenia! Ja bym tego nie podpisał.
Kurde, nie sądziłem,że to aż takie wielkie bagno. Swoją drogą pewny nie jestem ale przglądalem forum i może z 4/5 osób mówio dobrze o MM ale jak mówisz mogą to być ciągle te same osoby.
Swoją drogą okazało sie, ze są firmy w polsce które działają legalnie na rynku i dobrze im idzie... to pocieszające.
Dlatego powtórze kolejny raz... po co wchodzić w układy z kimś kto ma niejasną przeszłość i chyba przyszłośc skoro do okoła wiele jest innych fajnych partnerów.
Dokładnie. Masz rację. Jest tyle firm, które działają legalnie, bez komorników, sądów, itp. Pytałeś wcześniej o Wojciecha S. Już Ci wyjaśniam - Wojciech Stadnik, założyciel firmy Incaso (mogę się mylić z pisownią) w Koszalinie. Takie punkty z czerwonym globusem. Jest jeszcze Intax, Mieszko, Grosik (nie wiem jak działają), Accadia. Kiedyś słyszałem o takiej firmie założonej przez 2 byłych bankowców. http://www.bankowy.up.pl/ ale coś mi się strona nie otwiera. Nie wiem, może to chwilowa awaria? Jakiś czas temu rozmawiałem z nimi na gg. Całkiem sensowni goście. I nie drodzy. No i jest jeszcze Skarbonka, Takko. Warto powęszyć, bo jest z czego wybierać. Nie jedna Milamedia na świecie z komornikami i bzdetnym programem, z dziwną umową zabezpieczającą tylko jedną stronę transakcji, z pyskatą i niezrównoważoną Prezes.
Są jeszcze Inkasa też koszalin i... kurcze poszukam w histori też coś tam dłubią. Fajnie się gadało ... a naszych gladiatorów nadal nie ma. Trzeba to napisać... jest przyjemnie :-)
Dla Inkasa pracował Koman a potem odszedł i założył sobie Milamedia. Nie wiem z czego to wynikało, bo tłumaczeń Komana już nie słucham, dlatego że on zawsze jest biedny miś pokrzywdzony przez złych ludzi. Może Ulka - murka - gość ma wolne, nie siedzi przy komputerze i dlatego jest spokój?
Cjan pokaz gdzie Cię zaatakowałem. Nic do Ciebie nie mam. Sprzedajesz program i ok. Masz z tego kasę i z kredytów też więc ok. Jeśli odniosłeś odmienne zdanie to wybacz – nie atakuję Cię. Szukam informacji, a sam dużo wiem o tym rynku bo w nim siedzę od 2003r. Nie pomyślałeś że to jedna i ta sama osoba pisze stale źle o mm, ale pod różnymi nickami. Reszta zaś powtarza zasłyszane ploty. Jak się nie odzywam tzn że pracuję i nie mam czasu.
Programisto mm – pierwszy programisto nie zaprzeczysz że od marca 2004 do końca grudnia 2004 masz opłacone wszystkie rachunki. Od października 2004 działałeś na dwa fronty – i dla mm i dla firmy z Rzeszowa. I brałeś kasę. No wybacz można się wkurzyć na taką jawną zdradę. Poczytaj maile Tomaszka P. który barwie opisywał czego to on nie zrobi z kodem i jak to razem działacie. Podziękuj koledze za wystawienie. Zaprzeczysz tym faktom z kasą. MM zaś od marca 2005 zatrudniało już innych programistów. Graficy też wszyscy opłaceni, a było ich kilku. Ostatni jest najlepszy. Czy któryś z nich się skarży na brak wypłaty? Nie. Ty zaś tak bo jesteś powiązany z konkurencją, macie nawet wspólną kancelarię prawną pomimo ze ty jesteś z Kielc a oni z Rzeszowa. No wiecie w Polsce to jest tylko jedna kancelaria adwokacka. Zresztą czas pokaże kto komu kamyki do ogródka wrzuca. Wystarczy poczekać. Cjana dlaczego kurczowo trzymasz się zasłyszanej historyjki. Ponoć aby poznać prawdę trzeba wysłuchać obu stron. Kim są ci anonimowi ludzie z forum którzy według Ciebie są bardziej wiarygodni w tej sprawie. Opublikuj wyrok i okaże się o co była sprawa i jakie jest uzasadnienie.
Powtórzę jeszcze raz: Generalizacja i uogólnianie to też ciekawy sposób na napędzenie złego wizerunku.
Słowo komornicy – ale pokaz choć jednego. Słowo legalnie – a co jest nielegalnego w działalności mm, Sady – no to chyba lepiej niż kilku osiłków z dresami w paski, słowo – pyskata i niezrównoważona – znam tą Panią i nie można o niej w ten sposób powiedzieć – to kulturalna i spokojna osoba. Ty zaś przedmówco – a zdradza cię emocjonalne zabarwienie wypowiedzi prowadzisz tu prywatną wendettę. Nie zdradzasz właściwych powodów jedynie kąsasz tam gdzie uznajesz za najbardziej twoim zdaniem istotne. Taką wersję obrałeś (łaś) i takiej wersji chcesz się trzymać bo jest wygodna i przynosi efekty jak widać.
pyskata i niezrównoważona – znam tą Panią i nie można o niej w ten sposób powiedzieć – to kulturalna i spokojna osoba. - to dlaczego ta kulturalna i spokojna osoba obrzuca innych błotem i odbywa terapię u psychiatry (sama o tym mówiła kiedyś dookoła)?
Graficy też wszyscy opłaceni, a było ich kilku. - wiem o kilku, którym nie zapłacono pod pretekstem, że coś niby nie tak albo nie na czas, co było totalną bzdurą.
Opublikuj wyrok i okaże się o co była sprawa i jakie jest uzasadnienie. - dobrze wiesz, że uzasadnienia jeszcze nie ma. Trzeba jeszcze poczekać trochę, bo sąd go jeszcze nie wydał (chyba że ty wróżka jaśnieoświecona jesteś i wiesz jakie będzie? Hahahhahaha. Jak sąd wyda uzasadnienie wyroku to NAPEWNO je tu opublikujemy. Nie martw się.
Skoro jestescie pewni ze programista pracowal na dwa fronty - to dlaczego nie wytoczycie sprawy?? Oto jest pytanie. Bo sie boicie bo nie jestescie pewni czy faktycznie pracowal. Tylko rzucacie domyslami - a przeciwko wam stoi mnostwo dowodow i osob pokrzywdzonych.
Mowisz ze nie masz nic ze Cjan sprzedaj program i zarabia na tym - przypomnij sobie swoje wczesniejsze wypowiedzi gdzie negowales tego typu ofery.
Chcecie uzasadnienia sadowego - przeciez sami dobrze wiecie ze sad takowe wyda i ze jestescie blisko utraty praw do swojego Bilonu.
I skad masz wiedziec ze MM placila programiscie tylk odo grudnia - widac od razu ze jestes BARDZO BLISKO tej firmy.
Pytasz sie kim sa ci aninomowi ludzie z forum narzekajacy na MM - a sam dokadnie robisz tak samo - pozostajesz w cieniu, wbiles sobie jakies bajeczki do glowy ze znasz sie na tym rynku - tak kazdy moze napisac.
Sam pozostajesz anonimowy i to wlasnie sprawia ze nie mamy podstawy ci wierzyc.
Pokaz jakikolwiek zarzut przeciw ACC, jakiekolwiek dokumenty ze gdzies jest ich wina - bo na razie opierasz sie tylko na swoich domyslach - a fantazje widac masz bujna.
Skoro jestescie pewni ze BILON i SEZAM to prawie ten sam program- nie ma problemu - do sadu. Tylko ze wiecie ze przegracie - a ludziom wciskacie kit jacy wy to pokrzywdzni przez los
Gościu ... napisałeś o mojej ofercie... nie napisałeś ani słowa jak była tylko zostawiłeś kropki... po co? "Cjana gdybym zagrał jak Ty wcześniej to rzuciłbym całego maila, nie zrobiłem tego. Dałem Ci wybór czy podasz sam cenę czy nie.
Chciałeś w ten sposób podważyć moją wiarygodność. Opublikowałem ja sam... i co? Czy coś sie nie zgadza?
"Generalizacja i uogólnianie to też ciekawy sposób na napędzenie złego wizerunku. Cała Polska ? - i zdążyłeś obdzwonić wszystkie punkty w Polsce. Gratulacje, no to będziesz miał duży rachunek telefoniczny. Ciekawe jak zdobyłeś numery tel. do firm które współpracują z mm i innymi firmami."
To kolejny przykład "braku ataku z twojej strony".
Powiem więcej Gościu mam licencję na program. Z tego co wiem, luki w prawie wykorzystują wszycy i złącznik do szkolenia jest formą ucieczki od Vatu. W US dowiedziałem się, że to i tak nic nie dało i dzwoniąc do firmy o której myślałeś dowiedziałem się, że owszem robili tak by ominąć Vat ale nic to nie dało. Potiwerdziłem w US.
To, że chciałeś abym się wysypał (zakładałeś, że pracuje dla jakieś konkurencyjnej firmy...) i wysłałeś mi mail zapytaniem i niby to chcesz założyć punkt... jak to nazwiesz?? Czekaj wiem, juz to napisałeś WYMIANA INFORAMCJI.
Masz tu większy interes niż mówisz ale to juz twoja sprawa.
Prześlij mi scan wyroku(prawomocnego). Pozwól poznać druga stronę.
Poznałeś mnie i dodam, że sam przynam na FORUM RACJĘ MM jeśli okaze sie, że Ludzie kłamią.
Gościu mam pytanie i posłuże się tu cytatem z ostaniego postu Ktoś kto wie oraz jednego z twoich:
"ktoś kto wie": Skoro jestescie pewni ze programista pracowal na dwa fronty - to dlaczego nie wytoczycie sprawy?? Oto jest pytanie. Bo sie boicie bo nie jestescie pewni czy faktycznie pracowal. Tylko rzucacie domyslami - a przeciwko wam stoi mnostwo dowodow i osob pokrzywdzonych.
GOŚĆ:Re: punkt opłat
Autor(ka): gość (...)
Wysłano: 26/10/2006 14:35
zastanów się też dlaczego, jeżeli twój informator mówi prawdę i jest poszkodowany przez MM, to nie dochodzi swoich praw sądownie. kody źródłowe to nie mleko, czy woda. Są jak wiersz Mickiewicza, zawsze poznasz autora, nawet po małej ingerencji.
Z jednej strony pytasz mnie o to dlaczego człowiek który coś mówi nie idzie do sądu a swoich bliskich kolegów pytałeś dlaczego aby sie oczyścić nie robią tego?
jak widać nie ma szans na rozmowę, nie pozwolę obrażać nikogo z mm, ani nie pozwolę sobie na obelgi kierowane w moją stronę. Ktosiu nie jestem tą Panią. Ale ty jak widać masz swoją prywatną wojnę. Cjan było miło. Nie będę jak Murka cierpliwie znosić obelg. Czas pokaże – to ostania wypowiedź. Cjana swoją drogą jak chcesz czegoś więcej na temat omijania VATu i licencji zapraszam na maila.
Pozdrawiam i żegnam.
gość Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jak widać nie ma szans na rozmowę, nie pozwolę
> obrażać nikogo z mm, ani nie pozwolę sobie na
> obelgi kierowane w moją stronę. Ktosiu nie jestem
> tą Panią. Ale ty jak widać masz swoją prywatną
> wojnę. Cjan było miło. Nie będę jak Murka
> cierpliwie znosić obelg. Czas pokaże – to
> ostania wypowiedź. Cjana swoją drogą jak chcesz
> czegoś więcej na temat omijania VATu i licencji
> zapraszam na maila.
> Pozdrawiam i żegnam.
To dlaczego pozwalasz zeby osoby z MM obrazali innych??
Hmmm... fajny tok myslenia... taki wygodny... w sam raz dla ludzi - jak by to powiedzial Kubus Puchatek - O MALYM ROZUMKU!! :D
jak nie jesteś "tą Panią" to znaczy, że cierpisz na rozdwojenie jaźni. To nie jest prywatna wojna, bo z takimi jak mm to mi się nie chce walczyć, bo walczyć to ja mogę z ludźmi honoru. Wkurza mnie to, że mm wciska ludziom ciemnotę z tymi komornikami, sądami. Pieniacze i tyle. Pieniacze co ponaciągali ludzi na kasę. Myślicie, że ludzie będą wam płacić, pracować na was nierobów i jeszcze kłaniać się wpół a jak pluniecie to mówić że deszcz pada? Nienawidzę kłamczuchów a ty ciągle kłamiesz na tym forum.
Jeszcze jedno - skoro mowisz ze MM jest ok a ACC bee.
Dlaczego nie zaregowaliscie jak ACC umiescila na swojej stronie informacje na Wasz temat - a mianowicie http://www.accadia.pl/mm.html
Zastanawiam się tylko ulka nad tym, kogo ty grasz w Latającym Cyrku Monty Komana? Małpkę z pozytywką? Bo grubas to nie ulega wątpliwości - akrobata w baletkach na bardzo cienkiej linie.
Mam dylemat i potrzebuję Pańskiej rady.Z uwagi na fakt,że nie jest to temat do roztrząsania na forum,bardzo proszę o kontakt.
Po przeczytaniu Pana wypowiedzi odniosłem wrażenie,że może Pan posiadać wiedzę na pewne tematy, której mi niestety brakuje.
no cóż nie mam tu nic do roboty
ale jeszcze jedno zdanie może być retoryczne
jakie szanse na obrone mieliby konkurenci gdybym wysyłała 15 niców a każdy to jeden głos pokrzywdzonego
niestety nie umiem kłamać ani nikogo atakować tylko dlatego że wybrał taką firmę a nie inna
Cjana nie atakowałam cie chciałam tylko merytorycznej dyskusji. Mam program od MM i nic tego nie zmieni ale nawet raz nie namawiałam nikogo na współpracę z ta firmą. To był tylko mój wybór. Miałam nadzieję/wiem że jest matka głupich/że wymiana doświadczeń na tym forum dostarczy wszystkim ciekawych rozwiązań i pomysłów na rozwój swoich firm
Niestety to nie mój poziom pewnie jeszcz ni dorosłam
...a wiecie jakich technik używa Szanowny Pan Monty Koman do nabierania ludzi ? Trzymając dwójkę osmarkanych bliźniąt na rękach pokazuje portfel i mówi że ma sześć złotych na mleko dla nich do końca miesiąca.... sprytne co kto by się nie nabrał nieznając tego typa? Innym sposobem ww typa jest rozkładanie zdjęć dzieci w biurze w obecności np. komornika, oczywiście zdjęć używa jako zmiękczacza. Zobaczcie ten typ nie przebiera w środkach jak trzeba użyć dzieci lub ich wizerunku to się ich używa jak jakiegoś przedmiotu. Skoro traktuje w ten sposób własne dzieci to jak Ty będziesz potraktowany.......? Drogi Monty Pytonie zastanów się jak dzieci dorosną a Ty będziesz już stary to będziesz przez nie też wykorzystywany w ten sam sposób może postawią cię gdzieś na dworcu PKP wmówią że nie masz nogi i każą zbierać kasę.....? Kto wie, napewno jednak nie będą z tego zadowolone!
CDN.
Tu można dowiedzieć się bardzo ciekawych rzeczy...Cóż...zupełnie obiektywnie ...skoro ktoś (Pan K.) jest zupełnie czysty...ciekawe dlaczego...inni bezpodstawnie mieliby budować jego NEGATYWNY WIZERUNEK!!! Wygląda na to, że Pan "Monty Koman"-DOBRE!!!:)...ma COŚ za paznokciami...CO ON TAM JESZCZE SKRYWA???????
Murka- wygląda na to że jesteś z jego bandy!!!
murka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> spójrzcie teraz jak to działa wystarczy wpisać
> czyjś nic i juz jest wesoło inaczej bardziej
> obraźliwie
Na tym forum rzeczywiście nie ma zabezpieczenia w takim przypadku,a przydało by się.
Pojawiły się plotki, że Koman nie ma długów bo go komornik nie ściga.
Otóż to bzdury. Zawieszenie postępowania egzekucyjnego przez wierzyciela nie jest jednoznaczne ze zwolnieniem dłużnika z obowiązku zapłaty należnej kwoty.
Koman w dalszym ciągu nie zapłacił kwoty wynikającej z nakazu zapłaty i przegranego przez niego odwołania. A to, że komornik daje mu wytchnąć, jest tylko ...
Zawieszone postępowanie w każdej chwili można podjąć.
Nie znasz dnia ni godziny ...
Do obserwatora: Lencz nie musi się bać, bo to dla niego komornik ma ściągnąć tę kasę od komana, więc nie wiem, po co się tak wściekasz? Masz w tym interes?