Tak się zastanawiam. W zasadzie można było puścić nawet za 12 a zaraz będzie 7. Strata na 2 kwartał jak w banku. A przychody jak będą to się dowiem najwcześniej w listopadzie. Tyle okazji teraz na rynku...
duch Kaszyckiej krąży tu od dawna, niezapomniane polemiki-;), pierwsze posty tego typu były jeszcze w okolicach 1 zł, odstraszające mówiące o rychłym bankructwie i mega przewałce. od tamtej pory przemieliło się parę mln akcji, jedni wchodzili inni wychodzili, jak to na giełdzie. Tymczasem otarliśmy się o 12 zł i mamy zasłużoną korektę. od czasu do czasu jakiś "duch Kaszyckiej" go przypomina..... tyle w temacie, długodystansowiec....
Do mis Mój duch? rozczaruję cię- moje życie nie toczy się wokół forum BlockchainLab. Zaś w kwestii meritum:
Nie mam nic wspólnego ze spółką BTCS vel BlockchainLab vel Domenomania i nie wiem w jaki sposób moje dane osobowe znalazły się w składzie jej rady nadzorczej jako przewodnicząca. Nie byłam o tym informowana i nie wyrazilam na to zgody. Sprawa została zgłoszona i wyjaśniają ją uprawnione organy,
Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, postaram się aby autorzy przestali być anonimowi.
Nie udzielam sie na tym forum, ale duzo czytam. I nie da sie uciec od wrazenia, ze jednak kieruje toba urazona duma, chec zemsty albo jakies inne tego typu motywy ;-) Malo merytorycznie a za to duzo rozgoryczenia. Takie kasanie, ujadanie, niskie motywy Pozdrowka
Jest również duża część akcjonariuszy np. Macro Games, którzy zakupili akcje i mimo poprawnie złożonej dyspozycji nie zostały im one przypisane na rachunek. Co więcej w takiej sytuacji można zrobić?
Ja to tam nie wiem ale na różnych forach różnych spółek czasem się skarżą a to na brak dematerializacji a to że ktoś kupił akcje jakiejś spółki na umowę i dopiero potem dowiedział się że akcje nie są zdematerializowane.. Niektórzy to się nawet skarżą na redukcję przy zapisach... Różne bywa. Ja jak kupuję to nie mam takich problemów na razie. I myślę że trzeba mieć pecha albo żyć w nieświadomości by się komuś coś takiego trafiło.
ten post jest tak bardzo polski, że aż z niego polskość wylewa się na wszystkie strony; jak komuś zupka się udała to jak nie widzi wsypmy mu kilo soli.....
Takie geny?
Takie wychowanie?
Polskość w cenie! I znów nie wiem... Do późnej jesieni czy na całe 5 lat, A może 3 a może 1 rok. A być może do wiosny wystarczy?
Wszędzie giełda co by nie mówić...
Będzie plus czy będzie minus ???
Uhhhh.....
Ciekawe po co im nowy szyld skoro robią to samo w praktycznie tym samym składzie. Tylko linie frontu wymienili. To nie mogli reanimować poprzedniej spółki zamiast zostawiać po sobie smród?
Przyznaję, że solidny akcjonariat tu macie na tych poziomach. Kupiłbym akcje BTC, ale w okolicach złotóki, bo przecież przychody okazały 10 razy niższe od zakładanych.
A jeśli chodzi o ten wątek to jestem pod wrażeniem. Geniuszem nie jestem, ale totalnym kretynem też nie, i nie wiem jak można było cokolwiek zrozumieć z tego bełkotu. Ktoś się nieźle napracował nad tym genialnym trollingiem: "żadnych sugestii, żadnych tez, same suche fakty", po czym rozpoczyna swoją tendencyjną farsę i wkleja 38 luźno ze sobą powiązanych linków (tak, policzyłem :-)). Ale opłaciło mu się pięknie, chociaż nie było to do końca fair.
No ale nic, życzę oczywiście powodzenia i wysokich zysków.
Oceniam, interpretuję, mam do tego prawo, tak jak i Ty, a także tak jak autor wątku, który zaczął od tego, że nie nie będzie narzucał interpretacji, a potem zaczął swoją szopkę pod z góry ustaloną tezę. Bo chyba mi nie powiesz, że jako miłosierny samarytanin zrobił darmowy research, żeby inni nie wtopili tu swoich pieniędzy? Jest wysokie prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że autor wątku miał wyraźny cel zmanipulowania innych, aby osiągnąć własną korzyść (oczywiście to moja prywatna opinia). Więc proszę uprzejmie, nie rżnij głupa.
A to, że każdy ma swój rozum i wyciąga z przeczytanych informacji to, co chce to oczywiście inna sprawa. Każdy robi to, co uważa za słuszne.
Jeśli zarzucasz tekstowi manipulacje, to może wskaż gdzie dokładnie, w którym miejscu. Z tego co widzę to linki prowadzą do informacji z KRS i do artykułow (Bankier itd), a tekst tylko streszcza to, co można znaleźć pod linkami. Tekst pokazuje pewna prawidłowość - czym się kończy wejście do spółek konkretnego faceta. I ciekawe rzeczy, które dzieją się o drodze. Możesz sobie opowiadać o manipulacjach, ale to nie będzie miało wpływu na opisane fakty.
Pewnie ofiara tych naciągaczy i oszustów, bo skąd zna tak dobrze temat. Przejechał się to ostrzega innych- i super. Fakty zebrane w całość robią wrażenie a post nie powisiałby tu nawet doby gdyby zawierał choć ziarno nieprawdy lub nadużycia.
Zawsze warto myśleć samodzielnie, zamiast łykać papkę przeżutą przez opłacanych naganiaczy
Udławię się popcornem czytając znowu te słowne utarczki pod tym troll-postem. Taki guilty pleasure , nie chcę ale popatrzę, genialne :P Zawsze cieszy ta troska o pieniądze innych, dobre serduszka skrybów smarujących elaboraty ze swoich wnikliwych śledztw biją ciepło nad tym forum i akcjonariatem. Cieszmy się że jesteśmy w dobrych rękach. Radość . Mam nadzieję że wielu te rewelacje jednak przestraszą i może opuszczą pokład..byle TANIO :P
Poważnie? Post by nie powisiał nawet doby gdyby zawierał choć ziarno nieprawdy? Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, przecież na tym forum przechodzą tak nie mieszczące się w głowie posty, że to woła o pomstę do nieba.
Natomiast nie mówiłem, że post zawiera nieprawdziwe informacje, tylko że w mojej opinii został napisany pod z góry ustaloną tezę, chociaż autor wątku już na początku temu zaprzecza! Na wstępie autor sugeruje, że całą sprawą powinny się zająć komisje śledcze i KNF czyli domniemuje przestępstwo. Robi także zarzut z tego, że jedna z wysoko postawionych osób powiązana ze spółkami była zbyt młoda.
A weźmy pod uwagę, że już przed powstaniem tego wątku, spółka zawiązała poważne umowy z wieloma firmami, a także zainteresowali się nią poważni inwestorzy. Proszę zwrócić też uwagę na dobrą komunikację z akcjonariuszami, a do sprawozdań finansowych również nie można się przyczepić.
Jeśli chodzi o ten wątek, to uważam że dobrze, że powstał, a jeśli chodzi o mój własny interes to sam przecież mówiłem, że byłbym zainteresowany kupnem akcji BTC, tylko że po znacznie niższej cenie!
A to czy tutaj będzie to samo co na tych dwóch bankrutach powiązanych z panem K. to nie wiecie ani wy, ani ja. Średnio natomiast wierzę w dobre dusze tak bardzo zatroskane o portfele innych.
Bardzo dobrze, że jest tu polemika, pluralizm to wielka wartość!