Pisząc ten wątek czyli LSI Software - czy zarobię 100% chciałem bardziej pokazać kierunek i spore niedowartościowanie kursu a wyniki za 4 kw były przeze mnie szacowane na podstawie kilku poprzednich czwartych kwartałów. Na dzień dzisiejszy jestem/jesteśmy znacznie mądrzejszy i po podanym szacunku przychodów za 4 kw 2015 które są rekordowe i najwyższe w całej historii spółki bo wyniosły aż 9,5 mln, wszystko wskazuje że i zysk netto będzie rekordowy i jak najbardziej realny staje się wzrost kursu o podane przeze mnie 100% czyli w okolice 7-8 zł. Wszystko wskazuje na to że krótkoterminowi inwestorzy którzy weszli w akcje ostatnio licząc na solidne wzrosty po podaniu tak mocnych przychodów już je sprzedali obniżając kurs a zaczynają kupować inwestorzy zainteresowani LSI na dłuższy termin (ja też dokupowałem na spadku). Za miesiąc będziemy mądrzejsi bo poznamy wyniki i przekonamy się czy miałem rację :-)
Do irekal : z tą płynnością to po części masz rację, gdyby wyższa była to więcej z pewnością by się działo i więcej byłoby inwestorów. A teraz trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego tak jest skoro ff to ponad 50 %? I w mojej ocenie wynika to głównie z niedoszacowania kursu akcji, inwestorzy posiadający akcje (w tym i ja) uważają że aktualny kurs powinien być znacznie wyżej, powyżej 5 zł i dlatego nie chcą za "bezcen" teraz sprzedawać akcji i wolą je trzymać dłużej, aż cena będzie godziwa. Niestety kupujący chcą zrobić to jak najtaniej i robi się wtedy duży spread, a najbardziej to widać przy dobrych informacjach gdy mamy jak ostatnio prawie 20% wzrost. Dlatego moim zdaniem kupujący powinni trochę zacząć więcej płacić pod dobre wyniki za 4 kw oraz świetne perspektywy na przyszłość dla branży informatycznej (kasa z unii, spadek bezrobocia i bogacenie społeczeństwa czy nawet program 500+). Tak ja to widzę i czekam na kurs powyżej 6zł.
Przecież jasno napisałem że po wynikach za 4 kwartał powinien zacząć się mocny ruch w górę, przedsmak mieliśmy kilka dni temu jak 4,47 dotknęło, czyli od 3,60 jak pisałem było 25% wzrostu. W inwestowaniu ważna jest cierpliwość, po wynikach lsi powinno być minimum 2,5 razy tańsze niż inne firmy informatyczne na gpw a na nc ze 3-4 razy. Cierpliwość i teraz akumulacja i sukces zapewniony :-)
Dnia 2016-02-04 o godz. 18:56 ~prezes napisał(a): > Przecież jasno napisałem że po wynikach za 4 kwartał powinien zacząć się mocny ruch w górę, przedsmak mieliśmy kilka dni temu jak 4,47 dotknęło, czyli od 3,60 jak pisałem było 25% wzrostu. W inwestowaniu ważna jest cierpliwość, po wynikach lsi powinno być minimum 2,5 razy tańsze niż inne firmy informatyczne na gpw a na nc ze 3-4 razy. Cierpliwość i teraz akumulacja i sukces zapewniony :-)
Hmm akumuluje ten papierek, ale mam dużo obaw nie będę ukrywał, mam tylko nadzieję że wyniki będą dobre i nie jesteśmy Panie Prezesie właśnie ubierani w papier toaletowy. Pzdr
Zawsze jest ryzyko że można zostać z tapetą na ścianę :-) Ci co rok temu kupowali banki to raczej niczego się nie obawiali a teraz są 30-50% w plecy, w przypadku LSI jesteśmy już po dużych spadkach z ostatniego roku, a wyniki aktualne jakie są każdy widzi 2,3 mln zysku oraz 3,3 przepływy operacyjne, ładny zdrowy bilans i zapowiedź rekordowych przychodów za 4 kw które powinny się przełożyć na rekordowy zysk , co przy kapitalizacji 13 mln na spółkę informatyczną notowaną na gpw oznacza duże niedowartościowanie. Znam ryzyko, wiem że mogę stracić i całą kasę ale ostatnie lata dzięki analizie firm pod kątem fundamentalnym były dla mnie fantastyczne, miałem prawie 99% trafialności więc liczę że w przypadku LSI się nie mylę, załączam link pod którym możesz poczytać trochę o mnie i aktualnych inwestycjach :
Z mojego wieloletniego doświadczenia wiem że przyspiesza się raport aby pochwalić się wynikami, wiemy że były najwyższe w historii firmy przychody to pewnie się dowiemy że i zyski były też najwyższe a jak spojrzymy na ujemną bazę z 2014 to wystrzał kursu nas czeka :-)
Oczywiście masz tochę racji, zawsze w przypadku mniejszych spółek wyjście z większym kapitałem nosi ryzyko spadku, lepiej inwestować w banki czy kghm które potraciły w rok po 30-50% :-) Jak dla mnie niska płynność wynika z faktu że wielu liczy na dobre wyniki i rozwój firmy w kolejnych latach (ja tak uważam) dlatego okolice ceny 4,50 to jak dla mnie nieporozumieniem, za 6zł mógłbym rozważyć sprzedaż. Niestety popyt nie dostosowuje się do oczekiwań podaży.
...Niewielka liczba publikacji w lutym wynika jednak z faktu, że spółki mogą zrezygnować z publikacji raportu kwartalnych i opublikować jedynie raport roczny. W takim wypadku obowiązującym terminem publikacji jest 20 marca.
Spółki, które raporty kwartalne pokażą w normalnym trybie, na publikację wyników rocznych będą miały czas aż do końca kwietnia. Wszystkie powyższe terminy dotyczą spółek z GPW, które posiadają standardowy rok obrotowy.
czyli korekta 2015 dopiero w kwietniu, tradycyjnie.../bankier.pl
Panowie ubaw i Ganthistoria, zacznijcie kupować a nie próbować swoim marudzeniem obniżyć kurs, taniej nie będzie. Jestem przekonany że jak kurs wzrośnie do 7zł to wtedy dopiero zacznie się ujadanie że tanio nie kupiło.
Panowie ubaw i Ganthistoria, zacznijcie kupować a nie próbować swoim marudzeniem obniżyć kurs, taniej nie będzie. Jestem przekonany że jak kurs wzrośnie do 7zł to wtedy dopiero zacznie się ujadanie że tanio nie kupiło.
Masz rację, ja kupując w listopadzie akcje i pisząc na forum powód kupna podałem dlaczego widzę szansę na nawet 100% (do 7zł), dzisiaj widzę że szanse na spełnienie tego wzrostu są bardzo realne, kupno akcji przez członka zarządu, rekordowe przychody w 4 kw, przyśpieszenie publikacji raportu kwartalnego świadczą o bardzo dobrych wynikach, dobre perspektywy na przyszłość czy szansa na otrzymania z EU 8,8 mln (o tyle się starają) i gdyby zysk kazał się na poziomie 4 mln w 2015 wówczas mamy taniutką firmę z c/z 3,95 i czy jest potencjał wzrostu dla takiej firmy ? - jak dla mnie spory. Generalnie nikt nikogo nie zmusza do kupowania akcji tej firmy czy innej, rozumiem frustrację ludzi którzy potracili pieniądze na giełdzie czy to na LSI czy innych i są "fajne" firmy szczególnie na newconnect na których można szybko zarobić i się odkuć, np.na Biomass, w tydzień urósł 50% a jest to jeden wielki wałek (oczywiście nie polecam) :-)
Zobacz sobie wykres firmy od poczatku istnienia na GPW, tutaj jest karuzela non stop, a prawda jest taka, że nie każdy kupi na dołku i zdąży sprzedać, nie wiem czy jesteś nowy na GPW czy tylko tutaj, ale giełda to nie maszynka do zarabiania pieniedzy (a na pewno nie dla młodych)
S4e firma informatyczna tak jak LSI podała dobre wyniki za 4 kw i mamy potężny wystrzał, ładny zysk i przepływy operacyjne ale bilans juz niezbyt ładny, liczę że LSI będzie lepiej wyglądał i mocniej wzrośnie :-)
Chyba nikt się nie spodziewał poza mną tak fantastycznego wyniku, zysk najwyższy w historii bo 3,5 mln ale zwróćcie uwagę na jeszcze inną pozycję, przepływy operacyjne aż 8,4 mln wygenerowane z działalności to rekord świata. Mamy c/z 4,28 jest jedną z najniższych na gpw, piękne wyniki, pytanie czy 6 czy 7 złotych będzie dzisiaj kurs ?
Ale ludzie bredzicie, zazdrościcie że miałem nosa, przecież to było oczywiste że firma się rozwija i będzie pokazywać coraz lepsze wyniki, pod takie informacje się gra, załączam wam link do informacji ile miałem akcji (1750 akcji), oczywiście dzisiaj trochę sprzedałem ale resztę trzymam bo liczę że będzie wyżej, 6-7 to jest na dzisiaj cena właściwa.
proszę Cię... ta firma się rozwija od początku jak jest na giełdzie! Nie przeszkadza jej to cały czas być wyceniana na C/Z < 10 mimo, że przy tak małych biznesach C/Z >15 nie jest niczym nadzwyczajnym. Nazwisko siewiera może wiele, 1750 czy 17500 akcji??
1750 akcji, jak dla mnie rozwija się gdyż co roku w zasadzie zwiększa przychody a to jest głównie wyznacznikiem rozwoju, najbliższy okres (do 5 lat) powinien być dobry dla firmy jak i dla Polski ze względu miliardy Euro z Unii Europejskiej , w raporcie spodobało mi się że zaczynają wchodzić za granicę a tam są już wyższe rentowności. Zobaczymy co dalej będzie z LSI, ja patrzę optymistycznie w przyszłość.
Przepraszam że późno odpisuję ale jestem na etapie przeglądania raportów - zaliczyłem dzisiaj ze 200 i "umieram" :-) Wszystkie moje transakcje pokazuję na forum Danksa (w pierwszej kolejności) a następnie na forum stockwatch.pl W załączonym poniżej linku nie będzie już Dase (pełen zawód) , nie wpisałem jeszcze tam że dokupiłem dzisiaj odrobinę Eurocenta bo podał fantastyczne wyniki (jednak nie wiem czemu nie rośnie, nikt się nim nie interesuje więc może się kurs kisić) W tym linku masz podane wszystkie zasady jakimi się kieruję inwestując (nie spekulując), jakie mam historyczne zarobki itp.
Dnia 2016-02-10 o godz. 18:30 ~khem napisał(a): > Zobacz sobie wykres firmy od poczatku istnienia na GPW, tutaj jest karuzela non stop, a prawda jest taka, że nie każdy kupi na dołku i zdąży sprzedać, nie wiem czy jesteś nowy na GPW czy tylko tutaj, ale giełda to nie maszynka do zarabiania pieniedzy (a na pewno nie dla młodych)
Masz rację za młody jestem przecież 14 lat nie giełdzie nic nie znaczy. Powiem tyle Prezes miał rację ja też i to wszystko co mam do powiedzenia. Jedno jest pewne 2016 rok będzie bardzo ciekawy dużo wezwań dużo spółek zniknie z bananowej giełdy także trzeba być bardzo ostrożnym. Ale jedno jest pewne w gospodarce jest cyklizm a wig jeszce spadnie spokojnie i wtedy szansa życia KGHM która trafia się raz na 8 lat a teraz zarabiać na małych żeby później przeskoczyć na duże. LSI się potwierdziło ja osobiście polecam teraz MSZ jak mówiłem wcześniej. Pzdr, a i jeszce jedno PREZES źle zrobił że sprzedał wczoraj część papierów tutaj będzie jeszce bardzo ciekawie.
Do Nowy - pewnie masz rację że za szybko sprzedałem ale już tak mam, zarobię 50% i mi starcza, jak byś poczytał załączony link na forum Danksa to zawsze za szybko wychodzę, jednak w ostatnich 3 latach mam 99% trafności kierunku ruchu i z tego się cieszę. Ja już na rynku 16 rok i trochę doświadczenia nabrałem. Wczoraj podawałem jakie mam spółki obecnie w portfelu ale nie ma tam najważniejsze czyli Danksa, jest to inwestycja na której będzie można między 30 a 150% zarobić w tym roku ale raczej dla większego portfela (ponad 20.000 zł) oraz osób z warszawy lub okolic (trzeba będzie pewnie raz lub 2 razy podjechać do Warszawy) Załączam opis tej inwestycji :
Danks S.A. – Europejskie Centrum Doradztwa Podatkowego S.A., księgowość, doradztwo finansowe, audyty. Aktualnie po emisji akcji i notowane są od wczoraj prawa do akcji w liczbie 2 mln czyli liczba wszystkich akcji to 10.335.485 sztuk. Jest to firma wypłacająca 100% zysku w formie dywidendy i skupu (zakładam że to się nie zmieni) 50% na jedno i drugie. Godziwy zarobek przewiduję właśnie na podzieleniu się zyskiem i niskim kursie. Jako że firma z końcem robiła nową emisję akcji to nie zdążyła zrobić skupu akcji i według deklaracji Zarządu (czytaj właściciela firmy ) zrobi ten skup w tym roku i obejmie nim też akcje nowej emisji. Moja prognoza zysku netto to minimum 2 mln złotych (po 3 kw ma 1,699 mln) a gotówki na koncie powinno być aż 6,3 mln !!!! (na koniec 3 kw 4,6 mln + 1,086 mln zwróci prezes do kasy + 1,2 mln z nowej emisji akcji – 917 tys wypłacona dywidenda)a c/z będzie niskie 3,87. Założenia zysku , kupno akcji czy pda akcji po 75 groszy, liczba akcji 10.335.485 , 1 mln na dywidendę oraz 1,87 mln na skup (1 mln z zysku za 2015 + 870 tys z 2014). Będziemy mieli 9 groszy dywidendy na akcje czyli stopa dywidendy 12%, natomiast skup przewiduję że będzie po 1,12 ( w 2014 był po 1,18 tych skupach uczestniczy też Prezes firmy który obejmował akcje po 62 grosze i po 70 groszy 2 lata temu i jemu to się opłaca ), przy kwocie skupu 1,87 mln i założeniu że wszyscy przystępują będzie redukcja 83% to zysk wyjdzie na akcje 7 groszy. Wyszło chyba niezbyt czytelnie dlatego w skrócie napiszę jak to widzę w praktyce, pogrywam na Danksie od 4 lat i zarobiłem jakieś 150 % brutto więc można nazwać że jestem „znawcą”. Dywidenda w wysokości 9 groszy na akcję oraz skup za 1,87 mln po cenie 1,12 z redukcja 70% powinien wynieść kurs w okolice 1-1,10 (tak się działo w ostatnich latach i zakładam że tak będzie) i to są podstawy do 30% zarobku. Uwaga !! Skup ten jest utrudniony gdyż robiony w formie umowy cywilno-prawnej i trzeba się pofatygować do Warszawy do notariusza dlatego małej liczbie inwestorów, szczególnie tym co mają 5-10 tysięcy akcji), nie kalkuluje się to. Jest też wersja optymistyczna zakładająca nawet 150-200% zysku, gdyby przeznaczyli cały zysk z 2015 na dywidendę (2 mln) to byłoby to 18 groszy na akcję, na skup za 2014 kwotę 870 tysięcy a w międzyczasie otrzymali dofinansowanie na 3 start-upy które kupują z nowej emisji i chcą uzyskać od 1 mln do 5 mln bezzwrotnego dofinansowania z UE wówczas realny jest wzrost kursu w okolice 1,5 zł czy nawet 2zł (w zależności od przyznanego dofinansowania). Jako że są powiązani z Adamem Osińskim (EBC Solicitors) który takich dofinansowań uzyskał kilkadziesiąt milionów jest to wszystko realne.
Podsumowując : kupując akcje czy PDA Danks po 75 groszy można uczestniczyć w dywidendzie ze stopą dywidendy 12% oraz dużym skupie w okolicach 1,12 czyli 50% wyżej niż zakup.
Dziękuję za cenne wskazówki sprawdzę sobie danksa polecam tez EFE i jestem ciekaw Twojej opini kurs mocno zaniżony moim zdaniem hmmm powinien wybić w okolice 25 30 groszy
EFE jest to spółka czysto spekulacyjna a na taką nie ma miejsca w moim portfelu (szanuję swoje pieniądze), bo jak może firma mieć kapitalizację 12 mln przy corocznych stratach (za 2015 to aż 2,3 mln), z brzydkim bilansem i sporymi kredytami i ujemnymi przepływami operacyjnymi. Uważam że spadek kurs o 50% urealnił by trochę wycenę dlatego jak szanujesz swoje pieniądze to odpuść sobie chyba że lubisz adrenalinę i spekulację to kupuj tylko pamiętaj że ostatni gasi światło :-)
Na forum LSI będę sporadycznie zaglądał dlatego jak jakieś pytania to pisz na forum Danksa, tam codziennie zaglądam.
Gratuluję, ja mam zawsze problem z momentem wyjścia w ubiegłym roku uciekło mi ze 100% portfela, pisałem tu kiedyś na forum że na giełdzie robi się problem płynności dlatego czasem jest lepiej wyjść jak są podwyższone obroty i jest komu sprzedać. Patrząc co się dzieje z kursem lsi może moje zakładane 7 zł dotknąć.
dla mnie moment wyjścia jest zawsze najtrudniejszy,często trzymam coś długo i już gdy strace nadzieje i sprzedam -kurs wystrzeliwuje po 100-200 %.Tak miałem z Trakcją,ktorej ostatnim obronca byłem na forum-gdy spadała.Gdy sprzedawalem ją kurs osiagnal historyczne dno i od tamtego dnia rósł bez przerwy.Od dziś nie mogę patrzeć na Trakcje :)
To ja chyba mam najkrótszy staż na giełdzie raptem 50 m-cy ślęczenia nad raportami kwartalnymi i rocznymi. Też zauważyłem, ze PZ zbyt szybko wychodzi z inwestycji - tez tak kiedyś robiłem, ale nauczyło mnie, że nawet 10 (no może) udanych szybkich transakcji po 40-50% w kilka dni nie da zarobić tyle, co jedna tzw złoty szczał z kilkusetprocentową stopą zwrotu. Matematyka działa na kożyść procentu składanego i wielkości liczb. Załóżmy inwestujesz 5000 zł w spółkę i zarabiasz 80% - masz 4000 zł zysku - jesteś happy - potem okazuje się, ze ta spółka wzrosła z 1,5 do 15 zł w 2 lata i masz zarobek 45 tys. zł (mój demon Monnari). Dlatego stosuje zasadę, że czekam - czasem nie zarobię tych paru tysięcy, ale nie ominie mnie gigantyczny zarobek. Kolejna kwestia, że jak wchodzisz w jedną spółkę na 5000 tys. zł to nagle nie wejdziesz w jedną za 30 tys. zł. I jeszcze jedno - nie ma tylu świetnych spółek, aby robić 10 kursów po kilkadziesiąt %. Też mnie zwiedziło, że PZ tak szybko wyszedł ze spółki - ja poczekam powiedzmy do 10 zł już była po tyle a nie miała takich dobrych wyników. Nie wiem czy doliczać do stażu siedzenia na giełdzie zabawę z wykresami, którą zacząłem od 1993.
Niepokojace jest jednak to ze nie widac w raporcie zadnego znaczacego kontraktu...na drobnicy to uzbierali? Analizowal ktos to jednostkowo? Jaki bedzie I Q? Czy bedzie tradycyjna korekta wyniku na zamkniecie roku? Ubieraja nas w papier?
nie mam czasu na analizowanie wyników,ale jestem pewien ,ze nie mamy do czynienia z żadnym klasycznym ubieraniem.Świadczy o tym fakt,ze od góry nie ma nawisu ukrytych zleceń .Zauważ ze kurs podbijany jest niewielkimi zleceniami na duże wysokości.Praktycznie codziennie każdy, kto chciałby "podciągnąć" papier o 7-10 % procent, może to trwale zrobić angażując niewielkie pieniądze.Gdyby ktoś dystrybuował akcje, następowałby po każdej takiej podbitce zjazd obciążony kilkudziesięcioma tysiącami złotych.
Re: LSI Software - czy zarobię 100% ? Autor: ~Gunio77 [89.76.37.*]2016-02-18 18:45 To ja chyba mam najkrótszy staż na giełdzie raptem 50 m-cy ślęczenia nad raportami kwartalnymi i rocznymi. Też zauważyłem, ze PZ zbyt szybko wychodzi z inwestycji - tez tak kiedyś robiłem, ale nauczyło mnie, że nawet 10 (no może) udanych szybkich transakcji po 40-50% w kilka dni nie da zarobić tyle, co jedna tzw złoty szczał z kilkusetprocentową stopą zwrotu. Matematyka działa na kożyść procentu składanego i wielkości liczb. Załóżmy inwestujesz 5000 zł w spółkę i zarabiasz 80% - masz 4000 zł zysku - jesteś happy - potem okazuje się, ze ta spółka wzrosła z 1,5 do 15 zł w 2 lata i masz zarobek 45 tys. zł (mój demon Monnari). Dlatego stosuje zasadę, że czekam - czasem nie zarobię tych paru tysięcy, ale nie ominie mnie gigantyczny zarobek. Kolejna kwestia, że jak wchodzisz w jedną spółkę na 5000 tys. zł to nagle nie wejdziesz w jedną za 30 tys. zł. I jeszcze jedno - nie ma tylu świetnych spółek, aby robić 10 kursów po kilkadziesiąt %. Też mnie zwiedziło, że PZ tak szybko wyszedł ze spółki - ja poczekam powiedzmy do 10 zł już była po tyle a nie miała takich dobrych wyników. Nie wiem czy doliczać do stażu siedzenia na giełdzie zabawę z wykresami, którą zacząłem od 1993.
podaj rękę :)Ja zacząłem grac dokładnie w VIII 1993.Zabawa skończyła się szybko,na jesien 93 r zaczęły się zjazdy,zbladłem gdy kurs Wedla spadł w ciągu kilku sesji o 30 %.Ponieważ nie siedziałem jeszcze przy ekranie komputera,mogłem tylko patrzeć popołudniami jak mój kapitał topnieje,potem miałem sporadyczny kontakt z GPW,ale zawsze wychodziłem na swoje-do 2007 roku.Początek ery Tuska i jego wspanialej głupkowatej i złodziejskiej postawy wobec rynku kapitałowego spowodowal ,ze nasza giełda liże rany do dnia dzisiejszego.W tej chwili jest bardzo dużo okazji inwestycyjnych- większość dobrych spółek jest przewartościowanych.Mam nadzieje,ze nie pęknę i wytrzymam do kilkusetprocentowego zysku ,o którym piszesz.Tobie również tego życzę!
Każdy sposób inwestowania jest dobry jeśli prowadzi do zysku, generalnie książkowe inwestowanie polega na tym że trzeba pozwolić zyskom rosnąć czyli jak kurs rośnie a firma poprawia wyniki co kwartał to nawet powinno się na korektach jeszcze dokupować. Zakładam jednak że mieliście też sytuacje że mieliście nawet już 30-50% zarobku a tu nagle sru, jakieś złe info czy wyniki i akcje zjechały poniżej tego co kupiliście (wtedy bardziej boli że się nie sprzedało jak był zysk niż jak się zarobiło ale za wcześnie wyszło). Generalnie mamy obecnie bardzo trudne czasy do inwestowania i trzeba walczyć o każdy procent zarobku, niestety zmarginalizowanie OFE i brak dopływu do nich pieniędzy sprawił że skończyły się czasy większości przewartościowanych spółek gdyż OFE z górą kasy musiały coś zrobić, dla mnie jest obecnie jedna niewiadoma kiedy (nie czy ) OFE całkowicie zostanie przejęte przez PIS (bo skąd kasa na 500+, wyższą kwotę wolną od podatku czy wcześniejsze emerytury) w a wtedy spadki mogą w krótkim okresie być rzędu nawet 30-50%. Dlatego staram się obecnie być jak najdłużej na gotówce (chociaż 90% portfela mam obecnie w akcjach) i skubać akcje grając krótkim terminie pod konkretne infa (LSI dobry 4 kw to się sprawdziło, Quercus skup na poziomie 8,50, stalexport spodziewane fantastyczne wyniki, euro-tax dywidenda 17%, presco wypłata nawet 70-80% dywidendy itp).
Wygląda na to że wybił kurs się trwale ponad 6 (obecnie 6,18) i zmierza do 7 zł, czyli 100% wzrostu wskazanego w mojej analizie, ja poza pokładem i płaczę bo nie zarabiam z wami :) powodzenia
Arcus odnotował 1,76 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2015 r. wobec 11,79 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie.Zysk operacyjny wyniósł 2,98 mln zł wobec 16,4 mln zł straty rok wcześniej. Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 181,66 mln zł w 2015 r. wobec 169,58 mln zł rok wcześniej. W ujęciu jednostkowym zysk netto w okresie 2015 r. wyniósł 3,76 mln zł wobec 3,96 mln zł straty rok wcześniej.
Radze sprawdzić i poczytać . Polecam, dokonanie analizy porównawczej Arcusa z innymi spółkami informatycznymi ... w zależności od przyjętych kryteriów spółka jest warta od 5 do 8 zł ... przy wartości księgowej 6,54 zł Biznesradar wycenia Arcusa na 7,75