• Do Akcjonariusza Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Pewnie tak, natomiast dla akcjonariuszy Hawe te posty są zwykłym spamem, który zasypuje istotne wątki.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciekawe jakie posty dla akcjonariusza są istotne.
    Domyślam się, że chodzi o te w których jest mowa o prokuraturze i tu mu nie przeszkadza, że prezes 
    dowiaduje się z forum o toczących się sprawach.
    Natomiast uważa, że informacja o wyrokach sądowych lub sprawach w których już był przesłuchiwany prezes
    może działać na niekorzyść PAH. Podejście takie jest dla mnie bardzo dziwne i niezrozumiałe.
    Strona PAH ostatni komunikat zamieściła 30.05.2017 czyli 3 lata temu to tak jak gdyby jej nie było. Gratuluję podejścia do tych 
    akcjonariuszy którzy nie są w PAH ale przecież jak w końcu może dojdzie do walnego będą potrzebne ich głosy.
    Oczywiście na maile do PAH też nikt nie raczy odpisać.
    Pozdrawiam.
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~Ddd [188.146.234.*]
    Ja myślę że Pah już się ułożył z tym całym towarzystwem...zresztą kiedyś utoworzylem dwa wątki jeden adekwatnie ludzi o nikach aferahawe i myślący ponieważ po takim zaangażowaniu znikneli bez śladu a druga sprawa ochrony spółki hawe przez Państwo...nikt się nie odniósł do tych wątków ...
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Być może masz rację ale może też chodzi o naciski i próby zastraszenia lub pozwy sądowe.Wiem,że prezes takimi pozwami straszył
    niektóre redakcje które pisały o Hawe. Ale do walnego musi dojść z mocy prawa i wtedy potrzebne będą głosy wszystkich akcjonariuszy. Myślę że układy z tym towarzystwem nie przyniosą niczego dobrego i wyrolują każdego z kto im zaufa ponieważ
    chodzi tu o dużą kasę.
    Pozdrawiam.
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~falenta [37.225.14.*]
    nikt sie z nikim nie ułożył , nie twórzcie bzdur , nie ma o czym pisac niestety stad cisza
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~Umoczony [37.30.21.*]
    A gdzie jakieś informacje na temat wycen zleconych przez państwo ? Cisza jak Kamien w wodę
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~Akcjonariusz [5.184.92.*]
    @StarszyPan
    Chyba mnie z kimś pomyliłeś, bo to był mój pierwszy post. Pewnie mało oryginalny nick, ale jestem po prostu akcjonariuszem.
    Istotne wątki to właśnie te o prokuraturze, o tym jak odzyskać dokumemt akcji, o licytacji.
    Myślę, że jak coś jest w prokuraturze, to prezes jest o tym dobrze poinformowany, ale dla bezpieczeństwa lepiej nie zdradzać szczegółów, bo można zaszkodzić.
    Uważam, że informacje o toczących się sprawach sądowych powinny być publikowane, bo skoro sprawa już jest w sądzie, to prezes i tak ma taką wiedzę, a akcjonariusze nie mają pojęcia co się dzieje i każdy czeka z założonymi rękami, że może się coś wyjaśni.
    Przykład Twojego postu "21 dni", chyba ze stycznia tego roku. Do tej pory nic w tamtej sprawie się nie wydarzyło?
    Od czasu do czasu ktoś tu coś napisze sensownego, a później pojawiają się posty o "grzebaniu", o przebojach lata, o prezydencie itp. Zwykły spam. Xior może czasem napisze coś co ma związek z Hawe, ale łączenie 5G w UE z Hawe jest mocno naciągane. Akcjonariusze od prawie czterech lat nie mogą się doprosić WZA, od dwóch lat nie mogą odzyskać akcji. Kto w tym momencie myśli o tym za ile sprzeda akcje, skoro nawet ich nie ma w ręku?
    Przewiń sobie listę wątków i popatrz ile ich jest produkowanych. Wydawać by się mogło, że tu jest mnóstwo aktywnych akcjonariuszy i cały czas coś się dzieje. A co takiego wydarzyło się przez ostatni rok? Głównie wałkowany jest temat licytacji, kwestia odzyskania akcji i sprawa w Zgierzu, a o innych rzeczach cisza, ale wątków dziesiątki.
    A PAH? Wierzę, że działają, ale wiem też jak pracuje prokuratura i sądy. One nie są wolne. One są powolne.
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: dre222 [91.208.78.*]
    Witam
    Sądy prowadzą dwa postępowania o zwołanie walnego reprezentują nas GWW i SII.
    Każdy chce informacji, ale nie chciał walczyć i się organizować w PAH i co więcej płacić za to
    nie tylko gotówką, ale i wieloma godzinami poświęconymi na walkę z uzurpatorem "Prezesem"
    Pawłem Paluchowskim. Wiele godzin rozmawiałem z człowiekiem, ale niestety nie chce poddać
    się ocenie naszej Akcjonariuszy, trzyma się kurczowo stołka, ale wcześniej czy później z niego spadnie.
    Śmieje się w twarz dla "KRS" które jest wydmuszką i nic nie robi, karze i nie egzekwuje, no śmiech
    ale u niektórych zbiera się na płacz. Sam nam ponad 2% HAWE S.A., ale nie mogę nic zrobić. Prokuraturę
    w/w rozgrywa jak chce, płacąc kasą spółki, czas Pandemii nie pomaga, a wydłuża terminy. Dwoje
    Świetnych ludzi Hania i Sławek umarli, nie doczekali się sprawiedliwości nawet w części, Sławek zajmował
    się stroną www, był moim przyjacielem pełnił funkcję skarbnika i koordynował kancelarie nie szczędząc prywatnego czasu.

Każdy chce coś wiedzieć, ale trud i koszty ponosimy tylko my, nie jest, to miejsce na informowanie ludzi o tym, co
    planujemy. Paweł Paluchowski czyta to forum i nie zamierzamy uprzedzać go o tym, co planujemy. Osobiście
    spotkam się już niedługo z nim w sądzie, Adwokat już pracuje jak podejść do sprawy, żeby poniósł jakąś dotkliwą
    prawną i finansową karę. Uzurpator skarży wszystko co może, kłamie że nie wie kto ma ile akcji i przez to nie może wydać nam
    odcinków zbiorowych akcji, prokurator daje się robić w bambuko, no zgroza, co można bezkarnie w tym naszym pięknym
    kraju wyrabiać mając parę złotych, "Dziki kraj!" jak powiadał dawny minister sportu, Drzewiecki:)

członek rady porozumienia akcjonariuszy HAWE S.A.
    G. KURIATA
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~Aero [212.180.231.*]
    Dnia 2020-09-24 o godz. 19:18 dre222 napisał(a):
    > Witam
    > Sądy prowadzą dwa postępowania o zwołanie walnego reprezentują nas GWW i SII.
    > Każdy chce informacji, ale nie chciał walczyć i się organizować w PAH i co więcej płacić za to
    > nie tylko gotówką, ale i wieloma godzinami poświęconymi na walkę z uzurpatorem "Prezesem"
    > Pawłem Paluchowskim. Wiele godzin rozmawiałem z człowiekiem, ale niestety nie chce poddać
    > się ocenie naszej Akcjonariuszy, trzyma się kurczowo stołka, ale wcześniej czy później z niego spadnie.
    > Śmieje się w twarz dla "KRS" które jest wydmuszką i nic nie robi, karze i nie egzekwuje, no śmiech
    > ale u niektórych zbiera się na płacz. Sam nam ponad 2% HAWE S.A., ale nie mogę nic zrobić. Prokuraturę
    > w/w rozgrywa jak chce, płacąc kasą spółki, czas Pandemii nie pomaga, a wydłuża terminy. Dwoje
    > Świetnych ludzi Hania i Sławek umarli, nie doczekali się sprawiedliwości nawet w części, Sławek zajmował
    > się stroną www, był moim przyjacielem pełnił funkcję skarbnika i koordynował kancelarie nie szczędząc prywatnego czasu.
    >
    > Każdy chce coś wiedzieć, ale trud i koszty ponosimy tylko my, nie jest, to miejsce na informowanie ludzi o tym, co
    > planujemy. Paweł Paluchowski czyta to forum i nie zamierzamy uprzedzać go o tym, co planujemy. Osobiście
    > spotkam się już niedługo z nim w sądzie, Adwokat już pracuje jak podejść do sprawy, żeby poniósł jakąś dotkliwą
    > prawną i finansową karę. Uzurpator skarży wszystko co może, kłamie że nie wie kto ma ile akcji i przez to nie może wydać nam
    > odcinków zbiorowych akcji, prokurator daje się robić w bambuko, no zgroza, co można bezkarnie w tym naszym pięknym
    > kraju wyrabiać mając parę złotych, "Dziki kraj!" jak powiadał dawny minister sportu, Drzewiecki:)
    >
    > członek rady porozumienia akcjonariuszy HAWE S.A.
    > G. KURIATA

Witam,
    miło, że się Pan odezwał. Mieliśmy chyba kiedyś okazję spotkać się i poznać osobiście. Proszę o kontakt, jeżeli uzna Pan, że jest jakieś pole do wspólnych działań.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia.
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~xxx [37.47.6.*]
    Dziękuję Panie Grzegorzu.
    Nie można się poddawać. Działania PAH są bardzo ważne.
    Myślę, że w grupie akcjonariuszy, którzy próbowali w prokuraturze odzyskać akcje, a którzy nie należą do PAH znalazłoby się kilka osób chętnych do jakichś aktywności, więc w miarę możliwości warto być kontakcie.
    Gramy w jednej drużynie.
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~becher [62.87.129.*]
    BRAWO DRE222! Brawo za to, że zamieściłeś tych parę słów wyjaśnień.
    Poniekąd obowiązkiem PAH w stosunku do wszystkich przechodzących tutaj gehennę
    jest skrobnięcie od czasu do czasu kilka słów komentarza,,,,,A jeżeli nie obowiązkiem
    to nakazuje to zwykła ludzka życzliwość i przyzwoitość -bowiem wielu Wam nadal kibicuje.

Więc pamiętajcie o tych, którzy wiązali z PAH wielkie nadzieje!
  • Re: do dre222 Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Dzięki za odzew w postaci postu ale muszę się przyznać że zdanie w tym poście które poniżej zamieszczę
    mnie zabolało ponieważ widzę to inaczej. To raczej PAH zrezygnował z pomocy innych akcjonariuszy.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Każdy chce informacji, ale nie chciał walczyć i się organizować w PAH i co więcej płacić za to
    nie tylko gotówką, ale i wieloma godzinami poświęconymi na walkę z uzurpatorem "Prezesem"
    Pawłem Paluchowskim"
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Prawdą jest że nie wszyscy akcjonariusze chcieli być w PAH (sam do nich należę) ale to nie znaczyło że
    nie poczuwałem się do pomocy i popierania waszych działań. Gdy jechałem na walne do W-wy dowiedziałem
    się że nie będzie notariusza ale nie przypominam sobie aby na forum lub pocztą elektroniczną była prośba
    do pozostałych akcjonariuszy o szukanie notariusza który pojedzie na wątpliwe WZA. Na walne przyjechało
    ok 15 osób. Po godzinnej rozmowie przedstawicieli akcjonariuszy z prezesem wasz prawnik zignorował
    redaktora z PB a pozostałym tylko przekazał że nie udało się nakłonić prezesa do zmiany decyzji. Pół godziny
    później wszyscy się rozjechali łącznie z prawnikiem który spieszył się do domu. Żadnej poważnej dyskusji 
    co dalej. W tamtym czasie miałem kontakt z Mariuszem i pytałem go czy jest potrzebna pomoc finansowa.
    W odpowiedzi usłyszałem że nie jest potrzebna bo dają sobie radę. Następnie kontakt się urwał już nie 
    przychodziły maile życzeniami świątecznymi a próby kontaktu pozostawały bez echa. Na forum przestaliście
    pisać. Nie było również z waszej strony żadnej prośby o jakąkolwiek pomoc pozostałych akcjonariuszy w 
    tym finansową (ja przynajmniej takiej nie przeczytałem). Macie adresy email prawie do wszystkich akcjonariuszy 
    i z tego nie korzystaliście. Mieliście 5% akcji i uważaliście że to wam wystarczy. Takie jest moje zdanie. 
    Dlatego uważam że zdanie które przytoczyłem z twojego postu jest krzywdzące i nie oddaje całej prawdy.
    Są już pierwsi chętni do pomocy ( ja również) ale to od was zależy czy i w jakiej formie będziecie chcieli 
    z niej skorzystać. Jeżeli spotkacie się z odmową wtedy to zdanie będzie uprawnione.
    Jeżeli chodzi o zamieszczanie informacji to nigdy nie proponowałem o pisaniu o zamiarach tylko o sprawach
    które już się dokonały lub o takich o których prezes już wie z racji przesłuchania lub wezwania bo one już 
    tajemnicą nie są. Zresztą prezes jest kuty na cztery łapy więc trudno będzie go czymś zaskoczyć.
    Ma też zapewne dobre znajomości które na pewno wykorzystuje. Są też sprawy takie jak kary nałożone 
    przez KNF na Hawe i MT które można uznać za działanie na szkodę spółki Hawe i starać się pociągnąć do 
    odpowiedzialności zarząd i RN. Problemem nie jest to czy Paluchowski dowie się od razu że jest takie 
    dochodzenie ale czy śledczy znajdą odpowiedni paragraf a później argumentacja przed sądem. Jego
    obrona będzie taka sama i bez znaczenia jest to czy dowie się dzisiaj czy też za trzy miesiące. Kar nałożonych
    przez KNF już nie cofnie. Dlatego uważam że można pisać o sprawach które już się toczą jak również 
    o wyrokach sądowych, terminach rozpraw, i sprawach które wpłynęły już do sądu. Uważam że nawet jest to 
    korzystne ponieważ być może niektórzy z akcjonariuszy się do tego przyłączą i siła takiego pozwu będzie
    większa. Mam nadzieję że podejście PAH choć trochę się zmieni i zacznie współpracować z pozostałymi 
    akcjonariuszami dla dobra nas wszystkich.
    Jeżeli ktoś ma chęć dołączyć się do sprawy prowadzonej w Zgierzu jako świadek lub pokrzywdzony to 
    należy się zgłosić na policję przy ulicy Długiej ponieważ tam są teraz akta sprawy przekazane przez 
    prokuratora. Po podaniu syg. PR 1 Ds 759.2020 zostaniecie skierowani do śledczego który zajmuję się 
    tą sprawą.

Pozdrawiam.
  • Re: do dre222 Autor: ~zaintersowany [188.146.33.*]
    Czego dokładnie dotyczy sprawa PR 1 Ds 759.2020 gdyż kolokwialnie mówiąc prokurator mnie spławił ...

• Re: do dre222 Autor: ~kenaj52 [188.146.55.*]
    Gdybyś był rzeczywiście zainteresowany to nie dałbyś się spławić. Trzeba mieć przekonanie, że jest się pokrzywdzonym. Przeczytaj dokładnie art 296 kk. Kierujący Hawe spowodowali dla spółki wielką stratę majątkową powyżej 1 mln zł (kara KNF dla Hawe 800 tys zł+kara dla Mediatela 800 tys zł). Jako akcjonariusz poniosłeś stratę równą kwocie jaką wydałeś na zakup akcji których nawet nie masz. Więcej przekonania w działaniu...i nie daj się spławiać. Pozdrawiam
  • Re: Do zaintersowany Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Na wniosek jednego z akcjonariuszy Prokuratura Rejonowa w Zgierzu wszczęła śledztwo pod sygnaturą
    PR 1 Ds 759.2020 w sprawie niedopełnienia przez osoby kierujące spółką Hawe S.A. ciążącego na nich obowiązku publikacji informacji dotyczących spółki, co skutkowało wykluczeniem spółki z obrotu giełdowego w celu wyrządzenia znacznej szkody majątkowej t.j. o czyn z art. 296 kk. Nic nie stoi na przeszkodzie aby inni akcjonariusze lub osoby posiadające dodatkową wiedzę w sprawie dołączyli do tego postępowania w charakterze pokrzywdzonych lub świadków,
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    To prawda .Prokurator jak z nim rozmawiałem też chciał mnie spławić ale na argument w jaki sposób chce pozyskać świadków
    lub innych pokrzywdzonych i czy chce umorzyć postępowanie niechętnie ale zmienił zdanie. Tłumaczy się tym że ma 150 spraw
    ze swojego okręgu nie nie chce wykonywać pracy za W-wę.
  • Re: Do zaintersowany Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Ja jestem dopiero umówiony na przesłuchanie. Wydaje mi się że sprawa wróciła z W-wy celem uzupełnienia dochodzenia.
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~becher [62.87.129.*]
    Podczas moich starań i ja dotarłem do prokuratury warszawskiej.
    Niestety - skutek jak z szablonu: "należało odmówić wszczęcia dochodzenia
    z powodu braku znamion czynu zabronionego".

Ja nie wierzę, że gdzieś tam w Polsce toczą się jakieś sprawy sądowe, że jest też jakaś
    prokuratura, w Zgierzu czy gdziekolwiek indziej, gdzie na mocy prawa dochodzona
    jest kwestia odpowiedzialności HAWE i jej prezesa. Cała ta otoczka, cała mgła
    wokół HAWE to jak jakaś wielka zmowa przeciw niewinnym i krzywdzonym akcjonariuszom.......
    ,
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~kenaj52 [188.146.55.*]
    Sygn. 1 Ds 759.2020 w Prokuraturze Rejonowej w Zgierzu. Art.296 kk
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~zdzichu [83.26.169.*]
    Prokuratura, nie podejmuje działań w sprawie Hawe, które nie wydając akcjonariuszowi "odcinka zbiorowego akcji", co wynika z obowiązku kodeksu prawa handlowego spółek, działa na jego szkodę? Ja przeprowadziłem, całą procedurę polecaną przez PAH właśnie, słałem pisma do centrali z potwierdzeniem odbioru dwukrotnie, z prośbą o wydanie odcinka zbiorowego, bez rezultatu. Następnie zwróciłem się do tamtejszej prokuratury z wnioskiem o wszczęcie śledztwa? jednak prokuratura nie uznała za właściwe podjęcie śledztwa uznając że brak jest znamion czynu zabronionego? Więc o co chodzi, mam tam w Hawe po dematerializacji akcji na giełdzie, mam tam udziały czy nie, Czy Paluchowski i zarząd może bez mojej zgody dysponować moim majątkiem?
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~Janusz [188.146.227.*]
    Drogi Zdzichu. Postępowanie w Prokuraturze Rejonowej w Zgierzu nie dotyczy nie wydania akcji ( bo tego dotyczy art. 328 kc !) lecz przestępstwa z art. 296 kk ! Zapoznaj się z tym artykułem oraz pierwszym wpisem w wątku "Wszczęcie śledztwa przez Prokuraturę Rejonową w Zgierzu. Pozdrawiam
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~xxx [37.47.3.*]
    @Janusz
    Chyba chodziło Ci o art. 328 KSH

@zdzichu
    Tu masz linki do zakopanych watków o Zgierzu:
    https://m.bankier.pl/forum/temat/8212727

https://m.bankier.pl/forum/temat/8157059

PR 1 Ds 759.2020
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~Janusz [188.146.228.*]
    Oczywiście tak. Dziękuję
  • Re: Do Akcjonariusza Autor: ~Janusz [188.146.228.*]
    Poprawka: nie art.328 kc ! lecz ksh !! Przepraszam. Prokuratury nie zajmują się ksh.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.33.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.