• Kurcze Autor: ~Jack [31.0.39.*]
    Nie sądziłem że jeszcze dobiorę za 1,6 a to ci niespodzianka! Dziękuje tchórzą
  • Re: Kurcze Autor: ~anon [213.216.67.*]
    Dobrane po 1.55 pozdrawiam i zapraszam ponownie
  • Re: Kurcze Autor: ~Piotrek [83.26.228.*]
    A ile varsav jest zadłużony? wiecie czy jak większość nie ma pojęcia?
  • Re: Kurcze Autor: ~Bambosz [37.47.201.*]
    Nie jest.
  • Re: Kurcze Autor: ~izdek [85.14.121.*]
    Sytuacja na rynku jest fatalna, wszystko leci co pogłębia tylko spadki na VAR. Problemem jest to ze najbliższy raport nie zapowiada się tak dobrze żeby po zmianie sentymentów spółka mogła przyciągnąć większą liczbę nowych inwestorów. Tutaj dużo obrotu stworzą ludzie uśredniający straty. Wszystko tak spada ze na rynku tworzy się sytuacje gdzie będzie można ładnie dokupić bardzo dużo dobrych i nisko wycenianych spółek, i tam najpierw pojawią się większe pieniądze.
  • Re: Kurcze Autor: ~Cinu [79.184.236.*]
    Izdek, nadworny niedźwiedziu, jak szanujesz wynik netto w raporcie?
  • Re: Kurcze Autor: ~izdek [85.14.121.*]
    Wczoraj wrzucałem moje szacunki:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-wiadomosc-usunieta-przez-moderatora,35610177.html
  • Re: Kurcze Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Bardzo cenię Pana Izdka i Wersa i Reznora. Dużo Panowie wiecie i ciekawe komentarze macie. W mojej opinii ta panika i spadki już są irracjonalne. Długoterminowo może spółka odnieść sukces ale to ryzykowna inwestycja. Ja zaryzykuję.
  • Re: Kurcze Autor: ~wers [89.64.89.*]
    Izdek. Tego jak wygląda ten raport nie wie nikt. Piszesz o zerowym "zysku" a w rzeczywistości spółka może być na minusie. Może też być na sporym plusie - bo nie wiemy do końca, ile kasy z milestonów dostali do końca zeszłego roku i jakie mają koszty. Najlepszym rozwiązaniem, o czym pisałem 2 dni temu, wydaje się odtajnienie przez spółkę ilości sprzedaży gry. Nie byłby też zły zabieg PR, z kupnem przez zarząd dodatkowych pakietów akcji i ogłoszenie tego. Najgorzej to siedzieć cicho i patrzeć jak kurs leci na łeb. Leci wszystko i lecieć będzie, ale najgorzej dostają w tyłek spółki "bez fundamentów". Do 20 marca tutaj może być 1 zł.
    Pocieszające jest to, że te bachory na całym świecie siedząc w domach, będą musiały się czymś zająć - więc paradoksalnie wpłynie to pozytywnie na sprzedaż. Jeśli chodzi o sam produkt to VAR ma jeden z lepszych na czas kwarantanny :). Jeśli chodzi o rynki finansowe to trudno oczekiwać że inwestorzy będą trzymać papier spółki o której nic nie wiadomo. A jeśli chodzi o powrót kapitału na giełdę to uważam, że jeśli gra sprzedaje się dobrze - to Varsav na tle innych spółek z segment,u ma jeden z wyższych potencjałów do wzrostu.
  • Re: Kurcze Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Wers pamiętaj że na jesieni targi nowe tytuły i promocja starych tytułów. Aria i AR Kicker. Jak minie korona wirus i będą nowe newsy to pewnie wróci wszystko na maksimum. Rynek z reguły nadrabia straty. Tutaj cierpliwie... łapki z dala od entera. Czekam na dalsze spadki nie ukrywam tego.
    Ruchaś, byłbym bardzo ostrożny z bagatelizowaniem wpływu tego wirusa na rynek kapitałowy. Celowo piszę o giełdzie, a nie o spowolnieniu gospodarczym, bo tego nie jesteśmy i nie będziemy w stanie jeszcze długo ocenić. Natomiast ta panika pokazuje jasno awersję do ryzyka. Może się ona przerodzić w ucieczkę kapitału z GPW na dłuuugiii czas. Na dobrą sprawę w USA mamy do czynienia technicznie nadal tylko z korektą, bolesną ale korektą. Jeśli chodzi o GPW to tutaj mamy już załamanie rynku. I wystarczy, że ten wirus nie będzie opanowany, albo co gorsza dojdą "nowe problemy" i w Polsce nie będzie czego zbierać :(. Nie wnikam czy "zawisłeś" wysoko na papierze, ja o swoich akcjach/nieakcjach VAR już nie opowiadam. Ale wstrzymałbym się z zakupami do czasu oznak wyraźnego przesilenia lub kupował powolutku pakietami.

• Re: Kurcze Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.169.*]
    Ja powoli kupuję. Na razie obserwuję
  • Re: Kurcze Autor: ~Reznor [89.64.89.*]
    Dzisiaj kupiłem Panowie kilka kilo akcji, jasne jest ryzyko, ale zobaczcie gdzie jest np tauron- spółka sektor niby defensywny na okres spadkow, ale nie na bananowej. Coz można rzec, GPW hossy nie doświadczyła to i sentymentu do spadających spółek nie ma, bo przecież zarobić można tylko na nieruchomościach. Takie jest niestety podejście w Polsce, ale do czasu. Jak flippering się okaże klapą to i tu będzie wielkie rozczarowanie. Aktualnie gaming jest dla mnie sektorem defensywnym tylko jest jeden warunek musi być prąd i użytkownik. Będę jeśli uda się skupić po 1 lub mniej to będzie mega zysk w dłuższym terminie
  • Re: Kurcze Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.169.*]
    Bańka na nieruchomościach pęknie. Wynajem krótkoterminowy pogrąży ten rynek. Będzie nadwyżka wolnych mieszkań.
    Reznor, ja wczoraj rano pozbyłem się bardzo dużej części akcji - głównie Columubsa - brałem po 4 zł. Kumuluję gotówkę, gram na FX i czekam. Uważam, że za wcześnie ruszyliśmy z zakupami. Orlen nieźle dał w palnik :(. Nie wiem gdzie będzie Tauron jak WIG20 spadnie na 1250. Trump prawdopodobnie wyciągnie amerykańców jeszcze niejedną obniżką, ale dla GPW to ja pomocy znikąd nie widzę.
  • Re: Kurcze Autor: ~Reznor [89.64.89.*]
    To co S na WiG20 pakować, zawsze z 200 pkt będzie, ale zgadzam się, co do spadków u nas. Bardziej obawiam się zawieszenia GPW, dzisiaj coś przebakiwal w artykule prezes, że nie wyklucza zawieszenia notowań. To byłaby lipa. Sądzisz, że na 1250 pkt się zatrzymać? Twarde dno jest na 1000 i niżej. Na 1250 to widziałem knot z 2009 i tam się zatrzymał. Orlen wziąłem, bo tankować trzeba, sklepy też mają 24 H i teraz produkują na masową skalę środki do dezynfekcji rąk. Stąd stwierdziłem, że mogą na tym nieźle zarobić. I cicho się zrobiło, pajac Sasin już nic nie gada o przejęciu lotosu czy energii. Ale kto wie. C/wk tauronu to po dzisiejszej sesji 0,1 toż to bankrut podręcznikowo. Wers a dalej trzymasz S-ki na SP500 i DAX ?
    Tak. Tylko skokowo podchodzę i spier.dalam. Dziś DAX na S do 10300 i pauza. SP500 nie tykam póki co. Czekam do posiedzenia o obniżce stóp. Trochę Ropy wziąłem na Long w poniedziałek ale też już mnie tam nie ma. Nadal trzymam złoto. Co do GPW to zdanie mam inne. Uważam że dobrze by było jakby zawiesili ale na kilka dni. Serio. Ludzie by się trochę schłodzili. To jest dzicz, która bez opamiętania rzuca wszystko i ucieka. Nie wiem gdzie WIG20 się zatrzyma, bo to zależy od opanowania tego wirusa. Podobno Chiny już uwolnione i zaczęli dziś exportować. Dla mnie 1250 na WIG20 jest całkiem realne. Pytanie tylko co najbardziej stanieje? Fotowoltanika odwaliła niezłe dno. Co do zamknięcia w domu to dziś kurs CDA wzrósł w porywach 20proc. - czyli spekulanci nie próżnują :). Co do zakupów typu tauron i orlen, to jest bardzo tanio, co nie znaczy że może być taniej :).
[x]
VARSAV -2,14% 0,46 2026-07-01 11:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.