• Kalendarium AD 2020 Autor: ~tygrys_myszowaty [89.76.218.*]
    2020/01 - nasty aneks umowy z SARAHMIDA
    2020/02 - postanowienie sądu o oddaleniu wniosku o upadłość ze względu na brak majątku na pokrycie kosztów postępowania upadłościowego
    2020/Q2 - licytacja zakładu
    2020/08 - wyjazd z NC

Spieszmy się drzeć łacha z Fluid-a, bo tak szybko odchodzi ...

• Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~vito [176.109.165.*]
    Dnia 2019-12-12 o godz. 12:28 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > 2020/01 - nasty aneks umowy z SARAHMIDA
    > 2020/02 - postanowienie sądu o oddaleniu wniosku o upadłość ze względu na brak majątku na pokrycie kosztów postępowania upadłościowego
    > 2020/Q2 - licytacja zakładu
    > 2020/08 - wyjazd z NC
    >
    > Spieszmy się drzeć łacha z Fluid-a, bo tak szybko odchodzi ...
    >

szkoda, nie będzie się z czego śmiać
    chociaż zostaje jeszcze eex i chciwa rodzina
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~tygrys_myszowaty [89.76.218.*]
    Fakt, karawan z Bokunami jeszcze powinien trochę pociągnąć ... na jakiś czas przednia zabawę mamy jak w banku.
    Ale Fluid-a i Jasia Bajkoopowiadacza i tak będzie mi brak.
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~Jak [31.0.121.*]
    Dnia 2019-12-12 o godz. 12:32 ~vito napisał(a):
    > Dnia 2019-12-12 o godz. 12:28 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > > 2020/01 - nasty aneks umowy z SARAHMIDA
    > > 2020/02 - postanowienie sądu o oddaleniu wniosku o upadłość ze względu na brak majątku na pokrycie kosztów postępowania upadłościowego
    > > 2020/Q2 - licytacja zakładu
    > > 2020/08 - wyjazd z NC
    > >
    > > Spieszmy się drzeć łacha z Fluid-a, bo tak szybko odchodzi ...
    > >
    >
    > szkoda, nie będzie się z czego śmiać
    > chociaż zostaje jeszcze eex i chciwa rodzina

to nie będzie z kogo się śmiać a ty to co krowa święta ,
    z ciebie lacha drą i będą drzeć .he he
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~westors [83.4.202.*]
    bo on przecie łałtorytet lemingów
    ale nie robi tego bezinteresownie
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: westros [193.200.82.*]
    Pomyliłeś się tygrys_myszowaty.
    O rok.
    Upadłość mamy teraz a wyjazd z giełdy za kilka tygodni.
    Łajno upadło - świętujmy!
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~westors [83.4.202.*]
    strachy na lachy
    nic wam to nie da (:
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~John_Wayne [5.173.169.*]
    To rzeczywiście dobra wiadomość. Tylko czemu tak długo to trwało... Ano żeby móc golic stadko baranów do kości...
    Dnia 2019-12-12 o godz. 12:45 westros napisał(a):
    > Pomyliłeś się tygrys_myszowaty.
    > O rok.
    > Upadłość mamy teraz a wyjazd z giełdy za kilka tygodni.
    > Łajno upadło - świętujmy!

Spokojnie.
    Najpierw miesiąc na sporządzenie przez nadzorcę raportu. W styczniu sąd, jak dostanie kwit od nadzorcy, wyznaczy termin posiedzenia - obstawiam, że będzie na luty. I wtedy też jeszcze babka na dwoje wróżyła. To znaczy jakie będzie postanowienie wątpliwości nie mam. Ale Fluid może to postanowienie zaskarżyć, co dołoży jeszcze ca 6 m-cy. Zakładając jednak, że zaskarżenia nie będzie, po 6 miesiącach giełda obligatoryjnie wywala spółkę z notowań. Tak że co najmniej kilka miesięcy ubawu dzięki arcymądrym wywodom różnych alin i wiemków mamy jeszcze przed sobą. A i Jaś na pewno nie pominie okazji, aby pacnąć na ESPI coś, po czym będziemy się skręcać ze śmiechu.
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~Taaa [37.47.184.*]
    A może ekopar pierwszy wyśle te baniaki na złom jak wygra apelacje?
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~tygrys_myszowatego [89.76.218.*]
    Nawet zlicytowanie Fluid-a do ostatniego zafajdanego Toy-toya nie wykluczy spółki z giełdy, a leszczy nie wyleczy z chęci zakręcenia kółka. Sześć miesięcy do wykluczenia z notowań musi się odbyć - nawet jeśli w międzyczasie ze spółki zostaną tylko znak towarowy, patent i karteluszki z wynikami wieloletnich "badań naukowych".
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~plugawy [188.146.231.*]
    Witaj tigre stary przyjacielu! Ale czy to nie jest piękne?:)
    Nawet nie zdajesz sobie sprawy ilu osobiście znam jeszcze chojniaków, którzy nadal mają tego szrotu po kilkaset tysięcy nic nie wartych akcji. Wczoraj już przestałem telefony odbierać bo co mam mówić, nie umiem jakoś podnosić na duchu, zwłaszcza iż już wiele miesięcy temu doradzałem mocną redukcje, a jedynie zostawienie sobie 100k jeśli ewentualnie ktoś dalej wierzy Janowi Wielkiemu Świętokrzyskiemu:) No cóż.

My razem tigre będziemy tu do końca, aż opadnie kurtyna;)

Pozdr.

• Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~westors [83.4.249.*]
    Cóż za plugawa solidarność forumowych znoczy
    Obyście się nie obudzili ''utaplani w brązowiżnie''
    chociaż wam to już nie grozi
    Witaj plugawy, druhu mój serdeczny. Jak widać Grande Finale mamy poniekąd na wyciągnięcie ręki. I mam takie trochę mieszane uczucia. Z jednej strony dobrze się stało, że w 2016 napatoczyła się Gerda - i Jaś miał za co skończyć reaktory. Skończył, uruchomił i pokazał wszystkim, ile warta jest ta innowacyjna na skalę światową technologia. Z drugiej - poraża, jakim się to stało kosztem - naganiacze z Gerdy pomogli łosiom od obligów i certyfikatów GERDA FIZ utopić bez szans na odzysk prawie 30 baniek. Niedobrze mi się robi, kiedy uświadamiam sobie ogrom ludzkich dramatów, który stoi za tą liczbą.
    Co zaś do tych dzwoniących ... odbierają właśnie kosztowną lekcję. Taką, że oszukiwanie innych może być czasami całkiem opłacalne. Oszukiwanie samych siebie - nigdy. Bo co najmniej od połowy 2017r. powinno być dla nich oczywiste, że Fluid to fail.

Pozdrawiam
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~Taaa [37.47.149.*]
    Dnia 2019-12-13 o godz. 10:54 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > Witaj plugawy, druhu mój serdeczny. Jak widać Grande Finale mamy poniekąd na wyciągnięcie ręki. I mam takie trochę mieszane uczucia. Z jednej strony dobrze się stało, że w 2016 napatoczyła się Gerda - i Jaś miał za co skończyć reaktory. Skończył, uruchomił i pokazał wszystkim, ile warta jest ta innowacyjna na skalę światową technologia. Z drugiej - poraża, jakim się to stało kosztem - naganiacze z Gerdy pomogli łosiom od obligów i certyfikatów GERDA FIZ utopić bez szans na odzysk prawie 30 baniek. Niedobrze mi się robi, kiedy uświadamiam sobie ogrom ludzkich dramatów, który stoi za tą liczbą.
    > Co zaś do tych dzwoniących ... odbierają właśnie kosztowną lekcję. Taką, że oszukiwanie innych może być czasami całkiem opłacalne. Oszukiwanie samych siebie - nigdy. Bo co najmniej od połowy 2017r. powinno być dla nich oczywiste, że Fluid to fail.
    >
    > Pozdrawiam

Nie wiem na ile to prawda ale ja słyszałem że gro tej emisji z opcją wykupu za 1,20 wzięli pracownicy Gerdy. Taki pewniak miał być :))
    Dnia 2019-12-13 o godz. 11:11 ~Taaa napisał(a):

>
    > Nie wiem na ile to prawda ale ja słyszałem że gro tej emisji z opcją wykupu za 1,20 wzięli pracownicy Gerdy. Taki pewniak miał być :))

Żeby być precyzyjnym - to była GWARANCJA odkupu. W Europejskim stylu wykonania. Od Jana Gładkiego :-) :-) :-).
    Ps. Nie chce mi się wierzyć, że zrobili własnych ludzi w konia.
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~umoczony [46.170.109.*]
    Tigra czy Jan smolisty odpowiada też swoim majątkiem przed ZUS?
    Dnia 2019-12-13 o godz. 11:34 ~umoczony napisał(a):
    > Tigra czy Jan smolisty odpowiada też swoim majątkiem przed ZUS?

ja mam inne pytanie - czy ta góralska chata warta z kilka baniek jest wyłączona z majątku Fluid SA? Tak coś słyszałem że dziadzio się zabezpieczył odpowiednio. A kasę w tą chatę wkładał nawet wtedy gdy nie było na wypłaty i składki ZUS

Dnia 2019-12-13 o godz. 11:40 ~Taaa napisał(a):
    > Dnia 2019-12-13 o godz. 11:34 ~umoczony napisał(a):
    > > Tigra czy Jan smolisty odpowiada też swoim majątkiem przed ZUS?
    >
    > ja mam inne pytanie - czy ta góralska chata warta z kilka baniek jest wyłączona z majątku Fluid SA? Tak coś słyszałem że dziadzio się zabezpieczył odpowiednio. A kasę w tą chatę wkładał nawet wtedy gdy nie było na wypłaty i składki ZUS
    >

i to jest właśnie smolistość janka z nas ścignoł ostatnie brązowe gacie a sam w tym czasie wybudował pałac satrapy
    oby mu to wszystko zabrali za nasze krzywdy łzy i cierpienia
    Dnia 2019-12-13 o godz. 11:40 ~Taaa napisał(a):
    >
    > ja mam inne pytanie - czy ta góralska chata warta z kilka baniek jest wyłączona z majątku Fluid SA? Tak coś słyszałem że dziadzio się zabezpieczył odpowiednio. A kasę w tą chatę wkładał nawet wtedy gdy nie było na wypłaty i składki ZUS
    >

Tak jest wyłączona na 100% , jeśli chodzi o pracowników Gerdy to też prawda-ubrani.
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~Wiem [188.147.38.*]
    W planach był podziemny korytarz z chatki do zakładu ale chyba nie został zrealizowany
    Mam nadzieję że znajdzie się sposób żeby tą chatę zająć. Tylko ona jest coś warta. Cała reszta to po cenie złomu ale rozbiórka tego crapa będzie kosztować krocie
    Dnia 2019-12-13 o godz. 12:48 ~plugawy napisał(a):

>
    > Tak jest wyłączona na 100% , jeśli chodzi o pracowników Gerdy to też prawda-ubrani.

To ja mam w taki razie pytanie z innej beczki:
    - Czy jest na tym świcie ktoś (albo przynajmniej podejrzenie o kimś takim) kto nie został wybolcowany przez starszego Pana? Niech będą nawet plotki, cokolwiek - co da nadzieję, że nawet od tej reguły jakiś istnieje wyjątek :-)
    Dnia 2019-12-13 o godz. 13:55 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > Dnia 2019-12-13 o godz. 12:48 ~plugawy napisał(a):
    >
    > >
    > > Tak jest wyłączona na 100% , jeśli chodzi o pracowników Gerdy to też prawda-ubrani.
    >
    > To ja mam w taki razie pytanie z innej beczki:
    > - Czy jest na tym świcie ktoś (albo przynajmniej podejrzenie o kimś takim) kto nie został wybolcowany przez starszego Pana? Niech będą nawet plotki, cokolwiek - co da nadzieję, że nawet od tej reguły jakiś istnieje wyjątek :-)

Jest kilka osób (graczy) które tu zarobiło całkiem nieżle-znam osobiście:)
    Natomiast pomijając jednostki miarowe mniejsze niż jeden procent całości to uważam, iż nie ma wyjątku od tej reguły:)))
    Dnia 2019-12-13 o godz. 15:08 ~plugawy napisał(a):

> Jest kilka osób (graczy) które tu zarobiło całkiem nieżle-znam osobiście:)
    > Natomiast pomijając jednostki miarowe mniejsze niż jeden procent całości to uważam, iż nie ma wyjątku od tej reguły:)))

Co do graczy to zrozumiałe - ktoś bez sentymentów musiał zarobić kosztem innych, mniej ogarniętych (bo na pewno nie kosztem Jasia). Miałem na myśli partnerów biznesowych Janka i długoterminowych inwestorów - tych wszystkich o których kiedyś pisałem, że ostatnią rzeczą o której pomyślą to umieszczenie Janka na liście osób do których wysyła się świąteczne życzenia. Z tych których znam, żaden na taki pomysł nie wpadnie.
    Dnia 2019-12-13 o godz. 15:27 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > Dnia 2019-12-13 o godz. 15:08 ~plugawy napisał(a):
    >
    > > Jest kilka osób (graczy) które tu zarobiło całkiem nieżle-znam osobiście:)
    > > Natomiast pomijając jednostki miarowe mniejsze niż jeden procent całości to uważam, iż nie ma wyjątku od tej reguły:)))
    >
    > Co do graczy to zrozumiałe - ktoś bez sentymentów musiał zarobić kosztem innych, mniej ogarniętych (bo na pewno nie kosztem Jasia). Miałem na myśli partnerów biznesowych Janka i długoterminowych inwestorów - tych wszystkich o których kiedyś pisałem, że ostatnią rzeczą o której pomyślą to umieszczenie Janka na liście osób do których wysyła się świąteczne życzenia. Z tych których znam, żaden na taki pomysł nie wpadnie.

A jeśli o to chodzi to przeto wiadomo że nikt, nul, zero!:))) Wszyscy zostali wydymani na miętko i wszyscy są tego świadomi, powtarzam to już nie wiem jak długo w swoim środowisku, iż jest to Dyzma z Sędziszowa obecnych czasów w naszym kraju:)))
    I jak sam napisałeś pewne święte słowa bo już nie prorocze niestety z wiadomych powodów-od samiutkiego początku Fluid był wałem i miał nim być! Gładki nigdy nie chciał produkować, a jedynie "udoskonalać zakład testowy" czerpiąc skąd się da i tak bez końca, albo przynajmniej długo:)
    Wkrótce napiszę bardzo ciekawe rzeczy jak to Jan Pana Piotra D. i całą Gerdę otumanił, przeżuł i wypluł prosto w objęcia organów....:)))
    Dnia 2019-12-13 o godz. 15:39 ~plugawy napisał(a):
    > Dnia 2019-12-13 o godz. 15:27 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > > Dnia 2019-12-13 o godz. 15:08 ~plugawy napisał(a):
    > >
    > > > Jest kilka osób (graczy) które tu zarobiło całkiem nieżle-znam osobiście:)
    > > > Natomiast pomijając jednostki miarowe mniejsze niż jeden procent całości to uważam, iż nie ma wyjątku od tej reguły:)))
    > >
    > > Co do graczy to zrozumiałe - ktoś bez sentymentów musiał zarobić kosztem innych, mniej ogarniętych (bo na pewno nie kosztem Jasia). Miałem na myśli partnerów biznesowych Janka i długoterminowych inwestorów - tych wszystkich o których kiedyś pisałem, że ostatnią rzeczą o której pomyślą to umieszczenie Janka na liście osób do których wysyła się świąteczne życzenia. Z tych których znam, żaden na taki pomysł nie wpadnie.
    >
    > A jeśli o to chodzi to przeto wiadomo że nikt, nul, zero!:))) Wszyscy zostali wydymani na miętko i wszyscy są tego świadomi, powtarzam to już nie wiem jak długo w swoim środowisku, iż jest to Dyzma z Sędziszowa obecnych czasów w naszym kraju:)))
    > I jak sam napisałeś pewne święte słowa bo już nie prorocze niestety z wiadomych powodów-od samiutkiego początku Fluid był wałem i miał nim być! Gładki nigdy nie chciał produkować, a jedynie "udoskonalać zakład testowy" czerpiąc skąd się da i tak bez końca, albo przynajmniej długo:)
    > Wkrótce napiszę bardzo ciekawe rzeczy jak to Jan Pana Piotra D. i całą Gerdę otumanił, przeżuł i wypluł prosto w objęcia organów....:)))

Mnie szczególnie interesuje fakt jak dali się nabrać już po zbudowaniu crapa na kit "naprawimy maszynerię i będziemy wam produkować tysiące ton biowęgla" - mało że dosypali mu jeszcze z 10 melonów to dodatkowo wtopili pewnie drugie tyle na projekt Naturagain, jako dobrze zorientowani powinni wiedzieć że ta technologia po prostu do kitu jest.
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~Zbik [5.172.239.*]
    Szef cyrku jest dla mnie geniuszem. Oszukał nawet oszustów. Gdyby to było w Usa przebiłby Theranosa. Poza tym tak jak założycielka Theranosa Jasiek pewnie dalej wierzy ze jego technologia może zadziałać. I tu jest cały problem w tej historii. Fake it untill you make it. Aaa i Czekam aż do tego zacnego grona dołączy jeszcze braster. Kolejna perła polskiej myśli technologicznej, która tuczyła się przez lata na państwowych i publicznych sterydach
    Dnia 2019-12-13 o godz. 11:34 ~umoczony napisał(a):
    > Tigra czy Jan smolisty odpowiada też swoim majątkiem przed ZUS?

Teoretycznie tak.
    https://e-prawopracy.pl/odpowiedzialnosc-czlonka-zarzadu-za-zalegle-skladki-zus-kiedy-wystepuje-i-kiedy-mozna-jej-uniknac/

Ale że jak wiemy Państwo Polskie to tak naprawdę Kraj Nadwiślański, w którym prawo działa tylko teoretycznie, to szybciej Jaś strzeli kopytami niż ZUS-owi uda się uzyskać nakaz płatniczy i wyegzekwować chociażby zlotówkę z jego osobistego majątku.
    Dnia 2019-12-13 o godz. 12:11 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    >
    > Teoretycznie tak.
    > https://e-prawopracy.pl/odpowiedzialnosc-czlonka-zarzadu-za-zalegle-skladki-zus-kiedy-wystepuje-i-kiedy-mozna-jej-uniknac/
    >
    > Ale że jak wiemy Państwo Polskie to tak naprawdę Kraj Nadwiślański, w którym prawo działa tylko teoretycznie, to szybciej Jaś strzeli kopytami niż ZUS-owi uda się uzyskać nakaz płatniczy i wyegzekwować chociażby zlotówkę z jego osobistego majątku.

A od pozostałego członka zarządu?
    Dnia 2019-12-13 o godz. 12:16 ~Taaa napisał(a):

>
    > A od pozostałego członka zarządu?

Może kiedyś. Ale dalej mało prawdopodobne.

• Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~Taaaa [37.47.149.*]
    Dnia 2019-12-13 o godz. 12:29 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > Dnia 2019-12-13 o godz. 12:16 ~Taaa napisał(a):
    >
    > >
    > > A od pozostałego członka zarządu?
    >
    > Może kiedyś. Ale dalej mało prawdopodobne.
    >

A to szkoda bo rumcajs zaraz zacznie pracować gdzie indziej i jeszcze w CV sobie wpisze viceprezesowanie.
    Dnia 2019-12-13 o godz. 11:31 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > Dnia 2019-12-13 o godz. 11:11 ~Taaa napisał(a):
    >
    > >
    > > Nie wiem na ile to prawda ale ja słyszałem że gro tej emisji z opcją wykupu za 1,20 wzięli pracownicy Gerdy. Taki pewniak miał być :))
    >
    > Żeby być precyzyjnym - to była GWARANCJA odkupu. W Europejskim stylu wykonania. Od Jana Gładkiego :-) :-) :-).
    > Ps. Nie chce mi się wierzyć, że zrobili własnych ludzi w konia.

Ja bym w to uwierzył bo to były czasy Naturagain gdzie oni sami mu wierzyli (utopili w ten projekt kilka melonów) Ta kasa miała iść na ostatnią już modernizację wzorcowego OZE Sędziszów po której Gładki im obiecał tysiące ton biowęgla. Reasumując - dziadzio dokładnie wszystkich z vice na czele zrobił na szaro.
    Jeśli ci z Gerdy rzeczywiście dali się Jasiowi wybolcować, to już na własną prośbę. Przypominam sobie, że Jaś rzeczywiście jakiś czas temu zamówił ekspertyzę rzeczoznawcy z której wynikało czarno na białym, że projekt jest wykonalny. Gerdziaki najwyraźniej zapomniały o podstawowej zasadzie, której jak dziesięciu przykazań przestrzegają "eksperci" - że wyniki "ekspertyzy" muszą być takie, jakich oczekuje zamawiający. Inaczej nie zapłaci. Tak to jest, jak się pożałuje kilku marnych tysiaków na branżowego inżyniera, który wcale nie musiłaby być tytanem intelektu, aby na linii uwęglania Gładkiego nie zostawić suchej nitki.
    Dnia 2019-12-13 o godz. 11:58 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > Jeśli ci z Gerdy rzeczywiście dali się Jasiowi wybolcować, to już na własną prośbę. Przypominam sobie, że Jaś rzeczywiście jakiś czas temu zamówił ekspertyzę rzeczoznawcy z której wynikało czarno na białym, że projekt jest wykonalny. Gerdziaki najwyraźniej zapomniały o podstawowej zasadzie, której jak dziesięciu przykazań przestrzegają "eksperci" - że wyniki "ekspertyzy" muszą być takie, jakich oczekuje zamawiający. Inaczej nie zapłaci. Tak to jest, jak się pożałuje kilku marnych tysiaków na branżowego inżyniera, który wcale nie musiłaby być tytanem intelektu, aby na linii uwęglania Gładkiego nie zostawić suchej nitki.

Oni okazali się wyjątkowymi frajerami. To akurat wiem z pierwszej ręki. Chcieli zrobić swój audyt ale dziadzio im odpowiedział że nie może obcego wpuścić bo ta technologia jest taka przełomowa i tak tajna że każdy na Świecie łupie by ją okraść. Ta paranoja udzieliła się też brodatemu kłamczuchowi.
    Dnia 2019-12-13 o godz. 12:03 ~Taaa napisał(a):

> Oni okazali się wyjątkowymi frajerami. To akurat wiem z pierwszej ręki. Chcieli zrobić swój audyt ale dziadzio im odpowiedział że nie może obcego wpuścić bo ta technologia jest taka przełomowa i tak tajna że każdy na Świecie łupie by ją okraść. Ta paranoja udzieliła się też brodatemu kłamczuchowi.

Hi hi, stara szkoła pokazała młodym wilkom, jak się wciska ściemę. Swoją drogą to czytałem tą "ekspertyzę" i jestem przekonany, że gdyby dali ją do konsultacji z kimś ogarniętym w temacie wysokotemperaturowego przekształcania materii organicznej, to uświadomiłby ich, że raport eksperta zawiera białe plamy w miejscach, gdzie powinno być o kluczowych problemach związanych z procesem. Bardzo możliwe, że nie zrobili tego bo podświadomie czuli, jaki będzie wynik takiej konsultacji. A bez niej dupokrytka była że mucha nie siada.
    Dnia 2019-12-13 o godz. 12:26 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    > Dnia 2019-12-13 o godz. 12:03 ~Taaa napisał(a):
    >
    > > Oni okazali się wyjątkowymi frajerami. To akurat wiem z pierwszej ręki. Chcieli zrobić swój audyt ale dziadzio im odpowiedział że nie może obcego wpuścić bo ta technologia jest taka przełomowa i tak tajna że każdy na Świecie łupie by ją okraść. Ta paranoja udzieliła się też brodatemu kłamczuchowi.
    >
    > Hi hi, stara szkoła pokazała młodym wilkom, jak się wciska ściemę. Swoją drogą to czytałem tą "ekspertyzę" i jestem przekonany, że gdyby dali ją do konsultacji z kimś ogarniętym w temacie wysokotemperaturowego przekształcania materii organicznej, to uświadomiłby ich, że raport eksperta zawiera białe plamy w miejscach, gdzie powinno być o kluczowych problemach związanych z procesem. Bardzo możliwe, że nie zrobili tego bo podświadomie czuli, jaki będzie wynik takiej konsultacji. A bez niej dupokrytka była że mucha nie siada.

Tu znowu ploty bo słyszałem to z drugiej ręki. Mimo rozbudowy jednego reaktora o jakieś ogniotrwałe materiały to i tak to nic nie dało. Tym bardziej że wredny kontrahent zażyczył sobie 95% węgla w biowęglu a Gerdzie stykało 80%. Toż to niemal piec hutniczy by musiał być albo co najmniej koksownia.
    Domyślam się, że jednym z problemów było to, iż sam reaktor jest dosyć krótki - co skutkowało krótkim czasem w którym materiał poddawany był obróbce termicznej. Pionowe rektory w OZEN Plus mają po kilkanaście metrów wysokości ...
    Co zaś do węgla drzewnego z zawartością C min 95% ... nie wiem do czego miałoby to być stosowane, ale na grill wystarcza >80. Tez nie bardzo sobie wyobrażam, na czym można by uzyskać takie parametry ... ale na pewno nie na jamnikach Gładkiego. Nawet teoretycznie :-)

>
    > Oni okazali się wyjątkowymi frajerami. To akurat wiem z pierwszej ręki. Chcieli zrobić swój audyt ale dziadzio im odpowiedział że nie może obcego wpuścić bo ta technologia jest taka przełomowa i tak tajna że każdy na Świecie łupie by ją okraść. Ta paranoja udzieliła się też brodatemu kłamczuchowi.

I to jest sedno problemu -świadomie z premedytacją w celu osiągnięcia korzyści majątkowych zataił prze Doradcą ,RN i akcjonariuszami. Ukryte wady projektu i zakładu uniemożliwiające jego prawidłowe działanie
  • Re: Kalendarium AD 2020 Autor: ~westors [83.4.249.*]
    oj widać żeś umoczony w''brązowiżnie'' po uszy
[x]
FLUID -4,76% 0,10 2020-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.