• 15 maja 2019 Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    No to doczekaliśmy się zwyżki.
    Wszyscy czekamy na wyniki, mają być dzisiaj.
    Rano miałem dylemat, czy BOS, czy PolimexMS.
    Wybrałem Polimex.
    Co nie znaczy, że nie będę obserwował tego co dzieje się na BOS i Tauronie

ck
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~123456 [188.121.18.*]
    Dnia 2019-05-15 o godz. 11:47 polonez_as-dur napisał(a):
    > No to doczekaliśmy się zwyżki.
    > Wszyscy czekamy na wyniki, mają być dzisiaj.
    > Rano miałem dylemat, czy BOS, czy PolimexMS.
    > Wybrałem Polimex.
    > Co nie znaczy, że nie będę obserwował tego co dzieje się na BOS i Tauronie
    >
    > ck

serioooo?

mysle ze o 18 bedą:))))
    mało ci kompromitacji tutaj to z takim czymś wyskakujesz?

• Re: 15 maja 2019 Autor: ~Środowy [5.173.234.*]
    Raz jeszcze powtórzę: rozumiem Wasze emocje, ale nie kopmy leżącego (Chodzika).
    Dobrego popołudnia.
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~qwe [195.136.207.*]
    Czekam na sprostowanie w stylu Kukiza xD Że zhakowali mu konto :D
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~Bzdury [79.185.211.*]
    Naprawdę nie jest ci głupio jeszcze zabierać głos po tym wszystkim co tu wypisywałeś?

Odejdź człowieku i zachować chociaż odrobinę honoru
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~Tm [185.135.2.*]
    A Elbudowa ? Kiedy kupować?
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~docent [78.151.63.*]
    nigdy
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~gbaka [193.17.174.*]
    Idea kiedy
  • Re: 15 maja 2019 Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    cytat:

"Raz jeszcze powtórzę: rozumiem Wasze emocje, ale nie kopmy leżącego (Chodzika).
    Dobrego popołudnia."

To dobre, nawet mnie rozbawiło.
    Wyniki jakie przedstawił BOS nie mają najmniejszego znaczenia.
    Jeszcze raz wam to powtórzę, abyście dobrze zapamiętali.

Wyniki jakie przedstawił Boś, nie mają najmniejszego znaczenia.
    To dlatego, nawet nie spojrzałem, że zostały opublikowane przed sesją !

Jak widzę moje wpisy tu zupełnie do niektórych z was nie docierają. Trzeba jak dziecku tłumaczyć i tłumaczyć, aż zrozumie.
    Jeden rzut oka na wykres i widzę, że na BOS tworzy się albo korekta pędząca, albo nieregularna.
    Więc nie ma się do czego pchać, bo to fala niewielkiego stopnia.
    Tak jak to już powiedziałem. Kiedy dobiegnie końca fala A stopnia cyklu na WIGu, to na fali B, będzie można zarobić pieniądze na BOSIU.
    Dlatego w połowie fali impulsowej trzeciej nie mają znaczenia żadne wyniki. Mogą być najpiękniejsze na świecie, ba możecie się
    wzajemnie wspierać i pocieszać. Niczego to nie zmieni. Wszystkie spółki polecą do dołu, a razem z nimi cena akcji BOS.
    Ja już wczorajszy Polimex sprzedałem z całkiem fajnym zyskiem jak na te czasy. Teraz będę siedział i czekał, na następną okazję.
    Zresztą zapewne czytacie moje wpisy na Tauronie, więc wszystko wiecie.
    Ponieważ wielu z was ma kłopoty ze zrozumieniem tego co pisze to najważniejsze rzeczy wam tu podam jak zwykle pod sam nos w punktach wtedy zrozumiecie.

1. Po zakończeniu hossy w styczniu 2018 rynek robi korektę ABC stopnia cyklu.
    2. Będzie ona trwać 8 lat a w niej oczywiście będą i zwyżki.
    3. Na razie mamy falę impulsową A, a dokładniej jej falę trzecią. Tylko szczawik giełdowy może zakładać, że cokolwiek
    może na tym impulsie spadkowym rosnąć, chyba, że głupota.
    To jak zawracaniem kijem Wisły. Wasze pomysły, że wyniki (wcale nie takie dobre jak wam się wydaje) mogą tu coś zdziałać nie mają
    najmniejszego znaczenia. Mogą jedynie doprowadzić do krótkotrwałego wzrostu.
    4. Zakładałem, że będziemy mieli falę C korekty nieregularnej dużego stopnia na BOS
    Tak się jednak nie stało. Co zrobił rynek ?
    Zrobić korektę prostą ABC. No to co się stanie po korekcie ? Po korekcie przyjdzie następny impuls spadkowy.
    Dlatego możecie gadać co chcecie, nic wam to nie da.
    Dopóki nie zakończy się fala A korekty ABC impulsu spadkowego na WIG, dopóty nic z tego wzrostu na BOS nie będzie.
    Oczywiście wyniki mogą ten spadek przyśpieszyć, albo spowolnić. Jak będzie zobaczymy.
    Moim zdaniem akcje te ustanowią nowe historyczne dno.
    i tyle.....kumacie braciszkowie ?

chodzik księżycowy
    a tak jeszcze przypomnę, bo jak widzę, ci co te brednie wypisują o mnie, mają pamięć dobrą ale krótką.
    Kupno ja 6.44 i cała korekta w postaci zygzaka dały wzrost w sumie ponad 48%.
    Ja wyjąłem z tego 30%, dlatego kopnąć chłopcze to ja ciebie mogę w d..... za to co bezmyśnie o mnie wygadujesz.
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~CoxD [95.49.165.*]
    2018 to koniec hossy (tego boczniaka trwającego od 11 lat?) i początek 8 letniej korekty?
    xDDDDDDDDDDDDDDDD

I takie prognozy w oparciu o wykres bez cienia odniesienia się do sytaucji na globalnym rynku??

Przecież to już prerosło nawet granicę absurdu, co ty tu ględziesz. Nikt, kto ma chociaż minimalne pojecie o tym, jakie czynniki wpływają na rynek nie powiedziałby czegoś takiego (nie mówiąc o żadnym analityku).
    I do tego ta pycha, Chryste Panie...

Skąd się biorze coś takiego?

PS

nie, nie obserwujemy twoich postów na tauronie, nikogo to nie interesuje, wiedz tylko że jesteś najbardziej komiczną postacią jaką widzę na tym forum.

• co nie zmienia faktu,że BOŚparaBANK to PADLINA Autor: ~xxx [188.146.50.*]
    i technicznie i fundamentalnie :-)
    cytat:

2018 to koniec hossy (tego boczniaka trwającego od 11 lat?) i początek 8 letniej korekty? 
    xDDDDDDDDDDDDDDDD

I takie prognozy w oparciu o wykres bez cienia odniesienia się do sytaucji na globalnym rynku??

Przecież to już prerosło nawet granicę absurdu, co ty tu ględziesz. Nikt, kto ma chociaż minimalne pojecie o tym, jakie czynniki wpływają na rynek nie powiedziałby czegoś takiego (nie mówiąc o żadnym analityku). 
    I do tego ta pycha, Chryste Panie..."

Nie wiem czyje słowa tu przytaczasz, bo na pewno nie moje
    Pycha powiadasz ?
    No to popatrz na wig 20 i na wig. To nie pycha, to reakcja na takie głupoty jakie wypisuje wielu takich jak ty.

ck
  • ale im więcej chciwych,niedouczonych imbecyli na GPW tym lepiej :-) Autor: ~xxx [188.146.50.*]
    ktoś musi dostarczać KAPITAŁ :-) inwestycje na GPW to nie jest ZABAWA typu WIN-WIN gdy ktoś zarabia inny musi STRACIĆ :-)
  • Re: ale im więcej chciwych,niedouczonych imbecyli na GPW tym lepiej :-) Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    cytat:

"I takie prognozy w oparciu o wykres bez cienia odniesienia się do sytaucji na globalnym rynku??"

Co, moje wpisy nie mają odniesienia do tego co dzieje się dookoła ?
    Kolego, ty czytać ze zrozumieniem nie potrafisz.

PMI dla Niemiec
    PMI dla Francji
    PMI dla Polski
    Brexit
    Brak potwierdzenia szczytu na wigu przez wig 20 - złamanie podstawowej zasady Dova
    Spadek eksportu
    Spadek inwestycji
    Jedynie popyt za sprawą 500 plus daje radę. Zamiast na trzech nogach stoimy na jednej.
    Ogromny przyrost długu nominalnego.
    Spadek PKB w pierwszym kwartale.

Facet, powiedz jak można czytając takie pierdoły, które wypisujesz siedzieć i nie być zadufany w sobie?
    Nie mówiąc już, że rynek kapitałowy wyprzedza znacznie zmiany w gospodarce.
    A wszelkiej maści instytucje finansowe, które komunikują, że wychodzą z papierów, to co to jest jak nie reakcja Smart Money ?
    Zobacz prawie wszystkie gospodarki UE wyszły na plus, przy takiej dobrej koniunkturze, jaka była przez ostatnie trzy lata.
    A Polska ? jest deficyty czy go ma deficytu.

ck

• Re: ale im więcej chciwych,niedouczonych imbecyli na GPW tym lepiej :-) Autor: ~CoxD [95.49.81.*]
    I to cię uprawnia do tezy że czeka nas 8 lat czegoś tam?!

Nie ośmieszaj się, błagam...

Czytuję te twoje prognozy tutaj czasami (na szczęście rzadko), prawię zawsze się mylisz, do tego jesteś niezwykle zarozumiały

Daj sobie spokój, po prostu
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~CoxD [95.49.81.*]
    nie dość że bufon, to jeszcze kłamczuch

"1. Po zakończeniu hossy w styczniu 2018 rynek robi korektę ABC stopnia cyklu.
    2. Będzie ona trwać 8 lat a w niej oczywiście będą i zwyżki." 
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~Zosia [83.0.29.*]
    Każdy próbuje przewidywać przyszłość żeby zarobić coś na akcjach lub kontraktach.
    Chodzik ma dosć czarne wizje dotyczące rynku i swoje argumenty. Lecz jest wielu analityków rynku którzy stosujac różne swoje i nieswoje wskaźniki i modele wieszczą coś zgoła przeciwnego. Wsdług nich 2019 jest czasem zakupów na długi czas hossy. Również dotyczy to polkich akcji. Z całym szacunkiem dla warsztau Chodzika mnie bardziej przekonują optymiści niż pesymista Chodzik..
    Warto poszykać w sieci polkich i zagranicznych speców od rynków i sobie samemu ułozyć w głowie ich argumenty i zajać pozycję lub nie. I nie chodzi tu tylko o Bosia
  • tylko,że chodzik nie bierze za to pieniedzy :-) Autor: ~xxx [188.146.50.*]
    a ci pseudo analitycy na etacie TAK :-) znam kilku i w mediach piszą o hossie a otwierają tylko SHORTY :-) ps.no ale pieniądze TFI są niczyje a prywatne ..to inna BAJKA :-) ps2.zosiu ty jesteś pracownikiem tych NIEUDACZIKÓW z BOSSY ? :-)
  • Re: tylko,że chodzik nie bierze za to pieniedzy :-) Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    Zosiu,
    trudno nie przyznać Ci racji. Każdy z nas podejmuje decyzje w oparciu o swoją wiedzę. Tyle razy pisałem, że nie warto
    sugerować się wpisami na forum, no chyba, że są to wpisy chodzika księżycowego - nieprawdaż?
    Mogę ci przyznać rację w jednym - jestem pesymistą, ale jak będzie hossa będę optymistą.

pozdrawiam
    ck
  • Re: tylko,że chodzik nie bierze za to pieniedzy :-) Autor: ~takisobie [37.30.23.*]
    Chodzik ma zawsze racje, nawet jak niema racji!?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.49.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: tylko,że chodzik nie bierze za to pieniedzy :-) Autor: ~CoxD [95.49.81.*]
    "Tyle razy pisałem, że nie warto
    sugerować się wpisami na forum, no chyba, że są to wpisy chodzika księżycowego - nieprawdaż?"

To jest właśnie ta bufonada...

Na szczęście poznaliśmy się na tobie
  • Re: tylko,że chodzik nie bierze za to pieniedzy :-) Autor: ~Zosia [83.0.29.*]
    Słucham i czytam tych na etacie w funduszach jak i tych zupełnie niezależnych.
    Pozwalam sobie skopiować i wkleić tu ( chyba to niekaralne) jeden z wpisów internautów na blogu Wojciecha Białka ( oczywiście czytam również blog gospodarza)
    "animetal_slave
    12 maja 2019 o 10:13
    Zaloguj się, aby móc odpowiedzieć 
    Witam po nieco dłuższej przerwie,
    Chciałem przytoczyć jeden z moich ostatnich wpisów, w którym pisałem dla wig20 poziom 2100 do początku czerwca, ale niestety stary blog jest już usunięty. Wydaje się, że ta prognoza ma szansę realizacji. Dodatkowo prognozowałem też, że SPX oraz DAX będą 10% niżej od ich obecnych poziomów – póki co, szczególnie DAX się trzyma, ale jestem optymistą (a więc pesymistą co do zasadnosci jego wycen, kierunek 10,500).
    Moje notatki nt. bieżącej sytuacji:
    1) Cykle
    – Czerwiec powinien zakończyć cykl 40 miesięczny na rynkach rozwiniętych i plus/minus jeden miesiąc, tam upatrywałbym średnioterminowego dołka. W20 może zaliczyć dołek trochę wcześniej.
    – Zgodnie z cyklem 12m, maj i czerwiec powinny być słabsze dla W20USD
    – USDPLN zmierza w kierunku 4 zł, czy tam dojdzie – nie wiem – ale zbliża się czas na dopełnienie cyklu kitchina i kuznetsa na parach walutowych powiązanych z USD. Na oko: czerwiec-lipiec szczyt obu cykli.
    – USD_Index również powinien zbliżyć się do szczytu z 2017 roku, prawdopodobnie na bazie eskalującego konfliktu handlowego z Chinami i ucieczką do safe haven currencies (dollar, yen, swiss frank). Nie sądzę jednak, aby 2017 szczyt był zagrożony.
    – Cykl rotacji aktywów premiuje obligacje i faktycznie index globalny obligacji od października pnie się w górę. Klasycznie, ok. 10 miesięcy powinna trwać obligacyjna faza spowolnienia gospodarczego, ale jak wiadomo, na skutek różnych szoków politycznych, cykl może się wydłużyć.
    Co mi nie pasowało do obecnej dezinflacyjnej fazy spowolnienia gospodarczego to fakt, że zazwyczaj w trakcie tej fazy trwa akumulacja tanich akcji. Jak wiemy, akcje tanie nie były. Tak więc wyceny powinny się obniżyć i posiadacze obligacji powinni stopniowo przesiadać się na akcje. Myślę, że ten proces dopiero przed nami i prawdziwa hossa zacznie się w 4 kwartale tego roku, choć bessa zakończy się już w 3 kwartale.
    Klasycznie nowy wzrost gospodarczy powinien cechować się rosnącymi rentownościami 10-latek USA, wypłaszczeniem wyprzedzających wskaźników koniunktury oraz zwiększonymi flowami do funduszy. Nic z tego nie miało dotychczas miejsca.
    2) Surowcowe wskaźniki koniuktury
    – Proszę odświeżyć sobie wpis Gospodarza nt. ropy naftowej z października. Osobiście uważam, że projekcja ta sprawdzi się w czasie – ropa zrobiła korekcyjną falę B i być może będzie rozciągnięta, załamana fala C, z dołkiem około $50 w okolicach października 2019
    – Miedź również zrobiła falę B, zatrzymała się na oporze $300 i w zasadzie kierunek to min. re-test zeszłorocznych minimów. Nie wiem, czy starczy czasu na coś więcej, podobnie jak dla ropy, może to być załamana fala C z konsolidacją przy minimach do końca roku.
    W perspektywie KGHM, uważam, że w tym roku będzie świetna okazja do zakupu KGHM w perspektywie na najbliższe kilka lat.
    3) Makro
    – Global PMI najniżej od 2015 i jeszcze nie ma oznak osiągnięcia dna. Wojna handlowa zapewne ten proces wydłuży, choć myślę, że wiele niżej już nie będzie. Bottom obstawiam w 3 kwartale tego roku.
    – US PMI są mocniejsze niż Global PMI, ale dynamika ich spadku jest też większa – USA zwalniają, mimo lepszych od oczekiwanych danych PKB. Gdyby usunąć zdarzenia jednorazowe z PKB, byłoby ono sporo niższe.
    – Rekordowe niskie bezrobocie w USA, spore wykorzystanie mocy produkcyjnych oraz silna, rosnąca presja płacowa, przełożą się – ostatecznie na silną presję inflacyjną. Nie sądzę, aby FED ciął stopy procentowe w takich warunkach.
    4) Inne
    – Obecna sytuacja techniczna jest bardzo podobna do października 2018. Top 10 spółek w MSCI ACWI stanowi ponad 12% jego kapitalizacji – pokazuje to niezdrowy i skoncentrowy wzrost jedynie wybranych komponentów (sektora IT), natomiast szeroki rynek pozostawał słaby. Nowe szczyty osiągane były coraz niższą szerokością i obrotami. Tak samo jak w Październiku 2018 czy Styczniu 2018.
    – Sporo graczy patrzy na SPX oraz Nasdaq jako barometry sentymentu na rynkach. Warto zwrócić uwagę, że o ile te dwa ostatnie indeksy zrobiły nowe szczyty w 2019, to dla MSCI ACWI equal-weighted indexu, o nowych szczytach nie mogło być mowy. Equal-weighted wersja eliminuje wpływ giant-cap stocks, za pomocą których można stworzyć wrażenie hossy.
    – VIX Index – maj 2018-październik 2018: konsolidacja w wąskim zakresie, potem wybicie. Styczen 2019-Maj 2019: identyczna konsolidacja, wybicie już nastąpiło.
    – Forward earnings yield dla ACWI wynosi 5.8%, sporo poniżej swej średniej.
    – Nie widzę jeszcze bottomu w tych indicatorach: OECD Leading Indicator, Global PMI, F-EPS Growth. Dopóki tego nie będzie, dopóty będę niedźwiedziem.
    – Osobiście uważam, że od początku maja zaczęło się słabe 10 tygodni na rynkach akcyjnych, co pasuje do modeli ekonomicznych, a nie pasuje do analizy cykli kitchina. Chyba, że kitchin się rozciągnie do 42 miesięcy, a analiza cykli 20-tyg. po prostu się zaburzy.
    5) Geopolityka. Wojna handlowa nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem. Ostatnia sekwencja wydarzeń: Iran (sankcje uderzają w Iran oraz Chiny), Konflikt na morzu płd.Chińskim, konflikt na morzu Arktycznym (Chiny-USA), próby Korei Płn. (prowokacja) i wiele innych, to musiało prowadzić do zaostrzenia retoryki USA względem Chin. Tak naprawę, USA ma teraz ostatnią szansę na wywarcie presji na Chinach, inaczej straci swój status światowego hegemona szybciej, niż się komukolwiek wydaje. Trump najpierw obniżył podatki dla korporacji w USA, pozwolił im ściagnąć zagraniczne pokłady gotówki, a teraz równoważy to wzrostem ceł, które i tak przełożą się na zwykłych obywateli. Czyli klasycznie – na koniec, najbiedniejsi poniosą koszty eskalacji wojen militarnych, finansowych, czy geopolitycznych.
    Na 2 połowę roku nastawiam sie na kupno tanich akcji KGHM, PGE, PKOBP oraz PZU. Spółki te będą zaliczały dołki w różnych momentach, najbliżej mi do kupna PGE, może już w maju.
    Szerokiem łukiem omijałbym CDR, chyba, że do końca wakacji spadnie poniżej 150 zł.
    Pozdrawiam,
    animetal_slave"
  • Re: tylko,że chodzik nie bierze za to pieniedzy :-) Autor: ~Czwartkowy [5.173.249.*]
    Bardzo ciekawy wywód, poparty szerokim spektrum badawczym.
    Napisane kulturalnie, z klasą.
    Z zainteresowaniem przeczytałem. Dzięki Zosiu za wklejenie tej analizy.
    Wreszcie coś na wysokim poziomie, konkretnie
    i bez tych quasi-analityczno-oratorskich wysileń, od których się tu zaroiło i od których już mnie zaczęło mdlić.
    Dla mnie wyobrażenie nadchodzącej przyszłości jest zbliżone, chociaż oczywiście daleko mi do takiej wiedzy
    jak u zacytowanego autora.
    Dobrego wieczoru.

• Re: 15 maja 2019 Autor: ~CoxD [95.49.81.*]
    problem polega na tym, że jego wizje prawie nigdy się nei sprawdzają, za to zawsze w swoich kolejnych wpisach ogłasza rzekome sukcesy. Po prostu bajdurzy i tyle
    No dobrze, zróbmy tak.
    Właśnie zakończyłem analizę Taurona.
    Jeśli Zosia do mnie napisze, to dostanie ode mnie wykres, który pokazuje poziom na którym nastąpi bardzo mocne
    odreagowanie do góry. Oczywiście na tym można będzie sporo kasy zarobić.
    Zosia musi się zgodzić na moje warunki a są takie:

Po pierwsze Zosia musi do mnie napisać bezpośrednio e-maila
    Po drugie musi się zobowiązać, że to co jej prześlę zachowa dla siebie
    Po trzecie jak rynek dojdzie do tego wsparcia, dwa dni po jego osiagnięciu, napisze na forum tu na BOS i na Tauronie,
    czy miałem racje, czy nie.

Jeden z was napisał tak:

"Chodzik ma zawsze racje, nawet jak niema racji!?"
    i tego się trzymajcie.

chodzik księżycowy@wp.pl

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.49.192.*]
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~sss [95.49.192.*]
    Odejdź stąd człowieku i przestań się kompromitować...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.178.95.*]
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~kk [89.64.31.*]
    TA SPÓŁKA to totalne DNO KURSOWE., z daleka od tej szmaty, do tego zaniżanie kursu
    Chodziku, oczywiście mogłabym się zobowiązać do wymaganych przez Ciebie klauzul, lecz tak sie zastanawiam nad tym czy nie lepiej jest po prostu ogłosić swoją prognozę wszem i wobec na forum każdemu do weryfikacji a nie wchodzić w "konspirację".
    Tak jak Animetal_slave w przytoczonym przeze mnie poście. Kazdy widzi i może zweryfikować. Co więcej, prognozowanie jest dosć trudne  a utrafienie w dna i szczyty szczególnie - duze ryzyko - rzadko też  kiedy udje się wykorzystać cały ruch, nieprawdaz?. Twoja analiza  może się okazać trafiona w punkt, tylko czy sadziszz że jednorazowe trafienie może zmienić nastawienie wielu forumowiczów do Twoich predykcji? Dlatego też uważam że wdawanie się w spór z wątpiącymi to strata energi i niepotrzebne zaangazowanie emocjonalne. Masz jakaś wiedze, to się dzielisz i widzimy czy się sprawdza czy nie ( przynajmniej ogólne załozenia). A że giełda jest giełda to też czasem w trakcie rozwijania sie sytuacji podejmuje się decyję o zmianie strategii. Ja tak zrobiłam na BOSiu wchodząc po 7 PLN dojechałam powyżej 9,00 bo widziałam ze rynek nie ma siły obserwujac notowanie. Chodź jak pisałes należało przybić rece do blatu zeby nie wyskakiwać w biegu. Kazdy ma swój rozum Koledzy którzy śa od jakiegos czasu Twoimi przeciwnikami łatwo strony nie zmienią. Wymagałoby to dużo wiekszej próbki Twoich umiejetości analitycznych niż jeden Tauron, ale to tez nie jest skuteczne. Dobrą weryfikacją byłoby zamieszczenie PITu z giełdy z kilku lat żeby pokazać skuteczosć swoich metod, ale do tego nie namawiam tylko wskazuję 100% wskaźnik skutecznosci każdego inwestora. Roznych ściemniaczy jest mnówstwo jak i zagubionych, niedoświadczonych i niedouczonych  owieczek które myśla ze na giełdzie się tylko zarabia a jak dostana po łapach to szukają swego "guru" ktory poprowzadzi za rączkę.
     A co Ci szkodzi samemu stworzyć takiego bloga na którym dzielisz się swoimi przemyśleniami co do rynku czy poszczególnych spólek bo przecież jakaą potrzeba dzielenie się swoją wiedzą w Tobie jest. Piszesz książkę - mozna opisane w niej techniki przymierzyc do rynku i wykazać się przed publiką. Publika lubi gotowe rozwiazania, nie chce jej się przeczytać 20-30 lektur z kanonu inwestora. Bedą Cię wielbić jak kilka razy utrafisz z prognozami, znienawidzą jak pójdzie inaczej, ale to zapewne wiesz. Jak po kilku latach przerwy kiedy mocno oberwałam na walutach ale wcześnie zarobiłam na akcjach wróciłam na rynek. Sprzyjało mi szczescie bo przez pól roku potroiłam kapitał na GNB, Trakcji, ABC Dacie, KGHM, i Bosiu a teraz jak i Ty chronię to co zdobyłam. Przyczuniła się do tego intuicja a intuicja to nieswiadoma kompetencja czyli wczesniej nabyta wiedza która została dobrze wykorzystana, widziałam jak na tych spólkach tworzyły się formacje prowzrostowe i miałam szczeście ze się zrealizowały według założeń. Ale też wiem że mozna się mocno pomylić dlatego ochrona kapitału to teraz dla mnie priorytet. Mnie się udało te 7-9 razy z rzedu  wejsć w rynek w dobrym momencie i wyjsć z pokaźnym zyskiem, jednakze sama nie odwazyłabym się dawać 100% rekomendacji innym wtedy. Gdybym opublikowała to prognozy być moze czesć osób wzieło by mnie za alfe i omegę w inwestowaniu, ale ja sama wiem że to było duzo szczescia, ( choć oczywiscie na bazie wiedzy), jednakze kolejne prognozy mogły by być całkiem błedne ( ja to wiem bo to giełda jest) Ale zachecam Ciebie Chodziku do dzielenie się swoimi przemysleniami na forum. bo jesteś analitycznie duzo silniejszu od 90% graczy ale zawsze powinno być zastrzeżenie że nawet formacja z wyskokim prawdopodobieństwem spełnienia może zostać zanegowana, bo chyba nie wszyscy to wiedzą.  Pozdrawiam serdecznie

• Re: 15 maja 2019 Autor: ~Takinie [31.0.80.*]
    Myślę że znam odpowiedź na pytanie, dlaczego nie prowadzi bloga, ani w inny sposób nie prezentuje swojej wiedzy, a jego główna aktywnością jest pisanie na forum bankiera.
    Nie piszę bloga, bo kilka miesięcy od chwili założenia 4 razy byłem w szpitalu i to po kilka tygodni. Praktycznie rok poleciał.
    W polskich szpitalach do dzisiaj nie ma łączy, zresztą do pisania służy mi naprawdę bardzo drogi Mac, więc i tak bym go ze sobą
    nie zabrał.
    Poza tym ludzie chcieli ode mnie jednego, a mianowicie abym im robił AT spółek.
    Postanowiłem więc zamiast bloga napisać książę o AT

teraz cytat:

Twoja analiza  może się okazać trafiona w punkt, tylko czy sadziszz że jednorazowe trafienie może zmienić nastawienie wielu forumowiczów do Twoich predykcji?

Zosiu, ale kto mówi o jednorazowym trafieniu ?
    Na samym Bosiu miałaś od 9 do 15
    potem korekta od 6.44 do 9.

Przecież to wszystko jest na forum.
    Nie mówiąc już o innych spółkach.

ale ponieważ jesteś u nas "rodzynkiem" i jak widać osobą nietuzinkową, więc jeśli do mnie napiszesz, to na kilka dni przed
    osiągnięciem przez Tauron minimum, wyślę ci dwa wykresy z AT.
    Zobaczysz wtedy, może warto poprzeć intuicję jaką posiadasz, wiedzą z zakresu czytania wykresów.

pozdrawiam
    chodzik księżycowy
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~dosyć [79.185.62.*]
     "do pisania służy mi naprawdę bardzo drogi Mac" - kolejny dowód niesamowitej próżności ww.

Tak, znamy twoje analizy na BOSiu, w 100% trafione, a nawet jeśli nie, to i tak przedstawisz je tak, jak by były trafione.

Koleżance Zosi, z dużo większą elokwencją, kulturą i jak widzę także doświadczeniem gieldowym, zalecam ignorowanie narcystycznego, samozwańczego guru - myślę, że to on mógłby wiele zyskać na Twoich spostrzeżeniach.

• Re: 15 maja 2019 Autor: ~MM [37.47.39.*]
    Dnia 2019-05-17 o godz. 17:40 ~dosyć napisał(a):
    >  "do pisania służy mi naprawdę bardzo drogi Mac" - kolejny dowód niesamowitej próżności ww.
    > >
    > > Tak, znamy twoje analizy na BOSiu, w 100% trafione, a nawet jeśli nie, to i tak przedstawisz je tak, jak by były trafione.
    > >
    > >
    > Koleżance Zosi, z dużo większą elokwencją, kulturą i jak widzę także doświadczeniem gieldowym, zalecam ignorowanie narcystycznego, samozwańczego guru - myślę, że to on mógłby wiele zyskać na Twoich spostrzeżeniach.
    > >
    > >

"Zalecam"... niezłe! Zosia tylko dla nas! Inna sprawa, że tiene cojones este mujer! Miałas najdłuższy essay na tym forum, gratulacje! Hut ab! Pozdrawiam.
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~Zosia [79.184.182.*]
    Kiedyś, dawno, dawno temu jechałam pociagiem i wdałam się w rozmowę z bardzo ciekawym i mądrym człowiekiem.
    Jedno zdanie które wypowiedział zmieniło nieco moje podejście do wielu spraw, a brzmiało ono " jak masz problem nie szukaj usprawiedliwień, szukaj rozwiazań" Podpowiem ze jakbyś trafił do szpitale ( czego nie życzę) możesz użyć komórki żeby mieć internet w komputerze. A w kwestii komputera mozna na takie okazje nabyć jakiś tani tablet żeby się nie bać utraty drogiej rzeczy jaką jest Mac link. Sadze że odnoszacy sukcesy inwestor może się wykosztować 350 PLN, nawet jakby w szpitalu mieli go ukraść. Zawsze też można dać stówkę pielegiarce żeby przechowała go w swojej zamykanej szafce.
    Wciąż zachecam do publikowania na bankierze swoich prognoz dotyczcych indeksu jak i spólek. Ja na przykład mam bardzo mała wiedze na temat VSA,  A Ty chyba całkiem porzadną, Chciałabym zobaczyć wykresy spólek aktualne ktore przepuszczone przez filtr VSA pokazują jak sie zachowa rynek, a po jakimś czasie czy sprawdziała się prognoza. Po prostu wrzustka z rysunkiem, opis że tak to teraz widzisz i cześć. Nawet nie musisz reagować na nieprzychylne niemerytoryczne komentarze, bo tak wytaca się swoją energię. Robić swoje i nie ogladać sie na innych i ich opinie. Allejuja i do przodu -  jak mawia pewien dyrektor ;-)
    Zosiu,

Wybacz, ale nie wiesz o czym mówisz.
    Wiesz ile warty jest porządny 2 letni kurs dla profesjonalistów obejmujący VSA ?
    Powiem Ci, że Gdybyś chciała wyjechać z salonu nową Toyotą Aygo, to na kurs nie wystarczy.

teraz cytat:

Tak, znamy twoje analizy na BOSiu, w 100% trafione, a nawet jeśli nie, to i tak przedstawisz je tak, jak by były trafione.

Do autora tego zdania:

Czy napisałem kupuj kiedy cena BOS była w okolicach 9 złotych - tak
    Czy napisałem sprzedaj powyżej 15 złotych - tak
    Ile można było zarobić na BOS na ostatniej korekcie zajmując pozycję zgodną z moimi założeniami ?
    48% - fakt i jak czytam tego rodzaju brednie, to grdyka mi podskakuje pod samą szczękę.

Na Tauronie ogłosiłem konkurs, bo teraz Tauron mnie najbardziej interesuje ze względu na płynność.
    Jeśli chcesz Zosiu zobaczyć jak wygląda Analiza Techniczna to zapraszam do zabawy.

Pozdrawiam

chodzik księżycowy
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~dosyć [79.185.175.*]
    To może małe przypomnienie:

pt.: 31.01.2019 Analiza techniczna BOŚ Banku:

i13 lutego, przy kursie BOSia 8,60 ( który doszedł do poziomu 9,22 zł 26 lutego )
    "Dzisiaj mamy środę 13 lutego 2019 roku.
    Ponieważ sprzedałem swoje akcje powyżej 9 zeta, to się nie odzywałem.
    Musiałem je przecież odkupić znacznie niżej."

22 lutego, przy kursie 9,11
    "Na koniec powiem wam jedno, bo dobry ze mnie człowiek i mam pogodne usposobienie.
    Przybijcie obie nogi do podłogi
    i ręce przybijcie do blatu biurka, aby się z dala trzymały od komputera.
    To nie jest moment do sprzedawania, to jest moment do kupowania."

15 marca piątek, kurs 8,46
    "Przypomnę to co na tym wątku napisałem......przybić obie nogi do podłogi, a ręce do blatu biurka, aby głupot nie narobić.
    Jak komuś nerwy nie wytrzymują, to nerwy do konserwy i na eksport.
    Trzymać, nie dać się zmanipulować przez Smart Money.
    Pamiętajcie, że jest to jedyna znana mi formacja, która działa niezależnie od całego rynku. Formacja ta musi się dopełnić.
    Musi, inaczej się udusi."

Wtorek 19 marca, kurs 8,50
    "W tym tygodniu wypada okno czasowe. Ciekawe, czy rynek na nie zareaguje. Ja tam siedzę, pracuję i lewym okiem zerkam na BOS.
    Powiem szczerze, skoro ostatnie spadki były ruchem powrotnym do linii szyi Odwróconej Formacji Głowy z Ramionami, to do czego
    należało ruch ten wykorzystać ?
    Każde dziecko to wie i nie ma co dzielić włosa na czworo.."

12 kwietnia,  kurs 7,50
    "Co do BOSIa, to rzecz ma się zgoła odmiennie i liczę, że mój scenariusz spełni się perfekcyjnie.
    Nie ma co gadać na ck, bo wsparcie prognozowane przeze mnie jest znacznie, znacznie niżej.
    A że nerwy wam puszczają to inna sprawa. Trzeba było sprzedać na górce i czekać teraz spokojnie, tak jak ja, do odpowiedniego miejsca. Mnie się tam nigdzie nie spieszy. Pośpiech jest potrzebny przy łapaniu pcheł, a że bessę mamy to każdy wie, bo ze sto razy o tym pisałem. Pretensje kierujcie pod właściwy adres i nie gadajcie, że nie wiecie pod jaki."

Można by zadać pytanie: kiedy Chodzik sprzedał akcje, skoro twierdził pryncypialnie,
    że nawet każde dziecko wie, do czego należy wykorzystać kurs w okolicach  9,11 - oczywiście
    chodziło mu o korzystny zakup, po czym przy kursie w okolicach 7,50 oznajmił:"Trzeba było sprzedać na górce i czekać teraz spokojnie, tak jak ja, do odpowiedniego miejsca. Mnie się tam nigdzie nie spieszy. Pośpiech jest potrzebny przy łapaniu pcheł, a że bessę mamy to każdy wie, bo ze sto razy o tym pisałem. Pretensję kierujcie pod właściwy adres i nie gadajcie, że nie wiecie pod jaki."
    Zatem należy przyjąć, że Chodzik sprzedał BOSia w okolicach  22 - 26 lutego, kiedy kurs
    oscylował wokół  9,11 - 9,22 zł, czyli w momencie, w którym rekomendował kupno akcji. Dlaczego w takim razie rekomendował zakup?
    Hm..., a może sam się w swoich wpisach bardzo mocno pogubił, tzn., pomieszały
    mu się wyobrażenia z rzeczywistością?

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-26-04-2019-dobry-watek-na-poczatek,31837971.html  

Wiecie co, jak się czyta te brednie o mnie, to się nie chce wierzyć.
    Nie wiem dlaczego taki ktoś, coś takiego o mnie wypisuje, ale wypisuje.
    Nawet nie wie o jaki okres czasowy chodzi, ale co tam, forum wszystko przyjmie.

Proszę bardzo
    1. 18 listopada 2016 kurs minimalny 8.55
    moje kupno i ogłoszenie tego na forum to 9.10zł
    2. kurs max to 15.89 13 lutego 2017
    ja sprzedałem powyżej 15 zeta

3. 23 października 2018 , minimum 6.44
    Tu wszedłem prawie na samym dole
    kurs max to 9.56. Sprzedałem na samej górce na świecy wysokiej fali, dużą część akcji
    pozostałą na stop loss na poziomie 2 okolicach 8.20

Po co to kłamać jak wszystko jest na forum
    A ty gościu konfabulujesz, ......należy zakładać ?
    założyć to sobie możesz wiesz co ?

ck
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~aha [79.185.175.*]
    Cieszę się, że jest postęp i swoje zacytowane wpisy nazywasz bredniami. To już duże osiągniecie! 

Tylko jedna mała uwaga: co mają do cytowanych przeze mnie twoich wypowiedzi z lutego, marca i kwietnia 2019, w których wzajemnie sobie przeczysz (22 lutego rekomendujesz kupno akcji po 9.11: "To nie jest moment do sprzedawania, to jest moment do kupowania", w marcu każesz trzymać i przybić ręce do podłogi, a 12 kwietnia przy cenie 7.50 oznajmiasz tryumfalnie: "Trzeba było sprzedać na górce i czekać teraz spokojnie, tak jak ja, do odpowiedniego miejsca") wpisy z 18 listopada 2016(!!!) i 23 października 2018?

Czy one w jakiś sposób unieważniają to co zacytowałem?  

Oczywiście nie masz na tyle honoru, by przyznac się do tego wszystkiego i wziąć to na klatę, ale sam sobie wystawiłeś laurkę i wiedz dobrze, że w oczach ludzi, którzy natknęli się na twoje wpisy, jesteś skompromitowany do cna.

Pozwolę sobie przy okazji zacytować kolejną rewelacyjną prognozę PGNiG tym razem:

Opublikowane 30 lipca przy kursie 5.47, w samym dołku przed jazdą na lutowy szczyt w okolicach 7,50.:

Jak wiecie moja prognoza sprzed kilku miesięcy, a dokładniej jak tworzył się szczyt, zakładała spadek, co najmniej do poziomu 4.85.
    Już dzisiaj mogę śmiało powiedzieć, że zostanie ona zrealizowana, nie ma bowiem siły aby stało się cokolwiek innego.
    Powiem więcej. Będzie testowany poziom z którego wzrost się rozpoczął, czyli 4.57.
    Czy jest coś, co mogłoby zapobiec takiemu scenariuszowi ?
    No cóż, nie widzę szansy, aby moje założenie nie zostało zrealizowane.
    Tak to już jest, że należy patrzeć przede wszystkim na drogę a nie tylko pod nogi.

pozdrawiam
    chodzik księżycowy 

PS.

Zly jestem na siebie, ze poświęcam ci tyle czasu - to kompletnie nie jest tego warte, ale mam przynajmniej nadzieję, że uchroni to kogoś przed pospiesznym zaufaniem takiej kreaturze.

• Re: 15 maja 2019 Autor: ~123456 [188.121.18.*]
    dajcie spokój juz wiele razy chodzik się kompromitował jak choćby tu

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=6203401&strona=1https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=6203401&strona=1

gdzie sie wylożyl na czymś tak podstawowym jak trend

Skoro tak to.....spadajcie
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~ehhh [95.49.165.*]
    prawda boli :<
    Oj Chodziku, nie "szczelaj" focha jak baba tylko publikuj swoje wykresy i prognozy. Na razie wiem że prognozujesz nowe minima na Tauronie i Boś. Na Tauronie to chyba już doszło do poziomów których przebicie przewidujesz.
    A mnie się wydaje że Tauron "potrzepie" sie ten tydzień na minimach obecnych i zmieni kierunek na pólnoc.
    W przypadku BOSia to widze szanse na taki mały ORGR, a nie na dalsze spadki. Ale to mało płynny papier i wszysko można wyrysowac.
    Pozdrawiam
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~takisobie [188.146.161.*]
    Chodzik ma zawsze rację, nawet jak niema racji to ma rację!
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~CHRYSTE_PANIE_DOŚĆ [95.49.165.*]
    Po co mu się tak podllizujesz, skoro ten typ nawet ciebie - kulturalną osobę traktuję z niewyobrażalnym chamstwem?
    I do tego zachęcasz do dalszych prognoz?! Przecież kilka osób już dobitnie wykazało, ze ten facet nie ma pojęcia o tym, co pisze, jego prognozy się po prostu NIE SPRAWDZAJĄ, czego dowodów jest tu w bród. A wrazie przycisnięcia do ściany, po prostu ucieka albo zmienia nick.
    Już sam fakt, ze przy swoich wróżbach pisze teksty typu "musi inaczej się udusi", "nie ma innej możliwości" świadczą o tym, ze nie wie co pisze, bo ŻADNA metoda nie przewidzi kursu ze 100% prawdopodobieństwem (u niego daleko nawet do 50%).
    Jest to zwykły bufon i dajmy już temu spokój. Najlepsze, co można zrobić, to po prostu go ignorować i do tego wszystkich serdecznie namawiam.

• Re: 15 maja 2019 Autor: ~CHRYSTE_PANIE_DOŚĆ [95.49.165.*]
    jeszcze mały appendix:
    Facet mówi, że zajmuje się AT 25 lat i wszystko, co wyprodukował to seria wpisów na bankierze???
    Żadnego bloga, książki, artykułów - nic?!
    Teraz widzę mami wszystkich książką, którą rzekomo pisze i pewnie ktoś się na to nabierze, ale błagam...

Myślmy trzeźwo.

• Re: 15 maja 2019 Autor: ~gbaka [31.0.71.*]
    Szkoda czasu na slodzika
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~antychodzik [178.37.101.*]
    miał bloga ale pies z kulawą nogą na niego nie zaglądał , no może poza kilkoma jego epigonami , generalnie pisał chyba sam ze sobą ...Co do jego prognoz sprawdzają się ale generalnie na odwrót , więc można na tym fakcie zbić fortunę :)
  • Re: 15 maja 2019 Autor: ~Hehe [95.49.165.*]
    Jak tam inwestycja w Polimex? Ma się rozumieć że sprzedałeś na samym szczycie 16 maja?
[x]
BOS 0,78% 10,28 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.