Wczoraj wspaniale wyniki. Wielu z was na nie czekało i było przekonanych, że kurs spółki z łatwością pokona opór i dosłownie pofrunie na nowe szczyty. Wszyscy znacie moje analizy a przede wszystkim jeden z ostatnich wpisów, w którym pokazałem, dlaczego podjąłem decyzję o zamknięciu pozycji i wyjściu z tych akcji. Teraz widać, że wcześniejsze sygnały dystrybucji na tym papierze, były dobrą decyzją do podjęcia takiej a nie innej decyzji. Było też wielu, którzy z naciskiem twierdzili, że analiza techniczna się nie sprawdza. Chcę to podkreślić z naciskiem, analiza techniczna zawsze się sprawdza, zależy jedynie, czy posiadamy dostateczną wiedzę, aby właściwie jej sygnały dostrzec a następnie interpretować. Mało tego, analiza techniczna z samego założenia musi się sprawdzać. Nie ma takiej możliwości aby się nie sprawdzała. Spytacie dlaczego ? A chociażby z samego uzasadnienia czym jest tak naprawdę analiza techniczna. Najprościej rzec ujmując jest to nauka pozwalająca zrozumieć, która ze stron, czy ta popytowa, czy ta podażowa uzyskuje przewagę. Opisałem was moi szanowni koledzy, dokładnie, prawie punkt po punkcie w jaki sposób podaż dochodziła na tych akcjach do głosu. Bardzo więc proszę, aby jak komuś na drugi raz przyjdzie do głowy, że analiza techniczna się nie sprawdza, niech raczej pomyśli o tym jak długa przed nim droga do tego aby mu się ona wreszcie sprawdzała. W tym przypadku sekwencje spadkowe VSA, formacje świecowe, oraz wykres przełamania trzech linii nakazywały ostrożność. co dalej ? Spółka pod względem fundamentalnym nic przecież nie straciła. Nadal jest i będzie bardzo interesująca i z dużą dozą optymizmu, możemy powiedzieć, że nadal trwa jedynie korekta ostatniego wzrostu. To pokazuje również, że nie można analizować poszczególnej spółki, chociażby najsilniejszej fundamentalnie, w oderwaniu od tego co dzieje się na całym rynku a na nim przecież mamy bessę. Pozdrawiam jak zawsze wszystkich
Ponieważ wspominałem tu również o akcjach PZU, to powiem jedynie że mamy tam zgodnie z tym co analizowałem korekcyjną falę wzrostową i przynajmniej próbę budowania bazy, po niewielkim procesie akumulacji na samym dnie wykresu.
Dnia 2016-11-17 o godz. 10:15 ~donator napisał(a): > ty jesteś ten głoopek, co kiedyś (jako durakowaty chodzik księzycowy) naganiał na bomi, skąd cię pogonili?
Tak to ten sam. Kilka dni temu znowu odszedł (na zawsze) i ... jak zwykle wrócił - hahahahahaha W międzyczasie miał też nick kamerdyner-profesora, ale zmienił gdy dał taka plamę, że cale forum trzęsło się ze śmiechu.
Teraz pisze on, że widział dystrybucję na Autopartnerze, a gdy wczytasz się uważnie to znajdziesz, że jeszcze niedawno zapowiadał tu kosmiczne wzrosty i rekord kursu na koniec roku.
Dnia 2016-11-17 o godz. 11:08 ~rozbawiony-fryzjer napisał(a): > Dnia 2016-11-17 o godz. 10:15 ~donator napisał(a): > > ty jesteś ten głoopek, co kiedyś (jako durakowaty chodzik księzycowy) naganiał na bomi, skąd cię pogonili? > > Tak to ten sam. > Kilka dni temu znowu odszedł (na zawsze) i ... jak zwykle wrócił - hahahahahaha > W międzyczasie miał też nick kamerdyner-profesora, ale zmienił gdy dał taka plamę, że cale forum trzęsło się ze śmiechu.
był czas ,że go nawet broniłem ale faktycznie to tylko pajac
Liczba zarejestrowanych w Polsce samochodów wzrosła w X o 11 proc. rdr - ACEAPAP - Biznes 17 Lis 2016, 10:52
17.11.2016, Warszawa (PAP) - Liczba nowo zarejestrowanych samochodów osobowych w październiku w Polsce wyniosła 32.245, tj. wzrosła o 11 proc. rdr - wynika z szacunków europejskiego stowarzyszenia producentów motoryzacyjnych ACEA.W okresie styczeń-październik liczba zarejestrowanych aut wzrosła o 16,7 proc. do 335.211. (PAP) map/ osz/
Wypada zareagować na te obraźliwe teksty, więc pozwólcie że spytam:
Który z zamieszczonych przeze mnie wpisów na Autopartnerze, obraził któregoś z was ? A może moja analiza dotycząca tej spółki, się nie sprawdziła ? A może korekta wzrostowa na PZU (tekst napisałem jak PZU stało 26 zeta) nie realizuje się A może moje wyjście z Autopartnera, oraz opisywane przeze mnie oznaki słabości się nie sprawdziły ?
Czasami chciałbym was zapytać, jak trzeba być złym i podłym człowiekiem, aby z taką mocą nienawidzić drugiego człowieka. Jak trzeba być złym i podłym człowiekiem aby wypisywać o mnie takie brednie, nie wiadomo skąd wzięte, chyba wyłącznie z tej chorej wyobraźni podsycanej zazdrością. Tak jak to wielokrotnie napisałem, ludzie (nie to nie są ludzie, ludzie się tak nie zachowują), osobnicy zwracający się do mnie w taki sposób, nigdy (z naciskiem na słowo nigdy) nie napisali tu merytorycznie ani jednego słowa. Gdybym sobie stąd poszedł, zmienił nika, to jedynie przyznałbym im racje. Możecie sobie pisać o mnie co chcecie, możecie pluć swoją żółcią dookoła. Jeśli to wam sprawia przyjemność, jeśli przez to czujecie się bardziej dowartościowani, jeśli tylko w ten sposób odczuwacie zadowolenie i satysfakcję, to nic mi do tego.
Trzy w jednym - do tego wspiera się klonami pisząc z innych komputerów.
1. - chodzik księżycowy pożegnał się w niesławie (wyśmiany i znienawidzony) i odszedł NA ZAWSZE na swojego bloga na którym NIKT nie zechciał z nim pisać, więc wrócił na forum Bankiera.
2. - kamerdyner-profesora NA ZAWSZE rejterował się z forum po tym jak na Hawe przy 0,40 zł zapowiedział koniec, a w kilka dni wybiło prawie 300% do góry, a cale forum wprost trzęsło się od śmiechu.
3. - kolorowy-wiatr - obecnie pod tym nowym nickiem szuka wolnych, nai.wnych słuchaczy ... i odszedł kilka dni temu NA ZAWSZE ale wrócił z kreską poniżej - hahaha
To PEWNE, że on na 100% trafi : ) PRZECIEŻ ON JEST NIEOMYLNY- wystarczy sobie wybrać - hahahahaha A teraz wytłumacz (jak zwykle) , że czarne to białe bo ludzie nie potrafią czytać i nie rozumieją - hahaha
1. Dnia 2016-10-11 o godz. 18:02 kolorowy-wiatr napisał(a): > Chodzik Księżycowy wprawdzie radził, abym nie mówił co mi powiedział, ale jedno mogę zdradzić. > Do końca roku akcje Autopartnera będą na nowym szczycie
................................................................................................................................... 2. Dnia 2016-11-08 o godz. 12:04 ~kolorowy-wiatr napisał(a): > ...3,80. ...Teraz myślę osobiście, że ten spadek będzie znacznie większy. > ... wasz jedyny i niepowtarzalny kolorowy wiatr
Kolorowy to nie o to chodzi... ja Ciebie nie znam z innych historii i mam to w 4 literach, natomiast obserwowałem Cię tu i mogę przedstawić to co zauważyłem...
1. Pisałeś o wzrostach i że AP będzie na nowym szczycie do końca tego roku 2. Później pisałeś, że kurs będzie poniżej 3,8 (co się nie sprawdziło i nie sprawdzi)
W międzyczasie, w którymś wątku, w nerwach być może, napisałeś, że o to chodzi Tobie, żeby frajerzy tracili a Ty, żebyś zarabiał. To jak takie masz podejście i to jest cel Twoich wpisów, to rzecz dla mnie jest jasna.
Tym bardziej, że przed zagrywka "Trump" z tego co pisałeś, najpierw zamknąłeś pozycje wyżej, później wypowiedziałeś się o kursie poniżej 3,8 co potwierdza moja tezę o celu Twoich wpisów.
Wygląda to jednoznacznie, masz akcje - piszesz będą wzrosty, sprzedałeś - piszesz będą spadki :)
Ciężko to odebrać inaczej. Po tym co tu zaprezentowałeś...
Dnia 2016-11-17 o godz. 12:12 ~spokojny napisał(a): > Kolorowy to nie o to chodzi... ja Ciebie nie znam z innych historii i mam to w 4 literach, natomiast obserwowałem Cię tu i mogę przedstawić to co zauważyłem... > > 1. Pisałeś o wzrostach i że AP będzie na nowym szczycie do końca tego roku > 2. Później pisałeś, że kurs będzie poniżej 3,8 (co się nie sprawdziło i nie sprawdzi) > > W międzyczasie, w którymś wątku, w nerwach być może, napisałeś, że o to chodzi Tobie, żeby frajerzy tracili a Ty, żebyś zarabiał. To jak takie masz podejście i to jest cel Twoich wpisów, to rzecz dla mnie jest jasna. > > Tym bardziej, że przed zagrywka "Trump" z tego co pisałeś, najpierw zamknąłeś pozycje wyżej, później wypowiedziałeś się o kursie poniżej 3,8 co potwierdza moja tezę o celu Twoich wpisów. > > Wygląda to jednoznacznie, masz akcje - piszesz będą wzrosty, sprzedałeś - piszesz będą spadki :) > > Ciężko to odebrać inaczej. Po tym co tu zaprezentowałeś...
Z kolorowym nie ma normalnej dyskusji. On zaraz Ci wytłumaczy, że czarne to białe. Znam go od lat i myślę, że to gracz wirtualny. Pisanie (a raczej krasomowczy bełkot) na forum to jego życie. On nie ma ,,po kolei"
Analizując zachowanie Autopartnera, należałoby zwrócić jeszcze uwagę na jeden fakt a mianowicie:
Trzeba być bardzo ostrożnym na rynku tych akcji, gdzie dobrym wiadomością i to podanym czasowo blisko siebie nie towarzyszy wzrost kursu. Nawet, gdybym nie kierował się analizą techniczną a jedynie tz. ,,logicznym podejściem,, to musiałbym zauważyć, że ci co chcieli sprzedać, zrobili to w momencie podania miesięcznych wyników sprzedaży. Raport zaś kwartalny chociaż na pierwszy rzut oka, znakomity, nie spowodował nawet próby wybicia oporu. Oczywiście byli i tacy, co zauważyli w tym raporcie pewne ,,niezdrowe,, tendencje.
Kolorowy to nie o to chodzi... ja Ciebie nie znam z innych historii i mam to w 4 literach, natomiast obserwowałem Cię tu i mogę przedstawić to co zauważyłem...
1. Pisałeś o wzrostach i że AP będzie na nowym szczycie do końca tego roku 2. Później pisałeś, że kurs będzie poniżej 3,8 (co się nie sprawdziło i nie sprawdzi)
W międzyczasie, w którymś wątku, w nerwach być może, napisałeś, że o to chodzi Tobie, żeby frajerzy tracili a Ty, żebyś zarabiał. To jak takie masz podejście i to jest cel Twoich wpisów, to rzecz dla mnie jest jasna.
Tym bardziej, że przed zagrywka "Trump" z tego co pisałeś, najpierw zamknąłeś pozycje wyżej, później wypowiedziałeś się o kursie poniżej 3,8 co potwierdza moja tezę o celu Twoich wpisów.
Wygląda to jednoznacznie, masz akcje - piszesz będą wzrosty, sprzedałeś - piszesz będą spadki :)
Ciężko to odebrać inaczej. Po tym co tu zaprezentowałeś...
Z kolorowym nie ma normalnej dyskusji. On zaraz Ci wytłumaczy, że czarne to białe. Znam go od lat i myślę, że tak w ogóle to gracz wirtualny. Pisanie (a raczej krasomowczy bełkot) na forum to jego życie. On nie ma ,,po kolei" ...
Masz niestety Spokojny wiele racji, z żalem to przyznaję. Jestem jednak zwykłym śmiertelnikiem i jeśli ktoś chodzi za mną od lat, szuka mnie na forum i za każdym razem obraża, to nie ma się co dziwić, że nerwy mi puszczają. Każdemu by puściły. To prawda, miałem tego dosyć, ale jest wielu ludzi, którzy pisząc do mnie bezpośrednio, prosili abym nie zmieniał nika, pisał dalej i nie reagował na te chamskie treści jakie płyną z forum pod moim adresem. Jestem więc, bo nie każdy ma czas i chęci pisać do mnie i pytać jakie jest moje zdanie na dany temat, więc chociaż się nie udzielają na forum, ale jednak są. Postaram się nie reagować na te zaczepki a jedynie na wpisy merytoryczne. jeszcze raz przyznaje - masz w tym co napisałeś dużo racji.
Teraz odnośnie Autopartnera. Nie ma jeszcze końca roku, więc nie wiadomo, czy szczytu nie będzie. Nie wiesz tego, to czas przyszły. Potwierdzam natomiast to o czym napisałem wcześniej, a mianowicie, że spadek nastąpi co najmniej do 3.80 Uważam, że tak jak wspomniałem w poprzednim wpisie, raport kwartalny zawiera również pewne symptomy niepokojące.
Pozdrawiam cię, zawsze byłeś wobec mnie szczery i doceniam to Pamiętaj jedynie, że nie jestem Nostradamusem, przekazuje tu jedynie swoje osobiste spojrzenie na dane akcje, zapewne warte przemyślenia i tylko tyle
Powiem jeszcze jedno. Spójrzcie na PZU. Wykres tej spółki przed osiągnięciem dna, w czasie formowania się dna, i ruch obecnie do góry, to przepiękny przykład właśnie w czystej postaci analizy technicznej, gdzie popyt zaczął przejmować kontrolę nad tamtym rynkiem. To bardzo dobry wykres do nauki, dlatego pozwalam sobie tu na Autopartnerze o tym wspomnieć, szczególnie dla tych co nie wierzą w AT
Boże, jak to czytam, to grdyka mi podskakuje do góry ! Taki człowiek, co to napisał, nawet nie przeczytał dokładnie tego co ja napisałem, a teraz bredzi. Powiem ci tak: Wróć z powrotem do mojego wpisu, który ten temat porusza i przeczytaj a potem mnie przeproś. Nie będę 20 razy tłumaczyć rzeczy tak oczywistych jak słońce na niebie. Weź się chłopie do nauki, a potem możemy pogadać jak równy z równym. To co napisałem na PZU, to napisałem i nie ma w tych wpisach ani krzty sprzeczności !
kolorowy to może coś napiszesz o tych negatywnych symptomach w raporcie bo ja niestety jako ekonomista z wykształcenia a menadżer z zawodu dostrzegam tylko same plusy...wzrost zapasów przy tak dynamicznej ekspansji trudno nazwać minusem...widocznie się nie znam..
Ale znasz się zapewne lepiej ode mnie na ekonomii. Jednak, żeby nie było, że to co napiszę to jedynie moje zdanie, to wkleję taki oto tekst:
,,Pierwszy to przepływy z działalności operacyjnej. Powinny być szczególnie istotne dla inwestora, ponieważ dotyczą podstawowej działalności spółki, na której z założenia powinna ona zarabiać, a to oznacza, że powinna generować nadwyżkę wpływów nad wydatkami. W dobrze funkcjonującej spółce saldo przepływów gotówki z działalności operacyjnej powinno być dodatnie. Pojawienie się ujemnych przepływów z działalności operacyjnej może świadczyć o przejściowych lub trwałych kłopotach finansowych spółki.
Jak wiesz w moim wpisie nie popadałem w pesymizm na skutek tego, że przepływy z działalności operacyjnej są w tej spółce mocno na minusie, ale powiedziałem, że fakt ten może niepokoić i tak to odbieram. Dla mnie jako analityka technicznego, bardziej ważne jest zachowanie kursu, które że tak powiem ,,na zdrowy rozum,, nie mieści się w głowie, no bo jak, po takim raporcie ? I znowu powołam się tu na słowa Nisona a więc nie moje, a on powiedział tak: Trzeba być ostrożnym na rynku, na którym brak pozytywnej reakcji kursu na dobre wiadomości. A co jeśli cały rynek zacznie mocno pikować. Czy kurs spółki się temu przeciwstawi ? No ale to przynajmniej na razie nie mój problem. Ja z Autopartnera przeskoczyłem na PZU.
Z Atopartnera przeskoczył na PZU, wcześniej (miesiąc temu) na PZU zapowiadał by ludzie ubezpieczali swoje groby i ... spadek poniżej 10 zl - hahahaha
1. zacznijcie ubezpieczać Autor: kolorowy-wiatr [89.68.130.*]2016-10-13 16:04 swoje groby ! Tak jak pisałem, ci co się ze mnie śmiali, powoli umierali, albo już umarli, bo nie ma żadnego z nich. Niech im ziemia lekką będzie. Przykro mi kolorowy wiatr
2. Re: kocham polskie kobiety 27.09.2016 Autor: kolorowy-wiatr [89.68.130.*]2016-09-28 10:30 ...Nic nie sądzę i nie podejmę się tego, chociażby dlatego, że jest to moim zdaniem pozbawione sensu. Ale powiem inaczej. Moim zdaniem jak skończy się bessa (nie odbicie korekcyjne ale bessa na całym rynku) to kurs PZU będzie j e d n o cyfrowy ! Kw
Od chwili gdy polecał ubezpieczać swoje groby to PZU wzroslo ponad 7 %, a ciekawostką jest, że tam na forum polecał Autopartnera i (tak jak tu) zapowiadał wielkie wzrosty.
Zobaczcie teraz. Z poprzedniego wpisu (wiadomo kto go tu przytacza) kopiuję cały akapit, który według tego pajaca ma świadczyć nie tylko o braku mojej kompetencji i wiedzy, ale jeszcze o tym, że oszukuję ludzi. Niestety świadczy jedynie, o zajadłości, krętactwie i zazdrości tego kto moje słowa tu przytacza na mój ,,pohybel,,.
Oto mój własny tekst, pod którym podpisuję się również dzisiaj obiema rękami :
,,Moim zdaniem jak skończy się bessa (nie odbicie korekcyjne ale bessa na całym rynku) to kurs PZU będzie j e d n o cyfrowy !,,
Ktoś mógłby powiedzieć, to czysta manipulacja. Ja oczywiście tak nie powiem. Uważam, że słowo ,,manipulacja,, dotyczy jednak ludzi posiadających jakiś stopień inteligencji. Tu mamy barana w czystej postaci. Na dodatek bezdennie głupiego barana, a mój pies Golden Retriver bije go na głowę. To jest również, wspaniała odpowiedź, dla tego gościa, co dosłownie trzy wpisy wyżej zarzucał mi kłamstwo. To również przestroga, aby uważnie czytać moje teksty ! Ostatnimi bowiem dniami, po mocnym spadku kursu akcji PZU w okolice 26 złotych, czyli w miejscu, gdzie sam te akcje kupowałem, na forum PZU napisałem 20 a może 25, a może 100 razy, że spodziewam się wzrostu korekcyjnego.
kolorowy wiatr Ale jak wyjdę z akcji PZU, to kupię mu wreszcie, prawdziwy zakład fryzjerski, a co tam............stać mnie Proszę jedynie, aby moderator nie kasował, tych dwóch wpisów, niech sobie ludziska poczytają i nie wchodzą do pierwszego lepszego zakładu fryzjerskiego, bo może się to okazać, że to zakład psychiatryczny.
jak rypnie OFE to z PZU nic nie zostanie jak i z wielu innych kursów.... pisałem Ci na maila kiedyś o tym kolorowy, ale jakoś nie chciałeś wymienić się poglądami na ten temat...
w AP jest tylko 5% OFE, więc rynek powinien to wchłonąć przy niedużym spadku - tak sądzę.
spokojny zapewne miałes na mysli to - http://www.parkiet.com/artykul/1500016-Emerytury--Pelna-nacjonalizacja-OFE--Gieldy-w-dol.html , ale jest dementi z ministerstwa i zostaje ostatnia zmiana - http://www.stockwatch.pl/przeglad-prasy/?u=http%3a%2f%2fwiadomosci.stockwatch.pl%2fzamieszanie-wokol-ofe-buja-gielda-w-grze-pko-bp-alior-i-braster%2cakcje%2c181343
Może dlatego to wzrost korekcyjny na PZU tak jak zakładałem. Ale powiem ci szczerze Spokojny, to nie prawda, że na e-maila nie chciałem ci odpisać, bo jak widzisz chętnie odpisuję ci na forum. Prawda jest taka, że tych e-maili przychodzi do mnie znaczna ilość co dziennie i prawda jest również taka (czego nigdy nie ukrywałem), że już tam taki jeden z góry puka od czasu do czasu do mnie i pomału zaprasza. Wspominałem o tym, że ostatnie lata, to kilkakrotne moje pobyty w szpitalach. Może dlatego tak bardzo zająłem się AT, bo przecież coś jeszcze trzeba robić. Ale powiem jedno, chociaż nie powinienem może robić reklamy. Na Wilanowie, koło ŚÓB jest szpital szwedzkiej grupy Medicower. Tam właśnie spędziłem sporo czasu i tam oprócz pływalni niczego nie brakowało. Wyobraźcie sobie, że nawet pielęgniarki były jak cukiereczki, młode, śliczne i apetyczne, a czy ktoś z was widział gdziekolwiek teraz w Polsce młodą pielęgniarkę ? Poza tym jednak, przyznajcie sami, że kierujecie się nieco innymi wartościami w ocenie spółek niż ja. Przypisujecie ogromną wartość do wiadomości i fundamentów, gdy tym czasem ja patrzę na spółki - akumulacja, test, absorbcja, wzrost, dystrybucja. Ale niezmiennie i zawsze, doceniam każdego, kto ma do powiedzenia na dany temat coś mądrego i merytorycznie.
Jak zawsze pozdrawiam, was obu tz. Republikę i Spokojnego szczególnie
przepływy owszem są ważne ale wcale nie muszą oznaczać złej kondycji AP. spółka wszystkie wolne środki inwestuje w rozwój. poza tym to jedyny minus i to z dużym znakiem zapytania więc nie powód do ucieczki . teraz wiemy komu ten spory spadek zawdzięczamy....skoro tak skrupulatnie czytasz raporty to odpowiedz na proste pytanie: jeżeli kurs akcji spółki kosztuje x a spółka pokazuje że podwoiła zyski i dodatni trend będzie utrzymany w kolejnych okresach to ile powinna kosztować akcja?
kolorowy jak zwykle wytłumaczył, że czarne to białe. Maly gościu udający fenomena ja zamieściłem tylko dwa przykłady, a wpisów o tym, że PZU będzie poniżej 10 zł jest tam na forum całe multum.
A PKN Orlen? Zapowiedziałeś 20 zl, a zaraz po tym poszło do góry ponad 100%. No tak, ale to nie ty (jak wyjaśniałeś) bo to napisał chodzik księżycowy - hahahaha
Acha, ty bajkopisarzu byleś w szpitalu, ale zapewne w Twworkach. Zaraz po tym jak skonałeś u boku pani Mirosławy która za ciebie pisała z twojego laptopa (z twojego IP) - hahahaha Poczytajcie niżej jakie cuda on wyczyniał na tym forum.
Re: Do fanów Witolda!!! Autor: ~Mira [87.206.143.*]2009-11-02 11:54 ....Wśnie dlatego. Rozpisał te fale do 2025 roku i pozostawił po sobie kilka godzin nagrań. Doszukujecie się tutaj spisków i Bóg jeden wie czego jeszcze. Cercio pisał o zmianie IP , że to z Amsterdamu i tym podobne a Chodzik nawet nie mógł samodzielnie pisać na laptopie i wszystko dyktował. ...Pogrzeb w czwartek na wólce węglowej godzina 14.30 Mira
Już ci odpowiadam MAX na twoje pytanie. Akcje te powinny kosztować tyle na ile wycenia je rynek i nie ma co kombinować dalej. To rynek a nie analiza fundamentalna wycenia dane akcje. To prawo popytu i podaży Richarda Wyckoffa ma tu zastosowanie. Tu nie trzeba się bardzo starać, aby obalić twoje założenia, wystarczy poczytać wyceny analityków biur maklerskich i banków na przestrzeni ostatniego roku, aby dojść do wniosku, że ta rzesza dobrze opłacanych ,,specjalistów,, podczas bessy równie dobrze może oceniać ilość pcheł na psie. Żeby nie było niedomówień. Ja nie twierdzę przecież, że wzrost na Autopartnerze został definitywnie zakończony. Nigdy tego nigdzie nie napisałem ! Twierdzę natomiast, że rynek tych akcji potrzebuje odpoczynku w formie korekty i dopóki nadwyżka popytu nie doprowadzi do pokonania oporu na ostatnim szczycie, możemy się zająć czym innym
Dziękuję ci za wpis, za merytoryczną wymianę poglądów, dalej jestem do dyspozycji i będę bronić swojego stanowiska w tej ciekawej wymianie zdań
napisałeś prawdę, powinny kosztować tyle na ile wycenia je rynek...dlatego jestem spokojny o swój pakiet, zwłaszcza ten zebrany wczesniej poniżej 4pln jak i zebrany ostatnio w przedziale 4,10-4,12 ...i nie są to małe ilości
Ja tu jestem od 2,90 i wczoraj za wszystko jeszcze dobrałem, prawdę mówiąc teraz siedzę tylko na Auto Partner I Unimot te dwie spółki dały już zarobić, ale przyszły rok też zapowiada się ciekawie.
Co jest grane ? Już dwa razy, skasowano mi wpis, w którym niczego nie było............? Napisałem, że Antychodzik tak się brzydko zachowuje, że przez niego Św. Mikołaj postanowił nie przyjechać w tym roku do nas. Bo Antychodzik jest ....................be.
Nikt NORMALNY nie przywiązuje wagi to tego co pisze kolorowy-fantasta. Z Atopartnera przeskoczył na PZU, wcześniej (miesiąc temu) na PZU zapowiadał by ludzie ubezpieczali swoje groby i ... spadek poniżej 10 zl - hahahaha
1. zacznijcie ubezpieczać Autor: kolorowy-wiatr [89.68.130.*]2016-10-13 16:04 swoje groby ! Tak jak pisałem, ci co się ze mnie śmiali, powoli umierali, albo już umarli, bo nie ma żadnego z nich. Niech im ziemia lekką będzie. Przykro mi kolorowy wiatr
2. Re: kocham polskie kobiety 27.09.2016 Autor: kolorowy-wiatr [89.68.130.*]2016-09-28 10:30 ...Nic nie sądzę i nie podejmę się tego, chociażby dlatego, że jest to moim zdaniem pozbawione sensu. Ale powiem inaczej. Moim zdaniem jak skończy się bessa (nie odbicie korekcyjne ale bessa na całym rynku) to kurs PZU będzie j e d n o cyfrowy ! Kw
cyt ,,Ktoś z ludzi którzy stracili pod jego wpływem kasę namierzyli go i okazało się że jest odizolowaną osoba od społeczeństwa z dostępem do internetu"
Re: Pośmiejecie się aż Was brzuch rozboli Autor: ~DJ Andrzej [79.191.28.*] 2012-09-16 14:03 Witam wszystkich Trzy lata temu wychwalałem Chodzika jednak z perspektywy czasu uważam że powinniście myśleć samemu a nie sugerować się głosami innych. Żadna z ocen sytuacji giełdowych z ostatnich dwóch lat Chodzika nie sprawdziła się . Wręcz przeciwnie doprowadziła do wielu tragedii i nieszczęść ludzkich. Ludzie ufający gadającym na forum prorokom i fachowcom o małej wiedzy i opierających się o fale El stracili wszystko. Jeśli macie jakieś wątpliwości zobaczcie na fora PBG HB POLSKA. … … Chodzik na tym i wielu innych forach przeżywał wiele zmian osobowości. Jak coś źle przepowiedział to uśmiercał się, zmieniał się w jakąś Mirosławę i inne forumowe twory. Ktoś z ludzi którzy stracili pod jego wpływem kasę namierzyli go i okazało się że jest odizolowaną osoba od społeczeństwa z dostępem do internetu. Możecie to zweryfikować na innych forach.
CK zapamiętaj sobie - uzrazsw - Antychodzik to jest ŚWIĘTY GRAL ! ! ! Zresztą pamiętam jak rok temu prognozowałeś rajd Św. Mikołaja i oczywiście nie było żadnego rajdu - pamiętasz jak się wtedy pomyliłeś ? Szybki - twój Nadworny Skryba na pewno pamięta , całe forum lało wtedy z ciebie , a niektórzy jak np Bibi czy Mr Kuchar poumierali ze śmiechu :)))
A ja myślałem, że nie wiesz - hahahaha Na PZU? I już nie na Autopartner gdzie rekordy zapowiadałeś? A może patrzeć na PKN Orlen?
Na PKN Orlen zapowiedziałeś 20 zl, a zaraz po tym poszło do góry ponad 100% : ) No tak, ale to nie ty (jak wyjaśniałeś) bo to napisał chodzik księżycowy - hahahaha
A na PZU ładnie ci forumowicze pojechali. Musisz wpuścić klona - hahahaha
bajkopisarzu dla pani Mirosławy się pochwal. Tej przy której skonałeś i która za ciebie pisała z twojego laptopa (z twojego IP) - hahahaha Najwiecej to ty na HB zarobiłeś (wzrosty, wzrosty i t tylko wzrosty - hahahaha)
Re: Do fanów Witolda!!! Autor: ~Mira [87.206.143.*]2009-11-02 11:54 ....Wśnie dlatego. Rozpisał te fale do 2025 roku i pozostawił po sobie kilka godzin nagrań. Doszukujecie się tutaj spisków i Bóg jeden wie czego jeszcze. Cercio pisał o zmianie IP , że to z Amsterdamu i tym podobne a Chodzik nawet nie mógł samodzielnie pisać na laptopie i wszystko dyktował. ...Pogrzeb w czwartek na wólce węglowej godzina 14.30 Mira