• Dziękuję Autor: 24pitrus [83.10.40.*]
    Panie i Panowie,
    Wysiadam, kurs się buja do 400 i nie ma siły przebicia, a dolna linia spadła z 375 do 372. Szkoda męczyć tu kapitał, wchodzę ze zwolnioną kasą na spółki które dają zarobić w 3 mc chociaż 20%, a najważniesze są dynamiczne i dostarczają takich emocji w 5minut jak ta spółka w dzień.
    Życzę Wam zysków i uciechy pod jodełką na Święta, oby pękło 400+
    Powodzenia
    Piotrek
  • Re: Dziękuję Autor: ~cwaniak [176.98.119.*]
    Piotrek , a w co wejdziesz ? ja dziś tez sprzedałem 260 akcji Ket , zostało jeszcze 190 ,sprzedalem tez Stal Produkt który miałem od 402 . kapital mam wolny . Myslalem o LOTOSIE ale nie jestem pewny , Jak cos będziesz miał na oku daj znac . Z poważaniem - Cwaniak . będę dalej na forum Ket
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [94.42.123.*]
    Wolał bym na pw, aby mnie tu nie zrównano z błotem za naganianie, ale w niektórych przypadkach wysaje mi się że jutro juz może być za późno. Na Lotosie nie siedzę, a mój portfel to:
    1. ASBIS Spółka z kłopotami w ubiegłym roku, teraz podczas systemu naprawczego. Co kwartał dobre wyniki i skok po ok 0,50 zł. IV Q to najlepszy okres dla nich przy tym profilu sprzedaży. Perspektywa dywidendy na przyszły rok, a coś czuję że ostatni kw będzie miał 100% lepszy wynik w porównaniu do ubiegłego roku. Z racji małych obrotów na walorze mały pakiecik który zawsze będzie łatwo upłynnić. Okazja na załapanie się po 2,80 już chyba przepadła można się próbować ustawić jeszcze dziś po 2,81 a nuż wpadnie. 3 złocisze to bariera psychologiczna ale jest szansa że jutro pęknie gdy pojawi się kilku chętnych przytulic już papier na wekend. Mój typ 20% do lutego. Trzymam nic nie kombinuję.

2. Energa - no cóż siedzę i chyba posiedzę do następnych wyborów (kolega kiedyś siedział kilka lat, ale nie powiedział gdzie i za co he he he). Bez żalu kilka % w plecy ale rekompensuje mi tą stratę z nadwyżką zysk z KGHMu w 4 dni 19,10% wejście 07.11 po 72,70 wyjście 10.11 po 89,10. Być może zrobię tutaj numer na koniec roku jeśli będzie na minusie wyjdę i wejdę by zrealizować stratę aby nie dzielić się pełnym zyskiem z fiskusem.
    3. JSW większość portfela 80%. Wychodziłem i wchodziłem. Ostatnio nie udał mi się numer wyjścia na górce bo długo rosło. Miałem średnią 76,75 sprzedałem po 79,22 wczoraj i odkupiłem wczoraj po 80,00, nie zawsze jest maj jak to mówię. Ale tu do końca roku lub z początkiem nowego będzie 100+ tak mi mówił mój mentor a bardzo często ma racje. Nadal uważam że będzie korekta można się próbować ustawić pod nią, ale tak żeby nie przespać komunikatu o wywaleniu Krupińskiego.
    4. Patrz Na KGHM, wejść można ale jeszcze nie teraz jeszcze nie. Nie chcę się rozpisywać ale przy cenie 5400$/t miedzi cena spółki jest wg mnie za niska. Mój mentor też tak mówił niedawno, też powinno być 100+ w 3 mc, czekam na niższy kurs sprzedam część JSW i kupię KGHM. Po to by podzielić 80% portfela na 2 x 40%. Lepiej stać na dwóch nogach niż na jednej.

To tyle moich przemyśleń każdy zrobi co mu jego rozum podpowie
  • Re: Dziękuję Autor: ~Cwaniak [176.98.119.*]
    JASNE , DZIEKI . JSW mialem od 64zl ale sprzedalem jak doszlo do 72 , nastepnie znowu kupilem za 74 ale sprzedalem po 70 bo myslalem ze korekta blad , teraz przy 80 troszke juz strach , co do KGHM to chyba trzeba troszke poczekac . Dzieki bardzo . Powodzenia
  • Re: Dziękuję Autor: ~cwaniak [176.98.119.*]
    Asbis - wyglada bardzo dobrze , tylko ta plynnosc trocze niska , a Kety oczywiscie jak czesc sprzedalem to ida do gory . Cholera
    W przypadku ASBISA nie przejmuję się płynnością, nie jestem pazerny kupiłem mały pakiet jak pisałem wcześniej. Wywalenie go na pewno nie zachwieje kursem tak jak to zrobiłem na SARE - do tej pory tam liżą rany.
    KETY no cóż nie dają mi takich emocji jakich oczekuję.
    Wszedłem w Asbis [ dzieki } przebicie 3 zł. Otworzy szeroko drogę . Spółka niezwylke ciekawa , tylko kupiłem wysoko 2.95 , ale jak przebije magiczna 3 to juz raczej gora
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.5.211.*]
    Byle byś mnie potem nie szukał, by miskę wyklepać.
    Ale nic się nie martw, dałem się ponieść emocją i wyżej jak Ty stoję - ale od teraz trzymam nerwy na postronku.
    Kozacka fantazja poszła w bok.
    Ziorasz na JSW i KGHM. Czyżby to zapowiedź korekty na Jastrzębiu?, dupłem się o dzień miałem dziś wywalić a nie wczoraj
    Reszte kasy trzymam na jakąś okazje , moze cos sie trafi spekulacyjnego na b. krótko , ewentualnie bede czekal jak Kety zjada i dokupie , ale jak zjadą to rowniez te ktore mi jeszcze zostaly - wiec to nie najlepsza opcja . Na Asbis czekamy na wyniki całoroczne - bedzie dobrze . Narazie
    Piter . Tak jak pisałes PZU moze bedzie jakies wybicie ! Co , bedziemy wchodzic w Pzu czy jeszcze czekac az trend bedzie wyrazniejszy ?
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [89.67.245.*]
    W przypadku PZU zalecałbym przeczekanie do wyjaśnienia sprawy PEKAO. Ja już w kolejne spółki nie wchodzę całość kapitału mam już w akcjach i zrobię ewentualnie myk z JSW 50/50 w kierunku KGHMu.
    Kasy więcej już nie ładuję w giełdę, bo w przyszłym roku z budową ruszam a nie chcę skończyć w domku holenderskim xd.

PS. Wg Squabera jest ciekawy teraz trend na JSW, można by spróbować nie dokładając kapitału pomnożyć ilość akcji, ale czy się uda?, mnie ostatnio niestety nie udało - nerwy.
    Projekt domku indywidualny czy z katalogu ? Te z katalogu i tak trzeba pozniej adoptowac do miejscowych warunkow zabudowy - koszt 2000 - 2500
    Projekt własny, nie dam się wepchnąć do jednej z wielu szuflad.
    Cały kompleksowo z przydomową oczyszczalnią i charakterystyką 10,5. Do tego badania geotechniczne 1,2 - papier mogłem mieć za 0,8 ale nie takie numery u siebie.
    Zainwestowałem w młody talent Architektoniczny i niestety nie polecam na przyszłość - musiałem młodzieży schody sam namalować bo się upierała że nie da się - pewnie program nie ogarniał, a młodej głowie brak doświadczenia. W tym roku już kupiłem część materiałów, np stal w promocji bez wspomagania fiskusa 23% za 1,8 (podpiąłem się pod dewelopera), w przyszłym na bazie koksu z JSW będzie pewnie ze 3.
    Ruszam w przyszłym roku za gotowiznę, wolę jeszcze parę lat się pomęczyć w króliczoku lub u rodziców, niż do końca życia mieszkać pod jednym dachem z banksterem. Liczę też na oszczędności rzędu 60. Na kuzyna liczę damy rady, razem za czasów studenckich błąkaliśmy się po budowach świata, a i jeszcze dekadę temu w ramach rozrywki i w kraju nie jedno gniazdko się komuś uwiło. Dom bez bajerów, piwnica z garażem, parter 130m2, + oranżeria, poddasze użytkowe.
    A u mnie nie było WZ, musiałem mieć decyzję, ale decyzja była pod projekt a nie odwrotnie, bo się okazało że ją pisał kolega z którym razem kiedyś na jednym gownie ślizgali xd
    U nas w opolskim piwnic juz nikt nie buduje - taki region , ja tez nie mam . Moj 140 m2 , dach dwuspadowy , ale w bryle garaz dwustanowiskowy przez to robi wrazenie mniejszego . Fajnie sie mieszka . Powodzenie , teraz musisz byc szczegolnie ostrozny na giełdzie !
    Odradzam tez wszelkich balkonow czy tarasow , mam 2 i w zyciu na nie wchodzilem na browara bo siedzi sie na dole , balkony w domkach traca racje bytu zastepuja je weranda , no ale kazdy ma oczywiscie swoje preferencje
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.30.190.*]
    Piwnica u mnie obowiązkowo musi bo mam zamiar w przyszłości oddać się swojemu hobby na które teraz przede wszystkim nie mam miejsca. Nawet mam tak zaprojektowaną że tylko garaż i kotłownia, a trzecie pomieszczenie jest jedno pierdykne. Żadnego balkonu nie mam i nie chciałem mieć. Mam częściowo zadaszony taras od strony południowej oraz ogród zimowy lub jak kto woli oranżerię od strony południowo zachodniej. Dach kopertowy, w zasadzie dwie koperty wchodzące na siebie ( i tak tam mam do wykorzystania na poddaszu ponad 60m2 na pokój z aneksem kuchennym i łazienką - dołożyłem przewodów w kominach, lub na salon męski jak kto woli). Ekonomiczniejsze i łatwiejsze dla mnie pod względem wykonastwa byłoby zastosowanie dwóch ścian szczytowych, ale docelowo w przyszłości jak będą ekstra środki to zainwestuję w solary i fotowoltaikę. Przy szczytowych ścianach bym stracił południową połać a montowanie paneli na ogrodzie wg mnie jest mało estetyczne i zabiera sporo powierzchni działki które na śląsku nie są tanie choć działkę i tak mam sporą. O mnie się nie martw tu gram tylko kilkonastoma klockami które mi zostały z nadwyżki na plany budowlane w przyszłym roku.

Tak z ciekawości spytam jaki system ogrzewania masz?
    U mnie jest gaz , i tak - cały dół to podłogowka , gora to grzejniki . Kocioł dwufunkcyjny . Grzejniki na górze nagrzewaja sie momentalnie , podłogowka potrzebuje 1-2 godziny zeby sie rozgrzac
    Kocioł Brötje , baniak na wode 300 litrow . Podłogowka czasami czuć pod nogami w jednym miejscu cieplej w innym chłodniej - ale bierze mało gazu
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.4.41.*]
    U mnie gazu pod ranchem nie ma i nie będzie, nawet kanalizy bo za małe zagęszczenie. Z jednej strony plus bo dla takiego sknerusa jak ja to lepiej będzie mieć przydomową oczyszczalnię 2 razy w roku zapłacę za szambelana i z głowy w razie czego. Wody nie ciągnę bo wodociągi se zaśpiewały tyle że głowa boli - wiem zwracają, ale kij im w oko. Głębinową pożyczonymi narzędziami sam se wbiłem i gwizdam na nich póki co mam hydrofor i sika jak z młodego pana.
    A o ogrzewaniu pytałem bo sam jeszcze nie myślałem tak daleko, ale docelowo piec na węgiel + kominek z płaszczem.
    Kuchnia, łazienka, przedpokój, korytarz płytki z podłogówką, a pokoje delówka z grzejnikami. Alergik jestem a dla mnie kurz unoszący się z podłogi to tragedia. Jeszcze nie wiem czy w ogrodzie zimowym podłogówka czy też grzejniki kanałowe bo daleko będzie mieć by ciągnąć. U fatrów jest już drugą dekadę nowszy model Vismana - poprzedni padł po 20 na gaz wszystko sprzężone z drugim na węgiel kotłem (przeróbka go gwarancji nie podbiją). Ciągnie nieźle staruszkowie płacą za ogrzewanie domu 200m2 mniej jak ja w spółdzielni w Gliwicach za 46m2 króliczoka, u rodziców dom ociepliłem z ojcem 15 lat temu więc dlatego taniej, bo blok to ujnia z grzybnią, matoły ze spółdzielni straty wolą w właścicieli pakować. Kolega mi coś jeszcze napominał o systemie odzysku ciepła z wentylacji - jego autorski bardzo tani pomysł - prosty podobno jak barszcz, nawet Visman chciał go odkupić u niego ale powiedział ni uja. Baniak też myślę dupny na 300 litrów z płaszczem wężownicą i grzałką. Generalnie to myślę że za jakieś 5 lat jak będę ogrzewanie robił to się trendy zmienią, ale teraz póki co czegoś takiego jak wymienniki ciepła gruntowe nawet nie uwzględniam.
    PS. Z tym PZU to niezłe jaja, przełamanie trendu jednak tak jak kiedyśpisałem i to bez wyjaśnienia sprawy PEKAO - szok w trampkach
    No , PZU ładnie , Kety ( jeszcze troszke zostało) zamieniłem na Lotos - mam dobrego kumpla własnie z Gliwic - Ślazak z dziada pradziada
    Piter - " nasz " ASBIS - dzis ładnie poszedł - ewakuacja z Kęt w pełni sie udała !
    Jak Asbis dojdzie do 4 zł - to Ci wodke wysle za cynk na tà spòłke !
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.30.75.*]
    Siema Cwaniak.
    Wiem że tam leżało ukryte zlecenie kupna na 150k papiera po 2,90 potem podnosili, ale w końcu ktoś się zirytował i z większym kapitałem zrobił numer Kozakiewicza.
    Jest dobrze, ale ja bym nie szlał.
    Pamiętaj cały czas małe pakieciki, nie wiem i mnie to nie interesuje jakim kapitałem obracasz, ale nie zrób tego że Świąteczny Renifer w zaspie skończy:
    https://www.youtube.com/watch?v=9eGdkrxFtw0
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.4.100.*]
    Cwaniak,
    Neta Ci wywaliło, czy ze szczęścia z alkowy nie wychodzisz i ze swoją ładniejszą połówką przy winie nie ze stonki oblewasz zyski?.
    Asbis, wlazł tam SII z kapitałem i podaje dlaczego, ich at z moim się nie pokrywa, zależy jak kto kreski ustawi, więc prognoza oporów na różnym poziomie.
    Tylko nie ustawiaj tam SL bo już za dużo Pasibrzuchów się tam złazi, czuję że niedługo zrobią taki numer jak dziś na JSW. Dzieci teraz bez stópek biegają bo gdy były w szkole ktoś zwalił książkowo kurs poniżej 80,00 zebrał za drobne i puścił cugle. Chciałem się podpiąć pod Pasibrzucha ale dupnąłem się o pare dni i do tej pory leczę oparzenia rąk. A trzeba było sprzedać po 84,00 i odkupić po 79,z ogonkiem. Za tą samą kasę miałbym więcej papierków.
    Energa - skumulowały się komunikaty eurokołchoz o wspieraniu oze, goldman o niedowartościowanej energetyce, i jeszcze dziś te reko kupuj docelowo 10,20

Mikołaj na bogato

PS. Jak wskoczyłeś w Lotosa, to graty
    Witam , na Lotosie odkad wszedlem juz + 8 % , na Asbis mniej ale tez kupiłem drogo - ale tu zarobimy , jestem spokojny . SL nie ustawiam prawie nigdy ! Dzieki
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.4.38.*]
    Alepp ostatnio wpadł na forum JSW, przy ostatnim jego numerze na KGHMie byłem +19%, teraz znów?:
    --UWAGA------------do obnizajacych ---(bez tlumacz)---------------akt-101.19;----------
    Cholera go wie, ale kto to rozgryzie.
    PS. Ja i tak na JSW siedzę z 80% kapitału
    JSW - mozesz spac spokojnie i czekać na 99.99 zl
    Cześć Cwaniak,
    Jak tam u Ciebie tydzień na bogato?, widzę Lotosik na chwilę w korektę wchodzi, mam nadzieję że pomoże Ci jeszcze co najmniej jedną Gubałówkę zaliczyć.
    U mnie pełen emocji tydzień, cały portfel +3,89%, czyli tyle co w 3 lata u banksterów na lokacie.
    JSW, dziś jak od wcześniejszego Mikołaja (jak byłem mały to już wcześniej wiedziałem co będzie na Mikołaja bo zakamarki znałem od ukochanych rodzicieli) wpadło reko na 103 i ożywiło marazm przed ogłoszeniem 29.11.
    Energa - Tchórz rano chlapnął w radio i kurs up, ten co ciągnie za sznurki tej małpy niezłą kasę trzepie, na pewno też nałożnice ciołów z KNF ciągną profity z tańców Tchórza bo to niemożliwe.
    Asbis - gra nerwów, ale przy małym pakieciku to jak wrzucić 5 złociszy do jednorękiego bandyty w przydrożnym barze, ale i tak odda z zyskiem przed Zajączkiem.

Cały czas główkuję w jakim momencie wyjść z JSW 50% kapitału (na pewno nie przed 29.11) by jeszcze załapać się na KGHM, a tu czuję rwanie w cuglach bo już rozgryzłem te reko na 45, one nie było złe tylko liczone przy złej cenie miedzi na rynku
    Mam jeszcze tez Celon Pherma od 19.90 kupiłem wkrotce po debiucie - teraz cos sie dzieje , jakies obroty i ruchy do gòry . Chcialbym miec JSW - tylko ze teraz za drogi dla mnie . Pozdro
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.22.73.*]
    No bratok ciekawie wygląda ten CLNA, kumpel gra na Brasterze.
    Myślałem swojego czasu o spółkach medycznych, ale nie dałbym rady tego wszystkiego ogarnąć.
    Na CLNA trzeba uważać na pakiecik który wisi w jednych rękach, niech się takiemu zachce młodych dup na boku i tak zeszmaci papier jak jeden pan z Gliwic zgnoił papier Wasko - firma z potencjałem, a taka ujnia z grzybnią że głowa boli. Mam nawet tam kontakt i dałem se spokój.
    A co do moich lokomotyw dałem dziś po przemyśleniach wekendowych cynk na pw do mojego mentora:
    "Tak od piątku się zastanawiam nad pewnym numerem.
    JSW 29.11 mają ogłosić o tyk Krupińskim, jak przekażą info że z końcem 1Q to git ale jak do końca 2017 pozostanie w strukturach to będzie ciężko dla kursu akcji. Nie wiem też bo za krótku tu jestem by domniemywać czy komunikata padnie po sesji wtorkowej czy podczas. Ale ja bym poczekał na reakcję rynku i wykożystał jeszcze ten impuls a tuż po nim sprzedałbym połowę akcji JSW.
    Za uzyskane środki wszedłbym w KGHM, w piątek była lekka korekta i mam nadzieję że jeszcze trochę potrwa, miedź też musi się trochę skorygować.
    Jest potencjalna szansa na wykorzystanie dobrych notowań JSW po to by kupić w korekcie podczas wzrostu KGHM i podzielić portfel na dwie spółki surowcowe, obie wróżą wzrosty a i lepiej mieć dwa konie w zaprzęgu niż jednego który w końcy może złapać zadyszkę.
    Mógłbym sprzedać Energę i Asbis aby kupić KGHM, ale te dwie spólki trzymam długoterminowo i jestem z nich zadowolony.
    Wg mnie info o Krupińskim to ostatni kop dla notowań JSW, trzeba by to wykorzystać, bo benhmark już lepszych komunikatów nie da i do Świąt na Jastrzębiu może być stagnacja, no chyba że dadzą komunikat iż podpisali umowy na sprzedaż węgla powiedzmy na poziomie 130$.
    Reasumując, wykorzystać teoretycznie ostatni wzrost JSW, spieniężyć połowę akcji by kupić KGHM w małym dołku podczas wzrostu. Tylko te reko dla KGHM na 45 mnie mierzi, czytałem całe i rozgryźć nie mogę nawet tego aspektu że wydane zostało przy cenie miedzi poniżej 5k$ i $ 3,95 - próbowałem to odnieść do tychnotowń co są teraz i powinno wyjść 78/akcję.
    Co myślisz o tym numerze wyjścia i wejścia?, pisałeś na forum że KGHM masz na oku, a jeśli ceny miedzi się utrzymają kilka miesięcy to może być ciekawie."
    Z dwojga - JSW stabilnie rosnie - pozwol zyskom trosnàć . KGHM juz nie obserwuje bo kupiłem Impexmetal . Tak czy owak - Powodzenia w wyborze !
  • Re: Dziękuję Autor: ~zof [87.205.170.*]
    Co dalej z Kęty wrocicie Panowie? Prowadzony przez Was wątek mało kiedy zdarza się. Pozdrawiam.
    Ja jeszcze cześć posiadam . Niestety niepewność z OFE dołuje kurs , a szkoda bo to świetna spòłka . Jesli ponownie wejdà w trend wzrostowy - ja chetnie wrôcę . Pozdrowionka .
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.5.208.*]
    O widzę nowy kolega nam się pojawił, a wpisowe postawi?
    Dziś wbrew oczekiwaniom wszystkim walne jsw przesunęło na 01.12, kombinują z krupińskim. Nie mogli dzień wcześniej dać normalnej informacji. Prowadzący walne chyba się urwał od układu napędowego roweru tylko nie wiem czy ma z boku wybite l czy r.
    Ja na szczęście byłem na bieżąco i wyskoczyłem po 86,50 i tak ze sporym zyskiem. Wpakowałem się w KGHM trochu za wcześnie bo po 88,68 - ale posiedzę tam trochę.
    Dobrze że mam ENERGE bo cieszy oko, a i na Asbisa tak se ze spokojem patrzę.

Żeby nie było że wątek KETY a nie na temat.
    Widzę że w końcu dziś się pokusili na danie informacji o której już chyba miesiąc temu pisałem - kto mnie czytał ten wie.
    I nawet dupą nie ruszyło na kursie, może chociaż spadek wstrzyma.
    Trochu jestem zdziwiony że sami będą robić cylindry drukujące, bo żadnego cynku nie miałem. A to istotna rzecz, fotopolimery robią sami pod drukarki flexo, ale żeby się pakować pod wykonastwo wałków drukujących w rotograwiurze!!!!

No Panie i Panowie tu może być sygnał.

Ta firma działa wg określonego schematu, ma dostawcę, i bierze od niego materiał do momentu w którym uznaje że lepiej samemu dla siebie porodkować półprodukt, tak było z LDPE, tak teraz jest z BOPP.

Ale inwestycje w produkcję wałków drukujących roto zakrawa na jakiś dupny kontrakt na zamówienia od klienta wymagającego szybkich terminów dostaw.

Będzie następny komunikat?, jeszcze w tym roku?
  • Re: Dziękuję Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Technicznie 50% zniesienia ostatniej fali wzrostowej wychodzi na ok. 355 i pewnie będą bronić tego poziomu, drugi poziom 61,8% wychodzi w okolicach 344 i w tych okolicach przebiega linia trendu. W tych rejonach mógłbym wejść.  Jak będzie w rzeczywistości czas pokaże.
    Bardzo zły dzien chyba dla wiekszosci z nas
    CLNA dziś wielki minus , u Ciebie Piter teź chyba na czerwono ? Asbis nadpodziw trzyma się dzielnie . Aleks - jesli OFE bedā wychodzic z Ket to 344 zł szybko zobaczymy , pytanie czy ktos inny opròcz OFE bedzie kupował tak duze ilosci akcji ??
    Aa juz nie masz JSW ! Widze ze po Kętach i w porę wyłapałes moment wyjscia z JSW - wyglada na to ze z wyjsciami masz wyczucie ! Z imprez tez wychodzisz chwilę przed tym jak whysky sie konczy ??? Ha , ha. Pozdro.
    Mam jeszcze pakiet Uniwheels i ta spółka całkiem dobrze się zachowuje i na 2017 myślę, że też da zarobić (dojście do pełnych mocy nowej fabryki i ewentualnie początek budowy nowej). Kupiłem jeszcze kilka mocnych fundamentalnie spółek ostatnio na długi termin.
    I myślę jeszcze o powrocie do Kęt tak na tych poziomach 344, niżej nie powinno spadać, chyba żeby jakieś gorsze wyniki się pokazały ale Kęty mają zabezpieczoną parę EUR/USD więc wzrost usd nie powinien mieć istotnego znaczenia tylko to OFE straszy - zawsze pod górkę ehhhh. Od spółek surowcowych od dawna trzymam się z daleka bo z hazardu wyleczyły mnie kontrakty terminowe na których popłynąłem na grubszą kasę, że przez rok nie chciałem nawet słyszeć o gpw.  Wysokich zysków i pozdro
    Cwaniak,
    Przy JSW i moim pakiecie niestety musiałem on line oglądać transmisje i czytać z ruchu warg. Wyczułem napięcie i wyskoczyłem w ostatniej chwili.
    Trochę wysoko się ustawiłem na KGHM ale liczę tu na kolejną próbę ataku 6 000$/t miedzi

PS. Na dobrej imprezie to ja zawsze zamykam drzwi i gaszę światło
  • Re: Dziękuję Autor: ~juras0007 [84.205.13.*]
    Dnia 2016-11-30 o godz. 10:06 24pitrus napisał(a):
    > Cwaniak,
    > Przy JSW i moim pakiecie niestety musiałem on line oglądać transmisje i czytać z ruchu warg. Wyczułem napięcie i wyskoczyłem w ostatniej chwili.
    > Trochę wysoko się ustawiłem na KGHM ale liczę tu na kolejną próbę ataku 6 000$/t miedzi
    >
    > PS. Na dobrej imprezie to ja zawsze zamykam drzwi i gaszę światło

Ble ble ble
    Piter - Kety dostały nowā rekomendacje moze im za nisko spadło i sie przestraszyli - rekomendacjā chca podniesć kurs
    Aleks - uniwheels świetna spolka ja juz sprzedalem jak byla informacja ze głowny udziałowiec chce sprzedac pokazny pakiet akcji ale nic sie nie stalo a od tego czasu idzie do gòry .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.4.40.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Ja w Uniwheels wchodziłem gdzieś w okolicach 140 potem realizowałem zysk po 205, ale zdecydowałem, że wracam na papier i siedzę ze średnią 203. Na razie jest dobrze, liczę na dobry grudzień na tej spółce, ma świetne wyniki i dobrą prase wszystko przemawia za wzrostami. 
    Powodzenia zatem. A inne spolki jakie jeszcze masz ?
  • Re: Dziękuję Autor: 24pitrus [83.22.130.*]
    Widzę, modek skasował meine wpis - ma prawo.
    Jak stawicie KGHM?
    JSW - tak się nie gra z ulicą, ulica może zrobić rewolucję.

Na rewolucje ulica zasłaba , ulica ma teraz igrzyska zafundowane przez pis
[x]
KETY -1,17% 928,50 2025-12-12 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.