Wolał bym na pw, aby mnie tu nie zrównano z błotem za naganianie, ale w niektórych przypadkach wysaje mi się że jutro juz może być za późno. Na Lotosie nie siedzę, a mój portfel to:
1. ASBIS Spółka z kłopotami w ubiegłym roku, teraz podczas systemu naprawczego. Co kwartał dobre wyniki i skok po ok 0,50 zł. IV Q to najlepszy okres dla nich przy tym profilu sprzedaży. Perspektywa dywidendy na przyszły rok, a coś czuję że ostatni kw będzie miał 100% lepszy wynik w porównaniu do ubiegłego roku. Z racji małych obrotów na walorze mały pakiecik który zawsze będzie łatwo upłynnić. Okazja na załapanie się po 2,80 już chyba przepadła można się próbować ustawić jeszcze dziś po 2,81 a nuż wpadnie. 3 złocisze to bariera psychologiczna ale jest szansa że jutro pęknie gdy pojawi się kilku chętnych przytulic już papier na wekend. Mój typ 20% do lutego. Trzymam nic nie kombinuję.
2. Energa - no cóż siedzę i chyba posiedzę do następnych wyborów (kolega kiedyś siedział kilka lat, ale nie powiedział gdzie i za co he he he). Bez żalu kilka % w plecy ale rekompensuje mi tą stratę z nadwyżką zysk z KGHMu w 4 dni 19,10% wejście 07.11 po 72,70 wyjście 10.11 po 89,10. Być może zrobię tutaj numer na koniec roku jeśli będzie na minusie wyjdę i wejdę by zrealizować stratę aby nie dzielić się pełnym zyskiem z fiskusem.