Piwnica u mnie obowiązkowo musi bo mam zamiar w przyszłości oddać się swojemu hobby na które teraz przede wszystkim nie mam miejsca. Nawet mam tak zaprojektowaną że tylko garaż i kotłownia, a trzecie pomieszczenie jest jedno pierdykne. Żadnego balkonu nie mam i nie chciałem mieć. Mam częściowo zadaszony taras od strony południowej oraz ogród zimowy lub jak kto woli oranżerię od strony południowo zachodniej. Dach kopertowy, w zasadzie dwie koperty wchodzące na siebie ( i tak tam mam do wykorzystania na poddaszu ponad 60m2 na pokój z aneksem kuchennym i łazienką - dołożyłem przewodów w kominach, lub na salon męski jak kto woli). Ekonomiczniejsze i łatwiejsze dla mnie pod względem wykonastwa byłoby zastosowanie dwóch ścian szczytowych, ale docelowo w przyszłości jak będą ekstra środki to zainwestuję w solary i fotowoltaikę. Przy szczytowych ścianach bym stracił południową połać a montowanie paneli na ogrodzie wg mnie jest mało estetyczne i zabiera sporo powierzchni działki które na śląsku nie są tanie choć działkę i tak mam sporą. O mnie się nie martw tu gram tylko kilkonastoma klockami które mi zostały z nadwyżki na plany budowlane w przyszłym roku.
Tak z ciekawości spytam jaki system ogrzewania masz?