Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  369,05 zł , zmiana od tamtej pory: 152,27%

Re: Dziękuję

No bratok ciekawie wygląda ten CLNA, kumpel gra na Brasterze.
Myślałem swojego czasu o spółkach medycznych, ale nie dałbym rady tego wszystkiego ogarnąć.
Na CLNA trzeba uważać na pakiecik który wisi w jednych rękach, niech się takiemu zachce młodych dup na boku i tak zeszmaci papier jak jeden pan z Gliwic zgnoił papier Wasko - firma z potencjałem, a taka ujnia z grzybnią że głowa boli. Mam nawet tam kontakt i dałem se spokój.
A co do moich lokomotyw dałem dziś po przemyśleniach wekendowych cynk na pw do mojego mentora:
"Tak od piątku się zastanawiam nad pewnym numerem.
JSW 29.11 mają ogłosić o tyk Krupińskim, jak przekażą info że z końcem 1Q to git ale jak do końca 2017 pozostanie w strukturach to będzie ciężko dla kursu akcji. Nie wiem też bo za krótku tu jestem by domniemywać czy komunikata padnie po sesji wtorkowej czy podczas. Ale ja bym poczekał na reakcję rynku i wykożystał jeszcze ten impuls a tuż po nim sprzedałbym połowę akcji JSW.
Za uzyskane środki wszedłbym w KGHM, w piątek była lekka korekta i mam nadzieję że jeszcze trochę potrwa, miedź też musi się trochę skorygować.
Jest potencjalna szansa na wykorzystanie dobrych notowań JSW po to by kupić w korekcie podczas wzrostu KGHM i podzielić portfel na dwie spółki surowcowe, obie wróżą wzrosty a i lepiej mieć dwa konie w zaprzęgu niż jednego który w końcy może złapać zadyszkę.
Mógłbym sprzedać Energę i Asbis aby kupić KGHM, ale te dwie spólki trzymam długoterminowo i jestem z nich zadowolony.
Wg mnie info o Krupińskim to ostatni kop dla notowań JSW, trzeba by to wykorzystać, bo benhmark już lepszych komunikatów nie da i do Świąt na Jastrzębiu może być stagnacja, no chyba że dadzą komunikat iż podpisali umowy na sprzedaż węgla powiedzmy na poziomie 130$.
Reasumując, wykorzystać teoretycznie ostatni wzrost JSW, spieniężyć połowę akcji by kupić KGHM w małym dołku podczas wzrostu. Tylko te reko dla KGHM na 45 mnie mierzi, czytałem całe i rozgryźć nie mogę nawet tego aspektu że wydane zostało przy cenie miedzi poniżej 5k$ i $ 3,95 - próbowałem to odnieść do tychnotowń co są teraz i powinno wyjść 78/akcję.
Co myślisz o tym numerze wyjścia i wejścia?, pisałeś na forum że KGHM masz na oku, a jeśli ceny miedzi się utrzymają kilka miesięcy to może być ciekawie."

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KETY 1,87% 983,00 2026-01-09 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.