Czy aby na pewno sprzedajacych? Wykonalnosc w tej sytuacji jest kwestia techniczna. To sa umowy miedzynarodowe i tu nie ma przebacz. Komornik zajmie polska ambasade w Delhi i tyle. A my zdaje sie chcemy sprzedawac do Indii nasze ciagniki i inne pojazdy gasienicowe. Baltona zaraz pokaze fajne wyniki za 3 kw. Podaz zniknie po wyzbieraniu na poziomie 3,6 i jazda w gore. na siodemaka. Ewentualnie moze zgodza sie na ugode 40 baniek i sklepy na wszystkich lotniskach w Polsce. Wtedy 10 pln za akcje murowane.
Dnia 2017-02-03 o godz. 14:41 ~znudzony napisał(a): > Cieszyłbym się ogromnie- ale na razie 7 pln jest realne .... za trzy akcje
watpie zebys sie cieszyl jak piszesz o 7zl ze za 3 akcje za malo nakupiles? papier zapomniany a dnie lezy wybicie nawet technicznie juz niebawem spolka ma sie niezle a poczekaj do odszkodowana to te 7zl beda rozbierali w mig a wg wyceny z bizrdar to jest 6.76zl czyli teoretycznie potencjal zmiany +170.35% mnie zadowoli nawet 100% ;)
Dnia 2017-02-03 o godz. 16:07 ~jaro napisał(a): > Dnia 2017-02-03 o godz. 14:41 ~znudzony napisał(a): > > Cieszyłbym się ogromnie- ale na razie 7 pln jest realne .... za trzy akcje > > > watpie zebys sie cieszyl jak piszesz o 7zl ze za 3 akcje za malo nakupiles? papier zapomniany > a dnie lezy wybicie nawet technicznie juz niebawem spolka ma sie niezle a poczekaj do odszkodowana > to te 7zl beda rozbierali w mig > a wg wyceny z bizrdar to jest 6.76zl czyli teoretycznie potencjal zmiany +170.35% > mnie zadowoli nawet 100% ;)
ma odpowiedni nick znudzony od razu widać że chce zasugerować coś żeby tanio kupić
Tak dla przypomnienia znudzonym ;)) Głównym czynnikiem wpływającym na rozwój spółki, jak również na osiągany przez nią poziom sprzedaży jest ruch pasażerski na lotniskach w styczniu ukazały się statystyki za 2016 Ponad 34 miliony pasażerów na polskich lotniskach w 2016 roku http://www.tur-info.pl/p/ak_id,47673,,lotnisko,pasazer,statystyka,port_lotniczy,lotnictwo,samolot,operacja_lotnicza.html
Dnia 2017-02-04 o godz. 13:43 ~klarens napisał(a): > dobieram nie patrze na innych jest tanio
tanio nie tanio mnie tam dziwi, że tak długo jest w trendzie spadkowym ale nie będę dopisywał teorii spiskowych jak dla mnie papier wygląda, że szoruje po dnie na razie obserwuję czekam do wyników
Dnia 2017-02-04 o godz. 20:32 ~ktoś napisał(a): > Dnia 2017-02-04 o godz. 13:43 ~klarens napisał(a): > > dobieram nie patrze na innych jest tanio > > tanio nie tanio mnie tam dziwi, że tak długo jest w trendzie spadkowym ale nie będę dopisywał teorii spiskowych > jak dla mnie papier wygląda, że szoruje po dnie na razie obserwuję czekam do wyników >
patrzac na ranking bankiera to sporo jest takich obserwujacych a postow dwa na krzyz srednia 2.80 czekam na lepsze czasy
Widzę , że mój wpis spowodował ruch na forum ( przynajmniej na forum jest jakiś ruch , bo na papierze bieda nędza i rozpacz)
Tak- jestem znudzony tym papierem, bo udoopiłem pare ładnych groszy i cieszyłbym się gdybym wyszedł z tego bez straty a najlepiej z jakimś zyskiem ( bo chyba taki jest sens inwestowania w akcje).
Aha- kiszenie pieniędzy jest malo interesujące, a bardziej ekscytujące od śledzenia kursu tego papieru jest chyba szaleńcze i spektakularne założenie extremalnej lokaty na 1,5%
Dnia 2017-02-06 o godz. 09:17 ~znudzony napisał(a): > Widzę , że mój wpis spowodował ruch na forum ( przynajmniej na forum jest jakiś ruch , bo na papierze bieda nędza i rozpacz) > > Tak- jestem znudzony tym papierem, bo udoopiłem pare ładnych groszy i cieszyłbym się gdybym wyszedł z tego bez straty a najlepiej z jakimś zyskiem ( bo chyba taki jest sens inwestowania w akcje). > > Aha- kiszenie pieniędzy jest malo interesujące, a bardziej ekscytujące od śledzenia kursu tego papieru jest chyba szaleńcze i spektakularne założenie extremalnej lokaty na 1,5%
no ale siedzisz i się kisisz i narzekasz dalej ja tu logiki nie widzę ;)) widzę za to, że pojawiły się w arkuszu konkretne zlecenia na kupno ale przecież nudny dla ciebie temat ;)) to i nie będę go kontynuował
Tak siedzę i kiszę bo nadzieja umiera ostatnia.
A gdybym nagle potrzebował tych pieniędzy - wyszedłbym ze stratą, ale taka jest giełda i chyba wszyscy zdajemy sobie sobie sprawę z ryzyka ( choć wszyscy inwestujemy z chęci zysku a nie nagłej ochoty byciem dawcą kapitału giełdowego)
Reasumując- kiszę ale na razie nie wychodzę ze stratą- chyba logiczne
Dnia 2017-02-06 o godz. 12:37 ~znudzony napisał(a): > Tak siedzę i kiszę bo nadzieja umiera ostatnia. > > A gdybym nagle potrzebował tych pieniędzy - wyszedłbym ze stratą, ale taka jest giełda i chyba wszyscy zdajemy sobie sobie sprawę z ryzyka ( choć wszyscy inwestujemy z chęci zysku a nie nagłej ochoty byciem dawcą kapitału giełdowego) > > Reasumując- kiszę ale na razie nie wychodzę ze stratą- chyba logiczne
papier zachowuje się jak ostatni śmieć pikuje jak japoński kamikadze ale dlaczego? jak dla mnie to jawne walenie w.... mbank jest animatorem popatrzcie ile akcji skupuje!!! wystawia coraz niżej na S po parę kilo i zbiera niżej znaczne pakiety jak dla mnie to skupią jeszcze wymaganą ilość i ściągną papier z rynku tylko w jakiej cenie? chyba musi być średnia z ostatniego półrocza tak?
Dnia 2017-02-06 o godz. 13:31 ~alex napisał(a): > Dnia 2017-02-06 o godz. 12:37 ~znudzony napisał(a): > > Tak siedzę i kiszę bo nadzieja umiera ostatnia. > > > A gdybym nagle potrzebował tych pieniędzy - wyszedłbym ze stratą, ale taka jest giełda i chyba wszyscy zdajemy sobie sobie sprawę z ryzyka ( choć wszyscy inwestujemy z chęci zysku a nie nagłej ochoty byciem dawcą kapitału giełdowego) > > > Reasumując- kiszę ale na razie nie wychodzę ze stratą- chyba logiczne > > papier zachowuje się jak ostatni śmieć pikuje jak japoński kamikadze ale dlaczego? > jak dla mnie to jawne walenie w.... mbank jest animatorem popatrzcie ile akcji skupuje!!! > wystawia coraz niżej na S po parę kilo i zbiera niżej znaczne pakiety jak dla mnie > to skupią jeszcze wymaganą ilość i ściągną papier z rynku tylko w jakiej cenie? > chyba musi być średnia z ostatniego półrocza tak? >
znudzony średnia za 6msc wychodzi na dzisiaj 3.11 zł brałeś wyżej?
Możecie mieć rację z tym wezwaniem. Sytuacja spółki się poprawia (zwiększenie przychodów w ostatnim kwartale (wreszcie), przedłużenie umowy z Poznaniem, spora forsa dla większościowego właściciela Baltony od naszego SP). Gotówka na skup zatem będzie. Do tego wycena akcji na GPW co najmniej dziwna. Kurs zachowuje się, jakby spółce miała grozić upadłość. Taka sytuacja aż prowokuje do spekulacji na temat wezwania i skupu reszty akcji po dogodnej cenie (dogodnej dla skupującego). Biorąc pod uwagę niski free float, to naprawdę nie będzie z tym wielkiego problemu. Co do ceny, to tak jak wskazał jeden z moich przedmówców: "średnia cena rynkowa z okresu 6 miesięcy poprzedzających ogłoszenie wezwania, w czasie których dokonywany był obrót tymi akcjami na rynku głównym" Są tam jeszcze dwa inne warunki, ale do Baltony odnosi się moim zdaniem ten. Co do ceny, też podzielam zdanie kolegi o tych 3 zł z niewielkim okładem, no może 3,50 zł jeżeli będą mieli gest. Z drugiej strony akcje mało płynne a co się z tym wiąże "większy" inwestor mógłby trochę pospekulować na spadkach i sprzedać na odbiciu. Powiedzmy sobie szczerze, jak pokazała już historia na Baltonie (sierpień, wrzesień 2016), wystarczyło jakieś 160 tys. zł, żeby wynieść kurs o ponad 50%. Pozdrawiam.
Wartość spółki to obecnie ok. 280 mln zł. Perspektywa kilkuset mln odszkodowania jest bardzo zachęcająca dla wzywającego. Nawet 4zł w wezwaniu pozwoliłoby zarobić ok. 100% na przejęciu i tylko na kwocie odszkodowania (429mln zł od PPL).
Dnia 2017-02-07 o godz. 08:18 ~Emil napisał(a): > Możecie mieć rację z tym wezwaniem. Sytuacja spółki się poprawia (zwiększenie przychodów w ostatnim kwartale (wreszcie), przedłużenie umowy z Poznaniem, spora forsa dla większościowego właściciela Baltony od naszego SP). Gotówka na skup zatem będzie. > Do tego wycena akcji na GPW co najmniej dziwna. Kurs zachowuje się, jakby spółce miała grozić upadłość. Taka sytuacja aż prowokuje do spekulacji na temat wezwania i skupu reszty akcji po dogodnej cenie (dogodnej dla skupującego). Biorąc pod uwagę niski free float, to naprawdę nie będzie z tym wielkiego problemu. > Co do ceny, to tak jak wskazał jeden z moich przedmówców: > "średnia cena rynkowa z okresu 6 miesięcy poprzedzających ogłoszenie wezwania, w czasie których dokonywany był obrót tymi akcjami na rynku głównym" > Są tam jeszcze dwa inne warunki, ale do Baltony odnosi się moim zdaniem ten. Co do ceny, też podzielam zdanie kolegi o tych 3 zł z niewielkim okładem, no może 3,50 zł jeżeli będą mieli gest. > Z drugiej strony akcje mało płynne a co się z tym wiąże "większy" inwestor mógłby trochę pospekulować na spadkach i sprzedać na odbiciu. Powiedzmy sobie szczerze, jak pokazała już historia na Baltonie (sierpień, wrzesień 2016), wystarczyło jakieś 160 tys. zł, żeby wynieść kurs o ponad 50%. > Pozdrawiam. >
średnia to tylko warunek ile może być kto to tam wie ? to nie jest jaki śmieć co do ilości ile można wyciągnąć papieru jak na lekarstwo http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/notowania?wlid=7889&ks=1 grunt że ruszyło!!!
Dnia 2017-02-08 o godz. 09:11 ~bycmoze napisał(a): > Dnia 2017-02-07 o godz. 21:09 ~cama napisał(a): > > pojedzie spokojnie ja dziobie delikatnie dalej > dziobaj dziobaj do widełek 5gr :)) >
do 3zł stoi ledwie 30k! a jest tu jakis technik? bo moze to jest właśnie odbicie od dna?
Dnia 2017-02-08 o godz. 09:29 ~melon napisał(a): > Dnia 2017-02-08 o godz. 09:11 ~bycmoze napisał(a): > > Dnia 2017-02-07 o godz. 21:09 ~cama napisał(a): > > > pojedzie spokojnie ja dziobie delikatnie dalej > > dziobaj dziobaj do widełek 5gr :)) > > > > do 3zł stoi ledwie 30k! > a jest tu jakis technik? > bo moze to jest właśnie odbicie od dna?