• do_pandora Autor: ~silesia [37.128.90.*]
    pandora odpowiedz mi proszę czyli nadal podtrzymujesz swoje wcześniejsze przekonanie że info o Walnym ( w celu powołania nowego audytora) w Orphee może być jeszcze w tym tygodniu ?
  • Re: do_pandora Autor: pandora [87.205.162.*]
    w info napisane jest tak:

"okoliczność, iż intencją Rady Dyrektorów jest zwołanie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia tak szybko, jak to będzie możliwe po otrzymaniu od audytora zbadanego sprawozdania finansowego, zostało zaplanowane posiedzenie Rady Dyrektorów celem powzięcia uchwał dotyczących wyżej wskazanych okoliczności i w związku z tym podjęcia decyzji co do zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki przedmiotem obrad którego będzie wybór nowego audytora Spółki i upoważnienia Przewodniczącego Rady Dyrektorów – Pana Tomasza Tuora do podjęcia ww. czynności

Spółka informuje również, iż w dniu dzisiejszym Przewodniczący Rady Dyrektorów – Pan Tomasz Tuora zaproponował podjęcie ww. uchwał w trybie obiegowym co spotkało się z odmową dwóch członków Rady Dyrektorów.
    Powyżej wskazane punkty obrad Rady Dyrektorów dyskutowane będą na kolejnym posiedzeniu Rady Dyrektorów Spółki.

więc mamy pewność, że "posiedzenie zostało zaplanowane", Tuorowie się nie spieszą i pewnie muszą dolecieć do Szwajcarii, skoro ma być osobiście,

rynek do piątku będzie czekał, bo ci co wyprzedawali w panice zrobili to w zeszły piątek, jeśli do tego czasu nie będzie info to w poniedziałek pójdzie druga fala paniki i wtedy Tuorowie dadzą info we wtorek rano, dobrze się przy tym bawiąc.... taki czarny scenariusz....

dla wszystkich istotną datą jest 30 czerwca, jeśli do tego czasu nie zwołają walnego to KNF zawiesi notowania, a akcjonariusze będą mieli roszczenie do Rady o działanie na szkodę spółki, za zaniechanie czynności do której są zobowiązani

jak patrzę na dzisiejszy kurs, to tak mnie skręca w żołądku, że nie mogę nic jeść, dziękuje serdecznie panom TT za cudowną kurację odchudzającą, ale myśląc wtedy jaśniej zastanawia mnie dlaczego Total pozwala na takie obniżenie kursu

nie znam się na tym zupełnie, ale obserwując wcześniejsze notowania miało się wrażenie, że ktoś nie pozwala kursowi za bardzo spadać, przez długi czas kurs utrzymywał się na podobnym poziomie 1,30 potem 1,25

teraz jest inaczej, nie wierzę, że Łapińskiemu tak niski kurs jest na rękę chyba, że.......... właśnie teraz negocjuje zakup akcji od TT, dla jednej strony niski kurs akcji jest przewagą negocjacyjną, dla drugiej termin zwołania wza, nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy, ......... a może sama się tylko oszukuje, już nie wiem

......ja do piątku czekam i chudne, potem w weekend pije czytając broszurkę "upadłość konsumencka", po 30 czerwca rozglądam się z którego skoczyć mostu, Łazienkowski najbliżej ale jest zamknięty....

• Re: do_pandora Autor: ~silesia [37.128.90.*]
    pandora dzięki za odpowiedź odpowiedź :)
  • Re: do_pandora Autor: ~umoczony [89.229.219.*]
    zobaczymy jeszcze trupa w szafie włozonego przez T. a kurs spadnie jeszcze poniżej 50 gr
    Dnia 2015-06-18 o godz. 20:36 ~umoczony napisał(a):
    > zobaczymy jeszcze trupa w szafie włozonego przez T. a kurs spadnie jeszcze poniżej 50 gr

....przecież miał tylko puste półki, jest nagrane na taśmie, nie widziałeś.... :)

tam zaraz trupa... a nawet jeśli, to przyjdzie Płocica i posprząta, tu wszyscy się zachwycają jaki z Płocicy dobry sprzątacz....

• Re: do_pandora Autor: ~silesia [89.66.109.*]
    pandora czy nie uważasz że jezeli info o Walnym w Orphee powinno pojawić się lada dzień z czego zapewne większość zdaję sobie sprawę to kurs zarówno Orphee jak i Cormay powinien być już na zupełnie innym wyższym poziomie ? wszak kupuję się plotki a sprzedaje fakty ....
  • Re: do_pandora Autor: ~tom [213.238.95.*]
    no to czekamy na kolejne info
    Dnia 2015-06-18 o godz. 22:24 ~silesia napisał(a):
    > pandora czy nie uważasz że jezeli info o Walnym w Orphee powinno pojawić się lada dzień z czego zapewne większość zdaję sobie sprawę to kurs zarówno Orphee jak i Cormay powinien być już na zupełnie innym wyższym poziomie ? wszak kupuję się plotki a sprzedaje fakty ....

myślę że Orphee leci w dół, bo rynek nie wierzy w to że Tuorowie sami ogłoszą walne, a Cormay leci w dół bo jak Tuorowie nie ogłoszą walnego to bank rozwiąże umowę z Cormay

to jest oczywisty wariant pesymistyczny, nie wiem co będzie jak on się spełni, Cormay straci płynność....., Orphee będzie miała zawieszone notowania....., jakaś czarna dziura bez dna....

wariant optymistyczny jest taki, że jednak Tuorowie ogłoszą walne, wtedy Cormay nie straci kredytu i zapewne zrealizuje emisje, a kurs akcji zmieni trend

rzeczywistość zapewnie przyniesie jakieś zupełnie inne rozwiązanie, bo tak już w życiu bywa

i Cormay i Orphee to na dziś spółki dużego ryzyka, ci co je chcieli je podjąć już akcje kupili, teraz wszyscy czekają na rozwój wypadków

tak sobie myślę... krótkie info "wza nie będzie bo rada głosowała 2 do 2" już by ogłosili, wcześniej takie krótkie szło szybko

ponieważ długo info nie ma to może będzie jakieś ciekawsze..... długi czas czekania na info nie wróży źle.....
  • Re: do_pandora Autor: ~darekbabkier [109.243.85.*]
    ...według mnie zamiast infa o zwołaniu Walnego będzie kolejne zawiłe info od TT dlaczego takiego Walnego nie może zwołać...teraz TT wykorzystuje czas z prawnikami na wymyślenie kolejnego powodu braku Walnego...

....sprawa jest oczywista...Walne oznacza koniec TT, a na to on się nie zgodzi nigdy...prędzej spółka zbankrutuje  niż on zgodzi się na swoje odsunięcie...zostaje tylko Sąd , ale ten jak widać się nie spieszy i trzeba jeszcze pamiętać o drodze odwoławczej od ewentualnej decyzji sądu...podsumowując potrzebne strasznie mocne nerwy. Pozdr.
  • Re: do_pandora Autor: ~darekbabkier [109.243.85.*]
    ....i pozostaje jeszcze pytanie co TT tak ukrywa w finansach Orphee, że trzyma się stołka nawet za cenę łamania wszystkich obowiązujących reguł i przepisów.
    Żeby w końcu po jego odwołaniu nie wyszło na jaw, że po TT nie tylko Płocica ale już nikt nie będzie w stanie posprzątać. Pozdr.
  • Re: do_pandora Autor: ~123 [78.9.153.*]
    SKUP AKCJI OD TT TE OK 1,7MLN KTORE MA LUB ZNACZNIE MNIEJ TADEUSZ.KONTROLA MUSI BYC BO TO DIZLANIE NA SZKODE SPOLKI BZIE PALCIL Z WLASNEGO MAJATKU I TO DUZE PIENIDZE!

OSOBSICIE MU YTOCZE SPRAWE NAJLEPSZE GRUPA IWNESTROW WOWCZAS FACET BEDZIE DO PIONU USTAWIONY,NIE PODOBA MI SIE TO CO WYPRAWIA TT TO JEST PONIZEJ CZEGOKOLWIEK!ON DZIAL NA SZKODE WSYZTSKICH!

I TO DZIWNE BO PRZECIEZ CHCE BRAC UDZIAL W EMISJI CORMAYA!!!!!
  • Re: do_pandora Autor: ~123 [78.9.153.*]
    pONADTO JEZLEI TO ON SRZEDAWAL TE 800K OSATNIMI CZASY W CIAGU 1,5MSCA TO JZU WINNO BYC INFO!

SPRZEDAJE NADAL !!!!!!

TO JEST CHORE!ZERO KONTROLI GPW ,KNF,SKORO MIAL LOCK UP TO DLACZGO MOGL SPRZEDAWAC???

KARWA.KLAMSTWO GONI KLAMSTWO!!!I NIKT NIC Z TYM NIE ROBI,WIEC CO TO ZA GIELDA??!

TAK JAK PISAL JOHN ROTCHILD NIKT POWAZNY NA GPW NIE INWETUJE BO NIE MA AJSNEGO I JASNO EGZEKWOWOANEGO PRAWA,SLABA JAKOSC PRACY KNF,PELNA NIEODPOWIEDZILNOSC,ZA PRZESTZREGANIE PRAWA KTOREGO CHYBA JZU WOGOLE NIE MA!BRAK REAKCJI NA OSZUSTWA!

I WYNIKI ZNANE JUZ 0 INDYWIDULANYCH A BEDZIE MNIEJ NIZ ZERO!

OFE SIE SAMW PZOABIJAJA ZRESZTA KONIEC OFE NA KRACHU BEDZIE OSTECZENY!

ZUSU TAKZE!
  • Re: do_pandora Autor: ~boomer [5.172.232.*]
    Silesia, ten cytowany banał dziala tylko na spółkach, do których rynek ma zaufanie. Tutaj rynek bedzie czekał na twarde fakty (czytaj - podjęte uchwały na walnym, bo samo zwołanie wywoła reakcję, ale niestabilną), bo TT jest niewiarygodny i wiadomo,że będzie bronił stołka do upadłego nie patrząc na interes spółki.
  • Re: do_pandora Autor: ~becher [77.254.106.*]
    Albo ja jestem niepoprawnym optymistą albo zwykłm przygłupem i naiwniakiem.
    We wszystkim widzę nadzieję - choć realia są zdecydowanie negatywne........Tak jest
    i z terażniejszym szumem medialnym w którym dostrzegam przyczynki do pojednania
    pomiędzy tą zgrają - TT, Płocica, Łapa. Bo szum ukazuje i dzieło TT, i też powody do
    zniecierpliwienia tych ważnych akcjonariuszy.

I w szumie jakby widać zakumuflowane nawoływania do zgody......Ale czy tak jest?
    Czy to tylko moja optymistyczna wyobrażnia.......
  • Re: do_pandora Autor: ~marcin23 [77.254.127.*]
    jesteśmy dziwnym narodem nic dziwnego, że 4 razy nas zaborcy rozpiep.... ta spółka jest tego przykładem po co zarabiać lepiej się kłócić i zmarnować szansę jak polski laser, grafen itd. Porażkaaa.
  • Re: do_pandora Autor: ~oszukany [89.229.219.*]
    Ale ponarowcy tacy są rozkradli ponar którego byłem akcjonariuszem z orphee razem z TT. zrobią podobnie
  • Re: do_pandora Autor: ~oszukanyBankrut [89.229.219.*]
    ja tak trzymam i trzymam te akcje, kupowałem śmiecia dawno temu po 2,15zł , dokupiłem po 1,29zł a tu dzisiaj chodziło po 89 gr kto tak tanio sprzedaje czy ten toura czy inni jacyś panikarze, jak tak dalej pójdzie to bedzie tu 70 gr niebawem ???? sprzedać już nie sprzedam najwyżej zbankrutuje już zupełnie jak ten toura !
  • Re: do_pandora Autor: ~brrrrr [31.11.212.*]
    A ja dałem swoje akcje dzieciom na dzień dziecka.
    Niech się one teraz martwią, bo ja już prawie osiwiałem:(
    Dnia 2015-06-19 o godz. 13:34 ~becher napisał(a):
    > Albo ja jestem niepoprawnym optymistą albo zwykłm przygłupem i naiwniakiem.
    > We wszystkim widzę nadzieję - choć realia są zdecydowanie negatywne........Tak jest
    > i z terażniejszym szumem medialnym w którym dostrzegam przyczynki do pojednania
    > pomiędzy tą zgrają - TT, Płocica, Łapa. Bo szum ukazuje i dzieło TT, i też powody do
    > zniecierpliwienia tych ważnych akcjonariuszy.
    >
    > I w szumie jakby widać zakumuflowane nawoływania do zgody......Ale czy tak jest?
    > Czy to tylko moja optymistyczna wyobrażnia.......

oglądając wczoraj Tuorę w wywiadzie odniosłam wrażenie, że to nie jest facet "z którym się współpracuje", to jest facet "dla którego się pracuje" i pewnie dlatego młokosy z Totala nie chcą z nim się dogadywać, nie dał by im rządzić, to raczej typ autorytarny
  • Re: do_pandora Autor: ~oszukanyBankrut [89.229.219.*]
    To chyba Toura sprzedaje, facet jest spłukany tu kiedyś mógł sprzedać po 3 zł a teraz oddaje leszczom i cwaniakom po 90 gr no może ten ich orphee nie jest już więcej wart, jak jest jednak wart a macie kase to zbierajcie bo jest dosc tanio, tak myślę, a pani Pandora jak myśli nie dawno widziała tu 1,6 a teraz..... już chyba nie,,
  • raczej LEPKORĘKI Autor: ~inwestor [89.231.96.*]
    kawał oszusta i syna wychował na swój obraz i podobieństwo...... w dodatku ryżego ( a wiadomo, że ryży to wredny)
  • Re: raczej LEPKORĘKI Autor: ~umoczony [89.229.219.*]
    to że ryży syn sprzedaje akcje to chyba dobrze bo mający kasę skupią tanie akcyjki ale jest jedno ale ,,,, czy ta firma bedzie jeszcze coś wart po odejsciu T. czy nie postawią ją w stan upadłości zobaczcie jakie odpisy musieli robić w Cormay po odejscu T. i ile długów ma ta spółka która musi się ratować przed bankructwem ogromną emisją akcji - kurs cmr jeszcze dużo spadnie podobnie pewnie bedzie z orphee.
  • Re: do_pandora Autor: ~do_pandora [89.229.219.*]
    pandora a czy to prawda że w tej firmie orphee pracuje 7 osób w tym 3 prezesów/rada dyrektorów/ pewnie jeden kierownik i 3 pracowników. Co tam wart jest 34 mil zł nadrukowali akcji 38 mil szt. i teraz to poleci na marne groszaki.
  • Re: do_pandora Autor: pandora [95.49.48.*]
    Senior Tuora, myślcie sobie co chcecie, ale mi ten facet nadal się podoba, jaja to ma z tytanu, ciekawe czy takie same ma druga strona

dla mnie to już sama końcówka końcówki tego konfliktu o akcje i bardzo ciekawe jest jak on się zakończy

wczorajszy artykuł to dowód na to, że Tuora nadal zamierza czynnie funkcjonować w biznesie, może i za chwile nie będzie go w Orphee, ale chwile później zgotuje Płocicy takie piekło, że osobiście już facetowi współczuje

Tuora nie wyprowadzi majątku z firmy, bo nie potrzebne mu kolejne pozwy, zabierze to, co jest istotą biznesu, na którym się świetnie zna i w którym jest naprawdę dobry, zabierze ze sobą swoich ludzi, a z ludźmi rynek

ten kto potrafi uważnie, bez nienawiści czytać jego przekaz, od razu to zobaczy

Tuora nie jest idiotą, miał rok czasu aby przygotować dla siebie alternatywę

zobaczcie co jest istotą sprzedaży w Cormay i Orphee, w dużej mierze są przedstawicielami innych firm, jaki procent w sprzedaży to własna produkcja? i co stanie się jeśli Tuora zabierze ze sobą te firmy???

bardzo mnie interesuje czy Płocica ma pomysł na to jak prowadzić grupę po przejęciu Orphee, będzie zajmował się robieniem porządku po Tuorach, a oni w tym samym czasie będą rosnąć w siłę na rynku

Tuora może i przegra bitwę, ale wojna nie jest skończona

to jak będzie zakończona ta bitwa, też zależy od niego samego, a nie od Łapińskiego lub Płocicy, cały czas Tuora rozdaje karty, a druga strona czeka, oj Konrad zatrudnij sobie jakiegoś lepszego stratega, bo widać że młody jesteś i nie za dużo z tego wszystkiego rozumiesz

ja ze swoimi akcjami czekam, też mam nerwy ze stali, a w skarbonce dziecka kilka groszy znalazłam, na truskawki starczyło

czas cały czas gra na niekorzyść drużyny Zelmera, tik...., tak..., tik....., tak

w ramach porannego natłoku myśli, komu moje myśli przeszkadzają proszę nie czytać, zastanawiam się nad takim pomysłem

jestem Tuorą, wiem że muszę zwołać walne, muszę bo audytora powołać muszę, jestem biznesmenem działającym zgodnie z prawem, ale wiem że przeciągając podanie informacji o walnym, w okolicznościach takich że istnieje widmo zawieszenia notowań, na rynku może powstać panika bo każdy normalny drobny inwestor nie będzie chciał mieć akcji spółki, której notowania będą zawieszone z perspektywą wykluczenia jej z giełdy

ile mogę skupić tanich akcji z rynku? akcjonariusze Orphee to około 200 osób (tyle brało udział w skupie) jak się zachowają? ilu z nich sprzeda? FF na rynku to 14% jeśli kurs spadnie do 50 gr to mogę sobie przejąć taką ilość akcji, która pozwoli mi zablokować przyszłe działania Totala typu zdjęcie Orphee z giełdy lub na tym dobrze zarobić, Total chcąc zdjąć Orphee z giełdy będzie musiał albo zapłacić 2 zł czyli wartość godziwą, albo dać w zamian akcje Cormay

zastrzegam, że jestem dziś w stanie jak Olbryski po kolacji z żoną, jeśli ktoś jest w lepszym stanie, niech poprawi mój sposób myślenia

Łapiński robi wielki błąd pozwalając na panikę drobnych akcjonariuszy Orphee, drobni akcjonariusze Orphee byliby za Totalem, gdyby ten nie przegiął w zaniżaniu ceny akcji, aby Tuora nie mógł ich sprzedać

Tuora to twardy zawodnik i lubi ekstrema, i jest bardziej zdesperowany niż Łapiński

• Re: do_pandora Autor: ~123 [78.10.106.*]
    dzwonil ktos do totlana,orphee,tuorow,quercusa z pytaniem jakw yglada sytuacja rozmowy????
  • Re: do_pandora Autor: ~heniek [87.205.221.*]
    myslę że scenariusz budowy nowej firmy przez tuorów jak najbardziej mozliwy
    lecz nie wiem czy z tymi panami inwestorzy bedą chcieli robić powazny biznes

świat finansów juz ma o nich pewne zdanie

druga sprawa to to że pewnie przez lata będą ścigani w sądach
    bo podejrzewam że druga strona im nie odpuści za to co robia

• Re: do_pandora Autor: ~foka [95.41.207.*]
    Zastanawia mnie skąd taka fascynacja na forum starszym TT ( a to ze ma klasę , jest poważny itd...) a w szczególności zestawienie zły niedobry Tomuś , nijaki misiowaty Płocica a tatuś poważny szanowany biznesmen który chce dobrze tylko ...no właśnie .....?
    Te dyskusje zamydlają istotę problemu , od prawie roku Panowie TT ( a więc i ten dobry TT ) łamią prawo nie zwołując walnego
    Nie zbudowali tej firmy za swoje pieniądze tylko za pieniądze akcjonariuszy, tak więc skoro Pan Tadeusz tak wiele mówi o " etyce biznesowej - zamachu na zarząd CRM ) to niech tą sprawę odda do sądu i tam rozstrzygnie swoje prawa . W tej chwili zachowuje się nielegalnie i niezgodnie z prawem nie szanuje mojej własności i moich praw , realizując swoje partykularne rodzinne interesy i nie ma to nic wspólnego z twarda grą biznesową
    O innych aspektach nie będę pisał bo napisano już tutaj wiele cierpkich gorzkich słów
    Podsumowując dla mnie jako akcjonariusza liczy się jedna rzecz - wzrost wartości akcji i udział w zyskach spółki - niestety panowie TT nie potrafią sprostać temu zadaniu
    Dnia 2015-06-20 o godz. 12:42 ~foka napisał(a):
    > Zastanawia mnie skąd taka fascynacja na forum starszym TT ( a to ze ma klasę , jest poważny itd...) a w szczególności zestawienie zły niedobry Tomuś , nijaki misiowaty Płocica a tatuś poważny szanowany biznesmen który chce dobrze tylko ...no właśnie .....?
    > Te dyskusje zamydlają istotę problemu , od prawie roku Panowie TT ( a więc i ten dobry TT ) łamią prawo nie zwołując walnego
    > Nie zbudowali tej firmy za swoje pieniądze tylko za pieniądze akcjonariuszy, tak więc skoro Pan Tadeusz tak wiele mówi o " etyce biznesowej - zamachu na zarząd CRM ) to niech tą sprawę odda do sądu i tam rozstrzygnie swoje prawa . W tej chwili zachowuje się nielegalnie i niezgodnie z prawem nie szanuje mojej własności i moich praw , realizując swoje partykularne rodzinne interesy i nie ma to nic wspólnego z twarda grą biznesową
    > O innych aspektach nie będę pisał bo napisano już tutaj wiele cierpkich gorzkich słów
    > Podsumowując dla mnie jako akcjonariusza liczy się jedna rzecz - wzrost wartości akcji i udział w zyskach spółki - niestety panowie TT nie potrafią sprostać temu zadaniu

skąd fascynacja? z mojej ciemnej strony... Ty foka masz ciemną stronę czy jesteś tylko jasny i prawy???

oczywiście, że masz rację, tylko co z tego??? możesz sobie popłakać i polamentować i jeszcze moralność będzie po Twojej stronie

powiem brutalnie jeśli tak myślisz to czemu jeszcze trzymasz akcje Orphee???? trzymasz akcje spółki, którą zarządza przestępca i dziwisz się, że przestępca zachowuje się jak przestępca??? no proszę Cię, bez obłudy...

każdy, kto w ciągu ostatniego roku kupił akcje Orphee, kupuj je z nadzieją że kiedy Tuorowie odejdą ze spółki kurs akcji urośnie, tylko nikt nie wie, kiedy to nastąpi

to co ja robię to jest spojrzenie na sytuację z drugiej strony, mi to pomaga podejmować decyzje

Ty domagaj się świata sprawiedliwego i biznesu działającego zgodnie z etyką i prawem, jeśli wtedy jest Ci lepiej

a tak naprawdę oboje jedziemy na tym samym wózku i przed nami ta sama trudna decyzja czy w przyszłym tygodniu sprzedać akcje czy nie, ja swoich nie sprzedaje, trudno najwyżej stracę kupując, akcje znałam ryzyko
    foka, przepraszam Cię za ostre słowa, becher ma racje że to, że drobni akcjonariusze kłócą się ze sobą, świadczy o stanie spółki

najgorszy wariant jest taki, że Tuorowie nie zwołują walnego i notowania spółki są zawieszone, a nawet w ostateczności Orphee jest wyrzucone z NC, wszyscy czekają aż sąd w szwajcari zwoła walne i w wariancie pesymistycznym dopiero w grudniu Płocica przejmuje kontrolę operacyjną w Orphee

tak swoją drogą, jeżeli spółka zostałaby wyrzucona z NC, to zarząd powinien zwołać walne w celu zamiany akcji z okaziciela na imienne

moje pytanie jest takie, ile są warte akcje Orphee za pół roku, kiedy kontrolę przejmie Płocica, zakładam wariant pesymistyczny, 50 gr???

w wariancie jeszcze bardziej pesymistycznym, bank wypowiada umowę kredytową Cormay i bank sprzedaje Tuorze akcje, które są przedmiotem umowy zastawu, te akcje plus te,które sobie zdąży za bezcen skupić z rynku dają mu przewagę na walnym, po ile są wtedy akcje Orphee, po 50 gr???

jeżeli Tuora zamierza przejąć Orphee i na jej podstawie prowadzić własny biznes to za moment akcje urosną

jeżeli Tuora zamierza odejść z Orphee to też akcje urosną

widzisz jakiś gorszy scenariusz???

wkurza mnie brak stanowczego stanowiska Łapińskiego lub Płocicy odnośnie całej sytuacji, ich jasne stanowisko co do przyszłości Orphee pomogło by podjąć decyzję drobnym akcjonariuszom, a tak są pozostawieni sami sobie i ze sobą mogą się kłócić

też tak myślę, gdyby Tourowie byli dobrymi menadzerami orphee jej kurs by tak nie spadł, a tak to pewnie spółka funkcjonowała a zysków brak, dywidendy zawsze brak, co mnie to obchodzi kto bedzie prezesem byle dobrze rzadził a a kurs akcji orphee jest wykładnią rzadzenia Tourów
  • Re: do_pandora Autor: ~do_pandora [89.66.109.*]
    pandora jak sądzisz czy będzie to info o walnym w najbliższych dniach ?
  • Re: do_pandora Autor: pandora [217.99.2.*]
    Dnia 2015-06-20 o godz. 20:56 ~do_pandora napisał(a):
    > pandora jak sądzisz czy będzie to info o walnym w najbliższych dniach ?

ja już nic nie wiem, może jedynie to, że becher miał rację pisząc, że trochę to za bardzo wpływa na moje życie

ja podjęłam decyzje kupiąc akcje w zeszły piątek i będę tego się trzymać

nie sprzedam ich nawet jak info nie będzie do 30 czerwca,

nie boję się zawieszenia notowań, myślę że możliwy jest scenariusz o którym pisał JB, ogłoszą wyniki bez opinii audytora, co da im trochę czasu

nie sądzę też że Total pozwoli, aby na koniec kwartału kurs orphee wyniósł 50 gr

pandora jesli spółka nie jest bankrutem to jej kurs spadkowy powinien się zatrzymać w okolicach 0,53zł dolna granica to 0,46 zł tak mi wychodzi z wyliczeń - rak zgody prowadzi do ruiny a odejscie z zarzadu p. T. ograniczy dochody spółki i to znacznie,,,,
  • Re: do_pandora Autor: ~becher [77.255.210.*]
    Oj wpływa to Bławatku, wpływa, na Twoje marne życie. Ja też w zeszły piątek za resztę fortuny
    brałem ile się da - a dzisiaj też wygrzebałem z dzieciecej skarbonki drobniaki żeby kupić sobie piwo....
    Na jedno wystarczyło, dobrze, że w garażu znalazłem kilkanaście pustych butelek, za które miałem drugie.....

Wyniki podadzą bez audytu, w gremiach nadzorczych będzie zastanawianie się co z tym zrobić.
    Tak, zapomnę jak się nazywam przez to nasze szwajcarskie cudo......
  • Re: do_pandora Autor: pandora [178.43.17.*]
    Becher,

ja to straszny chomik jestem, więc wczoraj w lodówce znalazłam trzy Tyskie, .......teraz są już tylko dwa...., trudno, trochę ascezy nie zaszkodzi, im większa asceza tym większa potem rozpusta
    a przetworów w spiżarni mam tyle, że wojna z Putinem mi niestraszna, to co tam wojna w Cormay

autentycznie zastanawia mnie milczenie drugiej strony, kto brał udział w skupie pamięta tamto napięcie i wojnę nerwów, co zrobi druga strona, te oświadczenia wydawane przez zarząd Cormay, teraz cisza, po prostu ciche dni, nawet na forum nikt nie napada pandory, dziwne, to już nie jest tamta wojna, to jest zdradziecka cisza przed tsunami, ocean się cofa.....

psychologicznie "ciche dni" są najtrudniejsze do przeżycia, niepewność człowieka wypala i wtedy podejmuje się nieracjonalne decyzje

ja się już trochę uspokoiłam, w końcu to tylko pieniądze, stresa to mają teraz i Tuora i Łapiński, dla pierwszego nie powołanie audytora to koniec funkcjonowania w biznesie, dla drugiego nie przejęcie władzy w Orphee do 30 lipca to też koniec funkcjonowania w biznesie, datą kulminacyjną jest 30 czerwca bo wtedy trzeba ogłosić to walne na które wszyscy czekają

jeśli to "trzymanie w niepewności" jest zaplanowaną formą oddziaływania na rynek to we mnie się od razu budzi sprzeciw i zmanipulować się nie dam, akcjonariusze Orphee to dziwny akcjonariat, duże fundusze, kilka grubych ryb, drobni akcjonariusze Cormay co dobrali sobie trochę Orphee i pandora, większość akcjonariuszy kupowała drożej niż piątkowe zamknięcie, no to kto to sprzedaje?, wiem że zawsze ktoś musi, ale w piątek ktoś wyrzucał same dychy jedna za drugą, ktoś drugi je przejął bo inaczej kurs by mocno spadł, to co tak się bawi drobnica?

trochę dziwi mnie spokój akcjonariuszy Cormay, bo Orphee jest może i stargana, ale nie jest zagrożona upadłością, a Cormay bez emisji leży

Drogi Prezesie Cormay, misiaczku milutki, proszę wyjść z ukrycia, proszę się nie bać, ludzie Pana lubią, niech Pan powie kilka ciepłych słów, że będzie dobrze, że bank przedłużył Panu ten 30 lipca, że Total coś zapłacił za akcje Orphee, że rozmawia Pan z inwestorami, że Hermes jest przygotowany do sprzedaży, a jak to wszystko nie prawda to wymyśl Pan coś swojego, nie ma Pana wtedy kiedy jest Pan ludziom potrzebny, Tuorowie tak owładnęli wyobraźnią wszystkich, że to oni rządzą nastrojami rynku, może ma Pan złą firmę pijarową, skoro Panu tego nie mówią, proszę znaleźć sobie inną, właśnie teraz, nie potem jest Pan potrzebny, proszę uwierzyć w siebie i stać się prawdziwym liderem

a jeśli Pan tego nie zrobi koniec jest oczywisty, na ludzkim strachu i niechęci można wygrać wybory, ale nie drugą kadencję
  • Re: do_pandora Autor: ~mmm [89.73.122.*]
    Wpisami i gorzkimi słowami nic nie zmienicie. Tracicie tylko swój czas. Jeśli do końca czerwca nie będzie zebrania walnego i kurs będziez zawieszony wtedy proszę wejść na strone KNF i każdy kto ma szacunek do swoich zainwestowanych pieniędzy niech pisze pozew. W pozwie proszę napisać kto waszym zdaniem jest odpowiedzialny tylko nie oskarżajecie spółki poniważ kara może zostać nałożona na spółkę (tracimy wszyscy) a nie personalnie (powiedzmy na prezesa). Obecnie oczekiwanie jest na decyzje sądu który nakaże zwołanie walnego. Jeśli TT i tatuś tego nie zrobią to zapłacą po 2 mln złoty zgodnie z nowym rozporządzeniem KNF, pozostali 2 członków rady nadzorczej widać że głosują przeciwko rodzinie T więc nie powini placić. 

Członkowie zarządu - Kara pieniężna do wysokości 2 mln złotych, w przypadku rażącego naruszenia obowiązków przez emitenta.

https://www.knf.gov.pl/Images/Nowe_regulacje_dot_obowiazkow_informacyjnych_spolek_gieldowych-15.04.2015_tcm75-41166.pdf
  • Re: do_pandora Autor: ~123 [78.10.134.*]
    cazas juz wysylac!

ktos dzownil do quercusa i totala i ing i pzu z zapytanie ajk wygalda spraw w orpheee na dzis dzien czy sa rozmowy aby sprawe zarzegnac i niepotrzbeny konflikt na kotrym traci kazdy!!!!!!!!???/

czy tylko plodzicie na forum swoje historie??!

Ja wszytskiego za was ne zrobie !!!

Dzwonic pytac nalegac jak Carl Icahn!!!!!

Polacznie spolek to zysk dla tt ale oni wola chore ambicje,poc o to moga wejsc do rady dyrektorow przeciez,gdyby byli odpowiedzialni i zakonczyli ten spor,chca nabyc akcjer nowej emisji crm wiec oco im chozi?? amja akcje jeszcze pare tys orphee moga je zmianic na crm jezlei polczenie bedzie mozliwe o czym wspominiali totla min 2 polowa tego roku a ci specjalnie tu audytor tu cos innego byle szkodzic!!!!!

Chyba maja 4 dni w Pl aby podac info o zmiejszeniu badz zwieksznieu zaangazowania wiec osatnie spadki i oddawanie akcji ktos kupowal!!! To pewnei ich robota wiec winno jzu info byc o skroceniu sie!!!!
  • tuory bronią się przed ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ KARNĄ!!!! Autor: ~inwestor [37.190.213.*]
    ich miejsce jest w więzieniu
  • Re: do_pandora Autor: ~zloty [31.61.136.*]
    Pojawiły się pogłoski, o sprzedaży przez Total aktywów, biomed, mabion
    Dla ORPHEE może to być albo informacja negatywna-tu też się skracają, albo pozytywna-wezwanie i wycofanie z NEW CONNECT, ten drugi scenariusz jest minimalnie bardziej prawdopodobny-wyjaśniało by to spokój Querqusa

Dla ŁApińskiego ta sprawa to być albo nie być na rynku, musi coś udowodnić, żeby jeszcze istnieć w tym światku, pewnie przeklina dzień spotkania z cwaniakami tuorami, dla jednych twardymi biznesmenami dla mnie zwykłymi naciągaczmi i lawirantami
  • Re: do_pandora Autor: ~pandora [83.9.243.*]
    Dnia 2015-06-21 o godz. 12:24 ~zloty napisał(a):
    > Dla ŁApińskiego ta sprawa to być albo nie być na rynku, musi coś udowodnić, żeby jeszcze istnieć w tym światku, pewnie przeklina dzień spotkania z cwaniakami tuorami, dla jednych twardymi biznesmenami dla mnie zwykłymi naciągaczmi i lawirantami

złoty, to super informacja, naprawdę super, gdzie mogę sprawdzić ile kasy ściąga z rynku Łapiński
    czuje że toury pozbywają się orphee nawet po tej cenie, oni tu zarządzają więc musi tu być większy smrodek niż nawet w cormay
    to też możliwe, powtórka manewru w Cormay, największa wartość ORPHEE to ludzie tam pracujący plus kontakty handlowe reszta to nic i wejdą na nowe obiecujace rynki typu KAZACHSTAN, BELARUS, ALGIERIA podobne do Polski lat 90 ubieglego wieku-czasu kiedy kombinatorzy pokroju tuorów zaczynali
    Racja, zostawią po sobie w orphee tylko mury i zgliszcza a kapitał to kontakty i ludzie którzy pójdą z tourami a to jest cały kapitał spółki, tu bedą za kilka miesięcy marne groszaki za akcje
  • Re: do_pandora Autor: ~silesia [89.66.109.*]
    Już nie wiem może się mylę ale myślę że jednak to info o walnym do 30.06 jednak będzie w przeciwnym razie za dzialanie na szkodę spółki jest odpowiedzialność karna od 1 roku do 10 lat pozbawienia wolnośći.Tak przynajmniej postąpiłby każdy normalny czlowiek nawet oszust też nie lubi przecież pudła....a jak już pojawi się info o walnym to i kurs Orphee jaki i Cormay będzie zapewne na zupełnie innym poziomie
  • Re: do_pandora Autor: artolini [217.170.162.*]
    myślisz , że Oni przejmują się tą odpowiedzialnością karną? Przecież to Oni zostali "oszukania", to Ich "okradziono" z tego co budowali przez tyle lat, to Oni starają się być transparentni (wywiady) i tłumaczyć z naiwnością dziecka (info. z 11.06.215) dookoła obecną sytuację wskazując winnych a tym samym budując sobie "alibi" (między innymi opinia DORADCY prawnego https://pl.wikipedia.org/wiki/Doradca_prawny ) dla przyszłych ewentualnych oskarżeń, wyjaśnień itp. w tym między innymi o działanie na szkodę spółki. Dlatego myślę, że więzienie im nie grozi a oni dalej to rozgrywają po swojemu.
    Pytanie jakie kroki podejmuje druga strona.
    Patrząc na dzisiejszą sytuację to CRM nie traktuje ich jak strony i blokuje. Za chwilę może stracą też kontrole nad ORP ale jeżeli do 30 nie zrobią nic to ich pozycja negocjacyjna się zmienia bo są nadal w ORP a CRM musi zacząć rozmawiać.
    ...a może plan jest taki , że jak się to po 30 zacznie sypać to znajdzie się ktoś kto zacznie z WBK rozmawiać - w końcu to innowacyjny i przyszłościowy biznes z gotowymi produktami(można stworzyć ale to potrwa), patentami(można kupić za ciężkie pieniądze tylko po co skoro są do przejąć za grosze) i zespołem(który jest i działa).
    http://forsal.pl/gielda/artykuly/878468,orphee-liczy-nawet-na-kilkukrotny-wzrost-przychodow-poczawszy-od-2016-roku.html

• TOTAL powinien zostać zamknięty lub przejęty przez dużo większy Autor: ~inwestor [37.190.213.*]
    profesjonalnie zarządzany
[x]
ORPHEE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.