Odpowiedzcie sobie na te pytania:
- Czym kierowaliście się kupując akcje w silnym trendzie spadkowym?
- Co czuliście? Podniecenie, chciwość, wizja łatwych pieniędzy w szybkim czasie? Czujecie się oszukani a tak naprawdę to wy chcieliście oszukać innych kupując akcje w tzw. "promocji"
- Dlaczego inwestujecie na giełdzie często duże pieniądze, nie mając zielonego pojęcia o zarabianiu na giełdzie?
- Dlaczego inwestujecie nie stosując żadnych zasad ochrony kapitału i zasad zarządzania wielkością pozycji?
- Dlaczego kiedy ponieśliście porażkę obwiniacie wszystkich wkoło tylko nie siebie?
- A więc czy naprawdę zostaliście "okradzieni" czy oddaliście pieniądze na własne życzenie?
Uzi, to już założyłeś bloga czy nie ? Chętnie poczytamy o Twoich osiągnięciach na Forex.
Wożnica, gdybyś był jak Ty to nazywasz "rozumny" to nie pisałbyś tych swoich mądrości. Jesteś Polakiem czy Anglikiem ? Pisz po polsku, nie popisuj się znajomością sloganów.
Naprawdę dziwię sie Wam chłopcy,nie mając akcji piszecie te swoje bzdety, chyba za dużo macie kompleksów i podniecacie się gdy czytają, to co piszecie na forach.
Uzi czy ja się wtrącam do Twojego inwestowania kasy ? Nie i guzik mnie to obchodzi, w przeciwieństwie do Ciebie życzę Ci sukcesów. Chłopcy wyluzujcie, pomóżcie żonom lub dziewczynom chatę ogarnąć itd.
Widzisz, jakbys przestal sczekac i gryzc, i zaczal myslec, to moze bys sie czegos nauczyl i rozszerzyl swoje zrozumienie rynkow swiatowych, ale jak wolisz nie, to twoja sprawa. Tak dlugo bedziesz popelnial bledy, jak dlugo bedziesz twierdzil, ze ich nie popelniasz.
Ja nie szczekam gówniarzu, tylko grzecznie zwracam uwagę, że to nie Twoja sprawa, gdzie i ile i w co inwestuje, ale niestety jak czytam, to zauważyłem, że posiadasz niski poziom inteligencji i do Ciebie nie dociera. Jest kilku takich inwestycyjnych "geniuszy" na forum bankiera, kiedy Ty masz czas na to zarabianie pieniędzy ? Siedzisz przed monitorem i się podniecasz. Tak to wygląda gówniarzu gdy się czyta, to co piszesz. Co do CEDC, to chyba czytałeś wczoraj, że w końcu KNF się przyznał, że nie ma środków do obrony inwestorów, mamy chory system, ale co ja Ci będe tłumaczył, Ty i tak swoje dyrdymały napiszesz. Pochwal się gówniarzu ile masz lat ? Cecha narodowa większości Polaków to dowalić innym i się naśmiewać z nich i Ty niestety dla Ciebie do nich należysz. Bez odzewu, nie będe schodził do Twojego poziomu intelektualnego jak i inwestycyjnego i kropka.
tu chodzi o nic innego panowie uzi i inni wam podobni, że na polskiej gpw zaistniał taki wałek planowany z premedytacja a każda instytucja odpowiedzialna za taki stan rzeczy udaje że to nie jej wina, zwala winę na ludzi którzy nie mogli mieć pojęcia że TEN PRZEKRET może zaistnieć...wam i wam podobnym życzę śmierci w mękach
Ni. Ja Tobie i wszystkim Tobie podobnym naprawdę życzę jak najlepiej! Dlatego piszę nie to co chielibyście usłyszeć a to jaka jest prawda. Ja też kiedyś zachowywałem się tak samo jak ty! I przegrywałem i wciąż przegrywałem. Teraz wciąż zarabiam i wciąż zarabiam z GPW przeskoczyłem na forex bo tam lepiej się odnalazłem, jednak nie sądzę że GPW jest złym rynkiem i nie da się tu zarobić. Da się i to sporo jeżeli tylko zrozumiesz że to ty w pełni odpowiadasz za swoje decyzje działania zyski i straty, nikt inny! Zachowujecie się jak alkoholik który leży zarzygany na ławce w parku i bredzi że całe życie jest do dupy. To nie przypadek że pierwszym krokiem w AA jest przyznanie się przed samym sobą do tego że jest się bezsilnym wobec alkoholu. Jak wy przyznacie się przed sobą że jesteście bezsilni wobec rynków, ale jesteście w 100 % Odpowiedzialni za to co robicie macie szanse zarabiać na giełdzie tak samo jak alkoholik ma prawo wrócić to normalnego szczęsliwego życie bez alkoholu. Jednak jeżeli będziecie trwać w przekonaniu że to inni odpowiadają za wasze decyzje, błędy i straty to zawsze będziecie dawcami kapitału. ZAWSZE!
Uzi, dopóki nie przeczytałem tego forum nie miałem pojęcia jacy ludzie graja na giełdzie. Byłem przekonany, że większość to starzy wyjadacze, świetnie zorientowani w ekonomii. Okazuje się, że byłem w błędzie. Część tzw. graczy to naiwne dzieciaki z zerową orientacją na rynku kapitałowym. I to jest piękne! To zachęca aby grać i wygrywać bo dawców kapitału nie zabraknie. Też kiedyś straciłem poważną kwotę ale nie pękam i nie obwiniam wszystkich dookoła. Zamiast płakać wziąłem się za naukę i to już przynosi efekty w postaci zysków. CEDC też miałem przez chwilę ale analizując dane w porę się ewakuowałem z niewielkim zyskiem. Wszedłem po 3,90 w Taurona kierując się fundamentami tej spółki. Na razie jest dobrze.
Ludzie tacy jak ty osiagaja na gieldzie sukces. Naiwnych placzkow i frustratow tez nigdy nie zabraknie ale takich potrzeba na gieldzie bo ktos musi stracic by kto inny zyskal. Ci co straca beda zawsze winili innych jak Tariko, USA, decyzje sadow itd....Nieprzecietna glupota mas...
No i co, Uzi? Zadowolony jesteś z siermiężnie podanych truizmów?
Po tonie wpisu sądzę, że kraśniejesz. Ale to jest gwóźdź do Twojej
intelektualnej trumny. Dlaczego? A no dlatego, że uznałeś kant i oszustwo
za naturalny mechanizm giełdowy. Może tak Cię wychowano, może
tacy mistrzowie parkietu robili z Ciebie giełdowego "pałkarza"... Udało się.
Jesteś i zapewne pozostaniesz zadowolonym z siebie, bezrefleksyjnym,
pozbawionym krzty empatii, prostaczkiem. Nie gniewaj się, ale tak
się prezentujesz. Jak to dobrze, że nigdy w realu nie musiałem ocierać
się o Twoją inteligencję! Skąd ta pewność? Co jak co, ale Twój ograniczony
sznycik poznałbym od razu. Powodzenia, Uzi!
PS
Dla pełniejszego obrazu: tak, straciłem na CEDC. Na szczęście tylko
10tys. A mogło być o wiele gorzej!
Dlatego doskonale rozumiem gorycz i wściekłość tych, którzy nie przegrali
z koniunkturą, bessą lub krachem, ale musieli uznać wyższość kałmuckiego
złodzieja.
Aleph większość ludzi, ty również do nich należy szukają na forum współczucia i pocieszenia. Macie siebie za biednych poszkodowanych uczciwych inwestorów. Forum jest otwarte dla wszystkich nie licz na to że będę utrzymywał wasze złudne poczucie że zostaliście oszukani. Na giełdzie może zdarzyć się wszystko. Przekręty były są i będą. Może w przyszłym roku na ziemie przylecą złowrogo nastawieni kosmici i wybuchnie międzygalaktyczna wojna. Jeżeli taki abstrakcyjny scenariusz by się sprawdził, Wig20 spadłby grubo poniżej 1000 pkt. To pewnie na forach byście płakali że zostaliście okradzeni przez kosmitów? Nie szukajcie adoracji, dopóki będę widział idiotyczne wątki w stylu "zostałem okradziony przez Tarika KNf i sąd Amerykański" To będę to hejtował i obalał te idiotyczne mity. Na giełdzie może zarabiać każdy, ale tylko wtedy jak weźmie odpowiedzialność za swoje czyny. Jeżeli choć jedna osoba zrozumie to co pisze i zacznie odnosić stałe zyski na giełdzi i z leszcza stanie się profesjonalnym inwestorem, to moja misja tutaj będzie spełniona. Dziękuje za uwagę
P.S Wasze obrażanie mnie spływa po mnie jak po kaczce. Wiem że jest nadzwyczaj trudnym przyjąć bolesną prawdę, ale może ktoś w porę się zreflektuje i będę wtedy szczęśliwy.
Widać uzi ze ty jesteś ten słynny młody wykształcony z ...... bo jakim trzeba być frajerzyną i osłem aby porównywać strategie inwestycyjne do przekrętu z anulowaniem akcji, kiedy spółka ma się dobrze i dalej istnieje i zarabia średno 3 - 4 $ na akcje, no ale uważaj wsiowy cwaniaku, bo ktoś kiedyś może ci coś anulować, a wtedy chciałbym zobaczyć twoja zdziwioną, pryszczatą gębę (bezcenne) resztę przegrasz na giełdzie
Tfu trendy spadkowe mają to do siebie że dążą do zera. Ale leszczyki takie jak ty myślą że trzeba kupować to co spada bo niedługo wzrośnie a ty z obory wleziesz na salony ze słomą i gnojem w butach. Im silniejszy trend spadkowy tym scenariusz 1 grosza lub zera jest tym bardziej prawdopodobny i każdy kto inwestuje w coś takiego cały swój kapitał bez stoplossa musi liczyć się spz tym że niebawem na jego rachunku może pojawić się zero. Zrobiliście sobie harakiri na własne życzenie i obrażacie w sposób chamski i prymitywny wszystkich tych co prubóją wam to grzecznie wytłumaczyć
Do "Uzi" - czytam tak Twoje pokrętne wpisy i odnoszę wrażenie, że się pogubiłeś i jesteś strasznie "biednym" człowiekiem (bez obrazy). Bogactwem człowieka są bowiem wartości, którymi w życiu się kieruje. Mam tutaj na myśli min.: prawość, uczciwość, pomoc bliźniemu itd. Jeżeli głęboko w sercu je odnajdziesz (rodzice na pewno Ci je przekazali) to zrozumiesz, że jeżeli ludzie popełnili błędy inwestując w CEDC, to zapamiętaj, że nie ma ludzi nieomylnych i każdy z Nas (kto stracił ciężko zarobione pieniądze) zdaje sobie sprawę z podjętych decyzji. My nie szukamy wsparcia w Twojej czy innej (Nas krytykującej) osobie, lecz rozwiązania (które być może istnieje) bardzo trudnej nieetycznej sytuacji. To, że wcześniej ja czy ktoś inny nie wyszedł z trefnej inwestycji, nie oznacza, że Ty i inni macie prawo do obrażania Nas. Zapamiętaj, że "Nikt nie stanie się wielkim człowiekiem, bez popełniania wielkich błędów " Powiem Ci również, że " Nikt nie wie co przyniesie przyszłość. Dlatego ciągła nauka jest częścią mojej (nie Twojej) pracy...", oraz, to co powiedział Seneca, mianowicie: "To co myślisz o sobie jest o wiele ważniejsze od tego, co myślą o Tobie inni..." Na koniec dodam, żebyś zadał sobie pytanie: " Jeśli istnieję tylko dla siebie, to kto istnieje dla mnie? Gdybyś jednak miał trudności ze znalezieniem odpowiedzi, to Ci odpowiem, że "Jeśli jednak istniejesz także dla innych, inni również będą istnieć dla Ciebie..."
Żebrak bardzo podobają mi się twoje mądre słowa. Sprubój jednak zrozumieć że ja nie mam zamiaru nikogo obrażać! Piszę tylko swoje ( oczywiście subiektywne ) przemyślenia w sposób dość mocny, bo słabe słowa do nikogo tu nie dotrą. Sam musiałem dużo stracić żeby nauczyć się zarabiać na giełdzie, ale dla mnie podstawą do budowania sukcesu jest zrozumienie że to ja ponosze odpowiedzialność za wszystkie moje decyzje.
Uzi, gdybyś był człowiekiem sukcesu nie pisałbyś na forum bankiera. Jest tutaj niewielu mądrych ludzi. Zauważ, że wpis Żebraka jest unikatem na tym forum.Próbował Ci coś przekazać, ale niestety nie dotarło do Ciebie. Każdy jest kowalem własnego losu. Zrozum, że Twoje według Ciebie udowadnianie nam jakie popełniliśmy błędy nie zmienią tego, że KNF i GPW nie zrobiło nic , aby ochronić akcjonariuszy przed anulowaniem akcji. Naszym największym błędem była wiara w instytucje podobno stojące na straży przejrzystości giełdy. Każdy z Nas ma prawo mieć punkt widzenia, ja Twój szanuję, więc bardzo proszę uszanuj też poglądy innych i sposób podejścia do gry na giełdzie różniący się od Twojego.
To Twoje ciągłe przekonywanie Nas o naszej winie zaczyna przypominać wypowiedzi panów z KNF i GPW, a może Ty tam pracujesz ?
Dzieki uzi za przemyslenia i przekaz pewnej filozofii jaka przedstawiles dotad na forum..
Postaram sie zapamietac i wykorzystac w przyszlosci ...
Dla mnie najtrudniej bylo zaakceptowac straty, gdy juz to zrobilam narodzilam sie jako nowa inwestorka. Zycie toczy sie dalej , tyle fajnych firm czeka aby je kupic.... A w poniedzialek o 9 znowu sesja....
A moze zamiast zlozeczyc innym poczytaj posty i pomysl co zawaliles kiedys? przemysl bledy aby ponownie ich nie popelniac?
Gdybym dala stoplosa na minus dajmy 15procent to stracilabym 15 a nie ponad 80 procent nie???
moze faktycznie trzeba z gory zalozyc ile procent wartosci akcji mozna odpuscic, a powyzej sprzedac bez wzgledu na okolicznosci??? i bez wzgledu na obietnice prezesa ....
Pisze to o nowych inwestycjach. Bo CEDC to juz temat zamkniety bez wzgledu na ,to co jakas tam gazetka napisze....
Dnia 2013-05-24 o godz. 14:58 ~uzi napisał(a):
> Odpowiedzcie sobie na te pytania:
- Czym kierowaliście się
> kupując akcje w silnym trendzie spadkowym?
- Co czuliście?
> Podniecenie, chciwość, wizja łatwych pieniędzy w szybkim
> czasie? Czujecie się oszukani a tak naprawdę to wy
> chcieliście oszukać innych kupując akcje w tzw.
> "promocji"
- Dlaczego inwestujecie na
> giełdzie często duże pieniądze, nie mając zielonego pojęcia
> o zarabianiu na giełdzie?
- Dlaczego inwestujecie nie
> stosując żadnych zasad ochrony kapitału i zasad zarządzania
> wielkością pozycji?
- Dlaczego kiedy ponieśliście porażkę
> obwiniacie wszystkich wkoło tylko nie siebie?
- A więc czy
> naprawdę zostaliście "okradzieni" czy
> oddaliście pieniądze na własne życzenie?
Ten kto inwestuje cały swój kapitał w silny trend spadkowy, nie zakładając kiedy wyjść z inwestycji kiedy zakładany przez niego scenariusz się nie sprawdzi akceptuje gigantyczne ryzyko i niczym nie różni się od uzależnionego od hazardu człowieka który na ruletce traci wszystko co ma. Zwalanie winy na innych w waszym przypadku ma taki sam sens jak zwalanie winy przez hazardziste na to że krupier źle zakręcił lub że stół był krzywy. Jeżeli zakładliście że nie pospędziecie się akcji jak będą spadać, zaakceptowaliście możliwość utraty wszystkich zainwestowanych środków. Każdy trend spadkowy dąży do zera, trend CEDCa jest już przy samej mecie.
trzymasz sie tak tego trendu jak slepa kura ziarnka...
a przeciez wystarczyloby jedno pozytywne info i twoj trend spadkowy zlamany jak zapalka...
ale tutaj nie taki byl zamysl i geneza przekretu.
dociera do Ciebie,ze poprzedni zarzad proponowal wykup akcji przez KALmuka?
Zlodziej dal zarobic wszystkim,obligatariuszom,wspoludzialowcom,dyrektorom,wszystkim.kosztem polskiego drobnego akcjonariusza.no bo oni pany dyrektory,z jednego koryta..a my golodupcy,po kilka akcji,no to zlodziej ma plan jak wydymac,tych akcji juz sie nie pospedziecie,bo je anulujemy
pospedzaj wiecej czasu z daleka od monitora bo pierdolisz w kolko jedno i to samo.zenada.
Dnia 2013-05-27 o godz. 08:25 ~kuka napisał(a):
> Tak. Czuję sie okradziony ale nie ze wzgledu na cene
> (ryzyko zawodowe
;) ale przez to że akcje zostały
> anulowane...
Nie bądź śmieszny. CEDEC nie wykupił w terminie obligacji więc był bankrutem. Wyobraźmy sobie, że nie doszło do układu i nie anulowano akcji. Kto i za jaką cenę miałby kupić wasze akcje w sytuacji licytacji majątku spółki w celu zaspokojenia roszczeń wierzycieli?
Trzeba dac podwyżke tym co zaciągneli a nie spłacali za dobrą prace a może by tak icch do pierdla na darmowe wczasy razem z tym co im ten pomysł podłożył heeeeee.... heeeeee....
Do "Kupca". A gdzie jest powiedziane,że" obowiązkowo" należało wykupić obligacje, w tym przede wszystkim te z 2016 roku?.Przecież,jeżeli byly problemy, to nie oznacza jeszcze bankrutw, są inne sposoby,żeby ten problem rozwiązać/ jak to robią z powodzeniem i nne spółki/.
Dnia 2013-05-24 o godz. 14:58 ~uzi napisał(a):
> Odpowiedzcie sobie na te pytania:
- Czym kierowaliście się
> kupując akcje w silnym trendzie spadkowym?
- Co czuliście?
> Podniecenie, chciwość, wizja łatwych pieniędzy w szybkim
> czasie? Czujecie się oszukani a tak naprawdę to wy
> chcieliście oszukać innych kupując akcje w tzw.
> "promocji"
- Dlaczego inwestujecie na
> giełdzie często duże pieniądze, nie mając zielonego pojęcia
> o zarabianiu na giełdzie?
- Dlaczego inwestujecie nie
> stosując żadnych zasad ochrony kapitału i zasad zarządzania
> wielkością pozycji?
- Dlaczego kiedy ponieśliście porażkę
> obwiniacie wszystkich wkoło tylko nie siebie?
- A więc czy
> naprawdę zostaliście "okradzieni" czy
> oddaliście pieniądze na własne życzenie?
Ja sobie odpowiedziałem na te Twoje naczachale pytania: tak, prawdopodobnie zostanę okradziony- jak anulują mi akcje, bo nie odbywa to sie w systemie przyjętym w kraju cywilizowanym.Gdybym stracił na spadkach albo stricte na spółce, która faktycznie zbankrutowała, nie miał bym nic do zarzucenia, a tak: niech CEDC wykona wezwanie zgodnie z naszym prawem i niech sobie biorą tę piepszoną spółkę za marne grosze.
CEDC podlega prawu stanu Delaware i niczego nie musi robic innego niz te prawo... Pisanie na forum o wezwaniu na akcje po 6 zlotych to urojenie jakim zwodzi sie naiwnych. Taka jest prawda.....
Inne firmy z Ukrainy Slowenii itd tez maja swoje kwiatki.. gdyby ktoras zbankrutowala to wyplyna.... Ludzie czytajcie co pisza madrzy ludzie typu uzi czy kiedys zloty strzal..... to dowiecie sie wszystkiego.....