Kiedys to mialem sprzedalem z duza strata po 1.5 zl zawsze sa chetni do kupna bo myslimy ze juz nizej nie bedzie.gdy bym to jeszcze trzymal mialbym 5 razy mniej...tu zostaly stracona ogromna kasa..pozdr.
Jakoś nie widać nikogo kto by chciuał kupić jakiś pakiet, może sie myle... ale wydaje sie że akcjami obracają sami spekulacnci... Nawet dużo nas :)
Jeżeli coś by sie miało zadziać to ktoś te akcje by musiał akumulować, a tego jakoś nie można dostrzec..
Na dzień dzisiejszy kto "dotknoł... to i poczuł"
Pozostaje jakiś 1 % szans na coś nieprzewidywalnego...ale to tylko życzenia akcjonariatu...
Jedna rzecz mnie zastanawia co robi OFE ING ze swoimi 5%, to że jeszcze tego nie wywalili daje do myślenia...
Przy każdym bankructwie ktoś zawsze odbiera akcje licząc na spekulacyjny ruch, a jak go nie ma to znów oddaje innemu i tak codziennie niżej, a ...ostatni gasi swiatło.
Chciwość i chęć ryzyka powoduje zakupy bankrutów, ale kończą one i tak zawsze wycofaniem z obrotu giełdowego i ceną ok. grosza.
Może nie bankrut ale duzy wałek..
Wycyckali akcjonariuszy "do spodu", najlepsze aktywa przejdą w inne ręce a akcjonariuszą pozostaje napisć się "Bolsa"
Kto zainwestował w CEDC zawsze gdy zobaczy Bolsa na stole, półce sklepowej... poczuje gorzki smak Eeeeech!! Ku...! I westchnie..... ale byłem wtedy głupiiuutki....
buhahahahha
tak jakby beria oskarzal stalina lub vice versa
jedna liga :-):-):-):-):-)
wiecej ich wyrobow nie tkne
niech sobie chleja w tatarstanie
NA PAL
paradoksalnie upadłość likwidacyjna jest najlepsza, bo dostaniesz prawie 2 dolary na akcje, a jak układ złodziejski to 6 c na akcje, jak będziesz baranem i dasz mu to po 6 c , ja mogę swoje akcje sprzedać za dolara, za sztukę nie taniej.
układ nie może zmusić do oddania akcji po cenie zaniżonej, ani to księgowa, ani średnia z 3 mcy.
robi ruski z cywilizowanych ludzi mongołów, a pewnie najchętniej każdemu wlał do gardła po litrze wódy, żeby nie wiedzieli co podpisują
de facto prezes jest wierzycielem, osobą , która doprowadziła do upadku firmy a teraz próbuje okraść mniejszościowych,
kabaret po rusku
Ciebie ~ezechiel to już krew zalewa z powodu strat, jakie tu poniosłeś.
Myśleć racjonalnie nawet nie potrafisz.
CEDC nie wykupiła od wierzycieli swoich obligacji w terminie ich zapadalności i w tym momencie stała się bankrutem, a teraz masz nawet potwierdzenie tego poprzez złożenie wniosku CH11 .
Nic w tym wsględzie nie zmienisz, a twoje wyzwiska pod moim adresem też nic nie dadzą, poza tym nie mnie należą się takie epitety,lecz tym co doprowadzili do takiej sytuacji.
Trochę kultury też mógłbyś się ~ezechiel nauczyć i ... trzeba było mnie posłuchać jak tu wszystkich ostrzegałem, nie być upartym i nie słuchać oszołomów piszących jedynie życzeniowo lub kłamliwie, by takich jak ty wprowadzić w ślepą uliczkę i teraz się śmieją z twojej straty i głupoty.
Heee hee.. dobre... ze spółdzielni ?
Chyba straceńców, takie same mam straty jak każdy inny bo jestem posiadaczem akcji...
Ale naszczęście nie wpakuwałem tu wielu środów...
Też mam życzenia żeby coś zadziało się wspaniałego, ale już ciężko mi wyszukac powody dla których kurs miałby rosnąć...
Może pobujami się miedzy 20 a 40 groszy do maja :)
A Bolsa jeszcze nie raz traficie do picia, wejdziesz na impreskę na sylwestra albo na imieninki do Cioci będzie stał jak nic , niczym uśmięchnięty...
Nie traćmy dobrego humoru, pieniądze to nie wszystko!
Nawet jak pojdzie plus 10..20..proc to i tak wiekszosc bankrutami....na wykresie to wodospad Niagara...po 36gr tam byl wagon akcji wielu sie nacielo ..ale kto wie moze sie odmieni..
Zloty...Ty jeszcze śmiesz ludzi obrażać, że Cie nie posłuchali???...chyba jest tu kilku, którzy Twoje brednie odnośnie wzrostów potraktowali poważnie...dzisiaj piszesz ,jakbyś przewidywał spadki od miesięcy....nie dorastasz do pięt mojej dziesięcioletniej córce...jak Cie czytała wspólnie ze mną to zapytała co to za małpa pisze...przepraszam wszystkie małpy....
Nie pitol bzur psi synu, bo bankrutem może być spółka która ma większe zadłużenie od pokrycia w własnych środkach. W CEDC jest tych środków o 200 baksów więcej, więc co piszesz bzdury o BANKRUCTWIE . Wytłumaczysz może to?????????
Wcale nie jest tak, jak ty piszesz. Aktywa cedc są mniejsze niż ich dług. A wiesz dlaczego jest tak na pewno ? Bo żaden z wierzycieli nie zgodziłby się na swoje straty, gdyby mógł dostać więcej z masy upadłościowej. Nie myśl, że wierzyciele są głupcami, czy też wspomagają charytatywnie Tarika. To są poważne biznesy i tu nie ma zmiłuj się.
Twoje dane muszą być nieaktualne. Poza tym, jeśli syndyk ogłosiłby przetargi na poszczególne części majątku cedc nie wiadomo ile tak naprawdę by dostał i czy na wszystkie te części znaleźliby się chętni. Musisz wziąć pod uwagę że mamy kryzys, wartość większości rzeczy spada, a dodatkowo ludzie zainteresowani przetargiem nigdy nie chcą dać za dużo więc kwota z masy upadłościowej byłaby mała.
Uczestniczyłem w przetargach i powiem ci, że często bywa tak, że jak np. jest dwóch chętnych, wówczas jeden proponuje drugiemu, by się wycofał (oczywiście za odpowiednią gratyfikację) i przetarg wygrywa się za najniższą cenę. Bywają jeszcze lepsze przekręty, że umawiają się wszyscy zainteresowani, by wycofać się z przetargu i wówczas syndyk ogłasza nowy przetarg z ceną o połowę niższą.
Podam ci jeszcze jeden dowód na to, że aktywa spółki są na pewno niższe niż ich dług. Otóż, spółka sprzedałaby swój majątek lub jej część i spłaciłaby wierzycieli, gdyby tylko starczyło z tej sprzedaży kasy na wykup tych wierzytelności. Tego nie zrobiła, bo doskonale wiedziała, że nie ma klienta na kupno jej aktywów po cenie pozwalającej na spłatę wierzycieli.
W grudniu cedc proponowało Tarikowi kupno całego cedc i on też nie przyjął tej propozycji, ponieważ kupno wiązałoby się z przejęciem również długu, jaki na nim ciążył.
Tarik nie będąc właścicielem mógł zaproponować znacznie niższą cenę wierzycielom a w konsekwencji i tak stanie się właścicielem.
Kto jest wierzycielem tych obligów z 2013r TARIK więc się nie odzywaj . On je skupil to teraz sie zgadza. Ta mniejszość co ma obligi , a jest ich mniejszość się oczywiście nie zgadza.
I tak to wygląda. Udaje Tarik ,że CEDC jest bankrutem, choć nim nie jest. Czy on myśli że sędzia jest na tyle głupi żeby nie zrozumieć przekrętu?????
JESTEŚ NAPUSZCZONY ,, PSI SYNU .
Obecnie shorty się skończyły, tarik będzie jeszcze troche zasypywał rynek akcjami. Potem zobaczymy ;) Tylko nie pisz więcej bzdur , bo nie masz racji.
Wyjaśnię ci jeszcze tylko dlaczego jesteś tym debilem i więcej z tobą nie dyskutuję, bo nie masz ani kultury, ani wiedzy merytorycznej, bym mógł z toba prowadzić dyskusję.
Dla spółki cedc nie ma żadnego znaczenia kto posiadał jej obligacje. Spółka musiała mieć 15 marca kasę, by spłacić wszystkich wierzycieli 2013 w wymagalnym terminie - w tym również obligacje, jakie posiadał Tarik. Jeśli tego spółka nie zrobiła wykupu w terminie wowczas stała się bankrutem.
~ezechiel IDIOTO jeden, powiedz mi np. dlaczego cedc nie miałoby spłacać obligacji Tarika, a musiałoby wszystkich innych ?
Oczywiście, że Tarik mógłby ułożyć się ze spółką i w inny sposób np. poprzez emisję nowych akcji, anulować swoje obligacje, ale intencją, planem i dążeniem Tarika nie było przecież niesienie pomocy cedc, tylko wrogie jej przejęcie, więc nadarzyła się najlepsza okazja pod słońcem, by mając te obligacje przyprzeć cedc do muru i ostatecznie dokonać tego przejęcia, do którego Tarik dążył cały czas.
Tarik po to oplótł pajęczyną spółkę cedc, na wiele jeszcze miesięcy przed terminem wykupu obligacji, by w stosownym czasie m.in. wykorzystując brak możliwości wykupu tych obligacji przez cedc od Tarika doprowadzić cedc do upadłości.
Zrozumiało dziecko kalekie i ułomne lub inteligentne inaczej ?
Psi synu o tym pisze............I w końcu napisałeś prawde.........Przyparty do muru jak cedc przez tarika. A swoją drogą to sąd może tego tarika nieźle pogonić.
PS. A teraz tobie puszczą nerwy jak kurs w stanach poszybuje na zielono ;)))))))))
Niby za co sąd ma pogonić Tarika ?
Za to, że posiadał obligacje cedc, a spółka nie była w stanie ich wykupić ?
~ezechiel, ty chyba dalej nie rozumiesz wszystkiego tak jak powinieneś !!!
CEDC samo sobie jest winne i samo doprowadziło się do upadłości poprzez to, że nie było w stanie wykupić swoich obligacji.
To kto je miał w swoim portfelu jest nie istotne, bo nawet, jak nie miałby ich Tarik, tylko np. pan Doopa to i tak cedc zobowiązane było wykupić od niego w dn. 15 marca swoje obligacje, a nie zrobiło tego wykupu i ... stało sie w tym momencie bankrutem.
Tarik kupując obligacje miał swoj cel, jednak nie osiągnąłby go, gdyby spółka wykupiła w terminie od wszystkich swoje wierzytelności.
Przekrętu tu zadnego nie ma, jedynie Tarik znalazł sposób zgodny z prawem, by zmusić spółkę do złożenia wniosku ch11. W odpowiednim czasie wyłożył stosowną kwotę na zakup obligacji cedc, której cedc nie było w stanie mu oddać w zapadającym terminie i to wszystko.
To jest biznes, a nie dziecinada i obowiązują ściśle określone reguły, kto im nie sprosta ten wypada.
Cu ty ni widzisz tu manipulacji Tarika chociaż sam je opisujesz? Czy takie manipulacje sa zgodne z prawem?
Widać ze nie tylko KNF jest bezradne na takie działania
To się jeszcze okaże, bo jeśli ktoś z cedc działał na szkode firmy w porozumieniu z tarikiem to to już jest przestępstwo na dużą skalę....................
I tutaj może popłynąć nie jeden. Cedc to nie bankrut i tyle , więc nie może być traktowany jak bankrut. Tarik stara sie wmówić wszytkim ze to bankrut. To nich upada i niech dzielą spólke między obligatariuszy i akcjonariuszy. Zobaczymy czy zle na tym wyjdziemy ;)
I jeszcze jedno ważne: DLACZEGO NIE MA RAPORTU ROCZNEGO??????????????????
TO KOLEJNY W POROZUMIENIU Z ZARZADEM PRZEKRET MOIM ZDANIEM. DLACZEGO NIE OPUBLIKOWALI???? OD CZEGO JEST ZARZAD ???????
PRZEKRET JAKICH MAŁO.........
Nie udawaj idioty bo mechanizmy jakie obecnie są stosowane do dymania leszczy weszły obecnie w złotą ere na giełdach.
Pan Tariko pod przykrywka ratownika tak wszystko rozegrał że z ramienia zarządu doprowadził do upadłości układowej, podczas gdy możliwości było bardzo dużo, ale przy innych możliwościach nie udało by się przejąć spółki z bezcen.
Ja osobiście się zastanawiam czy przypadkiem wejście na rynek rosyjski nie było z góry zaplanowane w celu doprowadzenia do obecnej sytuacji, ale kwestia obecnie nie do udowodnienia?
jeśli tatar doprowadził do upadku i bankructwa firmę( zarządzał nią) to przecież działał na szkodę firmy. A teraz jesze stał się 100% właścicielem firmy. To jakaś paranoja. Myslę że jedyne rozwiązanie to odwyk dla całego zarządu i spotkania AA . Kto na trzeźwo podejmuje takie decyzje. Mam nadzieje że chociaż sędzia będzie trzeźwy
przekret jakich malo...
zloty,piszesz raz rozsadnie,a raz glupio......
Ten czlowiek to oszust.Jeszcze na jesieni dokupywal akcje,zeby uspic czujnosc,a juz jego Ajwaje prawnicy majstrowali przy planie jak przejac spolke najtaniej.Przycisli dyrektorow,notabene odpowiedzialnych za zadluzenie,pozwolili im sie skrocic;(kaufmany,careye i inne gady) i wyszlo,ze dawcami,ktorzy zostana z niczym beda akcjonariusze.
Sowieckie prawo piesci i prawnicy judasze co sprzedali by brata za garsc srebrnikow.
Spolka wedlug chapter 11 przejdzie reorganizacje,biznesy w Polsce,Rosji,na Wegrzech i Ukrainie funkcjonuja bez zaklocen.Obligi zroluja,spolka na prostej,a drobny akcjonariusz wyjebany.Operacja sie udala,pacjent zmarl.
W jakim kraju zyjemy,ze mozna wyzerowac komus konto pod pretekstem reorganizacji?
Dyrektory pouciekali jak szczury z tonacego okretu,a Rusek za zaciagniete zobowiazania niedojdow cedc fin,przejmie najcenniejsze aktywa,w tym polskie fabryki.
dziwne to wszystko,ta pomoc i ten caly spektakl ostatniego pol roku,czuc kacapem
Czy sedzia amerykanskiego stanu zauwazy oszustwo w bialych rekawiczkach?czy okaze sie czlowiekiem sowieckim?Prawo w Ameryce nie jest tak sprzedajne ja ruskie k...ur..es..two.
A kto to Kaufman? Jakiś czarodziej a może przygłup który da 1,2 miliarda dolców za coś co już im raz sprzedał?
Kaufman to mądry inwestor. Sprzedał CEDC swoją firmę za 350 mln dolarów i kupił sobie dla jaj trochę akcji za 50 mln. Stracił i koniec biznesu z cedkiem.
Ile stracił tego się nie dowiemy. Może nic skoro tak ładnie się wycofał.