• trzy kluczowe decyzje Autor: ~antylogik [79.191.212.*]
    Co rusz, to pojawia się wpis o zwolnieniach pracowniczych mających rzekomo, wieszczyć całkowity upadek BOMI. Są też osoby, które przekonane o swoich racjach, przewidują spadek akcji nawet o połowę. Pytają "niemożliwe? ... zobaczymy". Odpowiedź jest oczywista "możliwe". Ale na pytanie o 100 % wzrost ceny akcji odpowiedź jest ta sama.
    Każdy kto chociaż odrobinę zna giełdę, wie że wszystko jest możliwe , a gdyby ktoś posiadał pewność, jakie ruchy będą na cenach akcji, byłby multimiliarderem.
    Dla istnienia BOMI i ceny akcji , tak naprawdę kluczowe są co najmniej trzy decyzje.
    1. Sądu o charakterze upadłości.
    2. Wierzycieli o przyjęciu układu
    3. Inwestorów o dofinansowaniu spółki w ramach nowej emisji.
    Oczywiście nie rozwiązuje to wszystkich problemów , gdyż pozostaje problem jakości zarządzających tą spółką, co budzi moje największe obawy. Widać ,że nie radzą sobie z tym problemem. Brak jasnej wizji i strategi działania potrafiących przekonać banki o dalszym finansowaniu, podejmowanie decyzji o zamykaniu sklepów nierentownych bez rozwiązania spraw kosztów stałych związanych z wynajmowanymi dla nich powierzchniami, polityka informacyjna, nieumiejętność przeprowadzenia decyzji o warunkowej emisji akcji ( a nawet niepanowanie nad procedurami na WZA), itp. nie napawa optymizmem. Gdyby to zależało ode mnie to dokonał bym tu szybkich i radykalnych zmian.
    Im szybciej te decyzje zapadną, tym szybciej będzie wiadomo czy dziś zainwestowane w spółkę pieniądze dadzą zysk czy stratę. Ale jak to mówią, kto nie ryzykuje ten nie zyskuje.
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~Ciekawy [194.116.198.*]
    Pracownicy podkreślają że obecny zarząd robi co może by uratować spółkę - winę zwalają na poprzednika. Zgadzam się z Tobą co do 3 punktów
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Dnia 2012-07-31 o godz. 09:33 ~antylogik napisał(a):
    /.../ Są też
    > osoby, które przekonane o swoich racjach, przewidują spadek
    > akcji nawet o połowę. Pytają "niemożliwe? ...
    > zobaczymy". Odpowiedź jest oczywista
    > "możliwe". Ale na pytanie o 100 % wzrost
    > ceny akcji odpowiedź jest ta sama.

Nie, nie jest taka sama.
    Gdyby była na to szansa, insiderzy i wierzyciele już dawno by kupowali, doinwestowali spólkę, zatowarowali sklepy, wyminili ludzi we władzach...
    Ale to tylko marzenia i iluzje.
    Bo rynek pokazuje wyraźnie, co od dawna mysli o bomi.

Tylko teoretycznie jest taka możliwość, ale nie po to banki zamykają kurek z kasą, wierzyciele zgłaszają roszczenia o upadłość za śmieszne kwoty, inwestorzy (nie tylko fundy) uciekają ze stratami od dawna...
    Jeśli prawdą jest to, wielu pisze o zwolnieniach i zamykaniu do końca sierpnia (w co zaczynam wierzyć), to kolejne walne co ma dać? Emisję? z jakim dyskontem lub inna korzyscią?

Kurs spada, a popytu na bankruta nie ma...
    Zamiast bomiboomu jest nieustanny bomibum...
    Kurs jest o kilka groszy nad poziomem historycznego dołka, a obrót jak za waciki.

Dla istnienia BOMI i ceny akcji ,
    > tak naprawdę kluczowe są co najmniej trzy decyzje.
    1. Sądu o charakterze upadłości.
    Kazda decyzja bedzie dla bomi wizerunkowym i rynkowym gwoździem do trumny, bo odtąd bedzie juz w pełni uprawnone używanie nazwy bomibankrut.
    Upadłość jest przede wszystkim walką o ratowanie kasy wierzycieli.
    Bomi biznesowo od dawna jest w agonii i tylko myslenie zyczeniowe nie pozwala niektórym tego dostrzegać. Zwłaszcza, gdy dodaja sobie do tego teorie spiskowe.

2. Wierzycieli o przyjęciu układu -
    decyzje wierzycieli niekoniecznie muszą byc korzystne dla kursu i spólki.
    Niektórzy moga chcieć jakąkolwiek kasę jak najszybciej niż obietnice większej, ale później. Bo nie wiadomo, czy nie bedzie potem zmiana z układowej na likwidacyjną, co uważam za bardziej mozliwe niż wzrost o 100%.

> 3. Inwestorów o dofinansowaniu spółki w ramach nowej emisji.
    Tego najbardziej jestem ciekawy - kto chciałby teraz dofinansowywać 50 bankami dziurawą bomiskarbonkę.
    I pod co, pod jaki core biznes, pod jaka restrukturyzację i harmonogram implementacji, skoro dotad nic sie nie udało zdziałąc?
    I niby skad mieliby tacy być? Bo prezes o nich napomknął?
    O chętnych na rabat też wspominał i co?
    Okazuje sie tylko, ze rabat nie jest zadnym rodowym srebrem, ale w takim samym opłakanym, zadłużonym i upadłościowym stanie...
  • NIEZNISZCZALNY. Autor: ~nn [83.22.183.*]
    Już wyszedł z nory, by jątrzyć.
  • Re: NIEZNISZCZALNY. Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Boisz się coraz bardziej i chciałbyś, sfustowany bomiwielonickowcu , by ci naganiano, aby odbierali od ciebie?...
  • Re: NIEZNISZCZALNY. Autor: ~nn [83.22.183.*]
    Strasz, bo premii nie dostaniesz...

Teraz przekonuj, że UPADŁOŚĆ UKŁADOWA, NIC NIE ZMIENI....

Napisz jeszcze, że już jest w cenie....

Kiedy to się zmini?

Wtedy, kiedy twoi mocodawcy dostaną EMISJĘ po groszowej cenie...
    Do tego to zmierza i taki jest twój przekaz [i prikaz].
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~antylogik [79.191.212.*]
    Nie wiem o co ci chodzi, ale z analizy twoich wpisów wynika, że chyba faktycznie uczysz się na tej spółce. A jak tak to polecam Ci analizę przypadku Mostostalu Zabrze, który w roku 2003 zgłosił wniosek o upadłość z możliwością zawarcia układu. Wówczas również nic nie wskazywało na to aby, ktokolwiek był tym zainteresowany. Cena akcji spadła z 9,42 zł do 0,46 zł. Mieli jednak, kompetentny Zarząd, który miał jasną wizje wyjścia z tarapatów. Wskutek zawartego układu i sytuacji na rynku (która nie jest bez znaczenia, a którą w twoich analizach pomijasz) już w roku 2007 akcje kosztowały 18 zł. Takich przykładów można by przytaczać więcej. Nie chcę przez to powiedzieć, że tak będzie w przypadku BOMI. Ale naprawdę nie ma znaczenia jak będą przezywać tą spółkę. Postępowanie układowe wbrew temu co piszesz służy nie tylko zaspokojeniu wierzycieli, ale jednym z jego zadań jest zachowanie działalności spółki. Potem wszystko zależy od Zarządu i rynku. Jeśli te kluczowe decyzje zapadną, to jest duża szansa, że twoje przewidywania się nie spełnią.
    Jest jednak warunek Zarząd musi w końcu profesjonalnie podchodzić do sprawy lub trzeba go zmienić. Skala rocznych przychodów jaką BOMI generowało , nie jest bez znaczenia dla rynku i dostawców. Nie jest tak prosto przejąć przychody tej sieci bez zaangażowania się kapitałowego. Oczywiście każdy dziś czeka licząc, że BOMI upadnie likwidacyjnie.. Jak im się uda to ich wygrana. Jak będzie układ to sytuacja całkowicie się zmieni. Co więcej już decyzja sądu o upadłości z możliwością zawarcia układu Rabatu będzie bardzo ważną dla grupy decyzją bo otworzy drogę do jego sprzedaży.
    Tak, że nic nie jest czarne ani białe. Szkoda biadolić i wieszczyć same nieszczęścia. trzeba poczekać na kluczowe decyzje. Dziś można pod to grać i to jest z punktu widzenia spekulacyjnego inwestowania najistotniejsze.
  • do antylogik Autor: ~nn [83.22.183.*]
    Możesz myśleć logicznie, ale każda opinia która przeciwstawia się teorii
    rankora2, zasługuje na potępienie, a głoszący ją , uzyskuje miano
    "MĄDREGO INACZEJ"....
    On ma ścisły plan i zadania, które od dawna realizuje.

Akcje ma przejąć grupa za grosze...Jego zadanie, to tworzenie psychozy,że nikt tych akcji nie będzie chciał objąć....

Na RABAT. SA., też wielu spogląda ... Ale jego przekaz, TO NIKT NIE CHCE BOMI...

Jezeli zechce [za grosze], to po obróbce rankora2, ma jawić się nie jako ZŁODZIEJ,
    który okradł drobnicę, tylko jako DOBROCZYŃCA...

Sądzę, iż większość go przejrzała i jego perfidną grę....!
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~Pracownik Rabat [77.253.177.*]
    Witam
    Ciekawe z którego palca wyssał kolega te wiadomości o długach rabatu ?
    Rabat do samego końca przynosił niezłe zyski .
    Niestety Bomi przestało płacić dostawcą za towar a z pustego to wiadomo .
    Nie spłacony dług Bomi wobec Rabatu ( 30 baniek ) też zrobiło swoje .
    Jeżeli znajdzie się inwestor to w ciągu 1-2 miesięcy rabat stanie na nogi .
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~Mar [94.42.198.*]
    zgadzam się te trzy problemy o których napisałeś będą kluczowe dla najbliższej przyszłości bomi a później kolejne 4,5,6 itd decyzje co do bieżącego zarządzania bomi, które w kontekście tego co działo się dotychczas wydają się równie kluczowe dla dalszego działania bomi co te pierwsze. W obecnej sytuacji zgadzam się z rankorem, że zarządzający nie pokazali by mieli pomysł na dalszą działalność bomi. Te pierwsze trzy decyzje mogą zatem być tylko początkiem ale bez dalszego pomysłu na działanie bomi, w coraz ciemniejszych barwach widzę przyszłość spółki. Jak na razie rynek zdaje się nie wierzyć w spełnienie choćby tej pierwszej przesłanki. Ja obstawiam postanowienie o upadłości układowej, pytanie tylko jak wpłynie to na kurs akcji?
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~tb [80.50.132.*]
    Nie mam bomi (jeszcze) ale co się stanie z kursem po ogloszeniu upadlości układowej łatwo przewidziec (AMBSolid zobacz)
    Oczywiście są wyjątki (Pronox) ale oni nie prowadzili ŻADNEJ działalnosci operacyjnej...
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~adamson [86.186.61.*]
    Posłużę się przenośniami, skoro BOMI to trup a cena jest linią życia to decyzja sądu o układzie będzie defibrylatorem, potem wierzyciele razem z inwestorami muszą przeprowadzić operację na otwartym sercu, którą nie każdy przeżywa. Niemniej trup jest już w cenie, linia życia jest płaska i ledwo się tli (niski wolumen).

Jedni chcą dobić BOMI nie dając mu szans nie widząc przy tym jak bardzo są niehumanitarni. Po co próbować, on już jest martwy, wyprawmy mu pogrzeb za życia. Inni ciągle chwytają się szansy, choćby ostatniej.

Jednak gdy defibrylator trafi w odpowiednie miejsce może tchnąć życie w tego nieboraka.

Niemożliwe?..... Zobaczymy ;D
    IMO - NIEMOŻLIWE. ;-D
    I raczej wielu bomiwtopionych moze bedzie potrzebowało (ale im tego nie życzę)
    defibrylatora niz samo bomi... ;-D

To dzisiejsze info chyba niejednego wprawi w bomidesperację...
    A niehumanitarne jest namawianie na kupno bomimakulatury i sponsorowanie kadzidła w bomiagonii.

To jakie info będzie następne?
    Decyzja sądu o upadłości jednak likwidacyjnej?
    I kto by na tym najwiecej skorzystał, a kto najwięcej stracił?...
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~Ciekawy [95.108.95.*]
    Rankor2 zabawię się w Ciebie.

Co robiła Grupa Kapitałowa BOMI Centrala Sp. z o.o. - jaki przynosiła zysk spółce Bomi?
    Czy pozbycie się kosztów to dobre posunięcie czy złe?
    Czy być teraz zrobił na miejscu zarządu - czy też pozbywałbyś się kosztów?

• Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~darky5 [79.186.172.*]
    Metro AG połączyło kilka lat temu działy kupieckie Makro i Real wychodząc z załozenia że sojusz tak naprawdę własnych sieci w siłe zakupu spowoduje wzrost tej siły .
    Wybrano najlepszych kupców i wladowano ich do spółki pod nazwą Metro Group Buing.
    Nie minęlo chyba z dwa lata jak rozwalili ten twór który wymagał własnego zarządu,prezesów itd ponieważ efekt był mizerny a specyfika handlu hurt-detal nie do pogodzenia.
    Prezes za wprowadzenie tak pomyslne projektu wylądował na Tajwanie jako awans poprzeczny.
    Aktualna decyzja jest jak najbardziej słuszna.
    Tniemy niepotrzebne koszty , przepłacanym i częściowo słabym zarządzajacym dziękujemy.Zatrudniamy nowych /akurat na rynku jest b.duża grupa naprawdę dobrych szpeniów od roboty/ proponujemy nasze warunki i wio do roboty.
    Nie widze w tej decyzji żadnych zagrożeń a że przy okazji likwidacji stanowisk możemy zwolnić b.szybko wszystkich i poustawiać na nowo wg naszych potrzeb.
    Ciekawe, czy to samo byś napisał, gdybyś nie był bomiwtopionym... ;-D
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~nn [83.22.182.*]
    NAWET NAJLEPSZE INFA,
    nasz
    ...........najmądrzejszy, będzie przedstawiał , jako wstęp
    do banktuctwa pełnego....

On nawet info z sądu o zgodzie na upadłość układową żle przedstawi,
    a może nawet powie, że to już w cenach...

OT...CHORY CZŁOWIEK...
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~lucek [77.253.62.*]
    hahaha dobre no napewno za zdrowy to on nie jest różne psychozy napady narcymu nie pozwalają mu spać w nocy i mimo że "nie ma papiera" Siedzi tu od rana do wieczora.

OT chory człowiek :)
    Łoj, bomilucuś...
    Nie możesz jednak napisać, ze bomi rosnie...;-D
    To boli, prawda?... ;-D
    I chyba lepiej być chorym bez bomi po mojemu, niz byc zdrowo wtopionym w bomi po twojemu ;-D
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~lucek [77.253.62.*]
    Hej bomirankoruś2...
    Napisze ci jutro... ;-D
    Zaboli, prawda?.. ;-D
    I chyba lepiej jest być zdrowym z bomi po mojemu, niz być chory na umyśle po twojemu;-D
    Zabolo, zaboli... ;-D
    zaboli mnie brzuch ze śmiechu z ciebie ;-D
    Wolę być chory i wyzywany przez ciebie niż tak zdrowy jak ty i chwalony przez ciebie... ;-D
    To dopiero byłoby dla mnie upokorzenie ;-D

Masz wciąż bomi? - tak mi przykro... ;-D
    Ja postawiłbym inne pytania:
    CZEMU DOPIERO TERAZ pojawia sie to info?
    Jaki to ma zwiazek z GŁÓWNYMI udziałowcami?
    Pozbywanie się kosztów ma sens, jesli ma sie wizję naprawy/rozwoju firmy.
    A w bomi chyba nigdy nie było transparentne, co jest kapexem, a co kosztami.
    Nie było spójności strategicznej i taktycznej, nie było koordynacji wewnątrzfirmowej.

Pozbycie się zbednych kosztów zawsze jest dobrym posunięciem. podkreślam - zbednych.
    Ale czemu dopiero teraz?...
    I wcale nie jestem pewny, czy pozbywają się właściwych kosztów. Oraz jakim kosztem...
    Teraz na miejscu zarządu to bym juz tylko kombinował, jak chronic własne 4 litery... ;-D
    Ciekawią mnie jednak losy tych, którzy nie3 dostali absolutorium, a wciąż chyba sa pracownikami bomi...

• Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~antylogik [83.7.131.*]
    Pytania są oczywiście słuszne. Chociaż sugerują jakąś teorię spiskową. Ja jej się nie doszukuję i uważam, że to jeszcze jeden dowód , że zarządzający nie do końca dają sobie radę z zaistniałą sytuacją. Info o zgłoszeniu upadłości likwidacyjnej najkosztowniejszej (jeśli chodzi o koszty stałe , z wyłączeniem kosztów mediów) części grupy czyli administracji powinno być znacznie wcześniej. Chociaż ponieważ, to osobna spółka mająca osobne władze to musiały najpierw nastąpić zdarzenia, które dawały podstawę do złożenia takiego wniosku. Wcześniej BOMI S.A. nie było niczym związane co do podejmowania decyzji do którego wierzyciela skierować strumień pieniądza, więc zapewne znaczna część przychodów trafiała właśnie do BOMI Centrala. Po wprowadzeniu nadzorcy sytuacja się zmieniła, bo zaspakajać trzeba wszystkich jednakowo (poza pewnymi wyjątkami ZUS itp).
    To dla BOMI Centrala oznaczało brak możliwości zaspokojenia choćby roszczeń pracowniczych, co zmusiło zarząd Centrali do zgłoszenia upadłości likwidacyjnej.
    Nie mniej jest to dla BOMI dość korzystne rozwiązanie. Nie znamy co prawda wyników BOMI Centrala i nie wiemy jaki jest jej majątek trwały i jakie zobowiązania ciążą na tej spółce, ale daje to możliwość wystąpienia o wypłaty z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych oraz znacznie szersze możliwości restrukturyzacji grupy.
    "Z ułatwień w rozwiązywaniu umów o pracę z pracownikami może skorzystać tylko ten pracodawca, w stosunku do którego ogłoszono upadłość obejmującą likwidację majątku dłużnika (pracodawcy). Oznacza to, że począwszy od daty ogłoszenia upadłości, pracodawca może wypowiedzieć umowy o pracę, bez ograniczeń przewidzianych art. 411 Kodeksu Pracy oraz wszelkich innych przepisach szczególnych. Firma postawiona w stan upadłości likwidacyjnej ma prawo rozwiązania umów pracy zawartych na czas określony lub zawartych na czas wykonania określonej pracy za dwutygodniowym wypowiedzeniem. Pracodawca może także ograniczyć do jednego miesiąca trzymiesięczny okres wypowiedzenia przysługujący pracownikom zatrudnionym na podstawie umów na czas nieokreślony.
    W celu zaspokojenia roszczeń pracowniczych, pracodawca po złożeniu wniosku o ogłoszenie upadłości może wystąpić o środki do Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. Musi to uczynić przed wydaniem przez sąd postanowienia w sprawie ogłoszenia upadłości."
    Zapewne szybko się dowiemy o złożeniu takiego wniosku a więc zmniejszeniu zobowiązań. Może nawet BOMI jako 100 % właściciel weźmie udział w podziale masy upadłego (myślę tu o nieruchomościach).
    Tak więc jest to w istocie bardzo pozytywne info.
    Nie zmienia to faktu, że ryzyka są nadal duże i na dwoje babka wróżyła oraz że nadal uważam te trzy decyzje za kluczowe dla istnienia BOMI.

Podzielam niemal wszystko, co napisałeś.
    Ale źle mnie zrozumiałeś. Dla mnie nie ma tu podtekstów spiskowych. Jest ksiązkowe bankrutcwo rynkowe. I od dawna pisałem zarówno o zagrożeniach rynkowych (takze globalnych), sektorowych i wewnątrzfirmowych.
    W pelni podzielam twój osąd na temat beznadziejnej jakosci zarządzania ta spółką i o także od zawsze pisałem.
    Jeśli gdzieś miałbym dopatrywać czegoś niby spiskowego, to jedynie w przerywanych walnych - zimą i teraz. Ale to tylko moje domysły, których nie zamierzam upowszechniac, gdyż są nieweryfikowalne. Przynajmniej na razie.

Jeśli chodzi o FGSP to jest chyba nieuchronne, ale diabeł tkwi w szczegółach i nie chciałbym być na miejscu pracowników oczekujacych na wypłaty...

Opisane przez ciebie kluczowe decyzje są kwestią czasu i wynikają niejako z procedur.
    jednak jesli chodzi o ich trreść i efekt dla bomi - nadal stawiam na scenariusz negatywny.
    Dla mnie więc jest to pozornie pozytywne info, bo dla rynku inwestorów nie ma tu nic, w co warto inwestować. Pozytywem może być jedynie to, ze dynamika spadków może chwilowo osłabnąć. Co zresztą i tak dzieje się w związku ze słąbnącymi obrotami.

A co do nieruchomosci... - nie wiesz przypadkiem, czy siedziba centrali jest własnoscią bomi, czy tylko najmem?
    Dla mnie fakt niesprzedania przez pól roku zadnej nieruchomosci, niewynegocjonowania zadnego czynszu i niepojawienie się zadnego KONKRETNEGO kupca na rabat (kupca, a nie tylko kogoś zaciekawionego rabatem) jest wystarczajaco wymowna.
    Nie mam zielonego pojęcia co się składa na kapitał 182 mln. zł spółki BOMI Centrum, ani czyją własnością są nieruchomości.Warto by było, aby Prezes wydał jakiś komentarz w sprawie. Mnie nie dziwi, brak konkretnego nabywcy. Pisałem już na ten temat. Znajdzie się jak w Rabacie dojdzie do układu. Wcześniej wszyscy liczą na likwidację i możliwość zakupu bez długów od syndyka całej spółki. Układ to przetnie ( o ile będzie) i wtedy wartość całego BOMI szybko wzrośnie, bo kupcy się ujawnią. Dobrze by było aby taka informacja nawet poprzedziła informację o układzie w BOMI. Łatwiej byłoby się dogadać z wierzycielami.
    Trzeba pamiętać, że w skład grupy wchodzą jeszcze podmioty nie zagrożone upadłością i nawet gdyby BOMI zwinęło całą obecną działalność detaliczną to i tak pozostanie grupą z kilkoma rentownymi spółkami, których działalność szybko może pokazać, że dzisiejsza wycena jest śmieszna. Warunek układ i dofinansowanie. Prezes absolutnie nie powinien czekać na decyzje sądu i zwołać NWZA, choćby z jedną uchwałą o warunkowym podniesieniu kapitału zakładowego, z przeznaczeniem na konkretne cele , która weszłaby w życie po zatwierdzeniu układu. To by przyspieszyło procesy i pokazało, że jest wizja wyjścia z kłopotów. Zapewne spowodowałoby również wzrost wartości akcji, co nie byłoby bez znaczenia wielkości rozwodnienia kapitału akcyjnego.
    Nie musi więc być tak jak ciągle przewidujesz. Co nie znaczy, że może.
    Usiłuje tylko powiedzieć , że w stosunku dla wielu spółek na dzisiejszym rynku można przewidywać upadłość i można mieć rację albo jej nie mieć.
    Sytuacja makroekonomiczna i odwrót od średnich i małych spółek temu sprzyja. Ma ona również wpływ na zachowania inwestorów na BOMI . Każda dobra informacja będzie powodować wzrosty, a kiepska spadki. Brak informacji powolny dryf na południe niestety co dotyczy wszystkich spółek z tej grupy.
    Własciwie zgadzam się z tobą w sensie intelektualnym, ale jestem sceptyczny.
    Bo gdyby miało byc jak piszesz, to rózne spekulacyjne sepy juz by tu sie kręciły...
    A nie widze tego.
    Obawiam się, ze ten 31 sierpnia faktycznie bedzie bomismutny
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~Ciekawy [194.116.198.*]
    Ja zgadzam sie z antylogikiem - jestem umiarkowanym optymista. Widac ze spolka chce pokazac sadowi ze robi wszytko co moze żeby nie upaść.
    Takie sępy zawsze są dobrze poinformowane. Mają informacje z różnych źródeł. W tym wypadku zapewne śledzą już wokandę Sądów. Jak będą mieli cynk kiedy rozprawa to się ujawnią. Dziś po co to mają robić? Kurs systematycznie się osuwa to po co dziś inwestować jak sprawa może być za miesiąc. Jakby kurs rósł to co innego. A dziś pewnie będzie bryndza chyba, że zobaczymy komunikat o wystąpieniu do GFŚP przez BOMI Centrum, lub TVN CNBC przeprowadzi jakiś wywiad z prezesem.
    Ja nie wierzę już nawet w te sępy...
    Ale infa o decyzji sądu spodziewam w każdej chwili...
    Sadziłęm nawet, ze bedzie wczoraj po sesji.

A wywiad z prezesem...?
    Hm, teraz byłby naprawdę ciekawy... ;-D
    No i w takiej sytuacji jak w tej chwili, to te sępy mogłyby nawet jedna akcją zwalić na 0,2x a potem czekać na dalszy ciąg obsuwy...

IMO - jednak nikt nie chce kupować bomi nawet taniej, skoro nie korzysta sie z takiej okazji...
    Za bardziej prawdopodobne uważam, że lada chwila zaczną pękać stopki na dolnych widełkach...

W koncu kurs jest na historycznym dołku.
    I to jest już trzecia sesja z dotknięciem 0,30.
    I z marnymi widokami na przyszłość.

Ciekawe, czy close będzie po tej cenie.
    I czy oraz jakie info pojawi się po sesji?...
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~darky5 [83.21.125.*]
    jak na paniczną wyprzedaż przez głównych akcjonariuszy którzy wtopili tu kupę kasy to bardzo słabo im to idzie.
    oczekiwałem większego zaangażowania sił i środków a tu taki sh..
    szkoda bo mogło być tak pieknie
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~ktoś [46.151.76.*]
    ...zwała a ten znów w glorii blasku i sławy.
    przecież R2 dokładnie przewidział trzy tygodnie temu żę bedzie zwała
    po to ubili a potem wyciagneli żeby Ci co mają zarobić zarobili
    trzeba czytać co pisze i podążać za trendem jego wypowiedzi a można niezłą kasę zarobić
    Mylisz się.
    Dużo wcześniej pisałem, ze bomi zleci do poziomu nie tylko borka, ale i calatravy... ;-D
    Ale wciąż tkwisz swoich spiskowych iluzjach... ;-D
    Nie szkodzi. Nie przeszkadza mi to...
    ;-D
    Przeciwnie. I wiesz o tym... ;-D
    Ale ty pewnie jak hehe wciąż jesteś bomizarobiony... ;-D
    ostatnio brałem po Twoich wpisach po 0,32 10.07 i oddałem 16.07 po 0,38
    podziękował
    dla mnie wystarczy nie jestem pazerny
    ...tylko nie popuść z tej radości:)
    co Ty taki upierdliwi jesteś
    R2 podaje Ci prawie jak na dłoni poziomy kiedy wejść a Ty sie czepiasz jak rzep mojego psa.
    jakbys go słuchał to najwiekszą wtope od 7pln bys praktycznie odrobił
    a tu tylko usredniacze i czepiacze.
    cza myslec i ryzykowac a z najwiekszego gówna sie wyjdzie
    ...może i w tym szaleństwie jest metoda:)
    gwarantuję Ci żę jest tylko trzeba go słuchac i mysleć bez strachu.
    dzis dostałem po 0,29.
    jeżeli potwierdzą sie wiadamści które zaczynają krążyć o układzie to bedzie do oddania duzo wyżej
    Tu akurat zgadzam się.
    Wielu bedzie spekulować pod info i chwilę pobuja (zdziwię się, jak na close nie bedzie podbitki pod jutrzejsze sypanko), ale ostateczny zjazd dopiero nastapi chyba po walnym i wynikach, czyli na koniec sierpnia.

A na razie zabawa dla tych, co lubią dofinansowyć kasyno... ;-D
    Póki co, jest sztuczna winda pod niepewne wciąż info i jednak brak chętnych z lewej.
    Bo może znów okaże się, ze 0,28 wcale nie jest silnym wsparciem i ostatecznym dnem.
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~ms [89.76.227.*]
    a czy 31 gr to teraz nie opór po przebiciu ostatnich dołków?
    Może być jak piszesz, ale możesz się też mylić. Jeśli nie jest to ściema z tym postanowieniem o układzie to mamy ubite minimum i żałują Ci co sprzedali. Pewnie tak jak przytaczałeś w jednym linku, zapierają się teraz, że to chwilowy wzrost i zaraz spadnie. A jak nie spadnie to oznacza, że pierwsza z kluczowych decyzja za nami. Zostanie poczekać na następne. I wbrew twoim przewidywaniom uważam, że będą one pozytywne. Międzyczasie Sąd postanowi o postępowaniu układowym Rabatu, co znowu będzie miało , pozytywny wpływ na kurs. No i oczywiście info o wystąpieniu do FŚP o wypłaty dla administracji, co nie pozostanie bez wpływu na zmniejszenie zobowiązań, gdyż dalej twierdzę, że zgłoszenie upadłości BOMI Centrum to dla akcjonariuszy bardzo pozytywne info. Potem zostanie tylko pozostawić w części detalicznej najbardziej rentowne punkty, wzmocnić sprzedaż internetową i przemyśleć czy sprzedawać Rabat, czy go tylko zrestrukturyzować i ulokować na rynku akcji.
  • Re: trzy kluczowe decyzje Autor: ~darky5 [83.8.131.*]
    R2 dzięki
    jak pisałem wcześniej dostałe po 0,29 i ustawiłem wyjście po 0,4 co mi się udalo a w co wiekszość nie wierzyła
    własnie wróciłem z pracy i mam jak się okazało 40% w jeden dzień grając przeciw rynkowi.
    R2 wiesz że nie jestem Twoim fanem ale jeszcze raz szacun i jak pisałem przez ostatnie miesiące tak sie własnie odrabia wtopy a nie miałcząc na forum
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.