• Oponeo vs. Google Autor: jakubmad [79.186.250.*]
    Od kilku lat obserwuje wnikliwie rynek e-commerce w zakresie opon. Wg mnie, ich siła polega głównie na tym, że posiadają obecnie na 4 pierwszych miejscach w Google po wpisaniu hasła OPONY swoje sklepy: 1 - opony.com.pl, 2 - oponeo.pl, 3 - opony.com, 4 - 4opony.pl

Ich działalność marketingowa jest oczywiście dużo bardziej obszerna (wliczając profil i silną aktywnośc na Facebook) ale jestem przekonany że nie daje takich efektów jak pozycja na Google. Posiadają również jeden sklep (motostrada.pl) na porównywarkach i czasami powalczą też cenowo ale generalnie nie mają najniższych cen. Z ciekawszych pozycji jest jeszcze jeden sklep na spółkę z nasza-klasa.pl (slkepzoponami.pl) i jeszcze kilka innych satelitarnych (sądzę, że nie ma z nich za dużego obrotu).

Uważam, że geniusz Oponeo polega na od dawna wbetonowanej pozycji na Google, to im daje największą siłę. Poniżej bananie metodą eyetracka, popatrzcie gdzie jest "gorąco" http://farm4.static.flickr.com/3118/2572195187_7dc9731ee4.jpg

Przeczytajcie również to badanie: http://www.seoparty.net/news/artykuly/rozklad_klikniec_w_google

Jak widać, na samej górze wyszukiwarki Google odbywa się cała zabawa, miejsca poniżej piątego nie mają znaczenia. Oponeo zwija cały ruch, który pochodzi z Google a jest to ruch potężny.

Nie wiadomo jednak jaka będzie przyszłość. Google wprowadziło w ostatnim czasie bardzo dużo zmian do algorytmu wyszukiwania, pozycje się mocno tasują. Jeśli moja teza się potwierdzi (przychody Oponeo to głównie pozycja w Google) to co się stanie jak sklepy Oponeo spadną niżej na wyszukiwarce? Czy grono lojalnych klientów jest wystarczające aby utrzymać trend wzrostowy i prognozy sięgające 10mln?

Nie wiem, ale mam nadzieje że tak bo siedze w tej spółce po 12,30 i nie mam póki co zamiaru sprzedawać. Oponeo podejmuje bardzo przemyślane działania, wg mnie jest to spółka skazana na sukces.

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~patrz [77.114.226.*]
    to żeś amerykę odkrył

a jak to robią w takim razie inne spółki oponiarskie jak np. choćby oponix.pl ?
    myslisz że jak nie ma ich w googlu na słowo opony na pierwszym miejscu to nie sprzedają ?

• Re: Oponeo vs. Google Autor: ~mich [77.253.56.*]
    Odnosze się do 2 wypowiedzi:
    - Google to nie wszystko - Marka to coś co ma Oponeo - a czego nie mają inni .
    Czy chcąc poszukac coś w Googlu szukacie na Bingu jaki ma adres Google? Czy koupując na allegro - wpisujecie : aukcje internetowe w wyszukiwarce?

Otóż to. Za Oponeo przemawia ogromna marka wypracowana latami. Tysiące, setki tysięci dobrze obsłuzonych klientów, ponad 3letnia historia na GPW, setki artykułów, nagród, reklam - wszystko to sprawia, ze nawet jeśli OPoneo nie będzie pierwsze na hasło opony w Google - wygra z każdym oponiksem - czy jak mu tam (sprzedaż na tych spółkach jest setki razy mniejsza od OPoneo i nie uda im sie już skopiować tego pomysłu w Internecie - drugiego Allegro nie ma, a nasza-klasa kopiując facebooka też cieńko piszczy.
    Należałoby spytać prezesa ile wejść na z ruchu bezpośredniego - tzn ile % osób wchodzących na stronę i kupujących opony wpisuje w przeglądarkę www.oponeo.pl - śmie twierdzić, ze bardzo dużo - nie zdziwiłbym się gdyby było ponad 50%.
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~Oponix vs Oponeo [77.114.187.*]
    gsybyś czytałraporty oponeo to byś wiedział że ruch przychodzący z tzw "palca" to głownie domena www.opony.com (czyli tutaj ma znaczenie to że ta domena jest genereczna)

oponeo nie jest jeszcze żadna marką do tych co porównałeś jak allegro np w aukcjach
    chociaz jest na dobrej drodze do tego

co do oponix to też widzę że nie czytasz przychody w pierwszym roku po konsolidacji całej grupy będą 40 mln PLN więc nie jest to paręset mniej od oponeo

tyle faktów w temacie
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~Oponix głupcze Oponi [109.243.80.*]
    Dnia 2010-11-22 o godz. 10:18 ~Oponix vs Oponeo napisał(a):
    > gsybyś czytałraporty oponeo to byś wiedział że ruch
    > przychodzący z tzw "palca" to głownie
    > domena www.opony.com (czyli tutaj ma znaczenie to że ta
    > domena jest genereczna)

oponeo nie jest jeszcze żadna
    > marką do tych co porównałeś jak allegro np w aukcjach
    > chociaz jest na dobrej drodze do tego

co do oponix to też
    > widzę że nie czytasz przychody w pierwszym roku po
    > konsolidacji całej grupy będą 40 mln PLN więc nie jest to
    > paręset mniej od oponeo

tyle faktów w temacie

Mich jest załadowany i załamany.
    NIech sobie trzyma Oponeo ja kupowałem Oponixa po 1,56 (średnia) teraz w ciągu 3 dni jest 1,85 a to nie koniec - jedyna niedowartościowana spółka z branży oponiarskiej na rynku (Newconnect).
    Co do Oponeo to faktycznie pozycjonują się wysoko w googlach jednak robią to ostatnio bardzo nieetycznie moim zdaiem to był skandal, że do pozycjonowania używali domen konkurencji jednocześnie w bardzo nieprzemyślany sposób powodując zainteresowanie takimi podmiotami jak Oponix.
    Oponeo musiało podkulić ogon i przeprosić swego konkurenta co już było całkowitą katastrofą.
    NIe wiem czy analizowaliście ale od tego artykułu w podłodze to zaczeły się wzrosty na Oponixie, które trwają do dzisiaj.
    Dalej tak drogi zarządzie to w niedługim czasie wypromujecie konkurencję lepiej niż własną domenę!!!!

• Re: Oponeo vs. Google Autor: ~maniek [89.77.31.*]
    Dnia 2010-11-24 o godz. 21:40 ~Oponix głupcze Oponi napisał(a):
    > Dnia 2010-11-22 o godz. 10:18 ~Oponix vs Oponeo napisał(a):
    > > gsybyś czytałraporty oponeo to byś wiedział że
    > ruch > przychodzący z tzw
    > "palca" to głownie >
    > domena www.opony.com (czyli tutaj ma znaczenie to że ta
    > > domena jest genereczna) oponeo nie jest jeszcze
    > żadna > marką do tych co porównałeś jak allegro np w
    > aukcjach > chociaz jest na dobrej drodze do tego

> co do oponix to też > widzę że nie czytasz przychody w
    > pierwszym roku po > konsolidacji całej grupy będą 40
    > mln PLN więc nie jest to > paręset mniej od oponeo
    > tyle faktów w temacie

> Mich jest załadowany i załamany. NIech sobie trzyma Oponeo ja kupowałem Oponixa po 1,56
    > (średnia) teraz w ciągu 3 dni jest 1,85 a to nie koniec -
    > jedyna niedowartościowana spółka z branży oponiarskiej na
    > rynku (Newconnect).

> Co do Oponeo to faktycznie pozycjonują się wysoko w googlach jednak robią to ostatnio bardzo
    > nieetycznie moim zdaiem to był skandal, że do
    > pozycjonowania używali domen konkurencji jednocześnie w
    > bardzo nieprzemyślany sposób powodując zainteresowanie
    > takimi podmiotami jak Oponix.

> Oponeo musiało podkulić ogon i przeprosić swego konkurenta co już było całkowitą
    > katastrofą. NIe wiem czy analizowaliście ale od tego
    > artykułu w podłodze to zaczeły się wzrosty na Oponixie,
    > które trwają do dzisiaj. Dalej tak drogi zarządzie to w
    > niedługim czasie wypromujecie konkurencję lepiej niż własną
    > domenę!!!!

Bredzisz kolego... gdyby Oponeo pozycjonowało się nieetycznie to dostałoby bana od Google i tyle, nic takiego nie nastąpiło, bo to nowe mechanizmy Google były odpowiedzialne za incydent z pozycjonowaniem

Moim skromnym zdaniem prędzej Oponix skończy tak jak pozostałe spółki z grupy Motoricus / Veno niż stanie się poważną konkurencją dla Oponeo

Poczytajcie sobie bloga VenoWatch: http://venowatch.blogspot.com/ - wciąż wypływają nowe skandaliczne fakty związane z budową super-cara, który moim zdaniem nigdy nie powstanie, zresztą jaką rewolucją w skali światowej jest niby fura z laminatów zbudowana na podwoziu starej Corvette, w która naiwni inwestorzy wpakowali już kilka ln zł :))) żal.pl
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~Baba na rynku [85.89.184.*]
    No cóż, widzę, że krzykaczy nie brakuje, wg mnie każdy ma swoje racje, ale jak porównywać firmę działającą tylko na rynku krajowym do Oponeo, który jest kilka kroków przed wszystkimi w każdej kategorii? Co z pozostałymi rynkami?

Owszem może w perspektywie kilku lat będzie można porównać Oponix i Oponeo, natomiast w chwili obecnej nie. Najchętniej zamknąłbym forum i kazał wszystkim naciągaczom wrócić tu za miesiąc i powtórnie wypowiedzieć w temacie.

Ja uważam, że 20zł z Oponeo jak wielokrotnie pisano na forum nie będzie, ale zagraniczny kawałek tortu musi zaprocentować i na pewno 14,15zł zostanie pokonane (w styczniu upatruję 15/16zł). Co do Oponixa są dwie opcje i być może uda się zarobić więcej, ale ze względu na moim zdaniem słabszą pozycję można się też przejechać.

• Re: Oponeo vs. Google Autor: ~mich [178.36.75.*]
    Dobra kupuję Oponix, ma szanse. Tylko wytłumacz mi to: przychody ze sprzedazy 14.077 tys, koszty sprzedaży 14.177 - czyli sprzedają poniżej kosztów? strata po 3 kw prawie 780 000zł - i to jest najbardziej niedowartościowana spółka na NewConnect? Po czym to wnosicie? czym się tak podniecacie? moze naciągajcie ludzi na stronie Oponixa. Czy na forum PKN Orlenu też wypisujecie te głupoty?
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~Remos [46.112.46.*]
    Dnia 2010-11-25 o godz. 18:06 ~mich napisał(a):
    > Dobra kupuję Oponix, ma szanse. Tylko wytłumacz mi to:
    > przychody ze sprzedazy 14.077 tys, koszty sprzedaży 14.177
    > - czyli sprzedają poniżej kosztów? strata po 3 kw prawie
    > 780 000zł - i to jest najbardziej niedowartościowana spółka
    > na NewConnect? Po czym to wnosicie? czym się tak
    > podniecacie? moze naciągajcie ludzi na stronie Oponixa. Czy
    > na forum PKN Orlenu też wypisujecie te głupoty?

Głuptaku ta strata jest z działalności finasowej a nie z operacyjnej dodakowo konsolidują najgorszy okres w roku czyli od kwietnia do końca września.
    Poczytaj wyniki październikowe i listopadowe to twoje Oponeo, które zaciągnęło z rynku ponad 30 mln wyglada na słabiaka.
    Sacunku dla łoponixa troche to cie dopusce do młojej łowiecki abyś se pobrykoł po cichacu bez swiateł reflektora.

• Re: Oponeo vs. Google Autor: ~fryta [188.33.171.*]
    sacunek dla całej branży łoponiarskiej :)
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~lukee [94.254.226.*]
    Mialem w tym roku identyczna przygode z naganiaczami, mialem fast finanse kupione ze srednia 45 groszy , który byl liderem na rynku ale jak zaczelo rosnac to jacys agresywni akcjonariusze GPPI zaczeli sie podniecac swoja spolka, piszac ze fast fiance jest przewartosciowane a GPPI jest super zajefajna spolka,
    Fundamentalnie byla kilka razy taniej wyceniana fast mial c/wk 4 GPPI chyba ponizej jednego przy cenie powyzej 1 zeta.

Ja zostalem przy liderze i sprzedalem w okolicach zlotowki, cena doszla do 1.49, natomiast GPPI po chwilowym wybiciu zalicza teraz nowe minima.

Nie wiem czy historia sie powtorzy ale wiem jedno kupuje sie najlepsze spolki z danej branzy a nie najtansze. A nie ma w tej chwili lepszej spolki w handlu oponami niz oponeo. Zreszta niech kazdy robic co uwaza za sluszne niech tylko nie wciskaja sie ludzie z oponixa gdzie nie jest mowa o tej spolce.
    Interesuje was ta spolka to zrobcie sobie swoj watek i tam piszcie, bo ja co wejde na oponeo to jaki kretyn pisze zeby kupic oponixa i tylko sie przypieprza do oponeo, szukajac dziury w calym, irtyuje mniee cos takiego.
    Nachalne podle wredne naganiactwo, wezcie sobie zalocie watek oponix i tam piszcie te swoje pierdoly ale nie kazcie czytac inwesteorom ktorych nie interesuje ta spolka.
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~lukee [188.33.34.*]
    jak juz mam technicznie wspomniec to oponix technicznie ladnie wyglada bo sie wybil z konsolidacji ale zobacz sobie ze on spadl wlasciwie z ponad 2 zlotych a oponeo niedawno wzroslo 3 krotnie, wiec w krotkim terminie faktycznie oponix prawdopodobnie bedzie sie lepiej zachowywal lepiej niz oponeo ale to nic nie zmienia,
    oponeo jest lepsza spolka, i generalnie bedzie mocniej rosnac niz oponix, jak sytuacja sie pogorszy na rynku to moze sie skonczyc tym ze oponix wypadnie z rynku , c/wk 100 c/z 0. Gdzie tu fundamenty ?
    Gielda jest nieobliczalna w krotkim terminie, jezeli bydlo sie zuci i niie wiadomo gdzie spolka ktorej wartosc ksiegowa wynosi 600 tys - czyli sredniej wielkosci mieszkanie w Warszawie zajdzie ale w dlugim terminie to bym sie nie podniecal, przeciez konkurencja bedzie sie nasilala a to oponeo ma tansze opony z racji zamawianej ilosci, pewnie ma wyzsze ceny a jednak ludzie to unich zamawiaja,
    tak samo mozesz sobie porownywac coca-cole do hoop coli,
    Choc mowie miesiac moze byc dobry dla oponixa a gorszy dla oponeo bo jedna zaczela konsoidacje po 200% wzroscie a druga wlasciwie spadla i teraz dopiero odrabia spadki to w dlugim terminie to oponeo bedzie spolka ktora mocniej wzrosnie, nawet z obecnych poziomow.
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~marketmen [94.254.228.*]
    Lukee ile umoczyłeś w Oponeo że taka zajadła żółć z Ciebie wypływa :) ??
    ja także jestem akcjonariuszem Oponeo i z chęcią poczytam coś ciekawego o spółkach z tej samej branży. Po prostu interesuje mnie przegląd całej branży a nie tylko jakiś jej wycinek. Niech piszę o Oponix czy Orzeł Opony

Tak więc dopóki ktoś pisze jakieś fakty i porównuje i pokazuje jakieś tam swoje analizy to proszę bardzo.

ps. pls. nie wypowaiadaj się za cały akcjonariat

akcjonariusz
    Oponeo & Oponix
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~lukee [46.112.135.*]
    + 100%,
    chyba mnie nie zrozumiales,
    tu nie masz wycinka zadnego chyba nie rozumiesz co czytasz,
    poczytaj sobie watki o oponeo, np. w watku ze otworzylo oponeo nowe placowki,
    to nie mi zolc sie wylewa tylko mna wczoraj nerw targnal jak zaczelem czytac jak w watku gdzie pisali ze oponeo nowe spolki otwierda zaczeli jechac i pisac jakies brednie posty ze powinni skupic sie na polskim rynku i ze sprzedaja oponeo i kupuja oponixa bo to badziew jest.
    przeczytaj sobie watki oponeo to zrozumiesz o co mi chodzi. szczegolnie ten o nowej placowce,
    ja jak mi spolka spada ponizej ceny zakupu to ja poprostu sprzedaje i nie mam potrzeby wylewania zółci, na nikogo, nie chce mi sie sprawdzac czy to w tym watku takie brednie wypisywali czy tym poprzednim, poprostu pojechalem wszystkich po calosci, ale tez wypowiedzialem sie w innym watku obiektywnie na temat obsu spolek.

Ja nie inwestuje emocjami, czasem poprostu jak czytam glupie wypowiedzi to sie denerwuje, bo wkurza mnie ze ktos sprzedal oponeo i teraz bedzie jezdzil jaka to beznadziejna spolka jest.

Zreszta gdzie widzisz te fakty ? zacytuj tu jakies fakty ?

ja ci zacytowalem fakty o oponixie zarowno analize techniczna i fundamentalna wlasnie,poczytaj watek o wprowadzeniu nowej spolki oponeo na rynek brytyjski
    jak sie porownuje spolki to trzeba porownac jakies rzczy sprwadzalne np. AT ktora co prawda jest subiektywna ale jak ktos w miare ja rozumie to mozna o tym podyskutowac, oraz wycene, np. oponix c.wk wynosi ponad 100 a cwk oponeo kolo 4. to sa wlasnie fakty na ktore moge podac zrodlo np. gpwinfostrefa. a ty mi przytocz jakies fakty z tych watkow.
    co inni tak przytoczyli.

• Re: Oponeo vs. Google Autor: ~lukee [46.112.135.*]
    przeczycztalem swoj wczorajszy post zeby sie dowiedziec skad twoje stwierdzenie ze umoczylem na oponeo i ze zolc ze mnie wyplywa i zmusze stwierdzic ze jestes debilem.
    wypowiedzialem sie na temat oponeo i oponixa i to rzetelnie
    porownalem AT i nawet powiedzialem ze jest na korzysc oponixa w tej chwili
    powiedzialem o AF w ktorej stwierdzilem ze jest mocno nie korzystna u oponixa
    c.wk ponad 100 i c.z 0 chyba nie powalaja ?
    A ty jakies idotyczne wnioski wyciagasz piszesz takie brednie ze w ogole sie zastanawiam o co Ci chodzi ?

Gdzie te fakty porownacze oponixa i oponeo innych osob?
    o oponeo kilka osob sie wypowiedzialo ale gdzie jakies sensowne tematy o opnixie ? a gdzie te twoje ANALIZY?
    jako jedyna osoba sie wypowiedzialem w miare obiektywnie w 1 poscie na temat obu spolek
    wyciagnelem wnioski ze swoich wypowiedzi np. tego ze powinno sie trzymac liderow spolek nawet jezeli sa drozsi a w tym wypadku oponix jest drozszy, choc napisalem ze chwilowo at oponixa wyglada niezle i w krotkim czasie moze lepiej sie zachowywac od oponeo.

• Re: Oponeo vs. Google Autor: ~czytajacy [46.112.115.*]

oponix ma zarejestrowanych 3 040 000 akcji
    prognozowany przychód po 12 miesiacach od konsolidacji calej grupu - 40 mln zł
    prognozowany zysk po 12 miesiacach od konsolidacji calej grupu - 2,5 mln zł

ps. zaznaczam ze w samym pazdzierniku i listopadzie grupa zrobila polowe prognozy tj. 20 mln zł !!!!!

chgyba to trzeba analizowac a nie C/Z to co pokazuje gpwinfostrefa
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~lukee [77.252.108.*]
    tzn ja tez patrze przyszle c.z a nie bierzace ale prawde mowiac nie mam czasu obecnie na szukanie nowych spolek jezeli tak wyglada to calkiem przyzwoicie.Radpola mam tak kupionego droga spolka ale ma duza dynamike zyskow. a ile bedzie wynosila c..z na tenrok i przyszy?
    z tego co piszesz to jakies 80 groszy na akcje to by bylo bardzo tanio. Poczytam bo ty napisales cos rzetelnego i mnie zainteresowales.
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~lukee [188.33.242.*]
    prognozowany zysk po 12 miesiacach od konsolidacji calej grupu - 2,5 mln zł
    skąd masz tą informacje?
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~romek [46.113.41.*]
    Dnia 2010-12-14 o godz. 18:47 ~lukee napisał(a):
    > prognozowany zysk po 12 miesiacach od konsolidacji calej
    > grupu - 2,5 mln zł
    skąd masz tą informacje?

Z raportu marcowego są te dane
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~newconnect [188.33.141.*]
    oj chyba te 40 mln zł przychodu już nie będą aktualne
    spółka Oponix zapowiada podwyższenie prognozy

widać że spółki oponiarskie takie jak oponeo, orzel opony czy oponix realizuja swoje prognozy a nawet je korygują do góry :)

http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=12863&ncc_index=OPX&id_tr=1
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~Oponiarz [89.231.113.*]
    Lukee...!!!!!Nie daj się NABIERAĆ na pseudo-tanie akcje Oponixa...!
    Napisano tu,że jest 3mln akcji ZAREJESTROWANYCH,a są jeszcze akcje niezarejestrowane....!!!A jest ich ogromna ilość,bo 13mln!!!
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1549634
    Ale pewnie TYLKO PRZEZ PRZYPADEK(???) gość z łoponixa zapomniał o tym wspomnieć... Więc nie licz,że zysk na akcje ma wynieść 80gr.,tylko najwyżej 15gr....
    W takim razie czy aby na pewno te akcje są takie tanie...???
    Tak właśnie doczytałem, nie bój sie o mnie ja zanim kupie spolke za jakies rozsadne pieniądze to zawsze staram sie dowiedziec wszystkiego. wlasnie ta informacja mnie przyznam przestraszyła, i własnie osoby które pisza w jedym watku o prognozowanym zysku i liczbie posiadanych akcji to albo posiadaja mała wiedze i nie warto ich słuchac albo specjalnie wprowadzaja inne osoby w bład wtedy tez nie warto ich słuchac,
    Dlatego mimo ze fajnie wyglada oponix to z tym faktem moim zdaniem łączy sie zbyt duze ryzyko. bo tu nie wchodzi emisja 5 % -15% tu wchodzi ponad 4 razy wiecej akcji niz jest w obrocie,
    napewno korzystne jest to ze wejdzie w zamian za akcje kapital ale z tego co czytalem to 80 groszy na akcje moze nie jakos malo ale w tej chwili jest kurs 3 razy drozej a poza tym nie wiadomo mi do kogo ta emisja jest kierowana, jak do instytucjonalnych z lock upem to pol biedy a jezeli do kazdecho chetnego no to ryzyko staje sie jeszcze wieksze.
    Wyniki faktycznie ciekawe ale spore tez ryzyko
    ja bardzo szanuje pieniadze za ktore kupuje akcje dla tego nie kupilem oponixa jak ktos lubi ryzykowniejsze inwesetycje to moze i bedzie tu duzy odpal ale u mnie pierwsza zasada to nie tracic kapitalu dlatego mimo ze wyniki bardzo ciekawie wygladaja to ja sie wstrzymam
    pozdrawiam akcjonariuszy oponeo i oponixa i wesolych swiat zycze
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~Pankracy [62.87.152.*]
    Zebrało wam się na dyskusje o oponiksie na nie swoim wątku. To jakby na forum McDonalda dyskutować o rozwoju budki z hot-dogami przy rynku we Wrocławiu;) Trochę wyobraźni. To jest wątek Oponeo, a nie jakiejś tam namiastki...
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~horacy [46.112.155.*]
    > Zebrało wam się na dyskusje o oponiksie na nie swoim wątku.
    > To jakby na forum McDonalda dyskutować o rozwoju budki z
    > hot-dogami przy rynku we Wrocławiu;) Trochę wyobraźni. To
    > jest wątek Oponeo, a nie jakiejś tam namiastki...

pankracy też tak myśłałem i byłem wkur... ze na naszej spoleczce pisza o jakims oponxie
    poczytałem, popatrzłem kupiłem i widzę że się ładnie kręci

na oponeo na razie stagnacja

z tą budka z hotdogami przesadziłęś :)
    40 mln zł przychodu to 1/3 tej budki McDonald o którym jest ten wątek
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~Pankracy [62.87.152.*]
    Kupiłeś Oponix - Twoje pieniądze.
    Wróćmy jednak do Oponeo.
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~rychu [46.113.102.*]

no a jednak oponix zbliża sie do 1/2 tego McDonalda zwanego oponeo
    51-53 mln przychodu w pierwszym roku po konsolidacji

myślę że porównanie pankracego z budką z hotdogami było mocno niedoszacowane :)
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~DonWasyl [79.162.95.*]
    Zobaczymy skad te przychody. Veno tez tak mowilo, Carbon tez, dzis jest płacz i zgrzytanie zębów. Oczywiscie insiderzy zdążyli sie wyprzedac. Dzis jest oponix, popatrzcie na akcjonariat i ludzi z zarzadu i RN
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~mnich [178.36.112.*]
    oponix poinformował na razie o 5 mln przychodów (oficjalnie). Ciekawe, czemy na stockdog-u o oponeo i marketeo aż huczy a o oponixie cisza ? bo tam trzaba się logować i przejść weryfikację. naganiacze na oponic - są eliminowani w zarodku
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~jonaszkret [78.8.213.*]
    Coś chyba ten wasz "hotdognix" słabo idzie skoro wylewacie żale na forum oponeo...
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~woojas [46.113.189.*]

fakt zrobili w 9 miesięcy 40 mln zł przychodu
    chyba dużo jak na taka małą firmę jak piszecie ?

Lukee,
    Dopiero dzisiaj zauważyłem Twój wpis...Dobrze,że napisałem o tych dodatkowych akcjach Oponixu,bo wygląda na to,że ktoś celowo chciał Cię wprowadzić w błąd pisząc tylko o 3mln akcji,a tak naprawdę wszystkich jest 16mln...!
    Jak chcesz się zainteresować jakąś inną spółką,to przejrzyj sobie informacje o wspomnianym tu na wątku Marketeo,czyli spółki powiązanej z Oponeo.
    Z kilku informacji wspomną tylko,że:
    -wzrost zysku w tym roku o 200%(w wynikach za III kwartał widać potwierdzenie prognoz )
    -b.niski C/Z -obecny ok.15,a na koniec roku 11
    -trend wzrostowy,
    -w planach na nast.rok wejście -wzorem Oponeo-na rynki zagraniczne
    -ten sam akcjonariat,co w Oponeo
    Resztę sobie przejrzyj sam,bo spółka całkiem przyzwoita,a każdy kwartał lepszy od zeszłorocznego...
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~lukee [46.113.177.*]
    przejrze, pamietam ze wykres mi sie b. podobal tylko duze wzrosty na nim byly dlatego sie nie wglebialem, ale staram sie szukac takich spolek wiec przyjrze sie dokladniej.
  • Re: Oponeo vs. Google Autor: ~lukee [46.113.177.*]
    w sumie dobrze ze napisales bo myslalem ze jak spolka wzrosla z 80 groszy do 2.2 to jest bardzo droga wiec nie przegladalem od strony fundamentalnej, narazie to co przeczytalem to raczej mi sie podoba
    wcale nie jest taka droga, jest dynamika zyskow i to niezla, cena tak naprawde dopiero przekroczyla cene emisyjna, a dzis wygladalo na przebicie trendu wiec jest szansa ze spolka z powrotem z trendu bocznego przejdzie we wzrostowy.
    Nie wiem czy kupie ale poczytam jesze o niej, jak bede mial chwile czasu.
    z tymi 16 milionami to doczytalem sam juz wczesniej, i nawet wiecej szukalem takiej informacji bo poprostu za pieknie by bylo gdyby spolka osiagala 80 groszy na akcje i kosztowala 2 czy nawet 3 zlote.
    Ostatnio na StockWatchu na wątku Marketeo zamieszczony był wykres wraz z komentarzem.W ogóle tam chłopaki prowadzą bardzo merytoryczny wątek,nie ma niepotrzebnego naganiania,tylko wszystko merytorycznie opisane-co i dlaczego,zarówno technicznie,jak i fundamentalnie.Z wątku można się naprawdę dużo dowiedzieć,zresztą zauważyłem,że trochę forumowiczów z Bankiera na wątku Oponeo,przyznało się do zakupu Marketeo. Obie spółki prowadzone są przez ten sam akcjonariat(Topolewski,Zawieruszyński),więc Panowie wiedzą jak się robi biznes...A czy spółka tania,czy droga,to lepiej oceniać wskaźnikami i przyrostem zysków,niż tym,czy wzrosła,czy nie...
[x]
OPONEO.PL 1,15% 88,00 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.