Pisze do Panstawa aby wyjasnic moja i Marcina rezygnacje.
Sprawa jest prosta i zlozona zarazem. Budujemy CD Projekt non stop juz kilkanascie lat (ponad 16) w koncu przychodzi taka chwila, ze trzeba zrobić przerwę w karierze zawodowej.
Ostatnie dwa lata, były dla nas okresem trudnym i stresujacym. Wraz z reszta managmentu przeprowadzilismy restrukturyzacje w wyniku ktorej grupa CDP wycofala sie z nierentownych dzialanosci i obszarow nieistotnych strategicznie. Pozyszkane lub zabezpieczone zostalo pozyskanie niezbednych srodkow finansowych. Restrukturyzjacja to tez zmniejszenie o niespelna o polowe stanu zatrudnienia. Proces ten zakonczyl sie w trzecim kwartale tego roku, kiedy to dokonczylismy optymalizacje struktury zatrudnienia oraz zmodyfikowana zostala struktura kierownictwa spolek corek. Uwienczeniem tego procesu bylo dopuszczenie akcji do obrotu. Tym samym cel wprowadzenia spolki na gielde zostal osiagniety. Zakończył się ważny okres w działalności firmy. Razem z Marcinem zdecydowaliśmy się wycofać na jakiś czas z bieżącej działalności firmy. Obaj musimy odpocząć i naładować baterie, obaj chcemy uniknąć wypalenia, którego niebezpiecznie blisko się znalezlismy. I ja i Marcin, mamy tez, choc zupelnie innej natury, wazne sprawy osobiste wymagajace naszego zaangazowania.
W tym miejscu chcialbym zapewnic, ze nasze odsuniecie sie od biezacej pracy w grupie OPTIMUS nie odbije sie negatywnie na dzialalnosci grupy. Wszystkie spolki maja bardzo kompetentne kierownictwa, oraz jasno wyznaczone strategie i cele na najblizsze lata.
Nasze odsunięcie się od bieżącego zarządzania nie oznacza, że nie będziemy wspierać firmy naszym doświadczeniem i wiedzą, na zasadzie doradczej lub konsultacji, w przypadku oczywiście gdy spółki do nas zwrócą.
Jako akcjonariusze będziemy wspierać spółkę, gdyż jest to w naszym interesie.
Co do planow spolki na przyszlosc nie jestem juz wlasciwa osoba aby o tym dyskutowac, ale tez nie wolno tego robic aby nie bylo to potraktowane jako prognozy lub/i manipulacje.
Zmiana mojej roli nie oznacza, ze zupelnie znikne z tego forum. Mysle, ze juz tylko jako akcjonariusz, bede sie staral Panstwu pomagac i wspierac w interpretacji nadchodzace informacje, jak i ogolnie sluzac swoja wiedza i doswiadczeniem w branzy gier.
Na koniec chcialem bardzo podziekowac wszystkim dyskutantom tego forum. Bylo mi bardzo milo z Panstwem polemizowac. Tak jak napisalem, rezygnacja z biezacych obowiazkow nie oznacza, ze zupelnie znikne z horyzontu (poza planowanym dluzszym urlopem kiedy to na pewno mnie tu nie bedzie:).
Prosze smialo zadawac pytania, na tyle na ile moge postaram sie na nie starym zwyczajem odpowiedziec (ale raczej wieczorem, gdyz teraz mam troche spraw do zalatwienia).
Pozdrawiam serdecznie,
Michal Kicinski
PS. Wiele osob sugerowalo, ze moge przejsc np. na stanowisko prezesa. Nie moglem sie na ten temat wypowiadac. Teraz moge to skomentowac, nie planuje takiego posuniecia. Zostalem oddelegowany do komunikacji z mediami i akcjonariuszami (m.in. wlasnie z powodu zmniejszonego zakresu innych obowiazkow) i jako "twarz" spolki moge wydawac sie wlasciwym kandydatem. Zapewniam, ze w spolce sa osoby o znacznie lepszych kompetencjach do tej roli (choc nie wiem czy na tyle elastyczne w sprawie wystepien publicznych;). Niemozliwe jest tez to z innego powodu, od czasu nieudanej operacji nogi w austrii (pamietne zdjecia z orteza na nodze na gali przedsiebiorcow roku w 2007) ze wzgledow zdrowotnych nie moge pracowac w pelnym wymiarze godzin i nie bedzie to mozliwe w najblizszych miesiacach lub nawet latach. Jeszcze raz serdecznie WSZYSTKICH :) pozdrawiam!
PS2. Aha i starym zwyczajem apeluje do wszystkich o zachowanie spokoju i nie uleganie, ani hurraoptimizmowi, ani tez panice, gdyz informacja ktora podalem nie ma wplywu na fundamenty firmy, a to w ostatecznym, bardziej dlugoterminowym rozrachunku w najwiekszym stopniu zadecyduja o ocenie inwestycji.
Dnia 2010-10-07 o godz. 14:38 jepetto8 napisał(a):
> czym sie mikey, dzieki za aktywnosc na forum, informacja to
> podstawa a Ty znaczaco zawyzyles standardy informowania
> akcjonariuszy, pozdrawiam
Bez złosliwosci JAPETTO w stosunku do Michała z tymi STANDARDAMI
Michał po prostu NIE WIE komu sprzedał podprogowa prawie 5 % kapitału spółki
A pewnie telefon do brokera ZGUBIŁ mu sie i nie moze odnalezc
Coś się kończy, coś się zaczyna... ale czas spędzony przez Panów we władzach spółki był zbyt krótki, aby go kończyć...Panie Michale, nikt rozsądny nie kwestionuje osiągnięcia celów założonych przez Pana i Pana Michała Iwińskiego, ale przecież to nie są (nie mogą) być cele ostateczne. Jestem totalnie zaskoczony, bo CDP zawsze było kojarzone z Wami... odsunąć się od bierzącego zarządzania spółką... teraz... na pół roku przed premierą Wiedźmina, po uruchomieniu finalnej wersji gog'a... ?!?!?!... Rola, jaką Pan opisuje może być pełniona w ramach rady nadzorczej (z resztą jest to jedyna forma bieżącej kontroli na spółką, w której Panowie wciąż macie i mam nadzieję, że mieć będziecie większościowy pakiet), więc mam nadzieję, że obaj Panowie zasiądziecie w RN, a pozostałych akcjonariuszy przekonacie do kompetencji swoich następców. Mam też nadzieję, że nieformalna deklaracja lock-up'u do przyszłego roku jest nadal aktualna.
AaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaWięc to o to chodzi !!!!!!!!!!!!!!!przygotowania do puszczenia w rynek CENNYCH WALORÓW:-))))))))))Widze ,ze SPRAWY NABIERAJĄ TEMPA:-))))W koncu według przepisów prawa osoby bedace w ZARZADZIE mają OKRESY ZAMKNIĘTE kiedy nie mogą SYPAC CENNYMI WALORAMI w rynekSprytna zagrywka musze przyznac:-))))
Ciekawi mnie TYLKO kto kogo PRZECHYTRZYCzy Zbyszek MŁODYCH DZENTELMENÓW , czy Młodzi DZENTELMENI ZBYSZKA?To bedzie pasjonujace widowisko BO KUPA TOWARU BEDZIE DO OPCHNIECIA W RYNEKCiekawe co wymyslil?mam nadzieje ,ze Mario znowu cos się wymsknie:-)))))))))))
Osobiście wolałbym, aby obaj Panowie zostali na czele, szczególnie w kontekście dopilnowania premiery W2. Liczę, że kompetentne osoby pociągną temat dalej, z sukcesem. Spora część małych akcjonariuszy może się poczuć opuszczona i zdana teraz na łaskę rekinów (Pan Jakubas) bo naturalna ochrona w postaci prawdziwie zapalonych do produktu i firmy przedsiębiorców zniknęła. Tak czy inaczej życzę odpoczynku i spokoju w obserwowaniu kursu spółki.
Powiem tak, to ze pan jakubas zrobił z gęby cholewe - to jakoś w bólach przetrwałem, ale to że Wy Panowie opuszczacie pokład..... to dla mnie wielkie zaskoczenie, oburzenie ijesteście dla mnie spaleni!..... Zrobiliście dobry deal - sprzedaliście lub sprzedacie firmę i macie wakacje do końca życia :) - kiedys trzeba wyjść nawet z interesu życia. Dla Nas akcjonariuszy pozostaje czekać na info kto kupił i zrobic to samo ...zapewne sowita premia zostala wam zaoferowana, wiec moze nam tez zostana jakieś ochłapy! Żegnam.
Jasiubez nerwów i spokojnie:-)))PamietajWszystko co robią MŁODZI DZENTELMENI to w trosce o TWOJE DOBRO i innych akcjonariuszy( drobnych )A ze przy okazji drukują sobie nowe akcje za połowe ceny to po prostu KOSZTAOni tez mają rodziny i ich dzieci byc moze głodne chodzą więc MUSZĄ SE DODRUKOWAC za POŁOWE CENYCzyim kosztem to się odbędzie to ja nie wiem:-)))Moze WY odpowiecie mi na tę zagadke:-)))
...jestem zaskoczony jak i rozczarowany Waszą decyzją.. w końcu miałem nadzieję, że trafiła się spółka, która ma bardzo dobrych liderów, a kontakt na forum z akcjonariuszami - nawet takimi jak Rysiu purchaty kot - to jest nieocenione dobro. Teraz rodzina Optimusa to raczej nie to samo...
Co prawda to pytanie nie jest do mnieAle napisze to PUBLICZNIENa 100 % w przeciągu 12 miesiecy bedziemy mieli INFA o WYWALENIU AKCJINa miejscu Michała odpowiedziałbym takJa nie wiemNie mam pojecia co bede robił za kilka miesięcyAlbo bym walnął TYRADE na pół stony typu KOBYŁA i bym tak odpowiadał zeby NIE ODPOWIEDZW koncu Michał MISTRZ polemik nie zna definicji ODPOWIEDZI WYMIJAJĄCEJ
Rysiu ma trochę racji.
Dołanczam się do tego prostego pytania, i NAPRAWDĘ liczę na prostą odpowiedź, Mike.
Tak czy nie.
Bez tyrady.
Bez wykręcania.
Pokaż, że jesteś coś więcej wart od tych "tygrysów europy" czy naszych polityków.
Wiele od twojej odpowiedzi zależy.
Pozdrawiam.
Dnia 2010-10-07 o godz. 16:05 rysiu_dziki_kot napisał(a):
> Z pewnoscią
Ja nie DRUKUJE sobie akcji za połowe akcji w
> stosunku do drobnych akcjonariuszy spólki OPTIMUS SA
A
> jak sprzedawał bym prawie 5 % kapitału spółki to z
> pewnoscią NIE WYKRĘCAŁBYM sie publicznie ze nie
> wiem:-)))))))))))
Dzieki Rysiu za lekka poprawe formy odnoszenia sie do wspolforumowiczow:)
Co do dodkrukowywania. Prosze pamietaj, ze obecny wysoki kurs akcji jest wylacznie zasluga polaczenia CDP i OPT. Polaczenie bylo to mozliwe wylacznie z powodu pozyczenia OPT przez udzialowcow CDP (i ZJ) znacznych kwot aby OPT byl w stanie finansowo przejac znacznie od siebie wieksza grupe CDP. W tym momencie wsparlismy OPT na kwote kilkunastu milionow zlotych, aby przejecie mialo szanse zaistnienia i dzialo sie to przy kursie niewiele ponad 1 pln. Przez rok pieniadze byly pozyczone OPT, gdyz z roznych wzgledow nie byla mozliwa konwersja ich na akcje wczesniej, przez 80% tego czasu kurs oscylowal w granicach 1.3pln. W koncu udalo nam sie znalezc droge do konwersji i zgodzilismy sie na cene 1.8. Oczywiscie ta cena jest dla nas jako akcjonariuszy korzystna, ale polaczenia OPT z CDP jest dla OPT tez korzystne, nie wiem czy nie bardziej;) choc to rzeczy trudne do zmierzenia:)
a nie można prosto sie wysłowić?....typu: "wyciagnelismy naszą firmę na prostą, pomoglismy przy okazji OPT (bo nie było innego podmiotu:) - w końcu mozemy zamienić naszą prace na godziwą wartość wyrażoną gotówce - - więc to poprostu zrobimy"
Prosze Panstwa, widzie, ze przewija sie tu sporo watkow, moze kilka odniesien do nich:
- przygoda ze spolka krotko, moze i na GPW krotko, ale obaj pracujemy w firmie bez przerwy ponad 16lat, szmat czasu. Trzeba odpoczac, i zwolnic tempo, bo czlowiek moze sie tak wypalic, ze potem to juz naprawde nie bedzie mial ochoty w zyciu niczego robic.
Prosze pamietac, ze OPTIMUS jest teraz grupa i my z Marcinem bylismy czlonkami wladz spolki holdingowej. Wszystkie operacyjnie dzialajace spolki, juz od dosc dawna maja swoje wlasne, autonomicznie dzialajace wladze.
- sprzedaz akcji, oczywiscie bedac w nowej roli, jestem w innej sytuacji. Do wladzy nie jestem (jak widac) przywiazany. W ciagu 16 lat wszelkie zyski byly reinwestowane, a pensje w grupie (lacznie z zarzadem) sa na bardzo racjonalnym poziomie, prosze sie zatem nie dziwic, ze z czasem rozwaze potencjalne zmniejszenie zaangazowalnia, oczywiscie w sposob rozsadny i cywilizowany.
- co do teorii Rysia odnosnie okresow zamknietych itp. Z powodu wlasnych przekonan i aby uniknac wszelkich podejrzen na pewno przez dluzszy czas bede przestrzegal okresow zamknietych (ze wzgledu na posiadana wiedze historyczna, np. zwiazana z Q3) niezaleznie od tego czy zasiadam we wladzach czy nie.
- odnosnie poczekania na rozwoj wydarzen z ABC. Dla nas obu sytuacja z ABC juz sie wyjasnila. Mamy publiczne oswiadczenie o woli objecia, jak i jestesmy po dwoch spotkaniach z wladzami tej spolki. Nie widzielismy powodu aby dalej czekac. Nie bede ukrywal, ze rozwoj sytuacji z ABC takze wplynal na nasza decyzje. O szczegolach tego nie chcialbym sie wypowiadac, niemniej mamy swoje powody związane z moją i Marcina filozofią biznesową.
Znowu post typu KOBYŁA i WYMIJAJACA ODPOWIEDZNapisz JASNOCzy w okresie 12 miesięcy bedziesz WYWALAŁ akcje w rynek?Po tym jak ZNOWU MATACZYSZ juz WIEM ZE TAK.
i TU SIĘ MYLISZ JASIUdo tego tortu jest jeszcze Zbyszek,ABC DATA, inni MŁODZI DZENTELMENI jak to żartobliwie zauwazył Zbyszek oraz tajemnicza PIFTak więc przy WYWALANIU tłok będzie DUZYI ciekaw jestem kto KOGO PRZECHYTRZYBo to ze w ostatecznym rachunku ULICA bedzie ubrana (wiekszosc przyszłych milionerów z tego watku :-))) ) to chyba nikt ne watpi
rusiu dziki mlot wie juz wszystko....On zawsze wiedzial wszystko o optisyfonie. Nawet jak jeszcze byl na forum parkietu zanim zostal totalnie skompromitowany....
W kazdym razie rysiu dziki mlot wie nawet to o czym zarzad optimusa dowie sie za rok...-;)))
Kto kiedykolwiek sluchal rysia mial ZAWSZE wylacznie straty....Jak naganial na Opt to tracil, bo ten spadal jak kamien....Jak teraz wujek dobra rada (czytaj rysiu dziki mlot) nagania i straszy to zapewne bedzie tracil w 'inny' sposob.....I naturalnie rysiu dziki mlot wszystko co tu pisze pisze WYLACZNIE w trwodze przed waszymi pieniedzmi, to znaczy on nie moze od jakiegos czasu (jak sprzedal) spac, ze mozecie tu stracic kase....Dlatego jak najbardziej nalezy sie wsluchiwac doglabnie w slowa rysia dziki mlot.....
o Rysiu można mówić wiele rzeczy, ale nie to, że nie pytał o ważne rzeczy choć może dość oryginalnym językiem. Jestem na tym forum od jakiegoś czasu i uważnie czytałam wszystkie posty. Zainwestowałam też w tą spółkę, troszkę też straciłam, ale gdybym nadal trzymała jej akcje straciłabym więcej. Jednak zaczęłam myśleć samodzielnie, zauważałam brak konkretnych odpowiedzi ze strony Mika, choć pytania Rysia nie były głupie i między innymi dzięki Rysiowi zmniejszyłam straty, ponieważ postanowiłam na jakiś czas wycofać się z tej inwestycji. Myślę, że optimus będzie miał swoje 5 minut za jakieś pół roku, ale jeszcze nie teraz.
Rzecz w tym rysiu, ze nie mam ani jednej akcji optisyfona ale znam ciebie doskonale od co najmniej 5 lat i kazdy kto posiada taka wiedze o tobie jak ja wie, ze jestes WYJATKOWA KANALIA, a wszystko co piszesz to sa czyte manipulacje zalezne od twojego punktu siedzenia w spolce....
Pozdrowienia dla Wojtka....
PRZEPRASZAM PANIA BARDZO - a to już nie pamiętacie jak rysiu naganiał przed zwałą do 2,30 (w pewnym momencie), żeby kupować bo OPT jest taki zajebisty - a jak już było na 2,4 to żeby wywalać bo zwała leci niżej?
I CO SIĘ STAŁO? ludzie wywalili a kurs dzień później był po 2,90!! Ten cholerny rysiu szmelc vel szambo się kompromituje za każdym razem jak gębę otwiera.
Mike ma teraz prawo wywalić akcje kiedy będzie chciał - czy to rysia kur... dziwi? a co rysio musi mieć skinienie głowy, od każdego akcjonariusza czy sprzeda czy nie? co za pierdoła z ciebie! Spytaj każdego akcjonariusza, który posiada powyżej 5% czy ma zamiar sprzedać. To jest twoja strategia inwestycyjna RYSIU? jeśli nie to powiedz nam jak ona jest?
a może pierd.....nie na każdym wątku to twoja strategia?
witam wszytskich szczególnie mike'a
nie miałem zamiaru nigdy rejestrować się na bankierze ale gospodarz tego wątku nie pozostawił mi wyboru :)
mam tylko jedno pytanie do ciebie mike.
choć wydaje się dla mnie retoryczne i wydaje mi się że znam na nie odpowiedź to dla pewności. jak już pisałeś wcześniej że siedziesz w tym biznesie 16 lat i znasz go od podszewki, jesteś wyzjonerem, strategiem i bez wątpienia świetnym profesjonalistą, globalnym graczem, który wygrywa..... czy ten ruch, czyli wasza rezygnacja była zaplanowana wcześniej jako częśc układanki i strategi czy jest wynikiem zbiegu okoliczności, które rozegrały się na przełomie kilkunastu miesięcy?
moja pierwsza część opisująca ciebie przeczy drugiej częśći mojego pytania dlatego w nią nie wierzę. Nie wierzę że zapakowaliście się w OPT i na giełdę nie wiedząc o warantach i o scenariuszu, który właśnie się dzieje. Nie wierzę że fachowcy tacy jak wy nie przewidzili takich problemów po drodze. Cały kontekst temu przeczy.
Rozumiem że odnieśliście sukces, zamknęliście ogromny projekt swojego życia, który będzie tylko procentował, dopieliście wszytsko na ostatni guzik. W tym wszytskim czuć wielkie miliony i o tym wiecie.
Giełda to brutalna gra, żeby ktoś mógł zarobić wielkie miliony , musi się na to złożyć wiele bardzo wiele drobnych świń. Ale te świnie tego nie rozumieją, w zasadzie to ich wina i nikt nie powinien ich żałować. To wy budowaliście tą firmę i to wy macie prawo odcinać kupony, a nie zbieranina durnych ludzi, ledwo wykształconych, bez minimalnego przygotowania i wiedzy o giełdzie i inwestowaniu, pazernych, leniwych, bezczelnych, bez wyobraźni, której nie chce im się z lenistwa urzyć, czekających aż ktoś inny odwali za nich robotę, którzy na ciebie naplują bo im 3% ubyło z rachunku, którzy kupili przypadkiem akcje OPT-CDP bo ślęczeli na durnych wątkach w interencie i ktoś im podsunął taki pomysł.
pewnie wszyscy znają słowa Gordona Gekko z filmu "Wall Street" że na giełdzie zawsze zarabiają niedźwiedzie i byki a świnie są po to by je zarżnąć.
Z całym szacunkiem dla ciebie mike ale rżniecie te świnie na perwera,
nie szkoda mi wogólne twojego fan klubu bo to amatorzy, po tej lekcji może kilka osób z tego forum zrozumie tą lekcję i zacznie cięzko nad sobą pracować i nad swoim sukcesem i zrozumie że tylko i wyłącznie dzieki swojej pracy może osiągnąć zyski.
Fundamenty są super, wykres wygląda super, terea ztylko czekać żebyś zrealizował Wielki Zysk:)
życzę ci tego szczerze i mam nadzieje że kiedyś pogadamy na żywo, niestety na WZ nie dam rady przybyć więc ta okazja mi umknie.
już to napisałem w innym wątku ale z chęcią powtórzę
"rysiu, kmiocie,
nie przyłożyłeś palca do rozwoju tej firmy, masz z nią tylk związek przez to durne forum, jesteś wirtualnym bytem popkultury i jedynie czego możesz grzecznie oczekiwac bo do tego masz prawo to okruchy, kóre spadną ze stołu pana kicińskiego, iwińskiego i jakubasa.
więc skończ pierdolić naiwny baranie a pretensje do mamusi
pa pa :) "
Nie wiem czy wiesz ale spólka Optimus nie jest PRYWATNYM FOLWARKIEM
Młodych DZentelmenów i Zbyszka
Jest przede wszystką spólką PUBLICZNĄ w której oprócz wiekszosciowych akcjonariuszy sa jeszcze w niej zwykli ludzie-tzw. drobni akcjonariusze.
Z tego względy podlega przepisom prawa do niej przewidzianych.
Michał decydujac się na upublicznienie spólki MUSI postepowac według pewnych reguł ZUPEŁNIE ODMIENNYCH NIZ W PRYWATNEJ SPÓLCE ktora nie jest notowana na giełdzie
przykro mi , ze tego nie rozumiesz
W koncu GIEŁDA nie jest dla kazdego-szczególnie dla słabych PSYCHICZNIE AMATORÓW
Dziękujemy za wyjaśniania i w pewnym sensie rozumiemy motywy, jakie Panami kierują. Ale samych decyzji nie popieramy. Mówił Pan przecież, że są Panowie za młodzi i na emeryturę nie zamierzają się udawać, a teraz robią Panowie z siebie schorowanych staruszków? Prawda, że urlop Panom się należy bezdyskusyjnie, bo Panowie na to zasłużyli, ale żeby tak na zawsze ? :)
Panie Michale, liczę na to, że po udanym urlopie, zmienią Panowie zdanie :) Nie wszystko bywa takie czarne, jak czasami się wydaje... zawsze znajdzie się sposób, aby pewne sprawy znalazły dobre rozwiązanie ;)
Ja bym nawet wolała, aby dodrukowali sobie i nawet Jakubasowi akcje po bardzo atrakcyjnej cenie, np. 80gr, ciekawe, co by wtedy zrobiła ABC Data? :))))))
A wiesz, że te akcje wcale nie musiałyby pójść w rynek :) Np. teraz na NWZA występuje ktoś z wnioskiem, że zamiast po 1,80 te planowane akcje, to po 80gr i to w większej ilości, aby zgadzało się z kwotą pożyczki i przegłosujemy to :) ABC Data zniechęca się do objęcia swoich po 1,80zł, wtedy w określonym terminie OPT odkupuje te akcje po 80gr i idą do umorzenia :)) I tu nawet Czechowicz poskarżyć się nie będzie mógł, bo on za 1/10 ceny rynkowej drukował akcje dla siebie i kolegów ;))))) A dodając jeszcze ten "nawis podażowy" 30 mln akcji Panów Kicińskich i Pana Iwińskiego to czy aby na pewno odstąpienie od objęcia tych akcji po nawet 1,80zł przez ABC Datę byłoby działaniem na niekorzyść ich akcjonariuszy? :))))
Witam,
jedno pytanie na wstep... jak mozna dostac sie na listopadowa konferencje?
To juz opinia.
Panie Michale... przyznam, ze to jedna z najgorszych informacji jakie z Optimusa otrzymalem i moglem otrzymac... Wchodzac w ta firme, czesciowo robilem to wlasnie z Pana i Pana kolegi powodu... Zarzad ktory potrafil rozwijac sie przez 16 lat... przezyc kryzysy i branzy itd. jest wiecej wart niz...jakies zobowiazania warranty, nowe emisje akcji itd.
Teraz niestety nie wiem co dalej. Wiem ze jest zespol zarzadzajacy i wiem, ze napewno pokieruje on odpowiednio projektami przez pewien czas... bo Panowie napewno od dawna tego nie robia... a co najwyzej kresla wizje. Przy tej skali projektu... musza byc ludzie ktorzy go prowadza... itd.
Brak mi bedzie tego Panow doswiadczenia. Mam co prawda kilka podejrzen ale jezeli sa sluszne, lepiej by o tym nie mowic. Ale to takie tam... nadzieje scietej glowy ;)
NIe wiem Panie Michale. Ta informacja to cos na poziomie problemow z wiedzminem II. Wszystko mi mowi, ze jednak papier powinienem juz wyprzedac i przeczekac... Decyzje podejme po walnym... choc nie wiem czy cokolwiek tam bedzie wiadomo.