witam wszytskich szczególnie mike'a
nie miałem zamiaru nigdy rejestrować się na bankierze ale gospodarz tego wątku nie pozostawił mi wyboru :)
mam tylko jedno pytanie do ciebie mike.
choć wydaje się dla mnie retoryczne i wydaje mi się że znam na nie odpowiedź to dla pewności. jak już pisałeś wcześniej że siedziesz w tym biznesie 16 lat i znasz go od podszewki, jesteś wyzjonerem, strategiem i bez wątpienia świetnym profesjonalistą, globalnym graczem, który wygrywa..... czy ten ruch, czyli wasza rezygnacja była zaplanowana wcześniej jako częśc układanki i strategi czy jest wynikiem zbiegu okoliczności, które rozegrały się na przełomie kilkunastu miesięcy?
moja pierwsza część opisująca ciebie przeczy drugiej częśći mojego pytania dlatego w nią nie wierzę. Nie wierzę że zapakowaliście się w OPT i na giełdę nie wiedząc o warantach i o scenariuszu, który właśnie się dzieje. Nie wierzę że fachowcy tacy jak wy nie przewidzili takich problemów po drodze. Cały kontekst temu przeczy.
Rozumiem że odnieśliście sukces, zamknęliście ogromny projekt swojego życia, który będzie tylko procentował, dopieliście wszytsko na ostatni guzik. W tym wszytskim czuć wielkie miliony i o tym wiecie.
Giełda to brutalna gra, żeby ktoś mógł zarobić wielkie miliony , musi się na to złożyć wiele bardzo wiele drobnych świń. Ale te świnie tego nie rozumieją, w zasadzie to ich wina i nikt nie powinien ich żałować. To wy budowaliście tą firmę i to wy macie prawo odcinać kupony, a nie zbieranina durnych ludzi, ledwo wykształconych, bez minimalnego przygotowania i wiedzy o giełdzie i inwestowaniu, pazernych, leniwych, bezczelnych, bez wyobraźni, której nie chce im się z lenistwa urzyć, czekających aż ktoś inny odwali za nich robotę, którzy na ciebie naplują bo im 3% ubyło z rachunku, którzy kupili przypadkiem akcje OPT-CDP bo ślęczeli na durnych wątkach w interencie i ktoś im podsunął taki pomysł.
pewnie wszyscy znają słowa Gordona Gekko z filmu "Wall Street" że na giełdzie zawsze zarabiają niedźwiedzie i byki a świnie są po to by je zarżnąć.
Z całym szacunkiem dla ciebie mike ale rżniecie te świnie na perwera,
nie szkoda mi wogólne twojego fan klubu bo to amatorzy, po tej lekcji może kilka osób z tego forum zrozumie tą lekcję i zacznie cięzko nad sobą pracować i nad swoim sukcesem i zrozumie że tylko i wyłącznie dzieki swojej pracy może osiągnąć zyski.
Fundamenty są super, wykres wygląda super, terea ztylko czekać żebyś zrealizował Wielki Zysk:)
życzę ci tego szczerze i mam nadzieje że kiedyś pogadamy na żywo, niestety na WZ nie dam rady przybyć więc ta okazja mi umknie.