Witam
No i zaczęło się wywalanie.Większość transakcji poszło po 1.83 do 1.87.Dużo akcji,b.dużo papierów wywalili cwaniaczkowie mający po 10000do30000 akcji w tym część z ukrycia.Od ok. 12:00 transakcje stanęły.Kupowano mało i wolno.Dziwi to przy kursie 1.84 i WZROŚCIE 5.14%.To żle ,bardzo nędznie.Wyglądało to jakby Ci od większych wyprzedaży zrobili swoje/ ubrali chłopaczków / i mogli odpuścić.Myśleć chłopaczkowie myśleć.Śmiesznie też wyglądały różnice w całym dniu między sprzedażą i kupnem.Np o godz.14:13 na kupnie cieniutko 60.829 .Na sprzedaży wichura i sprzedaż
226.378 akcji.Znów odzywają się chłopaczkowie od wzrostów do 2.00zł i wyżej.Skąd i z czego.Myśleć chłopaczkowie myśleć.Kontrakty w Rosji mogą być kulą u nogi.Potrzebne
jest tu ZABEZPIECZENIE BANKOWE.Może to prowadzićdo poważnych strat.,Myśleć
chłopaczkowie myśleć.Zbliża się koniec roku.W spółce MUSZĄ być premie , 13 i14
pensje.LUDZIE oni to wyrwą nawet po trupie.ILE tu potrzeba pieniędzy.Myśleć chłopaczkowie myśleć.Mostek wzrósł DLACZEGO? pewnie przez duże opady śniegu.
Pozdrawiam jato
PS a co mi tam -Wasze pieniądze wasze zyski ,ale i Wasze straty
Do tp123
Przykro mi niestety Twój pobyt w szpitalu psychiatrycznym w Tworkach nie pomógł.
Musisz dalej brać psychotropy.Tak mi przykro.
Najserdeczniej pozdrawiam .Twój dozgonny wielbiciel jato
Dnia 2010-01-11 o godz. 18:36 ~jato napisał(a):
> Witam
No i zaczęło się wywalanie.Większość transakcji
> poszło po 1.83 do 1.87.Dużo akcji,b.dużo papierów wywalili
> cwaniaczkowie mający po 10000do30000 akcji w tym część z
> ukrycia.Od ok. 12:00 transakcje stanęły.Kupowano mało i
> wolno.Dziwi to przy kursie 1.84 i WZROŚCIE 5.14%.To żle
> ,bardzo nędznie.Wyglądało to jakby Ci od większych
> wyprzedaży zrobili swoje/ ubrali chłopaczków / i mogli
> odpuścić.Myśleć chłopaczkowie myśleć.Śmiesznie też
> wyglądały różnice w całym dniu między sprzedażą i kupnem.Np
> o godz.14:13 na kupnie cieniutko 60.829 .Na sprzedaży
> wichura i sprzedaż
226.378 akcji.Znów odzywają się
> chłopaczkowie od wzrostów do 2.00zł i wyżej.Skąd i z
> czego.Myśleć chłopaczkowie myśleć.Kontrakty w Rosji mogą
> być kulą u nogi.Potrzebne
jest tu ZABEZPIECZENIE
> BANKOWE.Może to prowadzićdo poważnych strat.,Myśleć
> chłopaczkowie myśleć.Zbliża się koniec roku.W spółce MUSZĄ
> być premie , 13 i14
pensje.LUDZIE oni to wyrwą nawet po
> trupie.ILE tu potrzeba pieniędzy.Myśleć chłopaczkowie
> myśleć.Mostek wzrósł DLACZEGO? pewnie przez duże opady
> śniegu.
Pozdrawiam jato
PS a co mi tam -Wasze pieniądze
> wasze zyski ,ale i Wasze straty
wg mnie za duży obrót dzisiaj aby wyciągać wnioski o dystrybucji
Wzrosty przy dużym wolumenie to dobrze wróży. Poza tym kurs przebił linię trendu spadkowego co też jest dobrym sygnałem.Problem w tym, że ta spółka jest słaba i te techniczne sygnały mogą nic nie znaczyć i bardzo prawdopodobne, że jednak wrócimy do spadków. A może podwójne dno na 1,60 i potem jazda w górę? Najbliższe dni pokażą.
Ja czegoś chyba nie rozumiem.MSX w Rosji o ile mi wiadomo działa jako wykonawca, czyli ja to widzę tak że robią swoją robotę i kasują siano od tego kto im to zleca , więc gwarancje bankowe i tego typu historie to rozumiem że nalezą do zlecającego.
2.Wycena spółki - bodajże na dzisiaj 81mln - wczoraj na stronie MSX pokazało się ciekawe info.Zaczęli sprzedaż mieszkań w W-wie na Woli.Każdy może przeczytać to na ich stronie więc nie będę się rozpisywał , powiem tylko tyle że każdy wie ile kosztują mieszkania w stolicy i na dzis kapitalizacja firmy Mostostal Export to jakies 80 mieszkań.( a 30 mają właśnie do sprzedania)
Jeżeli na rynku nie stanie się nic złego to na tym papierze po prostu MUSZĄ BYĆ WZROSTY bo spółka jest o wiele mniej warta niż jej aktywa i żadne głupie zagrania tego nie zmienią.Zresztą dzis zaobserwowałem takiego straszaka.Wystawiony był baton na S 109 tysięcy akcji po 1,83 zł.Uszczknąłem z niego 4 tys.i zaraz znikł.
Wnioski nasuwają się same- duzo z tej podazy po prawej stronie tylko straszy - w rzeczywistości nie ma tylu akcji do sprzedania.
Bo wlasnie tak jest Mirku na Mostku...
Jak zobaczysz 100k z jednej badz drugiej strony, to znaczy, ze cos bedzie grane.
Jato czasem dobrze gada, do tego papiera trzeba duzo cierpliwosci.
On moze wypalic z nienacka o 20% bez powodu, ale moze tez miesiacami spadac...
Mam nadzieje Jato, ze trend sie kiedys odwroci.
Pozdr
Tylko do Jato.Przez jakis czas myslalem ze jestes chory na zawisc,potem ze jednak moze za wiele wtopiles w ta spolke,teraz jednak mysle ze ty to jestes totalny przyglup.
Zawsze przy kazdej transakcji ktos wg ciebie jest ubierany jesli kupuje,tumanie,ktos musi kupic i ktos musi sprzedac.Kiedys napisalem ze juz nie bede udzielal sie na forum idiotow i zawistnikow takich jak ty,ale jeszcze raz - ja moje 800 tys. nie sprzedam ponizej 14 zl.A ty mozesz dalej zawiscic i wyszydzac,na gieldzie to ty nigdy nie zarobisz.
,
Do Marka S
Tylko do Marka S
Jak zwykle Twój post to popis inteligencji i kultury.Masz 800.000akcji Mostka.Milioner i bawi się w pisaninę na forum?.Podziwiać jak potrafi taki bogacz zniżyć się do takich biedaków jak my.
Mareczku dlaczego masz tak mało papiera.Chyba się pomyliłeś ,przecież Ty masz 1.800.000 akcji.Piszesz ,że jestem idiotą i zawistnikiem.To jak nazwać Ciebie.?
Nie interesuje mnie kłamstwo o ilości posiadanych przez Ciebie akcji.Chętnie natomiast dowiem sie ile jesteś w plecy. Stąd pewnie te nerwy. Wiem ,że akcje Mostka trzymasz już długo ,bo pisałeś dawno temu ,że jesteś długoterminowy.
Z wyrazami głębokiego szacunku
jato
PS Kończąc składam wyrazy szacunku dla leczących Cię lekarzy, bo to cholernie ciężka i odpowiedzialna praca.
Jato nie jestem cwaniaczkiem , a mam duzo ponad 100... akcji i nie wywalem, wywale po 14zeta, tak jak Marek mowi. No moze troche drozej, wszystko zalezy od sytuacji.
Mam czas, poczekam, a teraz niech sie niecierpliwi wypstrykuja.
To prawda, jak patrzysz na kurs, to boli, tak nisko Mostka dawno nie bylo widac, ale cieszy badz boli jak sprzedaz...
Pozdro
Do KM
Witaj
Już to parę razy pisałem,że na Mostku walczę od 1996 roku.Przechodziłem razem z tym papierem wzloty i upadki.Wiesz KM proszę spójrz na notowania Mostka przez lata.
Analiza tego będzie dla Ciebie mało ciekawa.Chociaż to wcale nie oznacza ,że ja muszę mieć rację.Twoje myślenie jest logiczne i oby się sprawdziło. Tego serdecznie życzę.
pozdrawiam jato
PS Wybacz KM ,ale jestem zbyt długo na giełdzie by zmieniać swoje zdanie o Mostku.
Pisanie obelg ludzi pokroju marka s, tylko mnie bawi
Marek Ciebie nie obrazal...
Po prostu przykro jemu bylo jak go nazwales kamieniarzem, czy jakos tak...
Jedziemy na jednym wozku.
Raz jest do gory, raz w dol.
Ja Jato bawie sie w Mostka od 21,03,2008 i mowie tak jak Marek mimo, ze go nie znam. W tym czasie kupic KGHM, kosztowal cos kolo 20 zeta, i teraz mozna byloby do konca zycia gieldy nie ogladac, ale niektorzy wybrali ciezsza droge... ;p
I dlatego walczymy na Mostku.
Pozdro
Do Mirka
Wiem ,że młodość ma swoje prawa.
Ja jednak bym się nie odważył na podstawie pisaniny na forum stwierdzić jednoznacznie o Twoich cechach charakteru.
Jak już wysnuwasz jakąś tezę to pamiętaj ,że warto ją udowodnić.
W tej chwili wygląda jakbyś podpierał się Dowodem Nie Wprost ,a więc niedorzecznościami. Myślę,że znasz to pojęcie.
ciekawy człowieku
jato
PS wypisujecie na mnie różne bzdury.Proszę powiedzcie czy ja Was zmuszam lub nakazuje czytać moje posty.
I to by było na tyle
teraz sie kumuluje akcje a sprzedaje w okolicach 6 zł w zwyż , sa krótko i długoterminowcy i kazdy ma prawo robic jak mu sie podoba. I wybaczam sobie Jato zebys mnie nazywał jak innych tak i owak poniewaz kupilem akcje powiedzmy za 1,84 .
Tak wlasnie kupilem je i kupuje , kupilem je po 2,12 jak i po 1, 70 zł , wczoraj odstalem zastrzyk gotówki i kupilem po 1,83, i 1,84 i wypraszam sobie obrazanie mnie.
Nic Ci do moich pieniedzy i czasu inwestycji. Wiec odwal sie z obrazaniem wielu inwestorów bo po Twoich postach wynika ze wszyscy co kupują są ubrani itd. Zobaczymy co powiesz np za 2 lata.
Witaj Stachu
Szanowny Stanisławie nigdy nie odważyłbym się narzucać Tobie mojej woli.
Wybacz drogi Staszku ,ale myśle, że czytałeś moje inne posty,choćby powyżej gdzie wyrażnie piszę :
Wasze pieniądze Wasza strata i Wasz zysk i nic mi do tego.
Piszesz ,że kupiłeś akcje i z tego co zrozumiałem to uśredniasz cenę Twoich akcji.
Jeżeli pozwolisz to napiszę tu ,że są dwie szkoły Falenicka i Otwocka.Pierwsza z nich mówi ,że uśrednianie prowadzi do pogłębienia strat, bo nabywasz więcek akcji i w razie dalszego spadku powoduje to zawsze poważniejszą stratę. a , druga że uśrednianie to dobre posunięcie inwestora bo obniża cenę akcji i szybciej odrobisz straty.
Ty Szanowny Stachu podciągasz się pod szkołę Otwocką. Co będzie za dwa lata.? ja nie wiem.Podziwiam Ciebie ,że Ty wiesz,że wtedy będą duże wzrosty.
Życzę byś to ty miał rację ,a jato to ćmok. Zresztą różniście o nim piszą
Pozdrawiam jato
Co racja to racja, ale jeśli Jato nie ma racji to musi to być sprawna spółdzielnia, żeby poszło do góry. Dlaczego?
Od czerwca 2009 nie ma żadnych info o nowych kontraktach ani o realizacji tych podpisanych w 2008 i na początku 2009. Dlaczego? Nie ma finansowania!!!!!!!!!!! Tak niestety jest. Skipi obiecał na walnym, że nie będzie informował więcej o zawarciu kontraktu, jeśli nie będzie zapewnione finansowanie. Nie zdziwię się jak znowu zobaczymy 5 mln straty za IV kwartał, a Skipi wypłaci sobie 2 mln za drugie ciężko przepracowane półrocze. Razem zarobi 4mln za 2009 lub więcej. Kurs akcji go obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg. Poprzedni wzrost był czysto spekulacyjny, ledwo wyszedłem jak zaczęło spadać, ale tam było sporo ludzi z kasą. Pamiętacie RE i innych. A że szukają ludzi z rosyjskim to to ogłoszenie wisi już dobry rok i co z tego. Pozdrawiam Jato i spekułę.
Piszesz kolego że oceniam cie tylko na podstawie postów.Może i tak jest. Pozwolę sobie jednak zauważyć że Ty w swoich postach o Mostku też nie podpierasz się żadnymi faktami tylko jakimis mglistymi przypuszczeniami i tezą że jesteś długo na giełdzie i długo obserwujesz ten papier.
Ale żadnych konkretów.
Do Mirka
Piszesz,że jato nie podaje faktów o Mostku,ani rzadnych konkretów
Albo starasz się być złośliwym ,albo masz klopoty z logicznym myśleniem.
Oto konkrety i fakty podawane przeze mnie w moich poprzednich postach
- podawanie przez wladzę w tym prezesa msx KŁAMLIWYCH informacji o inwestorze
- super kontrakty w Rosji.A GDZIE ZABEZPIECZENIE BANKOWE ROBÓT
-ustawiczne STRATY na bieżącej działalności
-pochwała prezesa i władz spółki za nie wejście w OPCJE
-BARDZO ZŁA polityka informacyjna spółki.
-PRZEJADANIE zysków ze sprzedaży majątku / INSTAL LUBLIN /
-Pobieranie przez władze spółki zwłaszcza prezesa MILIONOWYCH wypłat przy stratach
samej spółki i braku zysku.
-Posiadanie przez prezesa ponad 2.000.000 akcji spółki co pozwala mu na spokojne i
śpiące rządy.
- pozwalanie na zwałkę kursu spólki pod możliwość wejścia nowego INWESTORA
- SMIESZNE ustawienie się z chińczykami pod budowę stadionu na Euro 2012.
biedactwa NIE POTRAFILI zrozumiec warunków przetargu.
-oraz wiele ,wiele innych.
Widzisz Mireczku to wszystko opisywałem w moich postach.Trudne dla Ciebie ,ano trudne.
jato
Do Mirka73!
A jakie są u Ciebie fakty. Jedynie oddanie budynku do sprzedaży. Jeśli by MSX zrobił tylko 20% z tych podpisanych kontraktów to miałby przychodów 400mln a nie 50mln i zysku netto 30-40mln ( różnice kursowe ) a nie 8 mln straty. To są konkrety. Za ostatni rok Skipi podwyższył sobie pensję o 100%. Nie dał zysku na dywidendę, bo może go przejeść jeszcze przez 2-3 lata. Na inwestora strategicznego to nikt już się chyba nie nabierze. Można by jeszcze długo, siedziałem na nim rok i to była strata czasu. To już chyba nałóg, ale zaglądam na to forum dosyć często. Dzisiaj masz taniej po 1,81 OKAZJA!!!!.
Fakty dla mnie są takie
Kaptalizacja spółki 80 mln zł c/wk około 0,65 czyli w teorii papier nidowartościowany.
W tej chwili na GPW taką wycenę mają w zasadzie tylko spółki które mają bardzo duże problemy typu brak płynności , banructwo itp.
Co do kontraktów - nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda ale wiem że w budowlance większe lub mniejsze obsuwy zdarzają się nagminnie.
Spółka coś robi o czym świadczy właśnie oddany budynek w Warszawie , spółka ma kasę o czym świadczy fakt że budynek wybudowała w 100% za własne pieniądze.
Być może infa o zakończonych kontraktach się pojawią wkrótce? Kto to wie?
A może się nie pojawią bo w sumie spółka chyba nie ma obowiązku informowania o zakończeniu kontraktu.
Co do inwestora - wolałbyś dodruk papiera po niskiej cenie? Bo w tej chwili tego typu spółki albo sprzedają się tanio albo wcale.
Witam
Sesja dzisiejsza /14.01.2010r czwartek/ .TAK BYŁO.Dane dla tych,którzy nie mają notowań ciągłych,lub tych ,którzy nie mieli czasu na obserwacje sesji.i dla leniuszków
Poznikały wczorajsze balony na kupnie ponad 100.000 ,147.000 itp Dzisiaj ktoś ustawił się na kupnie ponad 30.000akcji po 1.89 ,ale przy tym kursie natychmiast się zwinął.
Zlecenia sprzedaży cały dzień mocno przeważały nad chęcią kupna.Większe transakcje
nawet ponad 30.000 poszły tylko na początku sesji i tylko po 1.88. Od ok. godz.12:00
transakcje spowolniały, a od13;30 prawie ustały.Brakowało nawet chętnych na kupno po 1.88.cóż od13;22 do 13:54 poszło tylko 2384 akcji.O 14:50 zaczynały puszczać nerwy i kurs spadł do 1.86.dalej praktycznie przy lichych obrotach jeszcze niżej do 1.85.Przypomnę,że wczoraj przy kursie 1.85 i 1.84 chciano kupic ok.250.000 akcji ,a dziś
skromne 38.935.na zrównowazeniu kurs wyniósł 1.86 czyli -0.53% przy sprzedaży 2000
akcji/ skromniutko i zniżka o 1 grosz. Na dogrywce były 4 transakcje .Łącznie3200akcji.
Pozdrawiam jato
PS KOMENTARZA NIE BĘDZIE, chociaż o to łatwiutko więc ,każdy sobie dopowie
PROSZĘ NIGDY nie inwestujcie według moich wypocin w postach.Sami dla siebie
zawsze jesteście NAJLEPSI........a jutro? jutro jest piątek i sesja zamykająca tydzień
Niby dlaczego nie kupować zimą? Podobno giełda wyprzedza rzeczywistą gospodarkę o 6 miesięcy więc kupujemy teraz środek lata!!!!
A tak na poważnie, gdzie się nie rozejrzę to mimo zimy robota w budowlance wre więc nie jest to dla mnie argument.
Odniosę się do postu jato.
Ja widziałem to tak
Rano była chęć do kupna i poszło sporo akcji , liznęliśmy poziom 1,90 . Potem cały rynek zaczął się cofać i zniknął popyt. Niemniej naduzyciem byłoby twierdzić że MSX zachowywał się gorzej niż rynek . Nie ma juz takiej agresywnej podaży jak jeszcze niedawno, nie ma dziwnych zagrywek , ukrytej sprzedaży....
Są normalne zdrowe wzrosty 2-3 % i małe zdrowe korekty.Wiadomo niektórzy chcą wyjść z papiera bo wystarcza im 5-10% zysku.
Moim zdaniem papier pójdzie jeszcze wyżej ale fajerwerków bym się nie spodziewał.Zresztą sprzedaż akcji w tej chwili to w ogóle chyba nienajlepszy pomysł.Jeszcze jeden mały procencik na SWIG80 i wygeneruje się sygnał kupna jak się patrzy.
Tylko do Jato.Ty zakompleksiony chory zawistniku.Czy chcesz czy nie MSX bedzie ponad
10 zl.Gdybys sobie ty stary nieudaczniku zadal troche trudu i pozbieral wiadomsci bez-posrednio ze spolki to moze bys czego i sie dowiedzial a tak lejesz ta swoja trucizne ty-
powej polskiej zawisci na forum.Ile ty utopiles na MSX ze tak nienawidzisz te spolke.Mo-
je kamienice nadal przynosza zyski pozwalajace smiac sie z takich nieudacznikow jak ty.
Wyjezdzam na narty ale pomimo to po przyjezdzie znowu tu sie pojawie.
Do MARKA S
Dziękuję za okazaną serdeczność i jak zwykle dobre słowo.
Myślę Marku, że bycie kamiennicznikiem nie zwalnia od pisania BEZ BŁĘDOW ORTOGRAFICZNYCH.
Proszę nie tłumacz się.Poznałem Cię na tyle,że wiem iż w młodości miałeś do szkoły pod górkę.
Najserdeczniejsze i najsympatyczniejsze pozdrowienia jato
PS
Mareczku cóż za wykwintny język ,cóż za ogłada i kultura.Twoi nauczyciele mogą być dumni że wyrosłeś na ozdobę naszego forum
Do MIRKA 73
Witam
Wczoraj twierdziłeś" nie ma dziwnych zagrywek ......są NORMALNE i zdrowe wzrosty.
To pokaże Tobie jak dzisiaj MANIPULOWANO kursem Mostka.
Cały dzień na pierwszym miejscu na KUPNIE były 4 zlecenia na kupno ponad 200.000
akcji po 1.88zł.Stały tam jak wrośnięte.Nędzniutkie/ oprócz dwóch / zlecenia chodziły na kupnie po cenie wyższej tzn 1.89 do 1.90,a batony stały i stały.
Nagle na zrównoważeniu ,a więc po godz.16:10 STAŁ się CUD
Najpierw z kupna 213.598 akcji WYCOFANO ok. 75.000 i pozostało 138.392,
Za kolejne parędziesiąt sekund z 138.392 WYCOFANO kolejne 55.000akcji.
Pozostało 82530 i śmiech na sali WYCOFANO kolejne 80.000 akcji.
POZOSTŁO 2530 i TYLKO te zostały kupione na dogrywce po 1.88zł. To trwało minuty.
Tak się MANIPULUJE kursem i przykre ale są ludzie ,którzy w to wchodzą.
TO BYŁY TYLKO 3 ZLECENIA.MOGŁO TO BYĆ 3 LUDZI,KTÓRZY MAJĄC PO PONAD
100.000zł OŚMIESZYLI KILKADZIESIĄT KUPUJĄCYCH DZISIAJ AKCJE.
Przestańcie ubliżać jato i lepiej sie zastanówcie jak inwestujecie.Jak tych cwaniaków
przestanie to bawić to będą grzmoty.Wiem ,wiem znów nie mam racji.I co Mireczku 73?
Pozdrawiam jato
PROSZĘ NIE kierujcie się moimi postami przy INWESTOWANIU ,tylko swoją wiedzą
DO MARKA S. Uważaj moje słoneczko jak jeżdzisz na nartach,Obyś nie złamał nóżki bo
ostatnio mocno podrożał gips i na usztywnienie nóżki musiałbyś sprzedać kamienicę
Jak sam zauwazyłeś PRZEZ CAŁY DZIEŃ WISIAŁO NA KUPNIE OKOŁO 200 K PO 1,88 ZŁ. I każdy mógł sprzedać!!!!!!!! Mogłeś ty , mogłem ja.Mógł każdy kto miał akcje.
Ale dziwnym trafem niewielu takich było przez cały dzień.
To nie była żadna zagrywka to była rzeczywista chęć kupna. Gdyby te zlecenia były niżej to bym się z tobą zgodził , ale powtarzam one wisiały przez cały dzień na pierwszym miejscu i powiem ci ze jeszcze tydzień temu takie zlecenie powisiało by z 5 minut góra.
Ta osoba ( lub osoby , choc sądzę że to jedna osoba) zobaczyła co się dzieje na rynku i że wszystko zaczyna lecieć na ryj i stwierdziła że może uda się kupić taniej w poniedziałek.
A w poniedziałek sesji w USA nie ma , dziś spadek powyżej 1% więc najprawdopodobniej zaczniemy przyszły tydzień od spadków ( bez przewodnika stada nie będzie komu ciągnąć tego wózka)
Podsumowując : Papier ma się dobrze, ale jego prawdziwą siłę poznamy w przyszłym tygodniu jak sądzę.Ja póki co moje papiery trzymam mocno i nie puszczam.
Jeśli w poniedziałek spadnie to jeszcze dokupię conajmniej 50k.
Do Mirka
Przykro mi ,ale absolutnie się z Tobą nie zgadzam.
To ,że 200.000 było na kupnie cały dzien ,to NIE OZNACZAŁO ,że on chciał te papiery kupić.Z kupnen swoich ok.200.000 ustawił się jako ostatni,tak ,że musiał tylko uwazać by nikt nie dotarł ze sprzedażą do jego zleceń.I tak było,Cały czas kurs był utrzymywany na 1.89 ddo 1.90.Na 1.88 poszły tylko pojedyńcze małe zleconka,które nie dotarły do jego pieniędzy.Tak było do zamknięcia sesji.
Inaczej odchodzi gra na zrównowazeniu i dogrywce.Tam nie ma całkowitej jasności zlecen i łatwo wpaść we własne sidła.Można w kazdej chwili zostać wplątanym w kupno lub sprzedaż przez zlecenia PKC lub PCRO i można też ustawić kurs w ostatniej chwili
To moim zdaniem spowodowało szybkie wycofanie się z kupna.
Ciekawie argumentujesz USA.To cały dzień on o tym nie wiedział.?Natoniast na ostatnie 20 minut sesji doznał nagłego olśnienia i postanowił wycofać się. Brak logiki .Ja liczę ,że w on znów pokaże się w poniedziałek ok. godz 11:00 jak będą już ustawione zlecenia na kupnie by nie być na pierwszych miejscach zleceń.
Jednak dla mnie Mostek to dalej papier toaletowy.Takie jest moje zdanie.Każdy może mieć i pewnie ma inne.
jato
Co ty gadasz człowieku ? Teraz to już naprawdę przeginasz.Zlecenia wiszą cały dzień , wycofywane są przed fixingiem gdy Stany ewidentnie zaczynają lecieć w dół a ty piszesz takie pierdoły.
Powtarzam każdy mógł sprzedać np.ja. Mam ponad 200 k. papiera , więc mogłem nakarmić tego z lewej jednym zleceniem.
Ski musi wam dodrukować bo jak czytam na tym forum to macie więcej akcji niż jest w rzeczywistości może o jedno zero się mylicie polej wody Zawsze też kupujecie na samym dołku ,a prawda jest zupełnie inna czekacie kiedy odbije i dręczcie się można było po 3uciec POZDRAWIAM WIELKICH REKINÓW TEGO FORUM
Witam
Do PROROKA
Masz absolutnie rację.Jeżeli ktoś chce szanować siebie NIGDY nie powinien pisać na forum o ilości posiadanych akcji.To jego i tylko jego sprawa. Oprócz tego pisanie o czymś czego nikt nie jest w stanie sprawdzić jest śmiesznością.
Pozdrawiam jato
PS niskie poklony dla forumowych kilkusetysięczników i milionerów
a ja mam dokładnie 27500 sztuk i owszem średnio mam stratę-średnia 2.19.ale i tak zarobię i to dużo.zaufałem tej firmie-bo to budowlanka i super kontrakty.kupiłem sam i poleciłem znajomym,wiem,że też skupują-bo to jest atrakcyjna cena.i jeszcze jedno -nie wierzcie jato bo on nagania na spadki.sprzedał i chce tanio kupić.
Do FACHOWCA
Witaj
Myślę,że wiesz ,że MSX wypuścił 44.558.803 akcje.
Najwięksi udziałowcy to BONN NIELS -780.000akcji ,i ponad 8% udziału, również
prezes MICHAŁ SKIPIETROW 2.384.o44 akcji co daje ponad 5% udziału.
Popatrz na naszych forumowiczów; MAREK S podał ,że ma 800.000 akcji,a MIREK 73
podał ,że posiada 250.000akcji.Razem ma to być 1050.000.Pozostawiam to bez komentarza,by nie byćposądzonym o złośliwość.
Piszesz ,że naganiam na spadki.Bądż rozumnym rachowcem i pomyśl od kiedy to jedna
skromna osoba przy pomocy pisaniny na forum może decydować o spadku kursu.
Smieszne ,ano śmieszne.
Za otatni kwartał Mostek generuje stratę 14.55% ,ALE ZA OSTATNI TYDZIEŃ MOSTEK ZYSKUJE 7.43% i tak trzymać drogi fachowcu.
Pozdrawiam jato
PS pisząc o zysku za ostatni tydzień też naganiam na spadki?
Do Jato Gdyby nie te 8 procent to pewnie było by to co z Próchnikiem czy Swarzędzem Te spółki jak zaczynałem to miały swój czas Mostostal czeka to samo ale myślę że będzie to najpierw co z UNIWERSAMEM W spółki o takim rozdrobnieniu wchodzą ci co stawiają wszystko na jedną kartę Tu nie będzie na razie szału tu odbywa się według ustalonego planu
Nie napisałem ze mam 250 k.
Napisałem że mam ponad 200 k i mógłbym w piątek " nakarmić" tego co stał z 200 k na 1,88 zł.
Oraz napisałem że jak spadnie to dokupię 50 k.
Ot i wszystko.
Do Mirka
Przepraszam . Rzeczywiście pisałeś,ze masz ponad 200.000,a nie jak ja napisałem ,że masz 250.000akcji.
Na kupnie cały dzien stało od ponad 240.000 do ponad 225.000 akcji.
Jeżeli chciałeś kupić te akcje ,to jednak musisz mieć bardzo dużo papierów ponad 200.000.To tylko cieszy ,że masz sporo tak dobrego papiera.
Życzę szybkiego zakupu / poniedziałek / 50.000 ,wtedy będziesz miał oczywiście PONAD
250.00akcji.
jato
Kolego Jato miałem już nie pisać na tym forum ale mam 6K tych akcji (wiem że to zero w porównaniu do 200K) ale myślę że ta ilość już daje mi prawo do zabrania głosu.Po pierwsze nie rozumiem analizowania przez Ciebie obrotów i ich wartości godzinowych oraz cenowych.Spółka jest skrajnie niedowartościowana stosując analizę DCF i DRI jeżeli pojawią się jakie kolwiek zyski to niedowartościowanie wzrośnie dwukrotnie a wtedy kosmos.Oczekuje odpowiedzi rzeczowej, opartej na powszechnie uznanych analizach albo żadnej.Dla mnie cena godziwa tej spółki na dziń dzisiejszy to 2.5 zł.
Do NOWEGO
Witaj
Masz ciekawy sposób postępowania.Hm oczekujesz wyjaśnień i to w trybie rozkazującym i pouczającym.Nie potrafisz zrozumiec najprostszych zagadnień co się dzieje z papierem na sesji ,a chcesz żebym przedstawiał specjalnie dla Ciebie analizę AT.ŚMIESZNOŚCI TY MOJE..
Może mi pokażesz AT ,która mówi ,że Mostek wzrośnie tylko lub aż do 2.50zł.Skąd wiesz i po czym wnioskujesz ,że spółka gdy osiągnie zysk / mój Panie kiedy to będzie / to osiągnie wzrost notowań nie mniej niż do 2.50. Oczywiście to Panie to nie do Ciebie.Zawsze możesz wystawić w poniedziałek Twoje papiery na sprzedaży po 2.50zł.Bo to Twoja cena godziwa.
Pisząc w ten sposób , dla mnie jesteś zadufanym i pyszałkowatym mądraliną
jato
PS Szanuj swoje 6000 akcji bo to godziwa ilość i myśle ,że bardzo dużo forumowych"milionerów" może o takiej ilości tylko pomażyć.Co do pisania .Nikt na forum nie ma prawa Tobie tego odmówić Natomiast .pamiętaj tak jak piszesz ,taką dostajesz odpowiedż.
jato
Odpowiedż niemerytoryczna ,pominę inwektywy pod moim adresem , proszę tylko o odpowiedż na jedno pytanie: jak to jest spółka nie wykazuje zysków a zadłóżenie spada rok do roku , kwartał do kwartału.Zródło informacji raporty okresowe..