Ja czegoś chyba nie rozumiem.MSX w Rosji o ile mi wiadomo działa jako wykonawca, czyli ja to widzę tak że robią swoją robotę i kasują siano od tego kto im to zleca , więc gwarancje bankowe i tego typu historie to rozumiem że nalezą do zlecającego.
2.Wycena spółki - bodajże na dzisiaj 81mln - wczoraj na stronie MSX pokazało się ciekawe info.Zaczęli sprzedaż mieszkań w W-wie na Woli.Każdy może przeczytać to na ich stronie więc nie będę się rozpisywał , powiem tylko tyle że każdy wie ile kosztują mieszkania w stolicy i na dzis kapitalizacja firmy Mostostal Export to jakies 80 mieszkań.( a 30 mają właśnie do sprzedania)
Jeżeli na rynku nie stanie się nic złego to na tym papierze po prostu MUSZĄ BYĆ WZROSTY bo spółka jest o wiele mniej warta niż jej aktywa i żadne głupie zagrania tego nie zmienią.Zresztą dzis zaobserwowałem takiego straszaka.Wystawiony był baton na S 109 tysięcy akcji po 1,83 zł.Uszczknąłem z niego 4 tys.i zaraz znikł.
Wnioski nasuwają się same- duzo z tej podazy po prawej stronie tylko straszy - w rzeczywistości nie ma tylu akcji do sprzedania.