Witam wszystkich kolegów i koleżanki też.
Kilka moim zdaniem ciekawych nagrań z mojej jakże pokażnej biblioteki.
,, Co do Netii to uważam (pisał Chodzik Księżycowy), że jeśli ostatnia korekta nie zdoła jednak w sposób znaczący osłabić kursu i znieść go w okolice 3 zł - 3,20 zł w pobliże jego fali czwartej mniejszej a od razu zostanie pokonany szczyt na 4,42 to tak naprawdę będziemy mieli mocny i poważny sygnał kupna. Właśnie przebieg tej korekty uświadomi niektórym, że fala wydłużona dopiero przed nami. Wielu niedoświadczonych inwestorów myśli oto: spółka wzrosła już znacznie więc teraz nie pójdzie do góry a tu masz babo placek ciągle idzie i idzie. Przykładów na naszej giełdzie jest aż nadto dużo choćby KGHM po wzroście od 20 złotych do 40 czyli o 100% można by założyć, że to wystarczy tymczasem kurs sukcesywnie podążał do góry. Podobnie będzie z Netią, ale założyć musimy, że po znacznym wzroście nadejdzie za kilka miesięcy również znaczna korekta, jednak fala wzrostowa, która nastąpi powinna być (żeby użyc właściwego słowa) naprawdę znacząca. ,,
Myślę, żę i w tym wypadku Chodzik się nie pomyli. Twierdził, że w krótkim terminie nikt niczego nie może przewidywać, ale jeśli chodzi o trendy długoterminowe to już zupełnie inna kwestia. Spodziewam się, że wszystkie jego wcześniejsze prognozy długoterminowe się sprawdzą. Interesowały go jeszcze dwie spółki a mianowicie Trakcja i Hydrobudowa Polska. O tej ostatniej mówił, że spadnie jeszcze bardzo mocno i obecny poziom zupełnie nie nadaje się do kupowania. Podał ten poziom, ale nie chce go tu napisać, bo aż mnie się nie chce wierzyć, że spółka jeszcze tak zdołuje.
Pytanie jakie zapewne sobie teraz zadajecie to Dlaczego ?
Dlaczego postanowiłam tu zrobić to co robię ? Moge przecież zachować to wszystko dla siebie.
Otóż tylko tutaj ludzie zachowywali się tak jak zachować sie powinni. To co się działo na forum Trakcji Polskiej przeszło najgorsze moje oczekiwania. Przyznać trzeba , że mocno go nie broniliście, ale nie było tu ataków i poniżania człowieka, którego największym błędem było to, że chciał kogoś czegoś nauczyć.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w inwestowaniu.
Mirosława Mazur
tak sie składa ze jestem posiadaczem hydrobudowy polskiej i muszę przyznać byłem trochę zaniepokojony ale dzięki tobie i twoim prognozom jestem spokojny ;) pamiętasz tpsa i słynne 8zl tu będzie podobnie w poniedziałek wyniki prawdopodobnie bardzo dobre skoro spółka chce się nimi pochwalić tydzień wcześniej DZIĘKUJE CHODZIKU W KOŃCU DO CZEGOŚ SIE PRZYDAŁEŚ POZDRAWIAM
Ten posiom oporu jest wyraźnie zaznaczony i należy się spodziewać odbicia, ale zdaniem Chodzika tylko i wyłącznie odbicia. Natomiast jak zobaczyłam te XXXXX to mnie przyznam sie szczerze zmroziło, ale pomyliłam się, spodziewałam się ataku a tutaj wyraziłeś swój pogląd w sposób kulturalny. dlaczego nie wcześniej ?
MM
Czy zakładasz zakończenie trendu spadkowego na HP ?
No i jeszcze jedno XXXXX
Wiesz, że to co napisałeś to czysta manipulacja?
Oczywiście ,że wiesz, więc dlaczego tak piszesz ? Wyrwałeś część zdania z wypowiedzi Chodzika Księżycowego, podkreślam część, bo całe zdanie mówiło wyraźnie że poziom 8 zł na TPSA zostanie osiągnięty w ciągu trzech lat. TRZY LATA. Chodzik pisał o poziomie 19 złotych na NETII oraz 8 złotych na TP . Masz wagę, która nazywa się telekomunikacja, na jednej szali jest PT a na drugiej Netia. Jak jedna zyskuje to druga traci, bo na polskim rynku nie ma innych liczących sie graczy. Telekomunikacja została zmuszona przez UKE do bardzo poważnych ustępstw wobec operatorów alternatywnych , oraz do zwiększenia i to znacznego wydatków na inwestycje.Jakie wyniki pokazała TP to już wszyscy doskonale wiemy. Mało tego kurs po wyskoczeniu w górę powrocił do trendu spadkowego, więc poczekajmy te trzy lata i zobaczymy jak będzie i wtedy ocenimy Chodzika.
Co do Hydrobudowy Polska. Wiemy doskonale, że publikacja wyników została przyspieszona i to wiemy od kilkunastu dni, a tymczasem pomimo oczekiwanych dobrych rezultatów kurs spada nadal. Odbicie jak pisał Chodzik bardzo prawdopodobne,ale tylko odbicie (podobnie jak w TPSA). Na fali wzrostowej Hydrobudowa wzrosła o 2636 procent. Gdybys tak jak Chodzik interesował sie falami Elliotta, to wiedziałbyś, ze współczynnik 2,618 jest jednym z najważniejszych i choćby przez niego tylko należało tą pozycje zamknąć w poblizu szczytu czyli po przekroczeniu 13 złotych. A propos 13 to też współczynnik Fbonacciego. Kiedys Chodzik Księżycowy napisał, że z wykresu Netii można czytać jak z książki. Widocznie do swoich inwestycji wybierał właśnie takie spółki i Hydrobudowa też do nich należała.
Cała ta wymiana poglądów ma sens tylko wtedy kiedy nie bedziemy wypaczać wypowiedzi ludzi którzy je tu zamieszczają i wszyscy jesteśmy w tym chyba zgodni.
Tyle sprostowania
MM
odp.1- gdy tpsa zaliczała historyczne doły też ją miałem i to dużo jej miałem i byłem w rozterce czy ją trzymać ,uśredniać albo sprzedać i odkupić taniej a wtedy pojawiłeś sie Ty z ceną 8zł i rekomendacją sprzedaj nie wiele brakowało żebym Cie posłuchał ale zaufałem swojemu doświadczeniu i tego nie żałuje. Przy okazji mam pytanie jak sie czujesz z myślą że dzięki twojej błędnej prognozie ludzie potracili mnóstwo pieniędzy??
odp.2-trudno powiedzieć wszystko zależy od wyników i jeszcze ta korekta szerokiego rynku wisi jak miecz Heraklesa ale mam sporo gotówki i jestem przyszykowany na ewentualne dalsze promocje HP
Bardzo cię proszę, znowu manipulacja. Chodzik Księżycowy napisał na forum trzy rekomendacje.
Sprzedaj - dla Próchnika jak był na samej górze
Kupuj dla Netii jak była na dole
Kupuj dla Trakcji obecnie.
Gdzie masz sprzedaj dla TPSA ? Napisał że w ciągi trzech lat kurs akcji TP osiągnie poziom 8 złotych. Nie zrobił nikomu najmniejszej krzywdy, bo odobić nikt nie jest w stanie dokładnie prognozować nawet czarodziej. Każdy ma swój rozum i każdy ponosi swoje ryzyko i nosi swój garb. Dla ciebie odbicie 5 procentowe może być znaczne, ale Chodzik takiego nawet nie zauważał. Policz sobie prognozę na Netii od dwóch do 19 złotych zkładanych przez Chodzika ile to będzie procent? Tu jest o co powalczyć no nie ?
Jeszcze raz Chodzik tak jak ty i ja i inni na tym forum mają prawo do swojego zdania i można je brać lub nie pod uwagę. Gdyby Chodzik napisał SPRZEDAWAĆ TP to miałbyś rację ale nigdy i nigdzie tego nie napisał.
Pozdrawiam i liczę na wypowiedzi merytoryczne na tym forum dotyczące przede wszystkim Netti bo tutaj jesteśmy.
Jeszcze raz udanych inwestycji
MM
człowieku co ty pieprzysz co mnie obchodzi co sie stanie z tpsa za TRZY LAT oni stracili teraz kase!!!! a po drugie jak tpsa zaczęła rosnąć to po fakcie pisałeś ze miałeś na myśli 8 zł w dłuższym terminie już zapomniałeś ??? dla przypomnienia mogę znaleźć i wkleić wątki
Po pierwsze widzę, że coś z Tobą nie tak, miałam nadzieję, że można wymienić poglądy a ty po pierwsze mylisz mnie z kimś innym a po drugie zamieść ten wątek co go Chodzik napisał. ale w całości a nie wybraną część zdania. Po trzecie nie bądz chamem w stosunku do kobiety bo nie wypada.
MM
Ile straciłeś pieniędzy na skutek jak piszesz wypowiedzi Chodzika.
Sam napisałeś, że nie sprzedałeś TP więc nie straciłeś nic.
Jeśli nie straciłeś nic to co miałeś do Chodzika. Mogli coś mieć ewentualnie ludzie którzy stracili, ale oni nie mieli pretensji masz je ty który zyskałeś.. Człowieku argumenty są jakie są. Sam sobie zaprzeczasz.
Jeśli chcesz abym reagowała na Twoje wypowiedzi to prosze bez wyzwisk i bez chamstwa inaczej żegnaj xxxxxxxxx
na tpsa dobrze widać jak Ty chcesz pomagać ludziom chodzik nic sie nie zmieniłeś nawet jak zrobiłeś sie babe jesteś taki sam i zawsze będę w stosunku do ciebie na NIE
No to OK,
bo miałam nadzieje ,że to w stosunku do mnie a Chodzik Księżycowy , no coż pewnie już na księżycu.
MM
Jednak zadałam pytanie odnośnie Hydrobudowy Polska i chciałam skorzystać z Twojej wiedzy i intuicji w tym zakresie, wiec jak to będzie. Hydrobudowa się już zatrzyma czy poleci dalej na łeb ?
UWAGA! UWAGA!
Chodzik pisze o wzrostach netii w długim terminie czyli niebawem nadejdzie korekta.
Chodzik,pisałeś o tym,że TPSA osiągnie 8zł pod koniec fali C bessy a przecież pisałeś w swoim "wykładzie" na temat Fal Elliotta,że mamy falę 5 czyli ostatni impuls wzrostowy.
Kiedy kłamałeś?
Chodzik,istnieje takie magiczne słowo PRZEPRASZAM i po wymówieniu jego już nie musiałbyś z siebie baby robić,umierać a ludzie by cię nadal szanowali.A tak tylko z siebie idiotę robisz i pokazujesz jak dużo masz na sumieniu,że jedynym wyjściem pozostało "umrzeć" i schować się jak szczur w norze.
Tu wypada się odnieść tylko do jednego wpisu pana Cercio,
Myślałam ,że jednak od Chodzika coś tam się Pan nauczył ?
Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że jesli chodzi o fale Elliotta to w dalszym ciągu jest pan dyletantem, a ponieważ teraz nie będzie od kogo kopiować ( i to był powód króry zdenerwował Chodzika pamietne linie Cercia) nic mądrego już od Pana Ceria nie usłyszymy.
Jeszcze z innej beczki kolega xxxxxxx traci strasznie na Chydrobudowie i jest mi z tego powodu naprawdę bardzo przykro. Dzisiaj chyba te wspaniałe wyniki i co dalej. ?
Panowie macie racje skupcie się jak zwykle na tym co umiecie najlepiej czyli na krytykowaniu drugiej osoby. Byłam z Chodzikiem Księżycowym dwa lata. Dzięki niemu otwarłam konto. Dał mi na start i tłumaczył wszystko jak dziecku. Wiele nie wiem, wiele się muszę nauczyć ale w przeciwiństwie do Panów chce. Znowu mamy problem Pan Cercio (krowa, która ryczy mało mleka daje ) nie chce podać spółki , nie chce brać odpowiedzialności, będzie opisywać ciekawe formacja . Ludzie ludziska ależ to fajnie będzie.
Pozostałych, ale co tam wszystkich serdecznie pozdrawiam
Mirosława
Panie XXXXXXXXX
Naprawdę niech Pan się dobrze zastanowi nad Hydrobudową, bo nie długo może to być
cienki głos rozpaczy.
MM
Może Pan Cercio coś doradzi ?
Bardzo Proszę Panie Cercio, bo dalej nie wiem czy to Pan jest najlepszy , czy Zarobiony, a może XXXX nie już wiem to szanowny Antychodzik.
Tak Antychodzik prowadzi na tej prostej.
MM
Chodzik,ja tylko chcę wszystkim pokazać,że Twoje umiejętności AT tak naprawdę nic nie dają a liczy się tylko insiderka czyli w twoim przypadku IDMSA.
Skoro uważasz,że nie ma racji to odpowiedz mi czemu naganiałeś na spadki i kazałeś ludziom nie kupować bo dostaną po dupie na 1 dzień przed dnem wig20 w październiku 2008?
Autor: ~chodzik księżycowy [89.78.48.*], 2008-10-24 09:26
Cercio ,
ja już w ogóle nie myślę, bo jak na to patrzę , to już teraz czarno na białym widać, że czas najwyższy zrewidować całe podejście i jak to robię to skóra mi cierpnie.
Najpierw odpowiem, koledze dlaczego logarytmiczny a nie arytmetyczny, chociaż powiem szczerze kolego drogi, który tego nie wiesz to są PODSTAWY.
Ponieważ 10 procent od 10 złotych to nie ta sama odległość co 10 procent od stu złotych.
Teraz Cercio poziomem wsparcia tej fali zniżki jest poziom 1000 punktów.
Z tym o czym myślę muszę się jeszcze wstrzymać, bo mnie to samego przeraża, ale z faktami się podobno nie dyskutuje.
Utworzcie nowy wątek proszę
Chodzik Księżycowy
i nie kupować, bo dostaniecie po dupie
Jak ktoś otworzy wykres to wyraźnie widać,że sesję później było dno i potem wig20 poszedł trzema falami w górę do 6 lutego.Później nastąpiła ostatnia fala spadkowa kończąca bessę a ty 3 dni po jej rozpoczęciu pisałeś,że zaczęła się 5-falowa fala wzrostowa.Cytuję:
Zaczynamy od końca hossy na wigu. Przypominam ,że ostatnia podfala była załamana
i tak naprawdę koniec hossy to nie najwyższy szczyt na 67568 z dnia 6.07.2007 lecz następny niższy 64057 w dniu 12 10 2007. Od tego momentu mamy coś takiego.
Zygzak abc który stanowi falę A
teraz korekta płaska rozszerzona abc jako fala B ( obecnie zaczyna się jej fala wzrostowa
c i będzie to fala składająca się z pięciu impulsów.
Chodzik,ja naprawdę ci dziękuję bo zmieniłeś moje życie.Nauczyłeś mnie nie słuchać takich perfidnych,cynicznych naganiaczy,którzy swoich dawców nazywają przyjaciółmi i śmieją się z nich twierdząc,że są nieukami a sami gdyby nie mieli dostępu do wiadomości poufnych palcem w bucie by nie kiwnęli.
Witam
Widzę Cercio, że naprawdę jesteś przekonany o mistyfikacji Chodzika. Uważałem wcześniej Chodzika za inteligentnego człowieka, który zachęcił mnie do czytania literatury fachowej. Jeśli jest to prawdą, że żyje i jest to mistyfikacja i naganianie to Chodzik zawiodłeś podejrzewam wielu ludzi i świadczy to o początkach schizofrenii. Los, który mamy wyznaczony w naszym życiu jest mściwy i dopadnie cię w najmniej spodziewanym momencie a ludzie odsuną się od siebie. Mówiłeś, Chodziku że trzeba się kierować własnym zdaniem To prawda. Jednak, jeśli wykorzystuje się innych ludzi by zarobić parę groszy to po prostu jest się ………. i wstaw sam to co powinno tu być. Jeśli robisz wszystko dla pieniędzy to jest to typowa prostytucja materialna a tego już się nie wyleczy. To nie jest choroba tylko charakter.
Chodziku. Myślę, że jeśli żyjesz to wypowiesz się w tej kwestii. Jednak, jeśli jesteś przed obliczem Najwyższego to przepraszam, że zwątpiłem i świeć Panie nad Twoją duszą
Wcale mnie by to nie zdziwiło jak pod nickiem Chodzik Księżycowy pracowałoby kilku pracowników jakiegoś funduszu lub innej instytucji.A z nas nieudaczników robią,gamoni,nieuków,błaznów itp.
Masz rację Cercio. Jest to żenada i przykre. Okazuje się że Zarobiony , antychodzik i xxx mimo swojego chamskiego języka mieli rację i najszybciej go rozszyfrowali. Jeśli są to przedstawiciele funduszu lub firmy to ja osoba, która stara się nie używać wulgarnego języka muszę napisać. Jesteście oszustami i WALCIE SIĘ NA RYJE.
Mirosława to Chodzik,który jak narobił w pampersy bo się zorientował,że się jego przyjaciele zorientowali w jego działalności postanowił "umrzeć".Tak jest najłatwiej.Przecież nie tylko ci co się tutaj logują czytają posty,prawda?Nie raz na jakiś temat dyskutowałem z Chodzikiem a na drugi dzień ten temat ukazał się jako artykuł na jakimś portalu.Jak ostatnio edukowałem zarobionego,że nie warto wejść w PDA PGE bo nabierają leszczy na kredyty to na drugi dzień na kilku portalach było to samo.
Nie zarobiony był pierwszym co się zorientował w działalności Chodzika.Jak znajdę to ci wkleję.
Te słowa kieruję do DJ Andrzeja,
Chodzik człowieku nie żyje, to po pierwsze.
Po drugie był takim jak ty i wielu innych inwestorem.
Nikogo nie słuchał, ani dla nikogo nie pracował. Masz swój rozum Andrzej. Mieliśmy już
w tym kraju dwa lata teorii spiskowych i pisania co komu ślina na język przyniosła. Czytasz Pana Cercia, napisz co cię w jego wypowiedziach przekonuje, że zaczynasz myśleć i pisać o Chodziki Księżycowym takie słowa ?
Człowiek pozbawiony kszty honoru tak naprawdę próbujący w każdy sposób wybielić swoją odpowiedzialność i zagłuszyć poczucie winy za ataki które przyczyniły sie do odejścia człowieka schorowanego tak naprawdę od dwóch lat. Pisząc takie słowa szanowny DJ Andrzej jesteś najlepszym przykladem jak można ludźmi manipulować.
Okazałeś się człowiekiem porządnym i rozumnym za takiego cię uważam, więc nie daj się omamić przez takich co chcą ukraść księżyc i nie dołączaj do tych ludzi. Zastanów się nad jednym. Można było oczywiście a nawet należało polemizować z wypowiedziami Chodzika. Mam też nadzieję, że posłuchałeś jego rady i zarobiłeś pieniądze. Jeśli tak to teraz się zastanów na spokojnie czy zarobiłeś jakiekolwiek pieniadze po radach Cercia XXXX Antychodzika czy Zarobionego. Nic nie zarobiłeś ! Teraz wezwij na tym forum Pana Ceria niech ci coś poradzi takiego abyś mógł zarobic dostaniesz ? Figę z makiem.
Mirosława
Zapamiętaj sobie - kanaliio i wyrachowany cwaniaku C K a po kastracji MM - że Antychodzik to Antychodzik i nikt - XXX - się podemnie nie podszył - poprostu ludzie przejżeli na oczy
No to pokazaliście co potraficie.
Ja sobie teraz na kilka tygodni odejdę, a wy Panowie mądrale będziecie umieszczać swoje wypowiedzi takie jakie tu dobrze znamy, przesycone na wylot nienawiścią. Jesteście zgraną paczką nie ma co.
Na koniec chciałam tylko podkreślić, że wiem teraz dokładnie dlaczego tak czasem denerwowaliście Chodzika Księżycowego i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić ,że wszyscy jak jeden tj. Pna Cercio , Antychodzik , Zarobiony i kilku innych jesteście w jakiejś części odpowiedzialni za to co co się stało i do czego przyłożyliście rękę. Mam nadzieję, że za to zapłacicie.
Mirosława
Do Chodzika
Sprawdź sobie,kanalio z wykresem te wypowiedzi.Zapamiętaj sobie,że ja nigdy niczego nie polecam.Jak coś zauważę na wykresie to o tym piszę i albo ktoś z tego korzysta albo nie.
Jak ci mało to mogę poszukać więcej ale tak naprawdę to szkoda mi czasu na udowadnianie swojej przydatności dla forumowiczów.Każdy kto dzięki mnie skorzystał doskonale zna moje intencje i wie,że nigdy nikogo nie oszukałem i nie oszukam.
No świetnie,
Kanalia i inne, czy ja używałam kiedykolwiek słów obraźliwych, czy używał je Chodzik Księżycowy. Tylko ludzie podli tak się zachowują. Ludzie pragnący poczucia ważności aż tak, że nie panują nad swoim zachowaniem a klasę człowieka właśnie w takich chwilach ocenić można najlepiej.
MM
Panie Cercio,
To co ma Pan do powiedzenia to ja wiem doskonale.
Napisał Pan na Hydrobudowie o zmianie trendu na wzrostowy. Poparł to Pan swoją wiedzą doswiadczeniemi badaniami oscylatorów. To nie jest hohsztaplerstwo, to zwykłe nieudacznictwo, niech pan to napisze i przeprosi tych co potracili pieniądze przez Pana.
A może mam zamieścic linka ?
MM
to co ci dwaj czyli cercio i lis wypisuja to czyste farmazony,nieczytajcie tego sadze ze tu sa pewne powiazania z moderatorem ,i specjalnie wprowadza sie w blad mniej doswiadczonych a to juz jest czyste skur---two
Większego głupka od Ciebie Chodziku/Mirosławo nie widziałem, nie czytałem. Tak się poniżać, tak samego siebie masochistycznie przed ludźmi na tym forum ośmieszać. Sądzisz, że ktoś będzie z Tobą polemizował ? Na poziomie ? Po Twojej niby śmierci ?
Człowieku jak Ci Cercio napisał wystarczy zwykłe przepraszam i tyle, a nie udawanie trupa i pisaniem pod nickiem Mirosława.
Czytam Cię już pół roku i pewnych przyzwyczajeń piśmienniczych człowiek z siebie nie wyrzuci. Ty również nie wyrzuciłeś. Mirosława nadal robisz te same błędy interpunkcyjne co CK, nadal w charakterystyczny sposób budujesz zdania, nadal w charakterystyczny sposób zaczynasz i kończysz wątki i w pewnych momentach jak CK nie potrafisz użyć dużych liter, czy postawić przecinka.
Nie piszę tego po to aby Ci wypomnieć owe błędy, gdyż każdy jest tylko człowiekiem i ja też pewnie w tym wątku ich się nie ustrzegłem, ale piszę po to aby pokazać Ci, że skoro sam jesteś ( bez przeproszenia i specjalnie z małej litery ) głupek, to nie próbuj robić głupków z innych ludzi !
Jesteś Chodzik Księżycowy, nie żadna Mirosława Mazur co to nagle się zaczęła inetersować giełdą. Jesteście jedną osobą i skoro sam sobie tego nie uświadomisz, to lepiej aby Mirosława też odeszła.
No to tylko jeszcze jedno Dude.
Straciłeś wątek. Chodzik nie pisał, bo nie mógł on tylko mi mówił co mam napisać więc język jest taki jaki był, bo inny być nie może. Gdybyś czytał wcześniej to byś wiedział a tak to nakreśliłeś portret psychologiczny nie otkrywając wszakże Ameryki . Wszyscy na tym forum od dawno już to wiedzą.
Jednak zobaczcie co sami robicie. Wiem zresztą dlaczego tak robicie.
Zamiast o Netii, zamiast o Trakcji urządzacie tu igrzyska ?
Niestety posty które tu umieszczacie niczego nie wnoszą, nikomu nie przybliżą ani żadnej analizy technicznej ani żadnej innej metody zarabiania pieniędzy. Tylko wspomniałam o Hydrobudowie a tu patrzcie Pan Cercio już tam jest. Chciałam się tu czegoś nauczyć, dowiedzieć powymienniać poglądy na temat spółki. Ostatnio Chodzik napisał trzy części o falach Elliotta. Czy ktoś się tym zainteresował, sprawdził, dodał jakieś obliczenia. Mało kto nieprawdaż ? Chociaz był o to proszony. Zawsze powtarzał bez pracy nic nie będzie, puste słowa niczego nie wniosą. Gra na giełdzie to też praca i trzeba dać z siebie wszystko aby sukces osiągnąć.
To jest tak jak w mediach - dobra informacja to zła informacja. Jest tu pełno ludzi zawistnych nie mających wcale akcji Trakcji Polskiej ale cóż tam są tu po to by podsycić nienawiść i tylko po to. Powtarzam niczego dobrego tu nie przyniosą. Jak Trakcja pójdzie w górę to będą udawać , że to nie oni atakowali. Najbardziej no to podoba mi się ten agent co to nikomu nie doradza tylko opisuje. Kiedyś hymny pisał o Chodziku dziś zachowuje sie tak tak jak się zachowuje, jego sprawa, pewnie w CBA zrobiłby karierę tylko musiałby imię zmienić. No i oczywiście trzeba się wybielić przede wszystkim przed ludźmi ale też przed własnym sumieniem. Mnie chodzi o zwykłą ludzką sprawiedliwość i nic innego. Drugi jakiś niespełna widać rozumu wzywa mnie abym na forum napisała na co zmarł. Ludzie to się w głowie nie mieści. Kończę sprawę Chodzika Księżycowego . Bardzo mi sie podobała jego nik Chodzik Księżycowy. Wzięła się z tego,że jego przyjaciel używał jej właśnie na giełdach od chwili kiedy Glenn postawił nogę na księżycu. Po jego śmierci był chodzik tutaj. Ja Wam tylko jedno napiszę jeszcze o nim. Życzę abyście osiągneli 1/10 tego co on osiągnął na GPW życze to wszystkim bez wyjątku. Teraz proszę o zakończenie sprawy Chodzika raz na zawsze. Chcecie abym napisała, że Chodzik to grupa ludzi która was nabija w butelkę, bardzo proszę, chcecie abym napisała ,że Chodzik to Mira, bardzo proszę, ale pamiętajcie Sztrosmajer napisał,,
gdyby głupota mogła latać to kilku z was latałoby niczym gołębice,,
Mirosława
Co do wiedzy CK nie mam prawa się przyczepić. Sam chciał bym mieć taką, chociaż by dla własnej satysfakcji. Co do jego chęci nauczania również nie mam prawa się przyczepić, choć jakoś bardzo ciężko mi uwierzyć, że robił to bezcelowo.
Natomiast pół roku temu, czy miesiąc temu to CK pisał ( no skoro chodził z psem na spacer to i ręce miał sprawne ) i pisał podobnie jak Mirosława...
To zależy bo jeśli to był york to mógł go nosić w kieszeni :) " Panią MM coś bardzo kolnęło w d... i chyba się zdenerwowała , cała ta jej historia się kuppy nie trzyma .A propo na Hydrobudowie zaczęła pisać - jak przystało na wybitnego psychologa w pierwszym wpisie napisała - ' chyba się tą spółeczką zainteresuję ale ja nic nie wiem bo jestem taka głuppia "cip . .. " a za chwilę umieściła drugi wpis na temat " fali kończącej skośnej " - żeby zachęcić niczego nie świadomych dawców kapitału. Uśmiałem się bardzo serdecznie - jak pisał Cercio mamy doczynienia z wybitnym psychologiem działającym prawdopodobnie z IDM SA . pozdrawiam trzeżwo myślących.I na koniec - nikt nie robi niczego za darmo - zwłaszcz CK czy MM.
Szanowny Panie agencie,
Przecież on ( a włąściwie ja ) o tym pisał jako o swoich wspomnienia i marzeniach.
Co do fal Elliotta to kłamie pan w sposób perfidny bo koncepcja do trzeciej fali podstawowej nigdy nie uległa zmianie i opisywał ją kilkakrotnie.
Po drugie panu nie ufał, bo przedstawił Pan na forum jego rozwiązanie dotyczace luk i nazwał je linią Cercia.
Po trzecie mam oczywiście rozpisaną falę spadkową, ale on już panu zwyczajnie nie ufał.
Wiem to bo kilka dobrych godzin o tym rozmawialiśmy. Mówił, że rozpisanie tej fali to bardzo ważna kwestia a fala jest bardzo trudna i wzywał Pana na tym forum do jej rozpisania. Rozpisał trzy fale więc mógłby pan łaskawie rozpisać ostatnią bessę.
Ani me ani be ani kukuryku. Tak jak myślałam krowa która dużo ...... resztę znamy.
Wzywałam Pana do podania spółki wzrostowej, pan nie chce , bo pan się tylko przyglada, pan opisuje. Wzywał pana Chodzik do rozpisania fali spadkowej, Pan nie chce bo pan się tylko przyglada, więc jakie ma pan moralne i ludzkie prawo do krytykowania kogoś kto był mądrzejszy od Pana. Widzę że to może jest odwrotnie. Zgoda z jaką panowie tu razem i z osobna wygłaszają świadczyć może właśnie, że pracujecie dla jakiegoś funduszu. Pan zdaje sie nawet wymienił jego nazwę.?
Chcę tą sprawę zakończyć raz na zawsze a Wy panowie nie chcecie i macie w tym jakiś wyraźny interes. Nawet się pan nie zająknął jak nazwałam pana agentem i coś mi się wydaje, że z całą grupą agentów możemy mieć tu do czynienia.
Czym dłużej nad tym myślę tym bardziej staje się to prawdopodobne - niestety
MM
Pamiętacie sprawę z BMW może to Pańska robota ?
Jesteś wstanie sprawdzić z jakiego miasta dokładnie stuka to IP, które niby Mirka odziedziczyła po CK ? I "mniej więcej" lokalizacje.
Jeśli jest on rzeczywiście z IDM to powiem tak: bardzo blisko współpracuję z tą instytucją i bez problemu będę mógł to i owo sprawdzić.
A jeśli robi nas w bambuko na czyjeś zlecenie, specjalnie nagania to po IP KNF na podstawie poniższego zrobi porządek. Oni lubią takie sprawy. Bardzo lubią.
"Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej "Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, który stanowi, m. in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu w tym internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie."
Nie ukrywam że należałem do tych żółtodziobów geiełdowych którzy korzystali z rad Chodzika i kupiłem książkę o falach i brnę przez nią w bólach wielkich. Czytam też Grahama i genralnie próbuję sobie wyrobić własne zdanie na giełdę i na to dlaczego tak ładnie uciekam z akcji własnie wtedy gdy tydzień później zaczynają rosnąć tak było z Żurawiami, tak było z GANTem jedynie na trakcji wyszedłem i wyszedłem po podobnym kursie.
Obecnie siedzę na PQA i EFH.
Natomiast z dużym zaciekawienime czytam wszystko to co dotyczy chodzika bo jeśli to prawda to czapki z głów jeśli nie pogratulowac pomysłu na manipulacje.
Tak czy inaczej tu chyba nie o to chodzi czy Chodzik nabijał w butelkę, tylko że dzielił sie z ludźmi swoimi spostrzeżeniami a to mnie się akurat bardzo podobało i z chęcia brałem udział w jego lekcjach poglądowych. Szkoda że ich już nie ma.
Mam prośbę, czy Ty Mirko możesz zerknąć na wykres POLAQy i powiedziec czy dobrze mi sie wydaje, że robi sie tam formacja "W" z nadzieją na dobre odbicie? Wszedłęm tam przy 24,95 więc trochę to nadwyręża moje nerwy.
A co do fal to mam wielki problem z ich rozpoznaniem tzn. z ich liczeniem i miejscem startu.
Pozdrawiam.
Dude szanowny,
Rozmawiamy tutaj o etyce, a nie o manipulacjach niezgodnych z artkułem takim to a takim który podałeś. Muszę przyznać , że przestraszyłam się bardzo. Ktoś tam kiedyś nawet nożem chciał Chodzika potraktować, dobrze że Ty tylko paragrafem.
Panie Behemocie,
tak naprawdę nie znam się na analizach, wykresach itp. Korzystam wyłącznie z tego co zostało po Chodziku. Fale rozpisał daleko do przodu ale ze spółek mam tylko Netię, Trakcję i Hydrobudowę. Sama chętnie się tym będę interesowała, chociaż to bardzo, bardzo trudne. Też czytam książkę, którą czyta i pan. Wiele rzeczy skorzystałam wiadomo od kogo. Ani mi w głowie manipulacje i kombinacje. Doszukiwanie się w wypowiedziach
tego czego nie ma to dopiero jest manipulacja. Jeśli zapyta mnie pan o książkę dotyczącą fal a będę znała odpowiedź, to chętnie napiszę. Zaczynam sie jednak poważnie obawiać tu tych ludzi, bo jeden z nich już mnie oczernił przed chwilą na Hydrobudowie i coraz bardziej myślę, że to może być jakaś zorganizowana i niebezpieczna grupa. Niczego w dzisiejszych czasach nie można być pewnym a jak sobie przypominam jak się zjawił po raz pierwszy jeden z panów w okolicach Chodzika tym bardziej mnie zaczyna to zastanawiać i powiem prawdę pomału przerażać.
Wolę więc wycofać się, bo jeszcze coś niedobrego stanie się mojej rodzinie i to nie są mżonki niestety.
zmiana formy piśmiennictwa nic Ci nie pomoże. Kto rozsądniejszy wie że Mirosława Mazur = Chodzik Księżycowy.
Skoro rozmawiamy o etyce, to przestańmy w tej chwili i odłóżmy tą rozmowę do momentu Chodziku, w którym to Ty właśnie usiądziesz spokojnie na dupie, z dala od komputera, forum, giełdy, wykresów, Elliota, Fibbiocinego, Ganna i się sam zastanowisz nad pewnym pytaniem: "czy ja działam etycznie".
Jeśli sam sobie szczerze odpowiesz, będziesz wiedział co dalej robić...
A paragrafy w dzisiejszych czasach są coraz skuteczniej wykonywane.
Ludzie czy tu nie dochodzi do jakiejśc paranoi?!
Przecież to jest forum wymiany myśli i pomysłów a nie sekta!
Nikt nikgo nie zmusza do czytania czy tez do pisania na określonych forach i z określonymi osobami.
Skąd takie polemiki zupełnie bez sensu na temat czy to CHK to Miroslawa itd.?
Przeciez dla dyskusji to nie ma znaczenia a dla ludzi którzy pisali z CHK to ich sprawa w co wierzą i komu. Ja jestem, ciekaw tego co z tych wszystkich sposobów anlitycznych jest warte głębszej uwagi i co może dac rezultaty. Póki co na pewno wierze w analizę fundamentalną bo ona może uchronić przed większą wtopą.
Grożenie innym i opluwanie kogokolwiek jest dla mnie dziecinadą i leczeniem własnych kompleksów. Jeżeli cokolwiek komuś tu nieodpowiada to wystarczy zmienić wątek, forum lub spółkę.
Skończmy bezsensowną dyskusję co komu, kiedy i dlaczego!
Szanowny Behemocie,
Wydaje mi się, że coraz bardziej wiem co jest grane.
Kiedyś chciano Chodzika Księżycowego namówić, aby pisał opracowania, nie wiadomo dla kogo zresztą i on się nie zgodził. Napisał o wszystkim na forum, to była sprawa z tym BMW. Chodzik Księżycowy musiał komuś bardzo przeszkadzać ano komu ?
Poszperajcie w internecie jakie pieniądze robią niektóre firmy na wszelkiego rodzaju kursach o inwestowaniu. Tak jak pan pisał przecież kto chciał to mógł lub nie Chodzika Księżycowego słuchać, ale on to robił za darmo. Pan Cercio jak sobie przypominam wysyłał jego pracowania do jakiegoś funduszu gdzie podobno miał przejaciela, który oceniał te wypowiedzi i myślę że może one były bez zgody i wiedzy Chodzika wykorzystywane. Tak jak pisałam czym się dłużej zastanawiam tym coraz wyraźniej widze to co widzę. Popatrzcie w internecie jakie są drogie takie kursy, tu naprawdę może o to chodzić o ciężką forsę i o to aby człowieka zdyskredytować. Cała fala ataków zaczęła się nasilać jak napisał te pierwsze opracowania na temat Fal Elliotta.
To nie jest teoria spiskowa lecz prawda i należy chyba powżnie zastanowić się nad rolą kilku ludzi którzy te ataki robili. Zobaczcie jak są one ukierunkowane i przemyślane a już
nazwanie Chodzika Księżycowego na forum Hydrobudowy ,,zajebistym psychologiem,,
to był moment który otworzył mi oczy. Komu szkodził Chodzik Księżycowy - nikomu. Przecież kto chciał to czytał a kto nnie chciał to nie czytał. Komuś przeszkadzał i teraz wiem na pewno komu. Chodzik Nie żyje i niech to trafi do wszystkich głów a ja nie bedę opisywać tego co w jego notatkach jest i mam nadzieję, że teraz prawda dotarła do niektórych wyraźnie.
MM