Niestety obowiazki pozbawiły mnie dzisiaj frajdy poznania adresu CK. wiem tylko, że żona ma na imie Halina. Tyle zostało na postach. Jeżeli ktoś zapisał, to proszę o ten adres, bo moderator usunął.Czyżby w adresie lub nazwisku było jakieś niecenzuralne słowo?
A tak w ogóle to byłem jednym z pierwszych(jeśli nie pierwszym), który na Netii zauważył, że gość próbuje manipulować ludźmi i naganiać na swoje. Wtedy kiedy wszystko rosło, nie trzeba był fal, aby tak się stało. Poza tym ,ile wiecej urosły za ten czas inne spółki.Myślę, że skompromitował sie dokumentnie, a dobitnym przykładem jest to, że skoczył (bez najmniejszej racji, a w przypływie frustracji)do gardła Cercia!
Był sobie Chodzik.Pa,pa,pa,pa,pa
powiem szczerze... przeczytałem ten cały kabaret i jestem w głębokim szoku, ale skoczył do Cercio, a nazywał go przyjacielem. Kabaret... i te teksty, rzekomo umierającego osobnika, że dopiął wszystkie sprawy itd. itp. Ale powiedzcie o co mu kaman- zawsze taki fajny, kulturalny, merytoryczny, a nagle słoma z butów i to nie wiadomo o co chodzi gościowi kaman. Pisze nawet że z Jurkiem O. urzęduje, a co to kolega z celi? Jeżeli o tego Jurka O. chodzi to manipulator manipulatora wart- jeden i drugi porywa tłumy....Jurek i Witek...
Myślę, że czytajacy posty CH wreszcie zrozumieli w jaki sposób nimi manipulował. Ale teraz sie to skończyło. I skonczyli się omamieni na Trakcji. Spółka ma przecież złe wskaźniki, prognozy zarobku mgliste(może ktoś wierzyć lub nie, ale kolega świadczący usługi dla PKP , jak pół roku temu rozpuścił ludzi do domu, tak do dzisiaj firma jest w zawieszeniu, a dysponuje takimi maszynami, że "każdą kobietę zespawałby ze swoim, gdyby mimo jego woli chciała odejść") i w ogóle, po co na takim czymś kisić kasę?!
do Cercio,
Myślę że Andrew myślał, że cele charytatywne to niezły biznes w wykonaniu Jurka O.- już lepiej ufundować stypendia kilku młodym ludziom, a po resztą wierzycie w te kity CH? Nikt tak tragicznie nie umiera, chyba że na wenezuelskich serialach... Cala rodzina zebrana wokół łóżka don Witolda, wszyscy płacżą, don Witold dyktuje notariuszowi testament, Jurek O. się oblizuje, szwagry się kłócą kto weźmie żaglówkę na Mazurach, a siostrzeniec chciałby dostać motorynkę co w piwnicy stoji, Maryśka z sąsiedztwa zaś pisze na notebook-u to co w chwilach kiedy nie boli podyktuje don Witold, aby pożegnać się z owcami na bankierze...
Myślicie że tak jest?
Myślę, że CH chce się jakoś z klasą pożegnać z tym forum, bo przegiął, a tak go np. ja- lubiałam. Dziwię się niesamowicie, że obraził tak mocno Ciebie - Cercio, ale cóż bywa...
Myślę że niedługo się CH pojawi na forum ale pod innym nickiem. Jednak kompleks Boga nigdy nie mija.
Efka,ja temu człowiekowi nie wierzyłem NIGDY.Pisałem z nim bo chciałem się czegoś nauczyć i rzeczywiście trzeba mu przyznać,że mnie zaraził i to mocno giełdą.Dzięki niemu inaczej patrzę na giełdę,już nie kupuję na chybił-trafił.Ale nigdy mu nie wierzyłem w jego rekomendacje.Poza tym wiele razy próbowałem go podpytać o to jak widzi najbliższą przyszłość na wig20 i NIGDY mi nie odpowiedział.Facet po prostu chciał byc nieomylny i dlatego bajdurzył nam w kółko to samo czyli rozpisywał nam fale od 1991 do 2007 i czekał na oklaski a na pytanie o to co się wydarzy nigdy nie odpowiadał.Tak samo jak nigdy nikomu nie doradził w temacie inwestycji w coś innego niż jego spółki.Wyjątkiem,zakończonym porażką jest EFH.
cześć Cercio, a ja pamiętam jeszcze m.in. Dudę gdzie Pan CH odradzał wchodzenie wieszcząc spadek a papier tymczasem poszedł w przeciwnym kierunku i wynikało to z analizy że tak się stanie, dlatego niezmiernie byłem zdziwiony kiedy Pan CH wyraził odmienne zdanie.
Z EFH masz rację- kompletna klapa. Co do TP SA- to lepiej nie komentować. Jeżeli chodzi o Netię to każdy mający jakieś doświadczenie w AT mógł wyłapać te wzrosty, ale tak prawdę mówiąc to skala wzrostu Netii w porównaniu do reszty rynku nie była oszałamiająca.
Trzeba mu przyznać, że zmuszał do myślenia i nauki, żeby skonfrontować to co pisał. I nie martwmy się- tak jak pisze Efka, Pan CH nie umiera i pojawi się niedługo na tym forum w kolejnym wcieleniu. Ciekawe tylko kiedy. Pozdrawiam
Tuż przed nim był podobny magik,nazywał się "niemiły gość" ale też zniknął.Ale tamten to miał bajer.Pisał,że ma kumpla na wall street i mu podpowiada co ma kupić.Oczywiście też się nic nie sprawdzało.
Od groma i ciut, ciut jest tu podobnych "chodzików"...(czyt)...naganiaczy którzy zaczynają naganianie na spółkę w momencie kiedy już chcą sprzedać !
Jak do tej pory a obserwuję już to forum trochę czasu znalazłem 2 gostków których czytam w miarę uważnie i dosyć trudno nazwać mi ich naganiaczami bo piszą rzeczywiście o swoich przewidywaniach co do zachowań papierów w miarę obiektywnie.
Widzę ,że szyscy mamy podobne odczucia,że to była totalna farsa.Facet był tak przekonany o swojej nieomylności,ze postanowił uśmiercić własny nick.Pod tym względem Chodzik napewno nie żyje.Jednego dnia pisze,że wraca ze spaceru z psem ,drugiego zakłada się, że na wiosnę TRK wzrośnie a trzeciego dnia nie ma sił na pisanie postów.Odejście z forum w stylu mydlanej opery.Ktoś napisał, że miał klasę.Według mnie świadczy to ozupełnym braku klasy i o manii wielkości.Wolał umrzeć w internecie niż przyznać się do omylności.Kiedyś napisałem Mu,że byki w polszczyznie nijak nie pasuja mi do byków na giełdzie.To szybko okazało się,ze jest obcokrajowcem.To napewno człowiek inteligentny i majacy wiedzę i pojęcie ale totalny maniak.
Teraz pojawi się na forum nowy analityk a nick jego będzie np.FENIKS,albo MARDUK, albo OZYRYS .Lub sięgnie jeszcze głębiej np. po MITRĘ, WIRAKOCZĘ,BAALA.
Wszyscy oni zmartwychwstali.Chrystusa nam chyba daruje.
Dawno temu odkryłem ile są warte analizy Chodzika , sprawa zaczęła mi śmierdzieć jak gość pisał że nad analizą jednej spółki siedzi kilka miesięcy , jak zacząłem wyrażać mu co o nim myślę to mi odpisał że umiem pisać ale jeszcze nie potrafię czytać - kompletny prostak , tylko wywyższać się potrafił .Podejrzewam ,że te analizy to skąś zerżnął a Cercio zapędził go w ślepy zaułek .Cieszę się że wszyscy już przejrzeli na oczy , pewnie te niedawne duże obroty na trakcji to była ewakuacja chodzika...
A ja podejrzewam,że facet pracował dla jakiegoś funduszu bo jak widziałem jego wzmożoną aktywność w naganianiu to zbliżała się jakaś potężna wymiana pakietowa.Podejrzewam INGOFE bo najczęściej ten fundusz pojawiał się na spółkach Chodzika lub IDMSA.Bardzo możliwe,że nie inwestował ani złotówki tylko bawiło go jak ludzi kierował w złą stronę.Zresztą wielokrotnie jak go ktoś wkurzył to pisał,że na takich jak my to on zarabia kupę kasy.
Myśle Panowie, że Śp. Codzik(jak by na to nie patrzeć), grał tylko swoje. Wg mnie świadczy o tym wybór spółek o małej płynności. Pisałem o tym wielokrotnie, że na nich można próbować manipulować, a On to realnie robił. Gdy pojawiał się ze swoimi głupotami na spółkach z WIG20, spószczali go wszyscy szybko i nie miał tam co robić. Był sobie Chodzik!
Pieprzycie, a pieprzycie, aż od tych waszych wypocin niedobrze się ludziom robi jak to czytają. Co tu kogo obchodzi jakiś chodzik? Czy inny pajac. Nic tylko, chodzik powiedział to, chodzik powiedział tamto! A chodzik kupił taką spółkę, a chodzik nie kupił! Kogo to w ogóle obchodzi?
Czemu tak nie piszecie na temat Trakcji? O fundamentach czy analizie technicznej, o perspektywach jakie ma ta spółka, badź nie ma.
Rób chłopie co chcesz. Jak Ci odpowiada, to kupuj Trakcję, a jak nie, to nie kupuj. Skoro pieprzymy, a Ty jesteś mądry, to czego od nas (pieprzących) oczekujesz? Chyba masz swój rozum.Otwórz mądry swój wątek, a jak nie masz co napisać, to łaskawie się zamknij!
Cercio masz rację... przecież te spółki na jakie naganiał albo odradzał "księżycowy" są w jakiś sposób powiązane z inwestowaniem ING. Być może to jakiś pomocnik zarządzającego fundem. Koleś typu Toadie z Gumisiów- wierny swojemy księciuniowi, a potem zdawał relację że wykonał robotę i owieczki dały się nabrać. Wiecie co? Zakończmy ten temat i nie ma o czym rozmawiać...bo zaraz umrę ze śmiechu jak czytam te posty o śmierci, zakończeniu wszystkich spraw- facet jest "niezły". Wydaje mi się, że o wiele lepiej by się sprawdził pisząc kolejne odcinki "Klanu". Pozdro
Popieram to, aby "wyciszyć " wątki i problemy autorstawa wiadomego. Choć myślę, że możemy mieć kolejne zmartwychwstanie, tyle, że trzeba będzie się tego doszukać.Pozdrawiam wszystkich, którzy znają temat.
najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to,że chdzik to kobieta i faktycznie pracuje dla funduszu.chodzikowa wróć do nas co my bez ciebie zrobimy?zycie stanie sie inne.chociaż z drugiej strony za duzo fantazjowałeś te twoje fale wole ogladac nad morzem.szkoda,ze na to forum nie zawitał Maciej z krakowa-mądry gość.a co do trakcji to chyba nie ma o czym pisać,osobiście na razie nie mam tego papieru
No to na wątkach będzie teraz spokojnie jak na kursie akcji, widać malejące oscylacje gdzies wokół 3,80, 9-miesięczna linia wsparcia na razie nie padła ale i rosnąc toto nie chce. Obiektywny do końca nie jestem bo mam toto a właściwie zostałem z tym, licząc kiedyś że jesteśmy w trendzie wzrostowym. Może faktycznie wreszcie przetargi na kolei ruszą i coś im wpadnie, potrzymam jednak dziada, no i absolutnie nie naganiam, każdy płaci za swoje decyzje...
Andrew
Niekoniecznie musiał pracować dla ING ale miał tam wtyczkę.Już rok temu zauważyłem powiązanie jego spółek z ING.Poza tym często naganiał jak się miała pojawić jakaś rekomendacja,najczęściej z IDM.
Dnia 2009-10-31 o godz. 22:06 ~cercio napisał(a):
> No i ten bioton kupiony po samych pozytywnych sygnałach na
> samiutkiej górce.
> https://www.bankier.pl/forum/temat_re-mala-szansa-na-duzo-gl
> ebsze-spadki-czas-wracac-na-2750,6247116.html
Jeszcze zachęcał na EFH 1,6 coś - dokładnie na samej górce ...
Jeżeli faktycznie robił to dla funduszu to może powinien się nim zając nadzór? Pewnie w ten sposób oszukał masę naiwnych ludzi. Chciał zostać guru, a okazuje się że prawdopodobnie był inteligentnym oszustem. A tak swoją drogą to zapalił ktoś z Was świeczkę wczoraj dla Śp. CK?
Tutaj się niestety nie zgodzę i stanę w obronie Chodzika bo każdy ma swój rozum i co prawda radził pozbycie się próchnika 5 dni przed dołkiem i odkupienie go po 25gr (niestety nie doszedł kurs do 25gr więc można jeszcze latami na ten poziom czekać) ale przecież napisał wyraźnie żeby nie słuchać nikogo z forum.Facet sobie po prostu jaja robił i miał radochę z leszczy.
To pewnie wszystko prawda co o Chodziku Księżycowym napisaliście, ale czy zauważyliście, że przez te kilkadziesiąt wpisów zajmowaliście się tylko i wyłącznie tym człowiekiem ?
Co będzie dalej jak wam się już temat wyczerpie?
O czym będziecie pisać ?
Chodzik nie ufał Cercio,bo mówił, że jak facet po dwóch latach rysuje linie a ta technika wczesniej została opisana przez niego i linie te nazywa liniami Cercia, to tylko patrzeć jak będzie teoria Cercia, książki Cercia itp.
Chodzik nie ufał mu chociaż cenił go za to co Cercio osiagnął lecz nie wierzył , że zdecyduje się podać jakąkolwiek prognozę dlugoterminową dla spółki, że bedzie się bać kompromitacji.
Cercio sam zresztą napisał, że utrzymuje łączność tylko z jedną osobą a z forum to się wycofuje. Wszędzie gdzie był to go wygonili. Przecież to jest prawda i są to jego własne słowa.
Chodzik nie chciał pokazać jak rozpisał falę czwartą właśnie dlatego. Rozpisał te fale do
2025 roku i pozostawił po sobie kilka godzin nagrań. Doszukujecie się tutaj spisków i Bóg jeden wie czego jeszcze. Cercio pisał o zmianie IP , że to z Amsterdamu i tym podobne a Chodzik nawet nie mógł samodzielnie pisać na laptopie i wszystko dyktował.
Teorie spiskowe to już mieliśmy i księżyca ukraść się nie udało. Myślę, że wielu z Was mu dokuczało i tymi wpisami chcecie się jedynie usprawiedliwić przed sobą samym.
Sprawy się wyjaśnią i to na początku przyszłego roku. Przewidział dobrze te spółki nad którymi pracował tz. Próchnik i Netię a obecnie przez kilka tygodni Trakcję. Jak ta ostatnia nie pójdzie do góry to przyznam Wam rację, jeśli jednak się mylicie a Chodzik Księżycowy będzie miał rację to zostanie tylko wielki wstyd.
Pogrzeb w czwartek na wólce węglowej godzina 14.30
Mira
Chodzik
Nie pisz głupot o teorii przez ciebie opisanej,którą nazwałem liniami cercia bo tak nie jest.Nie pamiętam dokładnie na jakiej spółce mi to pokazałeś,chyba była to netia,jak linia przechodzi przez bodajże 3 luki cenowe.Po jakimś czasie zacząłem to sprawdzać na niektórych spółkach i indeksach i zauważyłem,że takich linii jest sporo na wig20 i tylko na nim.Nazwałem to liniami cercia dla zgrywu i nawet ci o tym powiedziałem więc nie pieprz głupot o nie ufaniu mi z tego powodu.Czemu się wtedy nie odezwałeś jak ci wspomniałem o tych liniach i nie zwróciłeś mi uwagi?Poza tym nigdzie mnie z forum nigdy nie wyrzucali.Chodziło mi tylko o to,że nie chcą czytać moich wypowiedzi na forum asp'a.A dlaczego?Dlatego,że tam dominuje Elliott a ja pisałem o wszystkim tylko nie o nim.
Skończ już proszę ten kabaret.
Jeszcze jedna rzecz.Ja nigdy nie podaję żadnych długoterminowych analiz.
A jeśli chodzi o trakcję to daję 99%,że urośnie,tak jak wszystko co ma dobre fundamenty.Takie są właśnie długoterminowe analizy.
A w hospicjum ma internet stacjonarny z tym samym numerem IP co ma od ponad roku w domu.
Obiecuję,że jeśli nie będzie już pod moim adresem żadnych oszczerstw to nie odezwę się już na temat Chodzika.Niech odejdzie z honorem i skończy już ten kabaret.
Akurat to wyjaśniłam dosyć dokładnie, tylko wszystkie wpisy zostały wycofane przez administratora, więc napiszę jeszcze raz.
Chodzik Księżycowy pozostawił mi swojego laptopa, wszystkie nagrania i notatki, dzięki niemu otworzyłam rachunek inwestycyjny.
Nasuwa mi sie jedno pytanie.
Panie Cercio,
nie ma pan przecież akcji Trakcji Polskiej skąd więc to przywiązanie do tego forum. Nie lepiej prowadzić dyskusię tam gdzie Pan tak wspaniale wszysktim doradzał.?
Na tamtych forach gdzie pana szanują bardziej niż gdziekolwiek i kochaja za trafne prognozy nieprzwdaż ? Dlaczego tam Pana nie chcą ?
Tutaj był Chodzik Kiężycowy i warto było się przeciw niemu związać nawet z innymi aby tylko mu dołożyć. Chodzik pisał , że Trakcja uzrośnie do końca pierwszego kwartału ponad 4.80. To nie jest wcale długoterminowa grognoza. Pożyjemy zobaczymy. Ja posiadam akcje tej spółki więc na tym forum jest moje miejsce a Pan nie posiada więc co tu jeszcze robi ? Skoncentrujmy się na Trakcji a o Chodziku Księżycowym nie ma co pisać bo już po sprawie. Jeśli chodzi o teorie spiskowe no to tak, w tym jest Pan znakomity. Może mój e-mail z Amsterdamu co ?
Chętnie zresztą opowiem o Chodziku więcej jeśli ktoś będzie na pogrzebie. Jestem brunetką i będę w zielonym palcie.
Mirosława
No to macie trakcjonariusze Chodzika reaktywowanego i nigdy się nie uwolnicie od niego.Teraz jest nim Mirosława,która poznała jego tajniki,ma jego notatki i będzie was prowadziła za rękę tak jak to robił nauczyciel.
Chodzik,jesteś tak przebiegły,że nawet sobie wymyśliłeś,że znajdziesz w gazecie nekrolog z pogrzebem pierwszego lepszego Zbyszka i uśmierciłeś Chodzika w ten sposób.To już jest więcej niż kabaret.
chodzik ty masz naprawdę guza na mózgu taką bajkę wciskasz wszystkim myślałem ze napiszesz coś oryginalnego np. akcjonariusz TPSA albo bardziej na czasie akcjonariusz trakcji wprowadzony przez ciebie w błąd stracił panowanie nad sobą i w chwili wściekłości wsadził ci kose w żebra ;))))) i to by było przynajmniej wiarygodne
Ja nie miałam zamiaru i nie mam zamiaru tutaj cokolwiek pisać. Chciałam tylko zawiadomić i zawiadomiłam. Pan Cercio nie odpowiedział mi na żadne pytanie a tak mnie ciekawiło, przyznam dlaczego nie jest tam gdzie tak wspaniale i trafnie doradzał.
Widzę, że na tym forum piszą wszyscy tylko nie ci co mają akcje Trakcji i to tyle.
Sama jestem ciekawa czy te prognozy Chodzika sprawdzą się czy nie sprawdzą. Może będzie dalej spadać nie mam pojecia i miałam nadzieję, że ktoś mnie na tym forum o tym poinformuje i coś mi doradzi. Skoro jednak piszecie to co piszecie to może jednak z szacunkiem dla Chodzika pożegnajmy go należycie.
Mirosława
Dużo już widziałem,debili broniących własnych idei i ludzi mądrych,którym nigdy nie zależało na aprobacie,w pracy mam takich egzotów,że trudno byłoby uwierzyć w to,jak egzystują.I myślałem,że nic mnie już nie zaskoczy,a tu proszę,jest Chodzik.
chodzik księżycowy był kamerdynerem profesora, a teraz jest KOLOROWYM-WIATREM
Na forum Ronson jest spora część jego ,,wybitnych' analiz gdzie po jego rekomendacjach wybijało po kilkadziesiąt, a nawet i po kilkaset %, ale w ODWROTNYM kierunku : ).
Tam zobaczycie wizje i twórczość tego mistrza od AT w całej okazałości. Są podane LINKI by ten nieszczęśnik nie mówił, że coś zatajono, czy zmanipulowano ; )