Spółka nie ma żadnej strategi reklamowej/budowania marki. O ile dla promocji samej gry jeszcze trochę działań promocyjnych podjęli, choć chyba i tak najbardziej liczyli, że gra obroni się sama jakością i pomysłowością (co się stało) to już działania promocyjne nakierowane na inwestorów w tej spółce nie istnieją. Oni mi trochę przypominają taką grupę oderwanych od rzeczywistości informatyków, grafików, artystów, którzy nawet tworząc małe dzieła sztuki żyją zupełnie obok realnego świata. I tu przydałby się dobry zarząd. Niestety zarząd jaki jest taki jest, a na jego czele stoi tyle samo narcystyczny co introwertyczny prezes (względnie człowiek pozbawiony zupełnie charyzmy), który nieraz bardziej szkodzi niż pomaga wizerunkowi spółki (vide ta ostatnia "konferencja").
Sądzę, że tak jak TA obroniło się samo, bez wielkich nakładów marketingowych, o tyle też wyniki finansowe za Q2 obronią się same i to powinien być moment, od którego kurs powinien zacząć podążać w stronę poziomów sprzed września 2024r. Po drodze w tym roku jeszcze dwie mniejsze premiery. Powinno być dobrze w perspektywie 7-9 miesięcy.
Oczywiście sytuacja wyglądałaby inaczej, gdyby zarząd ruszył z ofensywą IR i zaczął głosić swój sukces i świetlaną przyszłość w wywiadach, komunikatach etc. Wtedy to byśmy mieli 500zł jeszcze przed wynikami za Q2 (bo ta spółka w tej chwili właśnie taki powinna mieć kurs), ale znając poczynania obecnego zarząd, nie liczę na to.
co się martwisz, pisałem że sprzedałeś w samym dołku przed premierą, wyniki finanswoe będą windowały kurs co kwartał, na dniach pewnie pierwsze dane sprzedażowe the alters, spółka tania jak barszcz, do końca roku bez problemu można wyciągnąć 50-100%
No i ile straciłem? Niewiele, a wykluczyłem ryzyko związane z premierą. To jak opłata ubezpieczenia. Ja w tą spółkę bardzo wierzę, bo mam do niej osobisty sentyment z takiego czy innego powodu. Jednak jeślibym stracił na premierze, to do mnie nikt sentymentu nie ma i nikt by mi tych pieniędzy nie oddał. Gdy tylko zobaczyłem w piątek, że wszystko idzie w miarę dobrze, zainwestowałem I transzę jaką sobie przygotowałem na 11B. W poniedziałek zainwestowałem II transze, choć już wiedziałem, że to nie będzie rajd. Także wspieram spółkę myślą, słowem i uczynkiem. Jednak pozostaję przy tym wszystkim realistą.
all tu sie nie ma produkować. Ci co wiedzą to wiedzą. A do shorciarzy logiką nie przemówisz. Tworzyć pozytywne wątki, a niech ten nagon ma taką trakcję na jaką zasługuję czyli zerową.
Mam akcje, liczę że wyniki na Q2 będą dobre tak samo jak perspektywy na cały ten rok. Niestety muszę przyznać że obecny Prezes jest zdecydowanie najsłabszym ogniwem spółki.
o tym kiedy ruszy kurs nie zdecydujemy my tylko fundusze, trzeba się uzbroić w cierpliwość, a moment napewno nadejdzie, jak już ruszy to będzie tak jak na CDP czy TPE, pieniądze płyną do spółki, wyniki za 2025 będą dużo lepsze niż te w 2024 i to nie uwzględniając odpisów, tylko czekać
No dobrze, przyznaję się, tego się nie spodziewałem. Szkoda. Szorty zrobią z kursem, co chcą, bo nie ma popytu. A nie ma popytu bo zarząd nie prowadzi komunikacji inwestorskiej. Szkoda. W tej chwili zasięg spadków jest w zasadzie nieograniczony, nie ma żadnych oporów i nie ma żadnej komunikacji zarządu z rynkiem. Nikt nie wie nic, więc nikt nie będzie czekał zagryzając pazurki, kapitał pójdzie gdzie indziej, a szorty zrobią biznes. Ogromna szkoda. Do piątku może być poniżej 200zł.
kłamiesz, opór jest na 210zł, ale ja stawiam że grają pod kontrakty, które wygasają w piątek, póżniej dzida, jeżeli się mylę to znikam z tego forum do końca sierpnia i raportu za q2