• 10% rabatu Autor: ~Orzel74 [188.146.112.*]
    Dodano 2 języki. Turecki, włoski.
    https://steamcommunity.com/app/1465460
  • Re: 10% rabatu Autor: ~otco [80.238.115.*]
    a mi sie rzuciła ta lista rekomendowanych Miast --- wyjaznieja ze chodzi o zróznicowanie mapowe --ale To jest GLOBAL MAP --i już ci co sobie osrzą chrepke na Granie pewnie wiedza gdzie chca zagrać swoje pierwsze gry i podejrzewam że na tej liscie nie bedzie wielu NA swiecie które by chciało zagrac w na mapie RUCIANE ----skor mają do wyboru CAŁY swiat .

3 mapy z USA 3 mapy z CHIN 1 z UK 1 z NIEMIEC 1 z FRANCJi 1 Italia 1 Polska ---- rozkład geograficzny pewnie odpowiadajacy --- Procentowiu udziału poszczególnych NACJI w sprzedazy gier na steamie ---BRAKUJE ROSJI ( ale wiadomo z jakich wzgledów wojna embargo itp ) NIe wiem ale mam jakies dziwne przeczucie ze ta rekomnadacja gier nie wynika tylko ze " zróżnicowania MIEJSC" bo SWIAT JEST BARDZO ZRÓZNICOWNY ---ogólnie .

NP. Obserwator juz wie gdzie zagra pierwszą mape w Miejscu gdzie mieszkaja jego dziadkowie ---i pewnie to nie jest RUCIANE a tym bardziej np GUANGZHOU. Dla mnnie tak mocno wystawiana rekomendacja grania w Konkretnych miejsach ---wyglada dziwnie skoro ma sie do dyspozycji nieskrępowny ALL WORLD i to jest wlasnie SIŁĄ tego projektu.
  • Re: 10% rabatu Autor: ~OTCOthebill [83.23.212.*]
    Zamknij się w końcu chory psie e!

Czy spotkaliście kiedyś bardziej irytującą osobę jak ten zniewieściały banana otcocw33l?

• Re: 10% rabatu Autor: ~Ryszard1 [46.134.94.*]
    Płacą ci za obrażanie innych ? Czy tak sam od siebie z racji kubusiowatego rozumku ?
  • Re: 10% rabatu Autor: ~IfZ [37.47.150.*]
    Pełna zgoda co do obelg, trzymajmy poziom nawet jeśli to jest forum bankiera, natomiast aktywność otco jest jakby to delikatnie mówiąc irytująca, stąd po części rozumiem dosadny język, niemniej skupmy się na statystykach, potencjale a obrażanie zostawmy płatnym trollom, z czegoś muszą żyć.
    chyba sprawdza sie to co mówiłem ---z ta listą miast podana przed premierą --- one są chyba zaimplementowana w grze zobaczcie jak ładuje sie mapa z wybranej z tej listy---podanej na steamie

https://www.youtube.com/watch?v=Om1e4D5YDz8

a tu jak sie laduje mapa z obszaru z którego sam sobie określił .

https://www.youtube.com/watch?v=cPYxALP1O7Y

• Re: 10% rabatu Autor: ~Wrocek [89.65.176.*]
    o co chodzi z tymi podanymi miastami? przeciez plus tego projektu ze bedzie mozna grac nawet w Pcimiu? cos się zmieniło?
    no mozna--- tylko chodzi o czas ładowania sie obszarow ---te miasta ktore wymienili ---i koleś zagrał to ladowanie mapy poszło szybko---ale koleś który juz wybrał sobie cześc Wrocławia czekał prawie 2 minuty na załadowanie mapy ----a Japończyk ktory robił tydzień temu streama --- napisał ze po 5 minutach mu sie mapa obaszowa z BIG CITY Japoskiego załadowała.
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Ha [86.31.0.*]
    No jezeli potrzeba ladowac 5 minut duza mape, i jest to jednorazowa sprawa (tj. mapa zapisuje sie na dysku) to nie bedzie to chyba wielki problem. O ile raz zaladowana mapa zapisuje sie na dysku - wiesz cos o tym otco?
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Ryszard1 [178.43.191.*]
    Bo większość osób już nie pamięta ile czasu się spędzało na załadowanie gry na Atari a potem na commodore a potem na Amidze. Nie dość że czekało się kilka minut to jeszcze trzeba było słuchać różnych zgrzytów i pisków a często i tak kończyło się tym że cały proces trzeba było powtarzać xd. A człowiek i tak się cieszył . Myślę że ładowanie upragnionej i wymarzonej lokalizacji przez 5 min to pikuś pod warunkiem że potem wszystko będzie już śmigać
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Rachunki [31.61.248.*]
    Też mi się przypomina Atari kiedy patrzę na ifz. Hehehe coś w tym jest
    Nie duża mapę kwadrety mnie wiecej są takie same ---TYlko bardziej Skomplikowaną mape z Duza iloscia Elementów czyli np Darpaczmi chmuch bardzo gesta zabudową ---- czym charakteryzuja sie MIASTA AZJI---w tym CHIN .

i teraz jest jeszce pytanie moim zdniaem o sam OSM ---- oni twierdzą ze rozbili strest testy ale w takich wypadkach nigdy nie masz penwosci jesli Duza ilosc ludzi chce Ciagnąc dane z jakiejs SIECI w tym samym czasie --ktora w dodatku jest nie ejst corposem jak GOOGLE gdzie pakuje miliardy w infrastrukture ---tylko to projekt "społeczny" ----

jakl bedzie zobaczymy już za 2 tygoeni --trzymam kciuki zeby było GIT ( nie sciemniam) tylko zracam uwage na pewne mozliwe zagrozenia ---- bo już nie jedno widziałęm na rynku----jesli chodzi o debiuty gier.
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Wrocek [89.65.176.*]
    a nie to ok, myslelem ze nie mozna zaladowac, ale jak wolniej to spoko, zaalduja i graja
    dzieki za wyjsanienia
    spox ---mnie jednak uderzył --ten stream od japończyka ---bo obawiałem sie o OSM i jego infrastrukture jak sobie poradzi siec jesli duzo ludzi bedzie chciała sciagnmac mapy w tym samym czasie ----ale po japończyku doszedł jeszce jeden MYK --- ludzi teraz z IFZ nie gra duzo a pomimo tego ładowanie mu zajeło 5 minut ---wiec nawet jak nie ma potencjalnych "Obciazeń sieci OSM" to i tak mapy potrafią sie długo łądowac -----Moze to nie bedzie problemem ----ale Ludzie są mocno wybredni ---teraz musi wszystko działac Galancio i szybko --patrza na klatki--- itp itd ---czasy są coraz bardziej wymagajace rozwniez ze wzgledu na oczekiwania graczy . ----oraz Konkurencję w growej branzy ---

tak czy siak za 2 tygodnie juz bedziemy wiedzieli duzo wiecej ---moje STRACHY sa na LACHY ---
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Gracz [37.30.20.*]
    Ale Ty marudny jesteś, wystarczy, że deweloperzy na oknie ładowania mapy umieszczą tekst w stylu " Przygotuj się na ciężką walkę, zorganizuj prowiant, wodę, niezbędne zasoby by odeprzeć atak hord..." Tak by przygotować gracza na chwilę oczekiwania (w tym czasie może sobie zrobic przekąskę, coś do picia itd) Te Maks kilka minut oczekiwania będzie jednorazowe(załaduje mapę i git) naprawde nie wiem czym Ty się tak przejmujesz?
    pzrejmuję sie bo uważam GOP za jedną z tych WIELU spółek małego gamedevu ---ktory moze faktycznie osiagnac sukces ---pzrejmuję sie bo ten debiut paradoksalnie moze nadal miec duzy wpływ na gamedev ogolnie pomimo ze spółka nie jest jakaś duża ---przejmuje sie bo nadal bardzo mocno obserwuję GOP -- i uważam ja za bardzo ciekawą spółke do inwestowania ---ale jesli z jakiegos powodu ten OSM nie zatrybi---to moze to stawiac pod zankiem zapytania ogolnie pomysł na rozwój tej spółki opartej o technologie zwiazane z OSM ---- Jesli zatrybi ---to GOP w long term moze byc bardzo ciekawą spółką inwestycyjną nie tylko ze wzgledu na ich polityke wypłaty dywidendy. ----a w gamedevie nie ma az tak wielu ciekawych spółek na chwile obecną i nawet 11 bit ktory ma przed soba sporo debiutó --zalicza też spadki kursowe zwiazane z debiutami z Wydawnictwa-----I gdy Indexy na swiecie szleja wzrostami to VCAŁY GAMEDEV w Polsce ma duzy problem nie ma chetnych do inwestowania nawet w takie podmioty jak 11 bit --ktory ma wycenę zblizona do tejh z 2018 ROKU ---po debiucie FP1----a ktory JEST PRZED DEBIUTAMI 3 włąnysch gier NA RYNKU ---I JESZCE PAROMA Z WYDAWNICTWA----

gamedeV to bardzo ciekawy sektor inwestycyjny ---bo NIE BEDAC INSAIDEREM moza zdobyc smodzielnie sporo danych Przedspzredazowych DANYCH GIER ---- i mozna w niego pieknie inwestować O ILE JEST NA FALI ---- bo jak nie ejst to jest cos takiego jak OBECNIE ----ze gra z 90 K followers z 20 miejscem na WL --z ciekawymi konceptem na siebie ---- ma FF wyceniany na 30 MLN PLN ----z Braku w sumie POPYTU --co jest obecnie zmora gamedevu ---

P.S ---Moim zdnaiem Devekloperzy daja sygnał ---jak wchodzisz na mapę to psiza ze moze być trudniej z racji zageszczenia ---ale tutaj raczej chodzi moim zdnaiem o to ze moze wlansie sie dłuzej ŁĄDOWAC ---to dlatego tez wprowadzili te rekomendowane mapy ---zeby sie szybciej łądowały ---ale otwarcie o tym nie piszą ----DLATEGO moim zdniaem UTUBERZY powinni o tym wspominac Mówiac jednoczesnie DLACZEGO tak jest ---a nie często Pomijac ten fakt któy moze byc potem dla wielu zaskoczeniem w debiucie.
    ten debiut jak mowie przy takich Followerach takiej WL ---jesli wypadnie cos nie trak to juz całkowicie moze zniechecic inwestorów do GAMEDEVU przez spory czas ---( moze az do debiutru FROSTPUNKA 2) ----i to mnie obcjodzi bo sledze GAMEDev I SPÓLIKI NA MIM PONIEWAZ UWAZAM ZE TEN SEKTOR MOZE BYC MOCNO NIEDOWARTOSCIOWANY ---ale musza taz byc spore przesłanki zeby on w koncu pojawiał sie na tapceie POPOTU INWESTORÓW rniwiez a moze przede wszystkim tych DUZYCH .
  • Re: 10% rabatu Autor: ~a2a [84.205.172.*]
    Tym ze już niema akcji i nie wie czy dobrze zrobił i uzasadnia sobie samemu powód dla którego sprzedal. Otco.
    Jprd, skoro yutuberzy nie smęcą to im nie przeszkadza te kilka minut czekać, gosciom co zęby na ogrywaniu zjedli, tylko jednemu otco to przeszkadza. Zreszta ilu będzie grało w metropoliach? Większośc pewnie będzie chciala zagrać w Popsinowie Dolnym u siebie w ogródku. A kiedys może kolejny raz zrobia wyskok gdzieś za miedzę.
  • Re: 10% rabatu Autor: ~WartoZauważyć [83.23.212.*]
    ten cały otco to jest bardzo cho ry i smutny człowiek, zobaczcie tylko gdzie się nie pojawi ile dostaje czerwonych łapek, ewidentnie sprzedał akcje, pewnie wszystkie a jego toksyczna i zawistna natura nie daje mu spokoju, zobaczcie jakie bzdury wypisuje na innych spółkach z branży. Jedno jest pewne, życie go doświadczy i to bardzo mocno, bo karma za złe intencje nie odpuści.

Tymczasem niemal 200 followersów przybyło i pięknie.
    przyznaje ze ewentualne zagrozenie opinii gry i ryzyko z tym zwiazane jest dla mnie waznym elementem ogolnego ryzyka inwestycyjnego w gamedevie ---- jesli chodzi o azje to wszyscy wiedza ze to jest bardzo duża część społecznosci IFZ ---a podejrzewam ze tam duza czesc ludzi bedzie chciała zagrac w swoich rodznynnych MEGAMIASTACH ---i to moze byc ten problem ktory zauwazyłem u tego JAPOŃCZYKA . --oprocz samego łądowania map -- to jest jeszcze sama infrastruktura OSM iobsługi np zwikszonego ruchu w krotkim czasie --to dla mmnie też jest pytanie na ktore dopiero debiut nam odpowie czy na tym polu nie bedzie jakis ewentualnych problemów -- w debiucie.

ale jak mowie --trzymam kciuki za IFZ --- nie tylko dlatego ze jesli bedzie giot to bedzie mozna tak czy siak na nim zarobic --wiecej czy mniej procentów ale jakies zyski pownno sie osiagnąc ---ale to też moze wpłynac na OGOLNY nastrój na gamedevie i spowodowac ze Duzi inwestorzy bedą łaskawszym okiem patzrec na mozliwosc zarobiania na spółkach growych ----a to moze pozytywnie wpłynac na całą branże---co dawałoby mozliwosci zarabiania roznież na innych sołkach ktore moga miec ciekawe debiuty swoich Gier in future---BO póki co to z tym jest NYNDZA Z BRYNDZA dlatego DUZY kapitał raczej omija GAMEDEV co widac po kursach i kapitalizacjach spółek growych .
    Poraz 82 piszesz to samo? Qrwa po co? Wszyscy juz na pamięc pamiętaja ten bełkot, leć na inne spółki podziel się swoimi obawami, tam moze tego jeszcze nie czytali. Przypominasz komara w nocy.
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Orzel74 [194.15.120.*]
    Nie wszyscy czekają tyle minut, jego obawy są na wyrost.
    A tu na przekór followers rośnie, otcozrobić teraz.
    Jprd, idę robię żarcie, picie czy kto co woli, wysrac się chocby, wracam gram. Wazne zeby nie lagowało nie było bugów, optymalizacja byla OK. A ten pierdzi od kilku dni jedno i to samo jak zdarta plyta, opierniczyl akcje i teraz ma ból dupy, tyle w temacie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Ryszard1 [46.134.103.*]
    Gorszym i bardziej falszywym od xyz nikt nie jest
    jakiej spóldzielni ---ty masz pojecie czym jest spółdzielnia?? --zoabcz na obroty na takim OML przed debiutem GR1 w 2020 roku ---tam norma były obnroty po kilka mln PLN na sesje a pzred samym debiutem i po debiucie te obroty sziefgału kilkudziesieu mln PLN .

A TU ?? ---tu popy jest jak na lekarstwo zeby wyjsc szybko 2-3 K akcjami to tzreba całą sesje czekac i liczyc ze cie rozbiora ( jak masz farta ) albo puscic sporo nizej Bo tak słąbo sie tu ustawiają ---tu po prostu jest wyczekiwanie ---jest Kiszonka i nie chodzi tylko o KURS ale o Obroty ----

Porównaj GOP jesli chodzi o obroty i a co za tym idzie i KASE JAKA RYNEK WKŁADAŁ na OML pzred i po debiucie GR1 --- do GOP --- a zpreciez DANE przedsprzedazowe IFZ ma lepsze niż GR1 --- wiec o Pitolisz ---aby pitolic --nie majac pojecia o czym pitolisz.

Powiem tylko ze TYGODNIOWY wolumen obrotu 2 tygodnie przed debiutem GR1 NA OML wyniosł 600 K przy obrotach 12 MLN PLN ---- w po debiucie wolumen tygodniowy urosł do 4.5 MLN akcji ---i Obrotów 80 MLn PLN ---- porownaj to z obrotami na GOP----:))

https://imgur.com/a/o9r09zs

TU nie chodzi o jakas spekułe spółdzielnie itp ---Tu jak w wiekszosci gamedevu chodzi o BRAK KAPITAŁU i POPUTU I BRAK WIARY --w sukcesy . ---Kurs 11 bit TO też obrazuje ----JEST na poziomie z 2018 roku Gdy wszedł FP1 ---podczas gdy teraz SAM FP2 jest 3 RAZY wiekszą niż FP1 w 2018 --gdy maja podpisana umowe na GAMEPASS ( pewną nie małą kasa z gier od microstoftu) i ma kilka premier przed sobą łacznie z bardzo intrygującym priojektem 8 o którym nie wiele wiadomo . ------ A ty wyjeżdzasz tu o jakiejs spółdzielni na GOP----:))
  • Re: 10% rabatu Autor: ~cozathebill [83.23.212.*]
    Zmilcz w końcu fałśzywy psie, idź do lasu i nie wracaj bękarcie!
    Już ktoś zwracał tobie uwagę na język. Możesz się opanować bez względu na to co kto pisze.
  • Re: 10% rabatu Autor: ~wawelski_smok [195.149.98.*]
    OTCO co to za zmiana frontu? Jeszcze w tamtym tygodniu broniłeś IFZ i podawałeś wszelkie możliwe statystyki (nawet dotyczące zupełnie innych gier) żeby tylko udowodnić jak wielkim hitem będzie IFZ, a teraz?

Nie porównuj tego co się działo w latach 2020-2022 do tego co jest teraz na gamedevie. Wtedy połowa świata była zamknięta w domach więc ludzie grali we wszystko co tylko znaleźli na STEAM i innych platformach, teraz świat wrócił do normalności i wyniki z tamtych lat już się długo nie powtórzą.

Co zupełnie nie zmienia faktu, że biorąc pod uwagę fantastycznie niskie koszty produkcji IFZ i wysokie zainteresowanie oraz oceny graczy (poza ocenami prologu, poczytajcie komentarze na Utubie pod filmikami z tą grą, niemal same pozytywne opinie i bardzo dużo deklaracji chęci kupna i pogrania w tą grę) to GOP może naprawdę pięknie na tym projekcie zarobić, a jeśli GOP zarobi to akcjonariusze też, bo GOP ma w zwyczaju wypłacać przyzwoitą dywidendę.

Dlatego życzenia mocnych nerwów dla wszystkich akcjonariuszy i oby debiut był udany!
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Zelaznazasada [37.47.153.*]
    Jak dla mnie to zachowuje się trochę jak dziecko we mgle, tam gdzie powinien sprzedać akcje przed premierą jak w przypadku premiery LOTF, bo sporo przesłanek wskazywało na słabą premierę, szczególnie przy koszcie tamtej produkcji. Tam gdzie nie ma praktycznie ryzyka a statystyki są bardzo dobre jak w przypadku IFZ to pozbywa się pakietu przed wielkim finałem i teraz próbuje przekonać innych ale najbardziej siebie do słuszności wyboru, to już zaiste dziecinada. O jego gościnnych występach na innych spółkach nawet nie będę wspominał. Powiem krotko- osobliwy przypadek.
    Inaczej, wystarczy tyle zarobić na IFZ ile LotF z marketingiem kosztował :)
    :) Koszt LotF na dziś? To wystarczy 1/10 zeby cap był uzasadniony X3. GoP ma mniejsze koszty.
    Dnia 2024-03-24 o godz. 19:59 ~a2a napisał(a):
    > :) Koszt LotF na dziś? To wystarczy 1/10 zeby cap był uzasadniony X3. GoP ma mniejsze koszty.

nie przesadzaj --Lotf spzerdaławał też na Konsole ( pewnie tyle co na PC ) Lotf kosztował 60$ i całosc trafiała do cig .

Lotf sprzedał na PC ok 400- 500 K kopii ( po 5 miesiacach ) ---1/10 to 40 - 50 K. kopii ---- wiec tutaj już mocno przeginasz.

założmy ze IFZ sprzeda sie jak HF2 --300 K po 3 miesiacach ---- azja to 40% szprzedaży . cena wyjsciaowa w azji ( głownie chiny) to ok 60 PLN VS 100 PLN w Polsce i 25 $ w USA ( 100 PLN ) .

azja ---120 K ( tyle kopii) * 60 PLN * 0.5( potrącenia steama podatków itp ) : 2 ( dzielenie sie z wydawcą ) = 1 .8 mln przychodu .

reszta świata 180 K ( tyle kopii) * 100 PLN * 0.5 = 9 mln PLN ----

w sumie daje to ok 11 MLN pln przychodu -- już pomijam 10% bonifikatę na open I regionalizacje cen na roznych rynkach poza azją---

wiec jesli IFZ sprzedałąwły sie podbnie jak HF2---i przyniósł 11 mln przychodu kwartalnie w debiucie + 3 mln jakie zgarneli do tej pory to dawałoby ok 14 MLn przychodu NETTO--podobnie jak TWOM dawał 11 bit --- w 2014 roku . To byłby dobry wynik ---ale czy na obecne czasy to dawałoby kapitazlaicje x3 No nie wiem . ---patrzac na kapitalziacje 11 bit --- ktora ejst na poziomie z 2018 roku po debiucie FP1 ---podczas gdy sama WL FP2 jest 3 Razy wieksza od FP1 maja ( pewną kase z gamepas i to nie bedzie mała kasa ) i maja przed soba pare debiutów . iitp itd.

mi mniej wiecej wychodzi ---że IFZ w pełnej ceniy bedzie zgarniał przychody netto ok 36 PLN dla siebie --- warto bedzie śledzić ile spzredaja sie w poszczegołnych okresach popremierowych .

Ty umiesz czytać że zrozumieniem? Wyglada ze nie. Zatem nie mam ochoty tłumaczyc dlaczego nie przesadzam, powiem tylko, przeczytaj raz jeszcze co napisał orzeł i przeproś.
    a no nie przeczytałem ----i przepraszam ----:)

P.S wziałem HF 2 bo to wydaje sie ciekawa baza porównawcza --- dopiero w sumie po 3 miesiacach miał pierwsza pzrecenie -20% ---( pomijam promocje debiutową) i to nie zaburzało( promocje) ---liczenia dochodów .

Bruździ w przypadku IFZ ten wydawca ( jak czesto w tego typu przypadkach GSS , ghostrunner, medieval dynasty ---na "szczescie" on jest " tylko" na azje ---)
    Spoko, szanuję ludzi którzy potrafią się przyznać do niedopatrzenia.
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Ryszard1 [178.43.194.*]
    Czy sprzedałeś akcje otco ? Proste pytanie ? I prosta odpowiedź . Jedno słowo . Nie musisz się rozpisywać
    Dnia 2024-03-24 o godz. 21:27 ~Ryszard1 napisał(a):
    > Czy sprzedałeś akcje otco ? Proste pytanie ? I prosta odpowiedź . Jedno słowo . Nie musisz się rozpisywać

odpowiem tak ------Po tym japończyku i potem po przegladaniu streamów -----postanowiłem ze az tak bardzo nie będę ryzykował ---- bo wszystko moze sie zdarzyć przy okazji debiutu.
    No i dobrze nikt nikogo nie zmusza do trzymania akcji. Wiem że to trudne trzymać akcje do debiutu . Ja osobiście trzymam akcje do debiutu. Opcje są trzy . Albo sprzedam akcje po około 20 zł Po nieudanym debiucie albo sprzedam grubo powyżej 100 zł. Po udanym debiucie . Albo po udanym debiucie będę czekał na dywidendę i dalszy rozwój spółki . Trzecia opcja jest najbardziej prawdopodobna w moim przypadku . Podobnie robiłem na PLW. kupowałem na IPO i cierpliwie czekalem. obecnie 50 %mam nadal w PLW a 50% w GAMEOP. po raz pierwszy ryzykuje tak dużo . Dodam jeszcze że osobiście uważam że przekombinowales sprzedając akcje . Nie potrafię sobie wyobrazić jaka tragedia musiałaby się przytrafić gdyby ten debiut miał być porażka . Może być przeciętny . Może być dobry ... Ale raczej nie porażka i nie klapą. Nie przy tych wszystkich zmiennych jakie znamy ... Podsumowując . Dałeś ciała otco
    Bo Japończyk ładował 5 minut.?
    Nie wytrzymal chlopak cisnienia, pewnie rachunki i reszta zrobily swoje, spadajacy kurs, mogę się domyslać ze na CiG utopil sporo kasy, stad esekuracja. Jego sprawa co robi z kasą, niepodoba mi się tylko jego nadmierna aktywnosć na forum i powtarzanie ciagle tej samej tezy skoro nie ma akcji.
    DOKŁADNIE. Nie rozumiałem, nie rozumiem i nie chcę rozkiminiać siedzenia na forum spółki X nie mając jej akcji. Ba w portfelu mam 11 spółek, udzielam się na jednej a na pozostałych sporadycznie lub wcale.
    Jak to mawiał kiepski? . Że Są rzeczy które się nie śniły największym filozofom ... Czy jakoś tak . Trudno kogoś nieraz zrozumieć . Może nie warto próbować na siłę .
    Na dodatek jak otco jeszcze miał akcje to tak perfidnie naganiał że nawet ja jako akcjonariusz miałem dość. Generalnie otco spróbuj znaleźć co innego do roboty w życiu bo tyle się tu produkujesz że chyba spędzasz duża część życia pisząc tutaj post za postrm
    No dobra otco, a co się działo na tych terenach oprócz tego że mama się musi wczytać?
  • Re: 10% rabatu Autor: ~Otcosmiec [83.23.212.*]
    A nie widzisz tego co ten śliski zakłamany fraje r robi, aż mnie mdli jak widzę jego posty ocierające fałszem. Zobaczcie jaki to jest oszust i kłamca, sprzedał zniewieściały 2man akcje i ma problem, bo odkupić nie ma jak. Podkreślam to samo robił na pewnej spolce, na której się wymądrzał i nie wytrzymał , kiedy zniknął wybiliśmy w dwa miesiące 60%.
    scp bo o tym pewnie mówisz to świetny przypadek jak moze byc na rynku .

wiec Wlasnie po SCP i tamtym przypadku ZADAJ SOBIE PYTANIE ----DLACZEGO spółka pokazuje prawei 400 MLN PLN ZYKU BRUTTO w 2022 roku -------jest teraz warta nadal 550 MLn PLN przy cenie za akcje 200 PLN ---i dlaczego Duzi wysypywali przy wycenie 400 MLN PLN czyli po 150 PLN ---warto przygladac sie wszytkiemu ---- bo co z tego ze SCP BYŁ TANI ---- i NADAL po paru latach smiga w podobnek cenie za akcje . ---nie pytaj mnie dlaczego po ponad roku kiszenia SCP ----po odcieciu sowitej dywidendy ( ok 70 PLN na akcje NETTO ) --- spzredałem kwita który sie KISIŁ ---i nadal jest w okilicy ceny mojej sprzedazy ---spytaj dlaczego Ujawnieni Akcjionarisze sypali po 150 PLN .

Co do growych spółek zadaj sobie pytanie ---dlaczego GIF i GOP ---DMUCHAC NA ZIMNE i jeszce przed debiutem Pokryć koszty produkcji podpisujac Umowy wydawnicze ----i wola miec wydawcę ---na azje ---który bedzie ściagał z dystrybucji ich gier DUZĄ CZEŚĆ KASY ---- przypominam JDM to wyscigówka o AZJI --konkretnie o JAPONII ---- a IFZ ma bardfzo duża częśc WL w AZJI ( głownie w chinach ) ---- GRY mają potencjał --- TO widać --a mimo tego za " grosze " oddaja wpływy z ważnego regionu dla TYCH KONKRETNYCH GIER ---- równiez ze STEAMA --- bo w ta umowa obejmu wszystkie kanały dystrybucyjne z AZJI ---WIEC TEZ STEAMA.
  • Re: 10% rabatu Autor: ~WartoZauważyć [83.23.212.*]
    Zacznijmy od tego, że jesteś wyjątkowym toksycznym elementem, jak możesz patrzeć w lustro? Twoja wiarygodność jest żadna, fałsz obłuda aż bije z twoich nędnych postów. Teraz nagle ci przeszkadza wydawda na azję? A wiesz 2manie, ze to dotyczy tylko innych kanałów poza steam. Nagle narracja w drugą stronę bo oddałeś akcje. Jesteś gorszy od trolla bo oni przynajmniej konsekwentnie w jedną stronę nadają, a ty jak tam szmata, jak ten kuk i X Z. Oby ciebie karma dopadła i porządnie przetrzepała skórę :)
    Dnia 2024-03-25 o godz. 09:19 ~WartoZauważyć napisał(a):
    > Zacznijmy od tego, że jesteś wyjątkowym toksycznym elementem, jak możesz patrzeć w lustro? Twoja wiarygodność jest żadna, fałsz obłuda aż bije z twoich nędnych postów. Teraz nagle ci przeszkadza wydawda na azję? A wiesz 2manie, ze to dotyczy tylko innych kanałów poza steam. Nagle narracja w drugą stronę bo oddałeś akcje. Jesteś gorszy od trolla bo oni przynajmniej konsekwentnie w jedną stronę nadają, a ty jak tam szmata, jak ten kuk i X Z. Oby ciebie karma dopadła i porządnie przetrzepała skórę :)

TAK?? --na jakiej podstawie tak twierdzisz?? ---bo tak sobie wykombinowałeś ??---twoje wyobrażenia to nie prawda objawiona -- ---bo jesliby był wyłaczony STEAM ---ktory odpowiada za 80-90 % globalnej spzredazy cyfrowej GIER na swiecie ---( szcegolnie tych małych GIER) ---to byłoby w komunikacie raczej takie wyłaczenie ---ze nie dotyczy STEAMU--jako głownego kanału dystrybucyjnego GRY.

Z resztą jak w kilku innych tematach --- najprosciej jest napisac do żródła i sie zapytac ---zamiast Sobie samemu wyobrażać jak JEST lub jak NIE JEST.

teraz nagle mi nie przeszkadza ----- bo na szczeście na inne rynki nie mają wydawcy ( chociaz P. ANANICZ w którymś z wywidów mowił --ze za odpowiednią cene podpisaliby taka umowe ---pytanie jaka to odpowiednia cena jest --i to też mnie wtedy lekko zastanowiło....) ---coraz bardziej zastanawioało to ze nie ma popytu na GOP a terminy sie zblizaja przyt takich znanych juz DANYCH --- potem mnie uderzył ten stream z japończyka i zadałem sobie pytanie co bedzie jak NP. duzo negatywów sie sypnie?? ---zaczałem inaczej sklejac pewne sprawy i postanowiłem ze jednak wole zmniejszyc ryzyko. ---tyle i tylko tyle.

[x]
GAMEOPS 1,89% 13,45 2026-04-29 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.