Póki co nie podpisali żadnego porozumienie co do udziałów TFONE, dlatego na 99% jutro dostaniemy komunikat o przedłużeniu negocjacji, na jakiś okres prawdopodobnie do połowy maja.
Zapewne w związku z tym we wtorek TFONE otworzy się poniżej 4zł.
Taka moja opinia.
No bez przesady.
Ile już gadają???
Na innym forum czytałem że rozmowy dawno się skończyły,
a podpisanie nastąpi oficjalnie 10.04.
Co tu tyle badać? Firma nie jest aż tak wielka.
Gdyby byli ok w stosunku do drobnych to info padłoby dziś
w trakcie sesji.
Tak mam oficjalną informację ze spółki z dnia 01.04.2009r. że naegocjacje NADAL się toczą. Wcześniej także miałem informacje, że negocjacje mogą zostać przedłużone, jeśli w terminie do 10.04.2009 nie dojdą do porozumienia.
DLa mnie jest jasne, że Pan Karkosik chce zapewne kupić ekstra tanio, może kombinują z wymianą akcji MIDAS - TFONE. Tego nie wiem.
Pewne jest, że jeśli negocjacje by się zakończyły to mielibyśmy infomację.
Natomiast wypowiedzenie umowy z BDM to tylko i wyłącznie cięcie kosztów.
Od 1.04 do 10.04 jest dużo czasu:) i wczesniej czyli przed 1.04 miałeś informacje ze negocjacje zostaną przedłużone, a to chyba każdy z nas wie, że jeśli do 10 .04.2009 nie dojdą do porozumienia to wszystko sie przedłuży ale wcale tak nie musi być.....a po za tym jutro jest dopiero 10 kwietnia to czemu by mieli coś wcześniej wystawiać skoro ewidentnie jest mowa o 10.04.2009......
Sam mam akcje i sam liczę na cenę rynkową w okolicach WK tak jak spółki w sektorze.
Na TFONE jest tylko albo aż kłopot z dodatnim wynikiem finansowym i tu jest problem.
Na GPW jest jeszcze sporo spółek z C/WK <1.
Zobaczymy wyniki I kw. - czy restrukturyzacja coś wniosła na plus dla przedsiębiorstwa.
Forex jest extra jak sie gra na demo zarabia sie nawet 200 000 a potem kiepska decyzja czekasz i bach zero. Gralem kiedys na realu ale to bylo dawno i teraz cwicze na demo i generalnie nic ciekawego.
Mam taki pomysl zeby np w pare osob np 10 otworzyc konta demo kazdy na swoj rachunek i co jest wazne wspolnie dogadywac otwarcie pozycji i dzielic sie przewidywaniami wtedy jest wieksza szansa zarobienia kasy.
Co o tym mysliscie.
=======================================
WYNIKA Z TEGO TYLKO TYLE,ŻE TWOJA WIEDZA JEST NAPRAWDĘ NIEWIELKA, JEŚLI CHODZI O RYNKI FINANSOWE, CHOĆ DOBRZE,ŻE POTRAFISZ POPRAWNIE PISAĆ,WIELU TEGO NIE POTRAFI,BYĆ MOŻE JESTES HUMANISTĄ.
Niektórzy się ze mnie naśmiewali. Niestety infa nie ma, 8zł na które liczyłem tuż przed infem też niestety nie, czyli MIDAS zapewne nie kupi TFONE.
Gdyby MIDAS miał kupić to TFONE byłby teraz znacznie wyżej, ponieważ niestety zawsze ktoś coś wie wcześniej niż rynek.
841109 [195.3.221.*] nie zaklinaj rzeczywistości i nie wyśmiewaj ludzi, na marginesie pomyliłeś mnie z kimś.
Proponuję więcej rzeczowej dyskusji, a mniej emocji, nie naginajmy rzeczywistości.
Po artykule w PARKIECIE nie można wywnioskować niczego, autorka wie tyle co my, czyli za mało żeby wiedzieć jaki wyjdzie komunikat na 100%.