Jednak Znanemu muszę przyznać rację, gość kumski, wie co dobre dla Polski jak i jego partia PiS. to jest dopiero naprawianie Polski, wszystkie projekty z odnawialną produkcją prądu wstrzymane, i teraz będziemy płacić miliardy złotych na rosyjski wungiel i CO2. A po co dofinansowywać wiatraki, lepiej płacić żywą gotówkę ichnim.
Ponad 12 milionów ton węgla z zagranicy wjechało do Polski tylko do końca sierpnia. Trzy czwarte tego surowca pochodzi z Rosji. W tym roku import rosyjskiego węgla może okazać się dwa razy wyższy niż w 2017 r.
A ja myślałem, że to polski wungiel, gdzie na składzie czyli dla mnie cena dobija do 1200 zł. Cieszę się ze mamy polski wungiel, arab ma ropę i na stacji tańsza jest od wody a polak ma wungiel i musi śmiećmi palić.
Gdyby nie rosyjski węgiel to dopiero by były ceny energii elektrycznej...Szkoda gadać!
Jak prąd podrożeje o 100% to z samego VAT-u będzie można załatać całą dziurę budżetową...Ale się nie załata bo 19mld zł musi pójść na kościół...
Juz patrzę na ceny hurtowe prądu w Polsce i Niemczech, oooo w Niemczech prawie o połowę tańszy prąd !!! Skandal, Niemiec ma tańszy prąd, gaz a potem się dziwią że rozwalili prężnie się rozwijającą polską czy grecką gospodarkę. a te paskudne Niemcy i jeszcze podatku nie płacą, bo Morawiecki zrobił całą Polskę jedną wielką strefą ekonomiczną.
Ale jest nadzieja, Pawlak załatwił bardzo złą długoterminową umowę z Rosją o rosyjski gaz, która się kończy a PiS podpisał teraz 20-letni kontrakt z naszymi braćmi z za oceanu.....oczywiście ciemny lud nie godzeń poznać ceny ale jest tańszy o 20 % dlatego Wożniak przedwczoraj powiedział, że gaz tylko nieznacznie podrożeje w tym roku. I tu ma mój szacunek pan minister, całuję rączki.