................... widzisz Ferdku sorry może za mocno pojechałem ale Ty masz skrzywiny obraz przez tych POpaprańców do póki w Brukseli będą siedzieli ludzie pokroju Hibner, Lewandowski, Tusk i cała ta plejada z Rosatim na czele dobrze u nas nie będzie bo oni działają przeciw interesom Polski
co do Twojego postu to coś tam słyszałeś ale nie do końca
mercedes buduje w Jaworze fabrykę silników a prąd pochodzić będzie już z wybudowanej fermy VSB, nie znasz umowy i nie znasz ceny nie ma co się podniecać działają od 2013 roku i jakoś jak widać kokosów w sieci przesyłowej nie zrobili jak szukają takich leszczy z fabryczką silników (może to być również powiązanie kapitałowe niemieckie , bo Niemcy potrafią zadbać o siebie
(dam Ci przykład : jest taka polska grupa CCC która generalnie handluje butami w całej Europie = wiesz gdzie ma najniższą sprzedaż z 1 m2 , już wiesz w Niemczech i nie dla tego żeby im się buty nie podobały tylko dlatego że wiedzą że to Polak stoi za tym biznesem) poza tym jest to fabryka w specjalnej strefie ekonomicznej.
dużo jeżdżę po Polsce i jak patrzę na te stojące w polach wiatraki i stojące w miejscu śmigła to żal dupę ściska żę wpompowano w to tyle kasy na nic (o sory : ktoś na tym złomie zarobił i na pewno nie była to Polska)
pomyśl logicznie jako Ty Ferdek lubisz jak ktoś Cię dyma , nie mam nic do Niemców tylko nie chcę żeby oni nas dymali , tym bardziej że jeszcze nie rozliczyli się za zbrodnie i rabunek na narodzie Polskim