Ad.:"....Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności
Autor(ka): marek428 (...)
Wysłano: 15/03/2006 01:14
"....Z lektury forum, spodobał mi się jeszcze pomysł autora o nicku AR, dotyczący kieroiwania do ZUS-ów pism na różne tematy. Taka akcję mogły by może zorganizować te "sztaby regionalne", o których tu przeczytałem. Choć też zdaję sobie sprawę, że łatwo jest sobie pogadać, a trudniej jest umotywować przedsiębiorców, aby aktywnie takie świstki do ZUS-ów zaczęli nosić. Trzeba by też odpowiednio zaprojektować ich treść, aby były one kierowane do odpowiednich działów w ZUS. Bo nikomu nie chodzi chyba o to, aby utrudnić pracę dla przykładu działu wyliczającego emerytury dla staruszków...."
Komentarz.
Jesteś szlachetnym, naiwnym jednak forumowiczem. A, masz do czynienia z bandą chamów zaprawionych w bojach i uprawianiu łajdactwa rodem skansen PRL. Specjalizujacych się w bezkarnej interpretacji prawa przed swoimi sądami. Płacisz im pensje, opłacasz ich siedziby, renty, emerytury i swoje wystąpienia przed ich sądami.Czy mogą z kimś mieć lepiej jak z Tobą?
W swej naiwności wystąpiłem do nich z wnioskiem o udzielenie informacji publicznej, tak zwanej. W terminie będacym parafrazą słynnego "bez zbędnej zwłoki" przedrukowali sztandarowe pismo Zborowskiej które sie miało jak pięść do oka do moich zapytań , a w części po prostu odmówili.Następnie podałem urzedniczkę odmawiającą udzielenia informacji do prokuratora - jako człowiek doświadczony w działaniach tej mafi oczekuję odmowy podjęcia działań.
O wszystkim zawiadomiłem Ministerstwo - ale znowu jako człowiek doswiadczony (widzisz tutaj jak ważne jest doswiadczenie ponieważ sam potrafisz sobie w końcu na wszystko odpowiedzieć - Twoja pomoc w sprawnym funkcjonowaniu tego państwa jest ewidentna, jestem dumny z tego) mając na uwadze, że ludzie ministerstwa to ludzie Centrali,a ludzie Centrali to ludzie Ministerstwa oczekuję sztandarowego pisma tego organu zapewne o głębokich, wiecznie żywych przemyśleniach Zborowskiej.
Także nienagannie i po dżentelmeńsku zachował się Rzecznik który szarmacko odpowiedział mnie, no jaką treścią, jaką ? Zborowskiej oczywiście Zborowskiej...
Bardzo serdecznie, bardzo serdecznie Walter.