Forum Giełda +Dodaj wątek

szanse i zagrożenia dla DSS

Patrząc z przekory, bo tu prawie wszyscy mają fatalny stosunek do spółki, na szanse i zagrożenia dla DSS po przejrzeniu dostępnych danych, pragnę zwrócić uwagę kolegów na kilka faktów które się tu wielokrotnie przewijały: 1 wielkie długi - tak ale układ jest właśnie po to żeby to uporządkować a o układzie decydują tylko wierzyciele, 2 wysokie koszty działalności i niska cena wytwarzanego towaru - wydaje się że prawda ale w przypadku przegłosowania układu i nowemu układowi sił po tej operacji obydwa czynniki mogą ulec poprawie jeżeli wszyscy wezmą się do roboty a rynek już się poprawia co przyznają nawet oponenci, 3 zasoby i jakość kamienia - duże i bezdyskusyjne, 4 podejście do klienta - handlowcy naprawdę dobrzy mówię to z własnego doświadczenia. Panowie Mietek, Piotr, Artur, Wojtek i chyba jak dobrze pamiętam Modest pełny profesjonalizm i elastyczność działania 5 udział w sprawie IDM - smutny i z tego co słyszałem niewiele dający ale tu nie mam danych na których mógłbym się oprzeć tylko plotki i to negatywne. 6 wycena na 13 mln PLN a akcje w obrocie to raptem 6,5 mln - to tak jak wcześnie pisałem tyle co nic. Wychodzi mi na końcu, że jak zatwierdzą układ i znikną ryzyka to jakiś branżowy lub duży budowlaniec w kontekście pieniędzy na infrastrukturę do 2021 roku prędzej czy później przytuli tą spółeczkę. Potwierdzam to co pisałem wcześniej można stracić wszystko (brak układu) ale zysk może też być interesujący prawda ? A tak dla pewności na giełdzie się nie gra moi drodzy tylko inwestuję analizując wszystkie kwestie i świadomie biorąc określone ryzyko Każdy inwestor podejmuje decyzje sam !!! Bez ryzyka nie ma wysokich zysków taka to natura wszystkich Giełd. Fajnej lektury. czekam na polemiki i może ktoś z wewnątrz coś nam ciekawego doda ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DSS 100,00% 0,04 2015-09-10 15:22:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.