Forum Giełda +Dodaj wątek

Sprawa dla prokuratury

Siedzę już jakiś czas na giełdzie i takich jaj jeszcze nie widziałem. Petrol się umywa przy tym Balticonie. Sprawa się nadaje do zbadania przez prokuraturę, jednak ja bym zaczął od początku wejścia tego badziewia na NC. Dziwne jest to, że spółka została dopuszczona do debiutu z ceną kilkakrotnie wyższą niż wartość aktywów. 90 groszy przy 309 mln sztuk akcji to jakaś przesada. A ten pakiet 10 mln po 90 groszy myślę, że jest w to zamieszany. Ktoś sprzedaje i sądzę, że lecą z tej emisji przeznaczonej dla rzekomego inwestora, którym pewnie jest zamieszany w tą aferę. Dlatego każdy z was sobie zadawał pytanie, kto sprzedaje! Przecież nie podobne, żeby sprzedawał po cenie 3-krotnie niższej. A prezes chyba udaje albo jest idiotą, twierdząc, że nie widzi żadnych przesłanek dlaczego kurs spada. Mało tego nic nie robi w tym kierunku, żeby bronić kursu. Dlaczego??? Bo ma to w nosie, akcje jakie posiada spółka kupione są po 13 groszy a ten żałosny pakiet jaki kupił prezio to pewnie się już tym podtarł. Myślę, że doszło do poważnych przekrętów więc należy zwrócić się do KNF o zbadanie tego wątku.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BALTICON 0,00% 19,60 2025-11-14 13:51:00