Ja nie mam ani żalu ani zamiaru wkładania kija w czyjekolwiek szprychy - niby jak . Przecież to co piszę nie ma żadnego przełożenia na to co się dzieje w spółce podobnie zresztą jak to jaką obecnie wartość mają jej akcje.
Tak jestem na rynku części motoryzacyjnych od wielu lat ale działanie dla wspólnego dobra średnio mnie interesuje - ot taki ze mnie dziwoląg , wole dobro własne.
Nie wiem skąd masz informację o rozgrzanym rynku części samochodowych ? To że bardzo ładne wyniki pokazuje I Cars , Auto Partner , to wynika z ich wieloletniej pracy i rozważnych inwestycji a nie tego że rynek rośnie 20% rocznie . Fota przez ostatnich kilka lat ( nawet przed ogłoszeniem upadłości ) , systematycznie prowadziła restrukturyzację ,jedynym jej efektem było zmniejszanie skali działania , odpływ wyszkolonych pracowników i pogłębiająca się strata.
Mówisz o rozpoznawalności marki - tak ona jest rozpoznawalna w ostatnich latach głównie z tego że niewiele można w niej kupić .
Po co inwestować w spółkę z takimi długami skoro na rynku znajduje się co najmniej kilkanaście firm z większym obrotem i bez takich problemów finansowych ?
Rynek nie zna pojęcia próżni , Fota już dawno została zastąpiona przez firmy konkurencyjne . Pewnie można ich odzyskać - ale jak "coś" się traciło przez kilka lat , to w rok nie jest do nadrobienia i bez handlowców trudno to będzie osiągnąć .
Operowanie z jednego magazynu - ok. fajne tylko powiedz mi dlaczego klient ma kupić w Fota z dostawą na jutro , skoro w co najmniej kilku firmach ten sam towar w tej samej cenie mogą dostać za 2 godziny ....
Sory mógłbym tak długo ......