Niestety tak jest. Dwa razy przeczytałem ten wywiad i powinien być zaznaczony, że to tekst reklamowy, ale to mało ważne. Co mnie w tym tekście zaskoczyło, to kompletny brak refleksji Pana Prezesa, kogokolwiek, jak ten tekst redagował. Generalnie jest spoko, my jesteśmy super, gdyby nie strajk, covid, kurs dolara, trochę w branży growej się pozmieniało itp. itp., ale my dalej chcemy wrócić na wszystkie rynki i zero refleksji, że może świat się zmienił? Co gorsze, ja myślę, że ta refleksja jest, i to jest gorsze, bo mając tę refleksję oczekiwałbym innego komentarza niż mydlenie ludziom oczu, że jest super.
Rynek się zmienił i już nie wróci do tego, co było lat temu. Łatwo sobie skalkulować, jakim obciążeniem jest te 260 osób (wiem, że część to freeklancerzy, ale zawsze). Przyjmimy 8K na człowieka, a to i tak będzie mało. To jakie przychody taka firma musi mieć?
Łatwo ten wywiad zmasakrować. Gra jest trupem, Halny co to zmienia? Polski horror za rok-dwa lata? Przy wynikach polskich filmów itd. itd
Całe szczęście, że nikt tego BI nie czyta, ale po co robić takie teksty, to nie wiem. Oczekiwałbym raczej tego, że prezes wyjdzie i powie - słuchacie rynek sie zmienił, musimy .... A nie, że używamy AI wszedzie gdzie sie da i mamy 260 osób. I generalnie jest spoko i mamy złoty order Unreala, co nic nie daje.