Dnia 2017-12-11 o godz. 13:27 ~stalowy napisał(a):
> Widzisz coda, pisałem o tym, że znaczną część akcji COG sprzedałem po radosnej informacji o obniżeniu nominału i faktycznie zrealizowałem prawie 100% zysku na inwestycji.
> Od czasu objęcia przeze mnie warrantów sytuacja w spółce zmieniła się znacznie. W tym czasie zwiększałem i zmniejszałem ilość posiadanych akcji. Nie trzymam czekając na mityczne wzrosty.
Może cię to zdziwi ale ja też sprzedałem sporo akcji po 2 PLN, ale nie dlatego że nie wierzę że kurs może kiedykolwiek przekroczyć 2 PLN. Jest wręcz przeciwnie. Kupowałem też akcje po 1 PLN czy 0,70 PLN. Wcześniej sprzedawałem akcje powyżej 4 PLN, a nawet sporą ilość sprzedałem po 5,50 PLN w pamiętnym 2011 r. Nikt racjonalny przecież nie trzyma cały czas tej samej liczby akcji, jeśli kurs nie rośnie albo spada. To prawda że od czasu obejmowania warrantów sytuacja w spółce znacznie się zmieniła, z tym że w ciągu ostatnich 2 lat sytuacja w spółce znacznie się poprawiła, a perspektywy są obiecujące. Jedynie mizerny kurs na poziomie 1,50 PLN nie odzwierciedla tej poprawy.