Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,50 zł , zmiana od tamtej pory: 313,00%

Re: warranty

Dnia 2017-12-11 o godz. 13:35 ~kes napisał(a):
> przy 4 pln nie trzeba było się zapisywać, wystarczylo po prostu być na walnym w Katowicach, wiem ze twoj post coda nie był do mnie ale powiem ci, ze ja oczekuje kapitalizacji grubo ponad dwa miliardy, przy docelowej ilości akcji jakie mogą i się pojawia z warrantów z obliogacji zamiennych itp., taka kapitalixzacja pojawi się tylko i wyłącznie jeśli nastapi przejecie lub polaczenie (z wymiana akcji), w przeciwnym razie tak jak pisałem we wcześniejszych postach nie zrealizuje swoich warrantów, szkoda mi będzie ale coz, zycie jest brutalne i czasem chloszcze.

Wiem że na warranty po 4 PLN nie trzeba się było zapisywać, a tylko trzeba było mieć odpowiednią ilość akcji, w określonym, bardzo krótkim czasie, w mnożnikach po 10 tys szt i trzeba było zarejestrować te akcje na WZA w Katowicach - też tam byłem tak jak inni posiadacze warrantów. A później jeszcze trzeba było tylko wpłacić po 50 PLN za każdy warrant opiewający na 10 tys szt akcji.

Był to więc skrót myślowy, bo chciałem tylko uzmysłowić Stalowemu, że cena akcji to rzecz całkowicie względna, często całkowicie oderwana od "prawdziwej" wartości spółki i że w 2011r. warranty obejmowane przez nas po 4 PLN wydawały się bardzo dobrym pomysłem i w związku z tym jego kategoryczne twierdzenie, że kurs Cognora już nigdy nie przekroczy magicznych 2 PLN jest po prostu irracjonalne.

Ja, podobnie jak Ty ciągle wierze że kapitalizacja Cognora może być znacznie wyższa niż obecne 114 mln PLN, szczególnie że niedługo mogą mieć tylko w kasie ok. 70-100 mln PLN, a koniunktura i ceny stali są nadal sprzyjające. Nie wiem czy będzie to "grubo ponad dwa miliardy" jak piszesz, ale nawet kapitalizacja na poziomie jednego miliarda daje duży potencjał do wzrostu kursu. A jak ktoś w to nie wierzy to powinien sprzedać akcje, a warranty odsprzedać Sztuczkowskiemu po 50 PLN za warrant. Na pewno Sztuczka nie odmówi. Pozdrawiam serdecznie i życzę szczodrego Mikołaja na Gwiazdkę albo nawet na cały przyszły 2018 rok.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COGNOR 1,98% 6,20 2026-06-16 15:25:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.