Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: timo...

Dnia 2013-11-28 o godz. 12:47 ~bubu napisał(a):
> ...Ty to piszesz?

Nie. To wyzej pise -kupiłem-, któren mundry chop jest. Jo zawse pise jako timo, bo jom jest timo. Musa powiedzieć, ze to -kupiłem wymyśloł tyn wuntek, co go cytocie. Jom sie ino podłoncył, bo godka wielce uciesna jest i po mojemu wiencej tu waznej godki jest o tyfunie niz kaj indziej. Jak se mundre ludziska to cytajo, tak po mojemu lepiej wiedzo, co robić zeby sie z dutków ciesyć. Tu samiuśka prawda jest, a nie g.... prowda jak kaj indziej piso ci, co ino chco manipulantami być i se myślo ze ludziska bedo robić, co une chco.
Tak i po prowdzie tsa zec, ze -kupiłem ze innej wioski jest nis jo, ale mysla, ze jednako blisko albo daleko pod Gubałówka momy. I dobze -kupiłem zrobił, ze napisoł teros o swojej wsi, kaj nikt tyfunowych akcyji nie psedoł. U nos tak i samo jest. Jo se dalej z worami tyfunowych akcyji w chałupie siedze i łazić pod Gubałówke mi sie nie chce i ni mom zamiaru. No Mietek od nos łazi, ino nie zeby psedawoć. On ciengiem kupuje i kupuje. Jo bym se tes kupił ino zem jus tyle nakupił wceśniej ze i wiencej mi nie tsa. Mietek mi duzo łopowiada ło tych co spsedajo. Godo, ze jego śwagier jus tes se wora akcyji kupił, tako tes i jego koledzy. Teros psez pare dni to psedawali podobno nie tylko wielkie ynwestory, ale i ludziska, co normalne inwestory so, ale albo chco łodkupić zaraz albo łokrutnie wystrachani so pses tych, co tys chco kupić, ale godojo gupoty, ze tsa spsedawoś. No i paru zacnych ludzisków sie wystrachało i psedali i teroski załujo co zrobili.
Teros ciekawe sesyje so. Nos Mietek sie łostatnio strosnie we ekonomiji akcyjowej podskolił i psyloz dziś do mnie sie spytać cy to, co je teraz, to je to co on kajsik wycytoł. Znacy sie sybkie wzrosty na średnich łobrotach i teros leciutko zjechoło ze scytu i stoi, a i łobroty nijakie. Ino to troche dziwacne, nie takie, jak we innych akcyjach. Jo mu na to zekłem, ze jus nie pamintom, jak to po nasemu jest, ale jakby to psetułmacyć to by znacyło, ze my so teraz we stanie takiej dynamicnej równowagi ze łobróconym wektorem podazowym cy jakoś tak..... Jakby to inacej godoć, to je takie coś, ze ci, co spedali chco łodkupić, ino nie mogo. Jakby łodkupili nawet łociupine te tego, co spsedali, toby kurs acyji tak wyskocył, ze byłoby wyzej niz ta cena, co oni za nio spsedawali. Tak i kupować nie mogo. Teraz duzo piso zeby sie kurs zjechał, wnerwiajo sie łokrutnie i złozeco. Pisujo na ten psykłod, ze sto tysiunców akcyji psedali, troche zarobili i jesce pomstujo ze wsystko im sie nie podoba. Znacy sie gupoty gupkowate pisujo. Myślo, ze inni zaroz psedawoć bedo. Ale to nic nie da. Jus tak raz w tym roku było, ino z mniejso dynamiko. Teraz je wieksa. Po prowdzie wsyćko jest dokładnie tak, jak we różnych takich trudniejsych podrecnikach pisujo. Tam stoi, ze to zleść teroz nizej nie moze, a nawet jakby kapke jesce psez gupoty zlazło, to sie to łodrobi w jednej sesyji. Psedawać zeby łodkupiś sensu ni mo, sie nie opłcaci, tsa tsymać i to mocno. Jakby dobse licyli ci co spsedajo, łodkupujo i gadajo ze zarabiajo, toby wylicyli ze bardziej łopłacało by sie nic nie robić ino tsymaś, bo kurs byłby wyzsy. Skoda nerwów i casu. Dobre to jest ino dlatego, ze łobroty sie robio, a to dobre. Tak ze - niech se spsedajo i próbujo łodkupić. We bardzo trudnych podrencnikach stoi, ze zasiegi wzrostów na takich akcyjach, jak tyfun so podobno wyznacone nie linearnie ino parabolicnie, kreskowe trendy to podobno mozna traktować jako pochodne do funkcyji tych paraboli ino tsa dobze interwały licyć. Jakby to policyć to ciengiem niedoszacowanie rośnie, znacy sie moze być duzo wyzej. Ale co tam - to jus ino takie gadanie, wazne ze tsa miec i nie psedawać. Wiedzo to ci, co duzo akcyji tyfunowych majo.
Tyla na razie. Jo teras mało pisuja, bo zrelaksowany i wyluzowany na tyfunie jestem. Tsymom i jus. Hej

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.