Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,80 zł , zmiana od tamtej pory: -47,07%

Re: a ja se dokupiłem

Witojcies syćkie a i Wy kumie zacny spode koziełków :)

Takos i po prowdzie zec by tsa, zem dokupił :). Nie cobym musioł albo zem niby psedoł, bo zem nic nie psedowoł. Ale cywilnom odwoge mom i psyznom - kupiłech. Ino bardzo mało, bo jako to dobze wiecie, dużo mom i nie spsedaje. Siedziołech se akuratnie psy kompie a pomyślołech: co beda tak po próznicy na tyfunie siedzioł, to i kupiłech. Tak se kupiłech coby mieć łokrongło i coby sie łatwiejso licyło. No łod tego dzisiejsego kupowania to mi sie średnio cyna akcyji tyfunowych ino o jakieś 10 grosików wyzsa zrobiła, tako wiecie, jak tyci tyci malutko zech kupił.
Ale wiecie, moje kupowanie we dzisiejsej sesyji to było psinco. Wielkie, ale takie wielkie jako Giewont nas zakupy to zrobił Mietek. Wiem, bo mi godoł. Psysoł do mnie wielce uradowany i godo: ło ja cie p....., jakie dzisioj cudeńka sie robio! Ino brać akcyje tyfunowe, nie pytać co jak i po co ino brać, rwać i sie ciesyć, bo drugiej łokazyji na tyle akcyji to juz nie bydzie. Pytom go: znacy sie Mietek kontentnyś wielce, mos ile chciołeś? A un mi łodpowiada: wielce zem kontentny, a i ze tego zem sie taki mundry zrobił, bom juz we tymtym tygodniu dudki se nakitroł na kupowanie tyfunowych akcyji. 
I tyla mom do łopowiedzenia. Bo i ło cym tu godoć? Cy trynd sie zmienił? Cy ludziska inakszej cytajo rospisania o tym jako tyfun działa? Po mojemu nie. 
Tsa wom wiedzieć ze pogoda tys moze we tym całym handlowaniu akcyjami tyfunowymi cosik znocyć. Bo jako to? We górach słonecko a śniezek se spływo ze hal, a podobnies (godoł mi o tym jeden baca znad Bałtyku) nad mozem to i śnieskiem posypało, a i duło jako pod Giewontem. Znacy sie - pogoda powariowała - to i ludziska dziwacne jakieś handle robio. Ino robio na tyfunie, a to je dobre, bo sie akcyjami popsezucali, tak i co niektóre akcyje moze znowu we jakieś dobre rence posły, nie takie, co sie ich pozbywać bedo chcieli. :)

Kumie spode koziełków, camu Ty do -kupiłem pises, jak jo tu pisoł ze jom timo, a -kupiłem to nie jo. 
A kuma -kupiłem to jo chciołbych spytoć cy kupił.
Kumie -kupiłem, kupił ześ cy dopiero bedzies kupowoł?

Jasny gwint, tak downo zech tu nie właził, zem mowy góralskiej zapomnioł cy cuś i jakoś mi sie widzi inacej pise niz wceśniej. :D
No jak mozna ślachetnej mowy górolskiej zapomnieć? No ni mozna, mozna ino miesać we pisowni a gramatyce. Wsyćko łod tej pogody. Meteoropatia jakowaś chyba :D hej

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.