@ qwerty2-- osobiście się z tobą nie zgadzam i uzasadnie dlaczego.
1. Chyba jednak Grubo się mylisz --- i niewiele wyciagnąłeś z komunikacji spółki , ponieważ twoje stwierdzenie "za 10 lat skomercjalizujemy 1 projekt na rok" ---jest Fałszywe . SCP za 10 lat planuje poza PCR/ONE skomercjalizowac co najmniej 7 Projektów -- a to jest Diametralna różnica . Tutaj można się spodziewać że w ciągu tych 10 lat inwestorzy zainkasuja Poteżne Dywidendy wynikające nie TYlko z UP-FRONTÓW ale też kamieni milowych ( Tantiem od sprzedaży również) Które z tytułu samego PCR/ONE mogą zasilić spółke w kwocie powyzej 300 MLN PLN w kolejnych latach ---
2. Ja osobiście tak jak prezes wspominał woilałbym żeby do projektów werbowali wysokiej jakości Profesjonalistów w swojej dziedzinie ---to dla zarządu też bardzo ważna kwestia dlatego twoje wołanie na pustyni o tym żeby robic jakies fundacje dla studentów z Polski i Ukrainy , aby mogli kształcic sie i zdobywac dopiero doswiadczenie przy tak skomplikowanych technologicznie projektach w których potrzebna jest scisła współpraca zrozumienie i profesjonalizm w sumie relatywnie MAŁYCH zespołów badawczych , mogłoby być bardzo szkodliwe --- już nie jednak spółka technologiczna ( np growa ) pokazytwała że bardzo ważna jest JAKOŚC ekipy tworząca dane projekty ---zatrudnienie większej ilości ludzi bez odpowiedniego doświadczenia może mocno wpłynac na Pracę całego zespoły ze skutkiem oczywiscie Bardzo negatywnym dla całego projektu. --Dlatego czesto MNIejsze ale bardzo dobrze zgrane TEAMY moga rozbic duzo lepsze rzeczy niż Masowe duże zespoły ---Własnie dlatego WIELCY GRACZE czesto przejmuja projekty małych graczy Rynkowych bo są BArdziej kreatywne Wydajne i efektywne niż MOLOCHY zatrudniajace dzisiatki tysiecy ludzi .
3. Mnie bardzo podoba sie zaprezentowana strategia SCP --pokazali do czego dązą a dążą do poteżnejh efektywnosci i komecjalizacji 1 Projektu na ROK za kilka lat vs. komercjalizacja PCR/ONE 1 na 10 LAT --- i naprawde nie obchodzą mnie szczegóły jakie projekty beda robić BO TO ONI WIEDZA LEPIEJ CO MOGA OPCHNĄC NA RYNKU I JAKICH TECHNOLOGI RYNEK POTRZEBUJE --jesli twierdzisz że czujesz się na siłach oceniac przydatnosc i potencjał takiego a nie innego projektu nad którym będą pracowali Może powinieneś Aplikowac do SCOPE DISCOVERY . ----W mojej ocenie to co już udowodnili powoduje iż nie mam powodu wątpic w ich Zdolnosci Operacyjno - technologiczno - Biznesowe --Po prostu przekonali mnie że wiedzą co robią , i nie mam powodu watpic w ich strategie rozwoju , a jeszcze mniej będe miał pytań po komercjalizacji BActerOmic i po tym jak kolejne poważne pieniadzę będą napływały do moego portfela z Tytułu Dywidend TYLKO DLATEGO ŻE KIEDYS IM ZAUFAŁEM i postanowiłem zoistac akcjonariuszem SCP poświecając Kilka sekund na klikniecie myszka żeby zebrac akcje tyle ile mam. --Dla mnie świetny deal Mieć Bardzo duża pensje tylko dlatego ze mam papiery ---NIC nie robic a spijac smietanke rozwoju spółki , bo " kiedyś " zechciało mi sie kupić akcje owej spółki.