Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  34,50 zł , zmiana od tamtej pory: 19,54%

Re: strachliwi jesteście

Dnia 2020-03-11 o godz. 10:55 ~Olaboga napisał(a):
> Nie strachliwi, ale przewidujący:
> > 1) sytuacja (nie zdrowotna, ale ekonomiczna) jest w związku z wirusem bardzo zła. Jeżeli ktoś myśli inaczej, zaklina rzeczywistość.
> > 2) jesteśmy u szczytu ponad 10-letniej, sztucznie pompowanej hossy
> > 3) W rządzie PL populiści, co przekłada się na dramatyczną słabość W20 i co za tym idzie całej giełdy.
> > 4) Słaba partycypacja w PPK jest faktem.
> > 5) Niewiadoma zwiazana z tym jak ostateczna likwidacja OFE wpłynie na giełdę też.
> > Tyle makro. Co do LVC:
> > 6) za nami spora fala wzrostowa, od 25, jest z czego realizować zyski.
> > 7) technicznie przełamany trend wzrostowy.
> > 8) ipbox pod znakiem zapytania.
> > 9) spadek klientów w grudniu bardzo niepokojący. Jstem zdania, że w obecnej sytuacji nie będzie to przypadek odosobniony i zobaczymy większy churn i spadki ilosciowe.
> > 10) LVC zwiększył koszty osobowe i zarządu, nie wiadomo jeszcze ile zapłacili za domenę - wg mnie sporo i będzie to wszystko widać w wynikach. Wg mnie kolejny raport będzie sporo poniżej konsensusu.
> > 11) przeceniacie wartość wypłaty dywidendy. Lvc nie jest postrzegany jako spółka dywidendowa, ale wzrostowa i obecnie tego wzrostu nie widać.
> > 12) ryzykiem jest niewiadoma sprzedaż produktów dodatkowych - wg mnie potrzebują więcej niż kilkanaście miesięcy, aby wykreować na nie popyt. Może nie są tak dobre jak produkt główny??? Przypomnę, że lvc stwierdził, że liczby odnośnie klientów tych produktów podane na stronie nie są danymi oficjalnymi, czyli jest tam klient darmowy i może marketingowa ściema.
> >
> > Reasumując: 30zł to najmniejszy wymiar kary, a wasze rozważania o tym jaka to teraz świetna okazja na tani zakup są infantylne. Pg chyba kupił ostatnio pi 39,5. Chwalił się tym, jakby życie drugie dostał. I co teraz? Jaki dziś kurs? Jaki będzie miał SL?
> > Do wszystkich mających gotówę i myślących o zakupie lvc. Nie dajcie się zmanipulować.M! Tu nie będzie kontynuacji trendu. Kasa na 3-miesięczna lokatę i czekać. W20 tak spada, że może bardziej będzie się opłacało wejść przy 1200pkt. w tamte spółki.

oluś tak kupiłem po 39.20 i doszło do 45 , ale nie jesteś moim spowiednikiem , żebym ci mówił co kiedy i za ile z tym zrobiłem nadanżasz poeto ludowy ?, chyba pogrzebie w twoim starym IP

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TEXT -1,10% 41,24 2026-06-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.