Forum Forex +Dodaj wątek
Bax
zwroc uwage ze ja sie nie zajelam kolejnymi etapami wzrostow, tylko okreslalam max zasieg wzrostu a po drodze potwierdzeniami jego, ktore nie sa absolutnie jednoznaczne/tozszame z posrednimi szczytami, nie sygnalizuja korekt
co wiecej wartosc 1.158 + bedzie sie zmieniac z uplywem czasu (pisalam "na dzis")
natomiast z tego co podaje ten czlowiek rozumiem, ze sa to szczyty kolejnych gorek
przyznam szczerze - wiem skad bierze sie opor 1,1687 - 1,1695, reszta wynika wg mnie z nizszych TF niz 1D (na 1D nic nie znalazlam) i w to sie nie zaglebiam, bo nie jest to wazne z pktu widzenia punktow zwrotnych dla grajacych - wazny jest bowiem kierunek glowny, bo wtedy latwo ustalic co jest korekta
byc moze jest to ok - nie wiem na czym sie to opiera, jesli na Elliocie to poddaje sie :) - jak ktos rozgryzie i mu pasuje - to ok
zwroc uwage zreszta na fakt, ze jestem poczatkujacym (na tle innych) traderem, wiec na moje wrozby trzeba brac poprawke
jeszcze 1 - obiecuje, ze jesli bedzie potwierdzenie na 1D ze mamy wzrosty, to Ci dam znac - do tego czasu jest aktualne, co napisalam, pod warunkiem, ze nie spadniemy ponizej 1.09/1.87 - wtedy trzeba bedzie pomyslec :)
pzdr