Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,90 zł , zmiana od tamtej pory: -54,63%

Re: Słowo Koncowe

Dnia 2024-07-04 o godz. 19:12 ~Konstancja napisał(a):
> I to że przez rok pracy tam nie napisałeś tej fabuły to oczywiście wina Karolewskiego?

O, kolejny inwestor/amator/cholera wie co?
Zacznijmy od tego, że trzeba sobie odpowiedzieć na jedno pytanie - kto był w THe Dust za grę? Zwykle jest stanowisko game directora/head of studio/PO/Head of desgin - to sa nieco rozne, ale podobne stanowiska. Kogoś, kto jest odpowiedzialny za część artystyczną - to jest za to zeby gra wygladała tak jak w GDD - i jest tą głowną osobą ktora pociąga za sznurki. Kto był taką osobą w Duście? Nie JW, nie PM, nie GD... Więc kto? Kto wziął odpowiedzialnosć, za desgin, postaci, story, ogólnie to co możesz wklikać jak odpalasz Inkwizytora/Serum?
Dlaczego nie ma tej osoby?

Dobda, do sedna.
Napisałem fabulę, a właściwie część (przypominam ze pracę rozłozono na kilka lat). Właściwie, to pisałem przez rok. Gra to nie jest jak ksiązka, ani opko, ze siadasz, piszesz, coś zmieniasz, leci do wydawcy. To zywy organizm, kilka osób których wizje się scieraja. TO co piszesz, ktoś potem animuje. Czasem dopisuejsz dialogi do juz zrobionych animacji, czasem dopisujesz lokację, czasem wątek... Czasem piszesz główny wątek, czasem piszesz lokacje, lol. O pisaniu fabuł, o narracji (a przeciez to tez znajdzki, modele postaci, opisy ich) są dziesiątki materiałów (ksiązki/wyklady/kursy na yt).
To ze jej nie wykorzystano to inna rzecz (chociaż postaci juz tak, xd).

Według mojej personalnej opinii, kogoś kto zaczynal z branża, gośc który miał rzekomo takie doswiadczenie w innych studiach, tragicznie zarządzał produkcją - nie wiedział czego oczekuje od ludzi, Nie wiedział co ma mu dostarczać konkretna osoba/jak ma wygladać scenariusz/czego potrzebuje.
Nie był ani dobry w zarządzaniu ludzmi, ani dobry w game directingu.

> > Te spotkania to w końcu mieliście czy nie? Bo piszesz że żadnych spotkań z zespołem a w innym miejscu że spotkania po 8h.

Co, gdzie ja pisałem ze były spotkanie po 8h? Nie, lol. Z kilkoma osobami (nieszczęsny pierwszy art dir) pracowało się ok, bo im się chciało. Co do jakiś calli to nie było ich dużo - w porównaniu z lepszymi studiami - praktycznie wcale. Więc nie, ogólnie nie było spotkań, co powodawało, ze jak dostawałeś zadanie.
Zrob scenkę jakąs tam - to nie miałeś jak ogarnąć czy to realne, czy i jak to zdziała i przede wszystkim, czy to co robisz idzie w dobrą stronę.
Amatorszczyzna.

> > Przez ostatnie 2 lata się tu dzielnie wypierałeś żeby teraz wychynąć z norki, wiarygodny jesteś, nie ma co.

Czego sie wypierałem? W rozumieniu polskiego prawa nigdy nie byłem pracownikiem tej spółki. Miałem zlecone zadania w ramach umowy o dzieło.
Chociaż wyczerpywało to wg kodeksu znamiona pracy w ramach uop (mail, stałe godziny pracy, obecność na 5 min callu obecności, wykonywanie zleconych zdan w okreslonych godzinach).
Więc nie bylem pracownikem. Współpracownikem, mooże. Ale znów, bez udziału w creditsach (dzięki Jowiszowi za zawisc tego PM)

A i na to co piszę to mam screeny ofc, z discorda czy coś.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
THEDUST -9,26% 0,86 2025-11-04 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.